Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juni 2010

Av Daniel - 10 juni 2010 10:49

Var in till Granngården för att köpa skydd mot myggen. Är sjukt mycket överallt just nu. Man jagar dom dygnet runt och kan inte ens öppna dörren för att gå ut utan att man har ett gäng inne direkt. Ute pallar man inte att vara mer än 5 min. De här kan verkligen förstöra en sommar om de fortsätter men idag ska dom få smaka på lite medel i alla fall  

På väg hem var de stopp på vägen.

Man vet att man bor på landet när trafiken står stilla för att en ko står mitt på vägen. Såg nästan ut som en Belgian blue typ, hur stor som helst. Muuuu   


Inköpt myggmedel och nät

 

Dom här korna höll sig i hagen

Av Daniel - 9 juni 2010 19:10

Så pratar man återigen om alla sommarkatter som sen lämnas att dö.

Personligen har ja aldrig varit speciellt förtjust i katter men skulle aldrig köpa ett djur för att sen bara strunta i de.

Att de finns katter som stryker omkring i bostadsområdena och bajsar i barnens sandlådor osv är ju inget nytt problem. Om problemet blivit större genom åren har ja inte heller koll på. Att de är ett problem håller nog de flesta med om, utom just de kattägare som "inte förstår".

Något jag aldrig har förstått är varför man skaffar katt för att ha den lös ute. En innekatt kan ja förstå att man har som sällskap men vad har man för lycka med en katt som inte är hemma?

Katter är för billiga att köpa och kostar inte mycket att äga och de tror jag är problemet. De är lite som att köpa en tamagotchi. Den är rolig i början men efter ett tag glöms den bort och när den inte kostade många kronor att skaffa har man inte gjort någon större förlust. Vill man ha en ny finns de enkelt att få tag på.

Jag tror att de skulle hjälpa med någon form av kattskatt (eller annan form av registrering), eller annan avgift för kattägande. Sen med mindre antal katter så går priset på dom upp, om de som säljer vill vara seriösa. Se på hur det funkar med hundar. Jag har då inte sett några löst springade hundar på gatorna i Sverige, men så kostar dom 10-12000 kr att köpa också.

Hos den snåla svensken är det plånboken som styr.

Kanske fler skulle köpa ett kramdjur i tyg till sina barn i stället för en söt kattunge om katten var dyrare...

Tror inte heller att alla katthem är bra på sikt. De gör säkert ett jättearbete för att rädda alla katter, men när man vet hur enkelt man kan göra sig av med sin katt är de ännu enklare att slippa ta ansvar. Skulle man vara tvungen att ta med och avliva katten själv skulle de inte vara så enkelt heller, dom kan ju faktiskt vara ganska söta...


Svar till kommentaren från Malin Larsson.

Tack för din kommentar. Inte många som säger nåt så de är roligt att du skriver vad du tycker.

Tvivlar inte på att din katt har det bra. Tror ju faktiskt att det finns ansvarsfulla kattägare också. Problemet är nog sen inte heller katterna på landet utan mer bland de som i vanliga fall inte har djur alls och vad jag personligen tror är störst inne i städerna.

Bor själv på landet och har grannar som har någon katt här och var. Dom stör inte mig det minsta och jag vet också att ägarna bryr sig.

Du skulle säkert inte heller ha något emot att registrera din katt om de kunde leda till ett mer seriöst kattägande även hos andra...?


Inför kattskatt så kanske denna misse får överleva...?  

Av Daniel - 9 juni 2010 15:47

Är ingen stor fotbollsfanatiker. Ser kanske ett par matcher på tv varje år och då spansk eller italiensk. Allsvensk fotboll är fruktansvärt tråkdålig och Engelsk näst lika så. Juventus är laget i hjärtat sen länge och ska de vara fotboll väljer ja gärna att titta på dom.
Har nog till och med sett mer damfotboll än herrfotboll, och varför kan ni ju fundera på   

VM närmar sig och då brukar jag faktiskt se en hel del. Har inte känt nåt speciellt inför detta VM tidigare men nu börjar de faktiskt känns som nåt ja längtar lite efter. De bästa spelarna är på plats till en galen publik. Kan bli kul.

Att Sverige inte är med är självklart tråkigt men samtidigt känns de som det kvittar om dom ändå bara ska göra bort sig.


Inför varje mästerskap är de så en massa musik som ska fram, tidigare bla från våra svenska artister som Magnus Uggla, Markoolio, GES, E-type (en klar favorit genom åren) mfl.
Aftonbladet har idag en liten genomgång av tidigare låtar samt några av året.

Vi e röde, vi e hvide från -86, När vi gräver guld i USA från -94, La Copa de la Vida från -98 är ju några låtar man ofta får höra.

Har lyssnat en del på årets officiella låtar.

Waka Waka med Shakira kändes ju inte som någon höjdare direkt. Platt och tråkig och lite för typisk Shakira på nåt sätt.Sign of a victory med R Kelly låter bara R Kelly, så min favorit är K'naan – Wavin´ flag. Riktigt bra. Den svänger, har tryck och känns fotboll på nåt sätt. Att engelskan är lite sådär gör den nästan bara bättre. Låten har gått ett antal gånger här hemma och de känns som man inte tröttnar på den heller.


Nu väntar man på att fredag ska komma.

Fram med bollen så kör vi!

  

16.00 på fredag sänder tv4 första matchen, Sydafrika - Mexico.


Wavin' Flag - K'naan

Av Daniel - 9 juni 2010 10:24

Ikväll är sista avsnitten av Celebrity rehab with Dr Drew på kanal 5.

Har varit ett favoritprogram den senaste tiden.

Ett program som varit både kul och tragiskt men också väldigt intressant.

Kl.21.55 ikväll alltså (dubbelavsnitt).


Celebrity rehab with Dr Drew  

Av Daniel - 9 juni 2010 08:30

Så har de varit upplopp i Rinkeby igen.

Reagerar inte speciellt mycket. Det är ju knappast första gången liksom.

Rinkeby, Hovsjö, Rosengård osv, alla verkar dom vara lika trevliga områden att bo i. Har svårt att förstå hur bostadsbolagen kan få folk att bo där och hur man kan vilja betala hyra. Dessa områden har ju samma gemensamma nämnare att de är invandrarområden. Man kan ju undra om de bara är socialen som sätter folk där, för inte skulle väl någon själv välja att bo där?

Visst, de är en liten klick som förstör. Jo så sägs det ju alltid, men de kan inte vara en slump att problemen återkommer.

Bilar, butiker, skolor mm bränns upp. Räddningstjänsten kan inte göra sitt arbete på grund av deras egen säkerhet.
Asså om man som brandman hellre går in i flera hundra grader varm eld än åker till Rinkeby så förstår man ju att de är illa. Som polis måste det vara väldigt frustrerande att arbeta på dessa platser. Man ska göra ett arbete men synas hela tiden i detalj hur man arbetar. Gör du minsta fel så är de sen en orsak till varför upplopp startats. Att du sen kan få en gatsten i skallen bara av att passera ska tydligen inte spela någon roll.

Eller som i Hovsjö för en tid sedan. En kvinna blir sjuk i en matbutik men på väg dit stoppas ambulansen av ungdommar som vägrar flytta sig så den kommer fram. Hur tänker dom då? Man kan ju inte vara helt frisk i skallen tycker jag.

Skicka in militären och rensa upp eller låt dessa områden bara vara. Låt skiten brinna ner och sköta sig själva. Varför lägga skattepengar på nåt som inte går att rädda? Varför bygga upp de som förstörs gång på gång? Varför utsätta räddningstjänst och polis för krig när de behövs för seriöst arbete där folk faktisk vill ha deras hjälp?

Hjälp de som vill därifrån men lämna sen de sjunkande skeppen.

Sen kan man ju undra var föräldrarna till ungdommarna är? Sitter dom hemma och tittar på tv, äter dolmares och dricker te?

Jag var också med och "busade" när vi var yngre, men inte en chans att man fick för sig att kasta gatsten på polisen eller banka sönder bussar och affärer. De här är nåt helt annat...


  

Av Daniel - 8 juni 2010 15:01

Läste just på Aftonbladet att skattepengarna var på väg den här veckan.

Härligt... så man kan betala räkningarna   

Hade helt andra planer vad dom skulle gå till tidigare men ekonomin har varit riktigt seg den senaste tiden. Blir nog nästan på öret till de som måste betalas.

Men grattis till alla dom som får pengar som verkligen blir över. Alltid roligt med lite extra klirr i kassan.


Skattepengar till räkningar

Av Daniel - 8 juni 2010 09:14

God morgon! Ser ut att kunna bli en riktigt fin dag idag. Hoppas på värme så solandet kan komma igång snart.

Myggen har helt klart kommit för att stanna. Som ja skrev igår så dök dom upp helt plötsligt och nu på morgonen har kriget fortsatt i sovrummet. Blir galen av att höra ljudet av mygg när man försöker sova, och osynliga lyckas dom också ofta bli   

Idag vet ja inte riktigt vad ja ska göra. Har ett par "borden" men snigeln inom mig säger att ja kan vänta ett par dagar till och så blir de nog.

Funderar på att se lite Lost. Har inte sett nåt av den senaste säsongen ännu så de är verkligen dags men först blir de lite tidningsläsning och koll på övriga nätet.

Hoppas alla får en bra dag!


  

Av Daniel - 8 juni 2010 01:30

Skogsturken - Orginalet

 

Bröllopsturken - Parodi

Tomteturken - Parodi

Fjällturken - Parodi

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards