Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under augusti 2010

Av Daniel - 16 augusti 2010 23:45

Dagen har rullat på och solen har lyst rejält. Tyvärr har de inte blivit speciellt mycket solande, så de får väl bli nästa sommar igen eller nåt.

Idag kom mamma och pappa överraskande på besök en liten stund. Vi fikade och snackade lite skit innan dom åkte hem och ja hämtade Erika. Hamnade sen på Lagunen och åt god mat. Glass från Donken till efterätt och sen Dr Drew hemma på tvn. Bra kväll.


Har försökt göda Gizmo lite. Han har ju alltid ätit i perioder och när han bantar går han ner i vikt väldigt fort. I ett par dagar har vi därför blandat i lite burkmat och då äter han som en häst. Tyvärr är hans mage inte lika imponerad och han blir sprutlackerare i stället. Inte nice!
Har i alla fall beställt en klotång nu med sensor. Hittade en för 230kr ink frakt på Ebay.
Var inte helt enkelt att betala bara. Fick skaffa Paypalkonto och att få allt att funka blev struligt. Förhoppningsvis betalades bara en tång och inte 5 som ja befarar lite. Får sälja på Tradera om de blev väldigt fel.
Nu är de dags för sängen.
Go natt!


Köpt tång på ebay. Hoppas den är bra.

Av Daniel - 15 augusti 2010 09:00

God morgon!

Är uppe med tuppen även idag. Är lite trött men ska ändå vara vaken.

Tv-spel brukar vara bra för att sakta komma till liv och snart ska ja spela lite. Även hundarna är sega. Nattis sover skönt och Gizmo ligger och tittar på mig med ett öga.

Bra kväll igår. Stekte entrecote och gjorde klyftpotatis. Sjukt gott! Sen blev de lite Tusenbröder, nu säsong 2.

Hoppas solen kommer fram även idag. I så fall ska ja sola. De gäller att passa på liksom. Får se om ja kanske ska ta mig en titt på den stationära datorn idag också och leta fram lite bättre högtalare till den. Ljudet som är till nu är riktigt illa.

Och här på Bloggplatsen händer de grejer (kanske inte så mycket som läsaren märker).

Förra veckan kom funktionen att man inte kan högerklicka på sidan, för att inte bli av med bilder osv. Bra funktion även om den igentligen inte är så svår att komma runt om man har lite koll.

Sen kom frågerutan, som säkert vissa gillar.

Bäst av allt så kom så också att man kan kommentera sina kommentarer. En funktion som borde funnits sen länge.

Och så idag kom de att man kan skriva i färg, va de nu ska vara bra för. Men säkert kul för nån som vill färga sin blogg lite.

Har funderat ganska länge på hur ja skulle kunna förändra bloggen men kan inte komma på nåt. Headern är väl igentligen de enda men ja vet inte. Vad tycker ni andra, är de nåt som borde ändras? Är de bra textstorlek tex?

Sen funderar ja på hur privat man ska vara. Vad vill folk veta liksom. En blogg som är personlig är ju så klart mer intressant, men frågan är hur intressant jag är för den som igentligen inte känner mig. De vardagliga som man skriver säger ju kanske inte så mycket om den person man är. Borde ja berätta mer om mig själv, kanske i presentationen?

Jaja. Nu blir de tv-spel.

Ha en bra dag!



Nattis sovande med den nakna kycklingen

Sol

Av Daniel - 14 augusti 2010 16:30

Gick upp vid 8 i morse och blev lite besviken på att de inte var sol. Missade solen som var igår. Men så plöttsligt medans ja satt och spelade tv-spel kom solen och värmen.

Har setat några timmar på altanen med moster och snackat. Blev bjuden på Donken-mat också så man ska inte klaga. Riktigt nice.

Erika... ja ni vet, jobbar.

Har inga stora planer annars de här dagarna. Skulle vilja ta en sväng ner till Södertälje och träffa lite kompisar osv men de kanske kan bli av lite längre fram. Lär ju bli lite resor sen när hockeyn drar igång.

Nej, har inte så mycket mer att skriva just nu och så vill ja tillbaka ut i solen. På med musik och lägga sig i solstolen. De gäller att passa på, snart kanske snön kommer...

Av Daniel - 13 augusti 2010 10:00

Sitter här och halvsover framför datorn. Är väldigt trött idag. Blev lite sent i natt.

Hämtade Erika i Borlänge vid 8 och sen blev de kebab och Tusenbröder. Efter mat blir man seg och de tog en stund innan vi orkade lämna soffan. Hundar ska kissas osv och plöttsligt är klockan natt och lite mys på de så är klockan ännu mera. Men men.

Funderar lite över mötet igår. Var intressant.

Satt på Wienerkonditoriet (tror ja de heter) i Hedemora och snackade över en fika. Var väldigt mycket getingar som störde och folk som satt och åt sprang mest omkring av räddsla.

Själva mötet gick bra. Trevlig och bra kille. Känns lite försiktigt optemistiskt så här efteråt. Pratade om många bra grejer och han hade rätt tänk i mycket. Sen återstår de att se hur mycket som faller på plats när säsongen väl drar igång. Men möten som känns givande brukar va bra.

Har fått lite nya träningstider också.

Måndag 19.00-20.30 och torsdag 18.00-20.00 Klart bättre än tidigare tycker jag. Förra säsongen tränade vi till 22 och sen lite eftersnack och resa hem. Laga mat på de osv och så var de mitt i natten. Nej, bättre nu.

Har setat och kollat lite på nätet efter målvaktsgrejer. Efter en massa år som utespelare ska ja nu testa på att stå i mål. Ska bli kul. Tråkigt bara att allt man behöver köpa är så dyrt. Hade gärna köpt begagnat om man visste någon som sålde nåt. Får se hur ja gör... Tror de är dags att börja spela på Lotto igen (för där har ja ju vunnit så mycket pengar tidigare, not).

Vet inte riktigt vad ja ska göra idag. Hundarna sover fortfarande men de är nog dags att väcka dom för lite mat.

Funderar på om ja kanske skulle ta och klippa lite klor idag. Jobbigt bara när man har hundar som tycker såt är jobbigt.

Har länge funderat på att köpa en klotång med sensor. Har sett ett par olika på nätet men så kostar dom runt 600kr också. Frågan är om dom är bra. Någon som testat? Skulle dom funka är de en väl värd investering tror ja. Men så var de det där med pengar igen. Segt.

Nej. Dags att göra nåt.

Ha en bra dag!



Någon som testat en Quickfinder Delux?

Av Daniel - 12 augusti 2010 12:42

Har setat och gjort aktivitetslistor (närvarokort) för innabandyn ett par timmar. Alltid lika kul...not. Att ja alltid ska vara ute i sista stund och att de inte går att ha koll på riktigt. Nä nästa säsong får de bli ändring.

Ska på möte kl.14 idag med IBF Faluns nya klubbdirektör. Ska bli intressant. Är dags att börja styra upp för en ny säsong.
Blev possitivt överraskad då han ringde mig för att få till ett möte. Har varit lite svårt med kontakten tidigare med styrelse osv även om den senaste säsongen har fungerat lite bättre.

Senare ska ja träffa brorsan. Han har köpt ny bil så de kan vara kul och se om de är nåt bra. En V70 AWD. Måste få till ett litet race också så ja vet att min bil fortfarande går bättre   tror den skulle ha ganska stor motor...

Ska leta annonser till pappa också. Han ska köpa en ny vedpanna. Ska försöka hitta nåt begagnat och förhoppningen är att även hitta nåt för pellets så dom slipper elda hela tiden.

Dags att börja göra sig i ordning kanske...

Av Daniel - 11 augusti 2010 15:42

Har sett att alla fjortisar har "frågestunder" på sina bloggar.

"Nu kan ni fråga vad ni vill om mig" osv. Har alltid funderat på hur viktiga och kända alla tror sig vara som har detta och vad de igentligen finns att fråga.
Här på Bloggplatsen har man tydligen också märkt att frågestunder är poppis så nu har man lagt in de som en egen funktion till bloggen.

I menyn till höger hittar man en ruta med "Ställ en fråga till mig..." och där kan bloggaren sen också svara.

Kanske är ja också så intressant som alla andra så ja får väl testa jag också. Så är de nåt du undrar om min blogg, de ja skriver om eller om mig så fråga på...


Där är frågerutan

Av Daniel - 11 augusti 2010 10:15

Helt otroligt så var de uppehåll från regn igår och idag ser de till och med ut att kunna bli riktigt fint väder.

Klippte gräs igår. I massor av timmar. Usch vad jobbigt de var när de var för tjockt och halvblött. Vi krattade ihop allt och samlade sen upp de.
Erika var ledig (!) så vi hjälptes åt. Så mycket enklare när man är två.

Råkade köra av Gizmos rep, som han sitter kopplad i tvärs över trädgården. Måste köpa nytt någon dag så han kan få knalla omkring själv igen. Han tyckte dock de var ganska skönt igår att få gå omkring helt lös i flera timmar. Då och då kom turnesuget i hans blick men han drog aldrig utan höll sig ganska nära. Nattis låg under altanen nästan hela tiden och spanade.

Verkar som vi får mycket äpplen i år. Testade ett par och de smakade allt annat än gott. Påminner om när man var yngre och var ute och pallade. Man orkade inte vänta på att äpplena skulle bli helt klara utan åt dom lite halväckliga bara för att man lyckats ta några, var samma smak igår.


Erika klipper gräs

Började kolla på Tusenbröder igår. Så grymt bra serie. Tycker nog att de är den bästa svenska tv-serie som gjorts.

Har man inte sett den så har man verkligen missat nåt!

Serien är på 12 avsnitt över 3 säsonger och handlar om Hoffa och hans kompisar som startar målarfirma. Firman går lite på kant och en dag bestämmer dom sig för att göra ett bankrån. Serien utspelar sig sen runt deras familjer och händelser kring rånen och konsekvenserna i upp och nedgång. Väldigt verklighetstroget speglat.
Många kända och bra skådespelare medverkar och huvudrollen har Ola Rapace. Shanti Roney (säsong 1) och Jacob Eklund (säsong 2) har också stora roller i serien.

Har sett hela serien flera gånger men nåt års mellanrum.
Betyget: 5 av 5.


  


De tre säsongerna av SVTs prisbelönade dramaserie Tusenbröder blev en jättesuccé, både hos kritiker och publik.

Hoffa (Ola Rapace) har en nystartad målerifirma tillsammans med barndomskompisarna Niklas (Shanti Roney) och Hamid (Daniel Bejarano). I början lever de vanliga Svensson-liv, men ett ödesdigert misstag gör att de dras in i den kriminella världen där rån, mord och flykt blir deras nya vardag. Hoffa drivs hela tiden framåt av drömmen om att en dag kunna lämna den undre världen och återförenas med sin familj. Men det blir en lång och tuff resa.

Bakom den nervpirrande serien står manusförfattaren Lars Lundström, regissören Erik Leijonborg och en hel rad av Sveriges bästa skådespelare medverkar.

Av Daniel - 8 augusti 2010 12:45

Ja idag har vi varit tillsammans i 9 månader. Galet hur fort tiden går, men de känns så klart ändå bra.

Vi "firade" lite igår kväll.

Först åkte vi förbi hos brorsan och hälsade på lilla Rafael. Han var lite småsur men de är alltid lika imponerande hur små bebisar är, mysiga.

Senare gick vi till Akropolis och åt lite god mat. Erika tog en plankstek och ja Black & white. Väldigt gott var de. Akropolis är en ganska mysig restaurang. Var väldigt lite folk där men förklaringen var kanske att de var Hökarfest(?) ute i Hedemora. Efteråt tog vi en promenad i stan och köpte sen glass och satt utanför Hökarfesten och lyssnade på musik och tittade på folk. Väldigt mysigt faktiskt.

Blev en riktigt nice kväll.

Idag jobbar hon igen och ja sitter här med huvudvärk för typ 4-5 dagen i rad. Ska nog ta en intelligent värktablett och sen lägga mig på soffan och spela lite tv-spel.


Rafael, 10 dagar gammal


En glad Erika ska just hugga in på den goda maten


På vår promenad fick vi en varning av en lite rolig skylt

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa flashcards