Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 18 september 2010

4 nya år till ett stadigare Sverige

Av Daniel - 18 september 2010 23:45

Ja i morgon är det dags för val.

Känns riktigt roligt att få gå iväg och rösta faktiskt. Vet inte riktigt vad som gör de extra roligt den här gången men ja ser de nog som en av de viktigaste valen ja deltagit i.

Jag anser att de är väldigt viktigt att sittande regering får fortsätta på de arbete dom börjat med.

4 år är för kort tid att få fram allt som ska göras och allt börjar verkligen komma på fötter igen efter många år av nedgång i vårt land. Vore tråkigt att gå bakot och hamna i den destruktiva sossepolitik igen som satt vårt land i skit.

Har så svårt att förstå, att så många inte ser skillnader och envisas med att tro att en rödgrönt styre skulle vara bra.

De man får höra om och om igen är att arbetslösheten ökat, att sjuka fått de sämre osv.

De krävs ju inte något deltagande i Mensa för att förstå att lågkonjukturen drabbat hela världen och inte bara Alliansens Sverige.
Vad man däremot ska komma ihåg är att Sverige hade hög arbetslöshet redan innan lågkonjukturen med de röda styret!

Något som är imponerande är att arbetslösheten faktiskt har sjunkit och fler är i arbete idag trotts alla nedskärningar osv, på grund av lågkonjukturen.
Alliansen har arbetat i motvind men ändå är Sverige ett av de länder i världen(!) som klarat lågkonjuturen bäst!

Men de här vill man ju gärna inte förstå om man är röd vilket är ganska tragiskt.

Och seriöst.

Vill man ha Mona Sahlin som stadsminister. Kvinnan som inte ens klarat av att sköta sin egen privatekonomi. Kanske inte så konstigt att hon heller inte vet hur man räknar när de gäller landets ekonomi, vilket hon så klart försöker bortförklara.

Man måste ändå berömma Sahlin för hur duktig hon är att undvika frågor om vad S vill göra, och samtidigt sparka på en motståndare.

Att hon inte har stöd i sitt eget parti säger väl de mesta, tycker jag.

Vänstern. Komunistpartiet.
Ja Ohly är komunist. Något som folk gärna glömmer bort. Vad står komunismen för? Fundera på de.

Att de partiet fortfarande finns är en gåta för mig.

Ohly är annars en ganska kul kille som försöker skoja till de lite här och var. Tyvärr funkar de inte särskillt bra. Snack om bröstpump och jämnförelse med hundar och rasism. Nja...

Miljöpartiet. De gröna.
Ja de låter ju bra på namnet, men också bara där.

Tyvärr är de många, speciellt förstagångsväljare som väljer just dom för att dom ska vara bra för miljön. Vilket parti är emot miljön idag?

Att förbjuda bilar och på så sätt göra de omöjligt för väldigt många utanför storstäderna att kunna ta sig till arbete och annat. Är de smart?

Flyga ska men inte heller göra, för miljön. Men heter man Wetterstrand är de okay att flyga till Finland varje vecka. Dubbla budskap där.

Nej. Några ylletomtar och komunister kan inte styra vårt land. De borde inte vara så svårt att se.
Vad gäller center så har ju dom en bättre miljösyn än MP.

"Förbjud inte bilar, hitta nya bränslen istället". Smartare tycker jag.

Alliansen vill ha fart på svensk ekonomi. De vill ha ut folk till meningsfullt arbete.
De rödgröna med sossarna i spättsen är för ett bidragsland där man inte vet var man ska ta pengarna ifrån. Likadant som de varit väldigt väldigt länge. Man ska gå till Arbetsförmedlingen, som ska fungera som en kontrollmyndighet till A-kassan. Där ska man gå en massa kurser för att fylla sin vardag. Kurser kan vara i form av att sitta 4-5 timmar och fika och på sin höjd gå på ett studiebesök en ett par gånger i veckan.

Flum tycket jag!

Nej. Ut i praktik, som sen kan leda till arbete och ge hjälp till dom som vill starta eget företag. De ger inte bara den enskillde arbete utan företaget kan sen också anställa med tiden.

Öppna ögonen och se framåt!

Vem vill inte ha sänkt skatt. De ska löna sig att arbeta. Inte betala någon annans bidrag!

Visst kan de vara jobbigt med hårdare regler i A-kassan. Men faktum är att de fungerar. Fler söker arbete snabbare och går inte och har "semester" några månader först. Och har du ett yrke där de inte finns några arbeten så får man kanske tänka om.

De Rödgröna vill tex att konstnärer ska få bidrag för att kunna leva på sitt arbete. Varför undrar jag? Får en snickare pengar när de inte finns tillräckligt med jobb. Nej.

Skaffa ett riktigt arbete istället för att spela psyksjuk på skattebetalarnas bekonstnad!


Nej. Ja tycker de räcker att betala ut bidrag med lånade pengar. Självklart ska de som verkligen behöver få hjälp, vilket de också får idag. Men för de som kan måste ju ett meningsfullt arbete vara bättre än ett socialbidrag.

Alliansen vill sänka stadsskulden medans de Rödgröna gärna ökar den bara dom kan få ge lite mer bidrag.

Och många som ska rösta rött glömmer bort varför man ville ha en ny regering förra gången. Självklart blir de en förändring när ett nytt block kommer till makten och 4 år är alldeless för kort tid för att få ordning på något som raserats under kanske 30 år.

Skit i vad din mormor, mamma och pappa, gamla grannen osv röstat på i alla tider. Öppna ögonen och inse att framtiden bjuder på nåt annat!

Alliansen är komplett. De står för starkare arbetsmarknad och fler arbeten, bättre miljö, stadigare välfärd och ser framåt för en stark framtid!

4 nya år kommer göra Sverige stadigare på alla plan och de hoppas jag att en smart svensk förstår i morgon när dom går till sin vallokal för att lägga sin röst.


Taget från Alliansen.se:

Bidrag eller fler jobb?

Jobben är vår viktigaste framtidsfråga. Fler jobb tryggar välfärden, stärker självkänslan hos människor och ökar gemenskapen i Sverige.

Vi vill uppnå full sysselsättning genom en tydlig jobbpolitik. Skattelättnader för låg- och medel­inkomsttagare gör det mer lönsamt att arbeta. Bättre villkor för entreprenörskap lägger grunden för nya företag och för att Sverige kan möta globaliseringens utmaningar. För att minska ungdomsarbetslösheten är det viktigt att behålla de sänkta kostnaderna för att ha unga människor anställda.

Fungerande kommunikationer i hela Sverige är viktigt för att människor ska kunna ta sig till sina arbeten och för att vardagspusslet ska fungera.

 

Mer bidrag eller välfärd?

En bra och tillgänglig välfärd är avgörande för att skapa trygghet genom livets olika ­skeenden. Vi prioriterar resurser till skolan och sjukvården före att lägga pengar på utbyggda bidragssystem.

Skärpt vårdgaranti ökar tillgängligheten och gör det lättare att få träffa en läkare när man behöver. Varje sjukhus ska vara en attraktiv arbetsplats där vi tar tillvara medarbetarnas engagemang.

Vi vill ta krafttag mot brottsligheten. Polis och domstolar ska kunna arbeta mer effektivt. Det förebyggande arbetet ska stärkas och unga som begår brott ska alltid mötas av tidiga insatser.

 

Kolkraft eller ren el?

Sedan Alliansen tog över har Sverige blivit ­ledande i att minska klimatutsläppen. Genom vårt engagemang kan vi bidra till en bättre värld och inspirera andra länder att följa efter.

En kombination av vattenkraft, förnybar energi och kärnkraft gör att Sverige kan bidra än mer till att minska utsläppen av växthusgaser.

Sverige behöver tillgång till trygg, prisvärd och miljövänlig energi. Vi vill se en kraftig utbyggnad av förnybara energikällor. Mer vindkraft, bioenergi och satsningar på energieffektivisering är viktiga för att minska vår klimatpåverkan. Gamla kärnkraftsreaktorer ska kunna ersättas med nya.

 

Flum eller kunskap?

I ett Sverige som håller samman får alla barn och ungdomar en bra start i livet. Under nästa mandatperiod vill vi fortsätta arbetet för att skapa en skola där alla elever kan lyckas.

Tidigare betyg och kunskapskontroller behövs för att få ett kvitto på vad man har lärt sig och för att kunna hjälpa elever i behov av extra stöd. Vi vill också arbeta för att stärka lärarnas kompetens och deras möjligheter att förmedla kunskap. Mer undervisningstid är viktigt för att Sverige ska kunna ta tillvara potentialen hos varje elev.

De små barnens lust att lära ska mötas redan i förskolan. Ett samspel mellan lek och pedagogiskt innehåll kan göra förskolan till en plats för såväl lek som lärande.

 

Förvaring eller valfrihet?

Vi vill ta tillvara det friska hos varje äldre människa. Äldre människor ska ha samma rätt som alla andra att bestämma över sina egna liv.

Möjligheterna att själv kunna påverka inne­hållet i äldreomsorgen ska stärkas. Den behöver också bli mer inriktad på att äldre ska kunna behålla hälsan och uppmuntra till förebyggande insatser.

Man ska ha råd att bli gammal. Vi har flera gånger sänkt skatten för landets äldre och vill fortsätta att göra det. Det gäller särskilt för de pensionärer som har de minsta marginalerna. Genom att föra en tydlig jobbpolitik lägger vi grund för en god ekonomisk utveckling och långsiktigt stigande pensioner.

 

 

 
 
Ingen bild

Mika

19 september 2010 10:23

kan börja med att säga att jag är mer blå än rödgrön.

men du säger i din text att alla som behöver hjälp får det.
har du inte läst tidningarna det senaste året??
så så många många sjuka som blivit utförsäkrade fast dom faktiskt inte kan jobba.
är det humant? NEJ det är fruktansvärt & jag blir mörkrädd när så många bortser från det.
Men om blå får fortsätta i 4 år till kommer det defentivt hända någon de älskar eller tycker om.
Då är det nog inte lika ok längre.
F.R säger att han känner till problemet och att det inte gick riktigt som han tänkt. MEN kommer han med någon lösning? NEJ! vilket bevisar att han inte bryr sig särskilt mkt om människor.

Så synd detta, För eg är jag verkligen blå, gillar deras politik för övrigt men detta gör att min röst tyvärr hamnar hos dom rödgröna.

Kram Mika

Daniel

19 september 2010 12:25

Men Mika, hur kan du vara mer blå än rödgrön om du ändå ska rösta på de rödgröna? Hur funkar det? :)

Allt löser man inte över en natt och ja är helt övertygad om att de kommer en lösning på sjukförsäkring. De är en grupp som hamnat mellan stolarna.
Jämnför de olika blocken så har du mängder med punkter som Alliansen har bättre lösingar på så även om en sak inte uppfyller dina tankar så borde de finnas mer att vara rädd för i de andra blocket.
Du som bor i Södertälje behöver ju bara läsa LT eller gå ut på stan för att se vad S har gjort med den stan eller hur.
De som behöver hjälp ska självklart få de, men du ska automatiskt inte få en massa bidrag bara för att du stoppats i ett fack, tycker jag.
Ja är en av dom som får bidrag och tackar inte nej till pengar. Men i de stora hela väljer ja ju självklart hellre att få mina pengar på ett meninsfullt sätt vilket ja tror de flesta skulle hålla med om.
Se de stort så kommer du hitta en massa saker som gör valet ganska enkelt.
Sverige är på väg på fötter igen och de kommer att gynna alla!

Ha de bra!

 
Ingen bild

Emma Hällgren

19 september 2010 11:11

Väldigt lågt att säga att Mona Sahlin inte kan sköta sin privat ekonomi. Jag röstar inte på sossarna. Du är ju till räkligt gammal för att ha läst tidningarna under toblerone skandalen. För det är väl de du syftar på. Då kommer du kanske ihåg att hon inte var ensam utan det var politiker från alla partier som köpt saker på kortet. Sen betalade hon tillbaks skulden. Sen finns det flera andra exempel med TV-avgifter och annat som moderater inte gilla. Höj nivå om du ska skriva om politik. Ingen gillar pajkastning!

Daniel

19 september 2010 12:19

Okay vi säger att de var lågt. VIll ju ingetnligen inte gå ner på samma nivå som sossarna själva :)
Men tycka vad man vill men dessa saker är ändå sant.
Betala dagmamma svart.
Hyra bilar, köpa varor och ta ut kontanter för tiotusentalskronor på statens kort (ok de var fler som gjorde så de var kanske ok då).
Åkt på semester till Mauritsius med hela familjen med skattepengar.
Strunta i 98 parjkeringsböter, var av 32 fick gå till kronofogden.
Strunta i restskatt på 30000kr.
Obetalda räkningar i omgångar.
Och struntat i att vara fackansluten i 11 år.
Allt detta mellan 1990 till 2006.
Men hon har kanske blivit lite mer nogran sen dess.
Hoppar man ändå över allt detta så är de endå ett faktum att hennes egna faktiskt väljer att byta parti, just på grund av henne. Vad de beror på vet inte jag.
Hur som helst så är kanske inte sossarnas politik den sämsta men de finns ju två andra partier med i samma båt och hur deras flum funkar vet ju du troligtvis ganska bra efter som de förmodligen bor en liten ylletomte i dig ;)

Nivån i min blogg är ja annars väldigt nöjd med. Och de rödgröna håller inte direkt någon bättre nivå själva.
Bortser man från pajkastningen så har man ändå politiken kvar och där är de ganska självklart för mig som vill göra egna val och inte sättas i ett bidragsfack...

 
Ingen bild

Emma Hällgren

19 september 2010 12:52

Vilka är din källor? Har du någon kritik av politiken?

Daniel

19 september 2010 20:08

Ja har alltid koll innan ja säger nåt så mina källor stämmer :)
Nä men dom här grejerna har ju kommit fram på många olika sätt och flera av dom har hon själv haft svårt att förklara.
Parkeringsböterna tex. Där gick partiet in och betalade en parkeringsplats för henne för att slippa fler böter.
Hade ett par andra grejer till, obetalda räkningar osv men där var ja inte helt säker så ja struntade i dom :)
Men hon har säkert blivit mer nogrann sista tiden och lärt sig av sina misstag. Tyvärr gör de ändå inte att man gilla henne, och framför allt inte deras politik.

 
Ingen bild

Mika

19 september 2010 12:57

Jag är mer blå än rödgrön!
Men F.R kommer aldrig backa sitt beslut.
Naivt att tro att han ska erkänna att han gjort ett misstag. Då hade han redan försökt att komma på en lösning inte sant? Den lösningen hade han kunnat presentera när rödgröna gick mot attack mot honom i den frågan. Men allt bara pratades bort sitället.

 
Ingen bild

Mika

19 september 2010 12:58

Har förresten aldrig sagt att jag ska rösta på sossarna i kommunvalet.
Våga vägra lago!

Daniel

19 september 2010 20:03

Haha. Våga vägra Lago, en facebookgrupp? :)

 
Ingen bild

Emma Hällgren

19 september 2010 13:30

Du är nog på rätt spår när det gäller min parti tillhörighet. Och jag backar inte för att prata politik. Alla partier ligger ganska nära varan i alla frågor. Det blir då lätt att fel saker kommer i focus. Jag tycker att alla partier har sina poänger, utom SD. Hörde Jimmy Åkesson säga att "det är väl inte så noga hur man räknar" när dom frågade honom om deras budget. Haha, vilket spån huvud! Oj, nu kommer jag med person angrepp.

Daniel

19 september 2010 20:04

Nu sjönk du lågt. Ta till personangrepp ;)

 
Lisa

Lisa

21 september 2010 01:51

Källan ser ut att vara alliansen.se, så det förklarar ju en hel del.

http://lisawikstrom.blogg.se

Daniel

21 september 2010 01:57

Visste inte att de fanns på den sidan också. Har du en länk så kan ja lägga upp den så fler får se?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido