Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juli 2010

Av Daniel - 12 juli 2010 22:00

Varmt och skönt även idag (känns som alla mina inlägg startar med sol och värme nu mera). Har fixat med lite tomatplantor i växthuset, busat lite med hundarna och sen var vi in till Bilia.

Fick termostaten bytt och så skulle ja få ett kostnadsförslag på ACn. Men dom hittade inget fel på ACn så ja fick en ny tid och då ska dom ha bilen en hel dag och spruta in någon gas(?) för att kolla med nåt uvljus(?) efter läcka. Får fortsätta ha bilen som bastu. I morgon är det dags för besiktning. För första gången ska ja försöka få besiktningsmannen att vara riktigt noga. Bilia ska stå för ev fel. Bra att få nåt bytt om de behövs.

Efter verkstaden idag var vi och lämnade lite landslagskläder och sen till mamma och pappa för att bli bjudna på mat.

De var den här dagen.

Om ett par minuter blir det Dr.Drew på tv. Klart bästa tv-programmet just nu!Dr Drew från Celebrity rehab

Jo just det. VM-finalen.

Sjuk match igår. Spanien vann rättvist i förlängningen. Galet många gula kort matchen igenom och speciellt Holland tyckte jag spelade fult. Konstigt att de bara blev ett rött kort.

Får se om Sverige kanske är med i nästa VM...

Av Daniel - 11 juli 2010 16:30

  


Sol sol sol! Är riktigt varmt ute och alla svettas för fullt. Ja tycker de är skönt men de andra håller kanske inte med.

Erika är ledig 2 dagar igen. Bra att få vila och inte göra något alls när de är massa jobb de andra dagarna.

Idag har de blivit massa solande. Har duschat hundarna med slangen för att kyla ner dom lite och passade även på att duscha mig själv. Kallt men skönt.

De enda bekymret nu är att Colan är slut. Så måste in och handla lite senare.

Har ätit lite jordgubbar och glass men en glass till lite senare funkar nog igen. Vattenmelon vore gott också...


     
    
  


VM-final ikväll.

Holland - Spanien.
Mitt tippande har gått riktigt dålig under VM så ja strunat i att göra de nu. Men ja tror de blir lika efter full tid, 2-2. Sen avgör Holland på straffar, kanske. Känns som de kan gå hur som helst.

Tyskarna tog bronset i går men Uruguay stod emot väldigt bra och hade ribbträff i sista sekundrarna.


Av Daniel - 10 juli 2010 10:52

   Vaknade med tuppen, vid 7 och segade mig upp för att köra Erika till bussen.

Var riktigt trögt i morse. Var ett par mygg som varit i mitt öra i natt och hållt mig vaken. Var väldigt trött under hela dagen igår men när man väl skulle sova var de inte samma trötthet.

Nu på morgonen har ja varit till "posten" och hämtat ut paket ifrån Telia. Tanken är att de ska bli bredbandstelefoni här hemma idag. Använder typ aldrig hemtelefonen och ringer gör den nästan aldrig heller så tanken är att få ner månadskostnaden med detta. Känns som man ändå vill ha en hemtelefon. Ska man ringa myndigheter osv så drar pengarna snabbt iväg med mobil och sen blir de ju lite billigare för de få som faktiskt ringer hit också, typ mamma.

Får se om allt kommer att funka som det ska. Risken finns väl att man blir helt utan både hemtelefon och bredband men håll tummarna. Hoppas också att routern man fått inte är skräp. Är ju skönt att ha tv-spel och dator trådlöst och så vill vi ha de även i fortsättningen...


Thomson TG784

Av Daniel - 9 juli 2010 17:45

Nu är de ju inget nytt att de finns idioter till allt.

En del slår sin flickvänn, andra kör på fyllan och någon annan köper kamphund.

Vissa är inte lämpliga till vissa grejer helt enkelt och har inte kapacitet att använda skallen fullt ut. Samma sak är de med folk som lämnar sina hundar i bilen. Asså vad ja vet är inga hundraser som gillar att bada bastu och inte heller sitta och bli grillad inne i en varm bil. Alla hundägare verkar inte förstå det.

Är man urfinne och har björkriset med sig kanske man själv gillar att sitta på en parkering och svettas, men inget säger att hunden mår bra av det, inte ens i självaste Finland.

Folk köper en viss hundras för att den ger status och säger sen att de är ägaren som skapar kamphunden (ja till viss del kanske men sen finns de nåt som heter gener också), sen finns de dom som helt glömmer bort att dom är hundägare.

Om någon tvingas åka i en bil utan AC en varm sommardag kan ja lova att de är gnäll. Hur är det då inte för en hund att sitta i 85-90 grader och undra när husse/matte kommer och räddar en!?

Enligt Svenska kennelklubben blir det 85 grader varmt i bilen om de är 22 grader och sol ute (vatten kokar 15 grader senare!). Snacka om dödsfälla för hunden. Kan vara värt att tänka på när man "bara" ska in och handla lite snabbt.

Till er som ser en hund grillad håller jag med SKK. Skaffa ett vittne och panga sen en bilruta! Hundägare kan faktiskt lämna hunden hemma...


   Här va de grillat...

Av Daniel - 9 juli 2010 09:00

Såg filmen Dear John igår av Lasse Hallström.

Hängde med första 20-30 minuterna men sen blev de som ett långt sömnpiller. Riktigt seg film, inte dålig utan bara seg.

  

Betyg: 2,5 av 5.


Dear John

En arg rebell, John, hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv - tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt till den typ av kärlek som gör att Savannah väntar på John ska avsluta sin tjänstgöring inom armén. John drömmer också om att få flytta ihop med den kvinna som har fångat hans hjärta, men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att åter ta värvning. Och under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i en annan man. När John kommer hem igen måste han inse fakta att trots att Savannah är gift med en annan är hon fortfarande hans livs stora kärlek - och i och med det ta det svåraste beslutet i hans liv.

Av Daniel - 8 juli 2010 19:30

Idag firar vi 8 månader! Konstigt vad fort tiden går, men de känns bra helt klart.

  

Dagen började med lite sovmorgon efter att ha haft 2 terroristflugor som önskade sin död större delen av morgonen.

Under dagen var vi till Volvo och bokade besiktning. Sen blev de att handla och tanka.

Grillade sen gått marinerat kött som vi åt med färskpotatis och pepparsås.

Har varit en lugn och skön dag. Lite tråkigt att solen varit i moln större delen av dagen men prognosen ser väldigt bra ut för den närmaste veckan. Sol sol sol och över 30 grader. Kommer bli hur härligt som helst.Lånade bilden ifrån någon via Google 


Såg den gamla filmen Stekta gröna tomater igår. Såg den på flyget en gång när den var ny, med dansk text men kom inte ihåg något.

Tyckte filmen var helt ok 3 av 5 i betyg.


Nu blir de att jäsa i soffan och lite senare blir de nog melon, jordgubbar och glass.

Ha en bra kväll!


  

Av Daniel - 7 juli 2010 16:04

Här kommer ett litet inlägg från gräsklipparen. Skönt väder att klippa gräset i, bra sätt att bättra på solbrännan. Dom andra verkar inte direkt slita ut sig heller.Bloggande direkt ifrån gräsklipparen


Vissa andra tog de bara lugnt och njöt av solen

Av Daniel - 7 juli 2010 12:34

Solen skiner igen. Härligt.

Idag blir det att klippa gräset. Får se om ja kanske tvättar bilen också. Grillning skulle sitta fint också men då måste man iväg och handla och de känns lite segt, speciellt när kontot börjar gapa tomt.

Sov ganska länge idag. Låg sen en timme och grejade med nya mobilen medans Erika sov djupt bredvid. Hon är ledig i två dagar så de är nästan som semester.

Nu blir det vattenmelon och jordgubbar och sen är det dags att få nåt gjort.


Dagens frukost

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido