Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juni 2010

Av Daniel - 21 juni 2010 14:32

Vaknad första gången vid 7 i morse när grannen började borra efter vatten. Vid 9 kom bonden och började klippa gräs på åkern så då var det dags att kliva upp. Var sovmorgon idag men de är inte lätt att sova när det bankar och låter en massa.

Är ganska fint väder idag. Solen skiner och de är runt 22 grader. (bara för de gick solen i moln nu) Hoppas på att få sola lite senare. Längtar verkligen efter den riktiga sommarvärmen så man får några dagar att bara ligga ute och steka i solen

Har varit ute en stund och lekt lite med hundarna. Pratade lite med ena grannen också och försöker mjuka upp han lite efter allt tjaffs om vattnet hit och dit. Känns som de börjar bli ok med honom igen men surheten mot andra grannen verkar sitta djupt. Men de är kanske så man blir när man blir gammal.

Nu ska ja sätta mig och greja med räkningar. Inte kul direkt. Pengarna rullar väl som vanligt...

Senare ska jag laga kyklinggryta och så ska jag ev installera Windows 7 på datorn. Men men. Nu är det dags att plocka fram ekonomihjärnan   

Av Daniel - 20 juni 2010 11:15

Tänkte testa en liten omröstning här på bloggen.

Har funderat ett tag på hur ja ska klippa mig, igen.

Är inte den som går speciellt ofta till frisören och en gång varje år brukar ja raka skallen helt. Tycker det är ganska skönt att vara rakad men vet inte om ja riktigt passar utan hår (ofrivilligt börjar de bli tunnare också).

Här är lite bilder på hur jag sett ut.

Vore roligt om ni besökare ville rösta på vad ja passar bäst i (eller snarare kanske minst dåligt hehe).

En kommentar på er röst skadar inte heller.

Omröstningen hittar ni till höger  --->

 

1.   2.    3.    

4.    5.    6.   

7.    8.    9.

Av Daniel - 20 juni 2010 11:00

Är ganska trött idag. Är mulet och regnet hänger i luften.

Blir nog en riktigt seg dag idag. Ska strax ge hundarna mat och sen blir de nog lite diskning. Senare blir de nog ett par avsnitt av Lost och kanske lite spelande.


Sa ja att vi fått vatten!?

Efter flera dagar helt utan vatten och med en massa pratande med grannar har vi nu fått koppla upp oss på grannens vatten. Allt är bara tillsvidare.

Tog flera dagar att få fram av grannarna hur allt varit kopplat och vad som gäller.

Grininga gamla gubbar har tjafsat och rykt ihop i alla diskutioner om vad som är bäst hit och dit. Framöver kommer vi nu att bli helt ensamma med vårat vatten vilket nog kommer bli väldigt bra. Ska vänta på att bonden ska skörda sin åker bara så vi kan gå ut dit och byta bottenplugg. Ny vattenpump ska de bli också och sen ska allt funka felfritt igen.

Är skönt att ha vatten igen. Att inte kunna duscha, tvätta händerna, laga mat och diska osv är ingen höjdare. Småsaker som man inte tänker på annars har blivit väldigt svårt. Men nu rullar de på igen och så får vi hoppas de blir bra till slut. Även om ett par grannar nu inte verkar vara direkt bästisar, men de är ju deras problem  


Våran brunn är den gröna oasen mitt ute på åkern

Av Daniel - 20 juni 2010 00:00

Dagen blev ganska bra dag till slut efter en seg start med massa tröttsamt prat fram och tillbaka om vårt vatten och brunnar hit och dit och tjaffsande grannar.

Såg en hel del av bröllopet, grillade och under kvällen åkte vi in till Lappens och åt glass. Tog sen en sväng och tittade på sjöar. Avslutade åkandet med en till sväng till Lappens för kvälsmat, korv och pommes.

Galet hur mycket mat man får på Lappens. Har sagt de förut och kommer nog säga de igen. Glassen var nog den största mjukglass ja ätit. Orkade bara halva. Fick lägga den ner i en plastform efter 5min så den inte skulle välta. Gott var de. Nattis fick åka med och var jätteglad över att få smaka lite. Lika roligt tyckte hon inte att de var att åka på en massa guppiga grusvägar i skogen för att titta på fina sjöar.

Verkar finnas hur många fina ställen som helst här uppe. Slutar aldrig att imponeras över hur fina platser man hittar.

Letade efter en sjö när Thomas och Robban var här. Vi var ute och fiskade och skulle kolla in Myggtjärn men körde fel. Ikväll tog ja ett foto där som bevis för att ja hittade rätt den här gången.

I morgon jobbar Erika igen. Vet inte riktigt vad ja ska hitta på. Tror de blir lite Lost och kanske någon film.

Nu blir de ut med hundarna och sen sängen.

Go natt!


En halvdålig bild på en fin plats vid sjön Myggtjärn

Av Daniel - 19 juni 2010 17:58

Nu är vigseln och kortegen avklarad. Klart pampigt. Nu vet ja hur mitt framtida bröllop ska se ut :)



Av Daniel - 19 juni 2010 11:47

Lördag den 19 juni. Är lite av en historisk dag idag, om man så vill eller inte. Vissa gillar de, andra inte.

Kronprinsessan gifter sig med Daniel.

Jag är en av de som tycker de är ganska roligt. Tittat på tv till och från och planen är att se vigseln lite senare också.

Sverige har nog aldrig haft något sånt här stort arrangemang och de måste man ju följa liksom.

Ganska fint väder är det så ev blir de lite grillning senare också.

Har varit ut och kollat brunnen och de ser mörkt ut. Men de skiter vi i just nu och tar senare. Orkar inte tänke mer på de just nu...


Dags för Kronprinsessan Victorias vigsel

Av Daniel - 18 juni 2010 14:31

Seg dag idag.

Ingen sol och solande som ja hade hoppats. Började ösregna i natt och idag har de regnat till och från hela dagen. Mulet och kallt just nu.

Vårt vattenproblem fortsätter också tyvärr.

Nu har grannen fått för sig att borra en egen brunn till sig själv. Vi får koppla på till andra grannen och ta vatten i från dom så länge. De jobbiga är bara att deras vatten luktar riktigt illa, äggmök typ.

Vi har tidigare haft riktigt bra vatten. Nu tror jag att pumpen pajat och då vi delar med en annan granne väljer han att köra sitt race och skaffa egen nu för att slippa dela.

Källan till brunnen ligger ute på en åker några hundra meter bort och där han bonden sått. Enligt grannen har vi inget servitut och bonden vill inte ha oss där.

"Kanske går att fixa i höst när han skördat", sa grannen.

Blir så trött och förbannad. Hur svårt kan de va?!

Ska vänta någon dag till och höra mig för lite. Funderar på att själv snacka med bonden. Ger han mig inte tillstånd att få gå ut på hans åker ska ja börja ta vatten hemma hos honom tills han tröttnar.

Kul om vi får ha äggvatten hela sommaren. Finns inte en chans att ja duschar i det, ännu mindre att laga mat med de. Inte ens hundarna ska behöva dricka sånt skitvatten.

Suck!

Av Daniel - 18 juni 2010 00:20

Har nog en av Sveriges segaste datorer. Den är inte överdrivet gammal men uppträder som om den vore från stenåldern.

Att öppna tex Aftonbladet startsida kan ta mellan 40-50 sekunder och varje gång man läst nåt och klickar tillbaka får man vänta igen. Halvkul att vara på nätet när de är så. Går fortare att surfa med mobilen.

Större delen av dagen blev att försöka få lite ordning på datorn, men ja tror inte de blev någon skillnad. Fick lite mer utrymme på hårddisken men de var nog också allt.

Har tagit bort onödiga program, ränsat bland allt som autostartar när datorn går igång, letat virus osv. Bredbandet levererar som de ska så frågan är vad som kan vara knas? De har inte alltid varit så här. Någon som är haj och har nåt förslag? Datorn är en HP Pavilon dv6609eo och kör Vista home premium.


Nej. Nu är det dags för sängen. I morgon hoppas ja solen kommer fram igen så jag får ta igen den solning ja missade idag.

God natt!


Skitdatorn

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards