Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under september 2010

Av Daniel - 23 september 2010 15:45

Är tydligen torsdag dag.

Igår fick ja för mig att de var lördag. Var ju lottodragning.

Lite snurrig   

Vann på Lotton! Fast de är en liten bit kvar till man kan kalla sig ekonomiskt oberoende. Vinsten blev 21kr. Men på lördag (riktiga lördagen) kommer ja ta hem Jackpotten, bara så ni vet.


Idag har vi sovit allt för länge och skallen känns nyvaken hela dan.

Sitter och planerar lite inför innebandyträningen och funderar på vad man ska äta.

Har beställt lite innebandygrejer ifrån Innebandyförbundet. Teknikböcker osv som kan vara bra att ha i laget. Alla är ju inte så vana med övningar osv så de kan vara bra att ha något som visar och hjälper till att förklara de man ska göra.

Var tänkt att ha ett litet snack med varje spelare idag men tror ja flyttar de till nästa vecka. Vill förbereda lite mer först och även kunna sätta ihop lite grejer som alla ska få.


Vår serie har knas med lag den här säsongen. Just nu är de inte helt klart hur de kommer att se ut. De troliga är att vi kommer att spela en enkel serie där alla möter alla 3 gånger.
Tråkigt utan slutspel, speciellt då vi i Falun sett fram emot att arrangera de. Får se hur de blir nu.


SSK möter AIK borta ikväll. Ja missar matchen efter som ja tränar. Lite surt. De är dags att SSK tar sin första seger nu, och AIK ska man ju helt klart ha bakom sig.
Om allt går som de ska (vilket de inte brukar när de gäller SSK) så vinner man nog med ett par mål, typ 3-1, 4-2 men 2-2 skulle inte heller förvåna. Torsk finns inte!

HEJA HEJA SSK!



Enkel uppspelsövning 2 mot 1

Av Daniel - 21 september 2010 16:09

Har haft svårt att sova i natt. Många tankar som snurrat. Politik, innebandy, renovering mm. Somnade vid 4 tror ja.

Trodde aldrig att ja skulle ta åt mig så mycket av allt efter valet som ja gjort. Kommer på mig själv då och då över hur förbannad ja blir på alla insöade. Har valt att inte kolla näter så mycket nu för att släppa de lite. Life goes on, även om alla andra inte verkar tycka det.

Igår började vi måla hallen. Skulle gjorts för ett par veckor sen (igentligen för 4 år sen när ja flyttade in) men de har gått lite trögt.

Var och köpte vit färg för att blanda ut den "bruna" med och de blir nog bra när de blir klart. Har målat klart första lagret idag och ikväll kommer lager nr 2 också.

Nu är det snart dags att äta och de vore nice med en film. Får se vad min lilla flicka tycker... Nya Robin Hood kanske.

Av Daniel - 21 september 2010 01:45

Trodde Sverige var en demokrati men den försvann tydligen inför de här valet.
Pinsamt vilken sandlådenivå alla 7 riksdagspartier, media och alla som nu kör sin omvända rasism har. Kalla mig rasist om du vill.
Jag röstade inte på SD men tycker dom har flera saker på sitt partiprogram som är bra, och de står ja för.
De flesta som jagar rasister nu efter valet har inte ens läst deras partiprogram innan man hakar på de sjuka drev som går genom landet just nu.
Över 330.000 personer röstade på SD. Man behöver inte hålla med dom, men att inte ens lyssna på vad de har att säga är ett större hot mot demokratin än den politik SD står för.
Varför ha ett val i Sverige om man inte kan acceptera resultatet!?
Ja hade inte gillat om de Rödgröna vunnit valet, man de hade bara varit att gilla läget.
 
Och varför är de ingen som pratar om Vänsterpartiet och bedriver kampanjer mot dom? Alla måste ju vara kommunister som röstat på dom, eller?
De är inte länge sedan V till och med stod för vilka dom är.
1990 bytte dom namn till Vänsterpartiet. Innan har dom haft namn som Sveriges Kommunistiska Parti och Vänsterpartiet Kommunisterna.

Av Daniel - 20 september 2010 13:30

Så var valet över för den här gången. Utgången blev ungefär som väntat tycker jag.

Moderaterna gör sitt bästa val med hela 30%. Sen kan dom nog igentligen ha ännu större stöd. Många har taktikröstat och lagt sin röst på KD, C och FP istället för på M så ja tror att dom är större än S, som fick 30,8.

Och anledningen till S nedgång är nog så enkel som att folk vill ha en bra politik i samband med att man inte gillar Sahlin. Många sossar sägs ha bytt block just på grund av sin partiledare. Intressant.

Sahlin lär nog ändå sitta kvar ett tag till efter som dom inte har någon självklar efterträdare.

Sverigedemokraterna fick stort stöd och kom in i Riksdagen.

Kan inte förstå hur alla kan vara så förvånade. Ja har sagt i snart ett år att detta skulle hända.

Kalla mig gärna rasist (trotts att ja inte ens röstade på SD) men ja är ändå sportslig och säger grattis till dom. Dom har gjort de som många andra inte klarat.

Vänsterns Ohly vägrade vara i samma rum som Åkesson igår och de var ju bara löjligt. Men så är Ohly ganska pinsam annars också.

Har lite svårt att förstå den stora hetts mot SD nu. Dom är väl inte så mycket värre än Vänsterpariet, och dessutom tycker dom lika på flera punkter.

Åkesson var ganska klar både tidigare och igår om vad de är dom vill med sin politik och ja vet inte hur alla kan höra så fel.

Dom har aldrig sagt något rasistiskt.
Dom vill ha en stramare invandringspolitik. Är de något konstig?

De betyder inte att invandrare ska sparkas ut ur landet utan bara att man ska ta hand om dom som är här och sen strama åt den nya invandringen vilket man skulle gjort redan på 80-talet.

Faktum är att de är en stor del av befolknngen som valt att rösta på SD och de är ju på grund av att man vill något och tycker nåt är fel som det är idag. Till och med invandrare själva har valt att rösta på SD, vilket ska även skrev om här i bloggen i början av juni (Läs här). Försök förklara de, du som rakt av kallar dom rasister.
Nej ja tycker man ska lyssna på vad dom har att säga, som man gör med alla andra. Dom är folkvalda och de vore en skam mot deb stora del av befolkningen om man bara fnyste och vägrade ta ett snack.


Frågan är hur de kommer att de ut med vår svenska politik framöver.

Alliansen vill räcka ut en hand till Miljöpartiet, vilket inte alls känns konstigt. Frågan är om MP tar sin chans eller håller fast vid sitt sammarbete med S och V. Lät inte så hoppfullt igår i alla fall.

Ja tror att chansen är ganska stor att dom gör en "kupp" och ogiltigförklarar Alliansens regering och tvingar fram ett nyval, allt i ett desperat försök att få en ny chans. Att se sig besegrade finns nog inte, tyvärr.

Hur de går återstår att se.

Tror om de blir nyval att Moderaterna kommer få ännu fler röster men att taktikröstandet kanske blir något lägre. Vänstern kan komma att få de riktigt svårt. V och KD tror ja lever på övertid.

SD kommer ha kvar slina röster och kanske även öka då många tycker det är löjligt som dom bemötts.

De enda som kan få SD svaga är om något annat parti öppnar ögonen och erkänner att invandringspolitiken som rullar inte fungerar och gör upp en ny politik. Först då kommer SD tappa väljare. Men de vågar nog ingen göra, för då är man ju tydligen rasist.

Blir intressant!


Något som förvånar mig är hur valet gick i Södertälje. Socialdemokraterna fick förnyat förtroende trotts att så många är trött på Lago och hur stan har blivit.
Fast igentligen är de ändå kanske inte så konstigt ändå efter som så många är beroende av bidragen som de får. Åter igen något som är helt sjukt. SD klev fram även där som väntat.

Nej. Södertälje har länge varit fördömt och frågan nu är hur illa de igentligen kan bli. Känns skönt att inte bo kvar i staden och vara med i kriget som kommer.

Fortsättning följer...



SD fick 5,7 vilket var mer än både KD och V.

Av Daniel - 19 september 2010 20:10

Idag har man varit och röstat. Blev lite förvånad att de inte fanns några partier utanför lokalen som de brukar vara. Blev också lite förvånad att alla som var där och röstade hejade glatt på mig, men trevligt.

Vid Erikas vallokal stod en sossetant och försökte ge sina valsedlar men ingen brydde sig vad ja kunde se, hehe.

SVT var där och vi fick vara med i deras valundersökning.

Körde även moster Marita att rösta, fast hon skulle rösta på fel parti.

Hämtade hem lite mat och har spelat lite Move och nu väntar Valvakan på tv.

Första prognosen har kommit och de ser ganska bra ut, men de är väldigt tidigt ännu och allt kan ju hända.

Hoppas hoppas att allt går vägen!

Själv röstade ja på ett parti för Riksdag och ett annat för kommun och landsting, men självklart i samma block.

Nej nu håller vi tummarna!



Heja Alliansen!

Av Daniel - 18 september 2010 23:45

Ja i morgon är det dags för val.

Känns riktigt roligt att få gå iväg och rösta faktiskt. Vet inte riktigt vad som gör de extra roligt den här gången men ja ser de nog som en av de viktigaste valen ja deltagit i.

Jag anser att de är väldigt viktigt att sittande regering får fortsätta på de arbete dom börjat med.

4 år är för kort tid att få fram allt som ska göras och allt börjar verkligen komma på fötter igen efter många år av nedgång i vårt land. Vore tråkigt att gå bakot och hamna i den destruktiva sossepolitik igen som satt vårt land i skit.

Har så svårt att förstå, att så många inte ser skillnader och envisas med att tro att en rödgrönt styre skulle vara bra.

De man får höra om och om igen är att arbetslösheten ökat, att sjuka fått de sämre osv.

De krävs ju inte något deltagande i Mensa för att förstå att lågkonjukturen drabbat hela världen och inte bara Alliansens Sverige.
Vad man däremot ska komma ihåg är att Sverige hade hög arbetslöshet redan innan lågkonjukturen med de röda styret!

Något som är imponerande är att arbetslösheten faktiskt har sjunkit och fler är i arbete idag trotts alla nedskärningar osv, på grund av lågkonjukturen.
Alliansen har arbetat i motvind men ändå är Sverige ett av de länder i världen(!) som klarat lågkonjuturen bäst!

Men de här vill man ju gärna inte förstå om man är röd vilket är ganska tragiskt.

Och seriöst.

Vill man ha Mona Sahlin som stadsminister. Kvinnan som inte ens klarat av att sköta sin egen privatekonomi. Kanske inte så konstigt att hon heller inte vet hur man räknar när de gäller landets ekonomi, vilket hon så klart försöker bortförklara.

Man måste ändå berömma Sahlin för hur duktig hon är att undvika frågor om vad S vill göra, och samtidigt sparka på en motståndare.

Att hon inte har stöd i sitt eget parti säger väl de mesta, tycker jag.

Vänstern. Komunistpartiet.
Ja Ohly är komunist. Något som folk gärna glömmer bort. Vad står komunismen för? Fundera på de.

Att de partiet fortfarande finns är en gåta för mig.

Ohly är annars en ganska kul kille som försöker skoja till de lite här och var. Tyvärr funkar de inte särskillt bra. Snack om bröstpump och jämnförelse med hundar och rasism. Nja...

Miljöpartiet. De gröna.
Ja de låter ju bra på namnet, men också bara där.

Tyvärr är de många, speciellt förstagångsväljare som väljer just dom för att dom ska vara bra för miljön. Vilket parti är emot miljön idag?

Att förbjuda bilar och på så sätt göra de omöjligt för väldigt många utanför storstäderna att kunna ta sig till arbete och annat. Är de smart?

Flyga ska men inte heller göra, för miljön. Men heter man Wetterstrand är de okay att flyga till Finland varje vecka. Dubbla budskap där.

Nej. Några ylletomtar och komunister kan inte styra vårt land. De borde inte vara så svårt att se.
Vad gäller center så har ju dom en bättre miljösyn än MP.

"Förbjud inte bilar, hitta nya bränslen istället". Smartare tycker jag.

Alliansen vill ha fart på svensk ekonomi. De vill ha ut folk till meningsfullt arbete.
De rödgröna med sossarna i spättsen är för ett bidragsland där man inte vet var man ska ta pengarna ifrån. Likadant som de varit väldigt väldigt länge. Man ska gå till Arbetsförmedlingen, som ska fungera som en kontrollmyndighet till A-kassan. Där ska man gå en massa kurser för att fylla sin vardag. Kurser kan vara i form av att sitta 4-5 timmar och fika och på sin höjd gå på ett studiebesök en ett par gånger i veckan.

Flum tycket jag!

Nej. Ut i praktik, som sen kan leda till arbete och ge hjälp till dom som vill starta eget företag. De ger inte bara den enskillde arbete utan företaget kan sen också anställa med tiden.

Öppna ögonen och se framåt!

Vem vill inte ha sänkt skatt. De ska löna sig att arbeta. Inte betala någon annans bidrag!

Visst kan de vara jobbigt med hårdare regler i A-kassan. Men faktum är att de fungerar. Fler söker arbete snabbare och går inte och har "semester" några månader först. Och har du ett yrke där de inte finns några arbeten så får man kanske tänka om.

De Rödgröna vill tex att konstnärer ska få bidrag för att kunna leva på sitt arbete. Varför undrar jag? Får en snickare pengar när de inte finns tillräckligt med jobb. Nej.

Skaffa ett riktigt arbete istället för att spela psyksjuk på skattebetalarnas bekonstnad!


Nej. Ja tycker de räcker att betala ut bidrag med lånade pengar. Självklart ska de som verkligen behöver få hjälp, vilket de också får idag. Men för de som kan måste ju ett meningsfullt arbete vara bättre än ett socialbidrag.

Alliansen vill sänka stadsskulden medans de Rödgröna gärna ökar den bara dom kan få ge lite mer bidrag.

Och många som ska rösta rött glömmer bort varför man ville ha en ny regering förra gången. Självklart blir de en förändring när ett nytt block kommer till makten och 4 år är alldeless för kort tid för att få ordning på något som raserats under kanske 30 år.

Skit i vad din mormor, mamma och pappa, gamla grannen osv röstat på i alla tider. Öppna ögonen och inse att framtiden bjuder på nåt annat!

Alliansen är komplett. De står för starkare arbetsmarknad och fler arbeten, bättre miljö, stadigare välfärd och ser framåt för en stark framtid!

4 nya år kommer göra Sverige stadigare på alla plan och de hoppas jag att en smart svensk förstår i morgon när dom går till sin vallokal för att lägga sin röst.


Taget från Alliansen.se:

Bidrag eller fler jobb?

Jobben är vår viktigaste framtidsfråga. Fler jobb tryggar välfärden, stärker självkänslan hos människor och ökar gemenskapen i Sverige.

Vi vill uppnå full sysselsättning genom en tydlig jobbpolitik. Skattelättnader för låg- och medel­inkomsttagare gör det mer lönsamt att arbeta. Bättre villkor för entreprenörskap lägger grunden för nya företag och för att Sverige kan möta globaliseringens utmaningar. För att minska ungdomsarbetslösheten är det viktigt att behålla de sänkta kostnaderna för att ha unga människor anställda.

Fungerande kommunikationer i hela Sverige är viktigt för att människor ska kunna ta sig till sina arbeten och för att vardagspusslet ska fungera.

 

Mer bidrag eller välfärd?

En bra och tillgänglig välfärd är avgörande för att skapa trygghet genom livets olika ­skeenden. Vi prioriterar resurser till skolan och sjukvården före att lägga pengar på utbyggda bidragssystem.

Skärpt vårdgaranti ökar tillgängligheten och gör det lättare att få träffa en läkare när man behöver. Varje sjukhus ska vara en attraktiv arbetsplats där vi tar tillvara medarbetarnas engagemang.

Vi vill ta krafttag mot brottsligheten. Polis och domstolar ska kunna arbeta mer effektivt. Det förebyggande arbetet ska stärkas och unga som begår brott ska alltid mötas av tidiga insatser.

 

Kolkraft eller ren el?

Sedan Alliansen tog över har Sverige blivit ­ledande i att minska klimatutsläppen. Genom vårt engagemang kan vi bidra till en bättre värld och inspirera andra länder att följa efter.

En kombination av vattenkraft, förnybar energi och kärnkraft gör att Sverige kan bidra än mer till att minska utsläppen av växthusgaser.

Sverige behöver tillgång till trygg, prisvärd och miljövänlig energi. Vi vill se en kraftig utbyggnad av förnybara energikällor. Mer vindkraft, bioenergi och satsningar på energieffektivisering är viktiga för att minska vår klimatpåverkan. Gamla kärnkraftsreaktorer ska kunna ersättas med nya.

 

Flum eller kunskap?

I ett Sverige som håller samman får alla barn och ungdomar en bra start i livet. Under nästa mandatperiod vill vi fortsätta arbetet för att skapa en skola där alla elever kan lyckas.

Tidigare betyg och kunskapskontroller behövs för att få ett kvitto på vad man har lärt sig och för att kunna hjälpa elever i behov av extra stöd. Vi vill också arbeta för att stärka lärarnas kompetens och deras möjligheter att förmedla kunskap. Mer undervisningstid är viktigt för att Sverige ska kunna ta tillvara potentialen hos varje elev.

De små barnens lust att lära ska mötas redan i förskolan. Ett samspel mellan lek och pedagogiskt innehåll kan göra förskolan till en plats för såväl lek som lärande.

 

Förvaring eller valfrihet?

Vi vill ta tillvara det friska hos varje äldre människa. Äldre människor ska ha samma rätt som alla andra att bestämma över sina egna liv.

Möjligheterna att själv kunna påverka inne­hållet i äldreomsorgen ska stärkas. Den behöver också bli mer inriktad på att äldre ska kunna behålla hälsan och uppmuntra till förebyggande insatser.

Man ska ha råd att bli gammal. Vi har flera gånger sänkt skatten för landets äldre och vill fortsätta att göra det. Det gäller särskilt för de pensionärer som har de minsta marginalerna. Genom att föra en tydlig jobbpolitik lägger vi grund för en god ekonomisk utveckling och långsiktigt stigande pensioner.

 

 

Av Daniel - 17 september 2010 22:52

Ligger i soffan och tittar på Timrå - Frölunda. Timrå imponerar. 4-1 efter 2 perioder. Helt annan match jämfört med SSKs sömnpiller igår.Timrå visar grym vilja och de verkar man vinna matchen på.SSK kändes som alltid gjort, sega och osäkra. Ja som trodde de skulle bli nåt annat den här säsongen. Tur att de är många matcher kvar att bli bättre. Annars idag har vi inte gjort så mycket. Kom hem sent i natt så de blev att sova ganska länge. Vi åkte sen och handlade. Pommes med kött och beasås till Idol. Skön fredag.

Av Daniel - 16 september 2010 11:30

Så var dagen här. Torsdagen den 16e september. Dagen för Elitseriepremiären.

Ska bli riktigt roligt att hockeyn kommer igång igen.

Tidigare när ja bodde i Södertälje var ja på varje hemmamatch. Tror ja missade 4-5 st ca 15 år. Har följt SSK sen ja var 10 så de har blivit en hel del matcher.
Nu är man bor 20 mil bort blir de inte att man åker på så många matcher, men de brukar i alla fall bli några.

I dag åker vi till Södertälje för att se premiären.

Det känns som SSK börjat tänka rätt i sin organisation och tanke kring hur man ska slippa bottenträsket. Allt för många år har bjudit på besvikelse. I år ser de verkligen ut som  man har ett lag för att nå slutspel (tänkte man så inför förra säsongen också kanske?).

Elitserien har blivit jämnare och jämnare och ja tror att de kommer vara så även i år.
AIK är de lag som kommer sist men sen är de svårt att tippa. Luleå bör även dom hamna långt ner. För Brynäs handlar de mycket om SSK förre målvakt Björn Bjurling, men även Brynäs hamnar nog i de nedre regionerna. HV71, Färjestad, Djurgården och kanske Linköping blir nog dom i toppen av tabellen i år igen. SSK... ja någonstans mellan 6e och 8e plats känns som en bra placering, men de kommer vara väldigt jämnt från ungefär 5e till 10e plats, speciellt kring slutspelssträcket.

Har inte jätte bra koll på de andra lagen ännu så ja hoppar över att tippa en hel tabell, men så här tror ja att matcherna går i första omgången.

AIK - LHC 2-4 (spelades igår och blev 1-5)
SAIK - FBK 5-4
BIF - Modo 3-3
DIF - HV 4-3
SSK - LHF 4-3
TIK - FHC 2-5


HEJA HEJA SSK!

Släpp pucken så kör vi!!!



En härlig publik i Templet

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa flashcards