Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under oktober 2010

50%

Av Daniel - 20 oktober 2010 22:00

Nu har ja fått tag på de extraljus ja letat efter.

Björn tipsade om att Bildemonteringen i Hedemora har 50% på allt nytt i butiken och där hade dom de extraljus ja sökte. De fanns ingen kartong så ja fick först 50% på de vanliga priset och sen 50% på de priset. 160kr för ljuset  

Köpte även alla tillbehör som behövs så nu är de bara att koppla in.

Känner mig som de tjejer som går och handlar på rea. De tjänar pengar när något är dedsatt och idag har ja då tjänat över 1000kr. I like!

Svängde förbi Björn i hans garage och fick bilbatteri och sen råkade de bli en kebabtallrik idag igen och sen slapp i soffan.

I morgon är de träning igen och sen blir de hockey på tv när man kommer hem. Lite tråkigt att inte kunna se matchen direkt men reprisen får funka.

Blev ingen tandläkare i morgon... får bli en annan gång   


EDIT: Av någon anledning kan man inte skriva orden ljus i den här bloggen utan att de blir en länk. Skumt.

   

Av Daniel - 19 oktober 2010 23:30

Idag har ja varit runt lite och fått en del gjort.Vaknade vid 10 och gick upp och eldade och spelade lite tv-spel.

Åkte sen och hämtade mina extraljus hos moster. Efter de besökte ja ett företag för att snacka lite ev lite sponsring till innebandyn. Träffade chefen och vi satt och snackade ett tag. Han beskrev företaget, ja berättade lite om mig och mitt lag och sen gick vi runt och tittade på vad dom sysslade med. Riktigt trevlig var han och de verkar som de gick ganska bra. Några summor bestämde vi aldrig men han skulle kolla lite vad dom hade för andra dom sponsrade och ta ett snack med dom andra för att se vad de kunde bli. Han sa innan ja skulle gå att de nog kunde bli ett sammarbete. Kul kul. Tänk om de alltid kunde vara så här enkelt.
Gick sen till Saab och kollade lite bilar. Men dom hade bara skit, som väntat. Åkte sen till Volvo för att boka ny tid för ACn och även snacka extraljus.

Dom hade bara ett ljus som ja ville ha men de saknades delar på den.

690kr skulle ett ljus kosta. Tydligen har de kommit en ny modell också men ja kunde få beställa de gamla som ja ville ha. Dock var den dyrare än dom hade i butiken, 740kr. Skumt. Sen skulle de till lite delar för att kunna skruva fast allt med stag osv. Alla kablar är dragna sen tidigare så en kille på verkstan sa att de skulle gå enkelt för dom att greja de åt mig. Skönt tänkte ja så slipper man göra de själv. Men ja tänkte om när han sa att de skulle kosta 1500kr i bara montering. Inte en chans!

Beställde aldrig nåt utan ska kolla lite. 1400kr skulle ett ljus med fästen osv kosta.Ringde en kompis som ja vet meckar bilar varje ledig stund och svängde sen förbi hans garage. Han är snäll och ska nu hjälpa mig montera allt. Dessutom skulle ja få ett "nytt" batteri till bilen också och så slapp ja lägga 1000kr på de också. Hur nice som helst! Grymt tack! Ska hämta batteriet i morgon.

Blev sen att plocka upp kebab till mig och pizza till Erika. Åt och tittade på tv och nu har ja just spelat lite hockey mot Thomas.

Har varit en bra dag.

Nu ska ja leta lite efter extra ljus på nätet och sen kan de nog bli sängen...Hella Rallye 3003

Av Daniel - 18 oktober 2010 13:30

De senaste åren har Södertälje haft en massa gruppvåldtäkter och nu är det dags igen.

Den här gången är det en 17årig tjej som polisen hittat grovt berusad vid ett källarföråd i fredags kväll. Minst 6 killar försökte fly när polisen kom men 4 greps. Man ska ha tagit prover på alla och trotts att killarna nu är släppta är dom misstänkta för grov våldtäkt.

Asså hur sjukt är de inte!?

Kan inte förstå hur man tänker.

Säg att man är 6 killar. Någon kanske har en psykisk störning och kommer på att supa tjejen full. De andra hakar på. Sen kommer man på att man vill ha sex med henne!? Är de ingen av dessa som slås av tanken att de dom gör är fel???
Skulle så gärna vilja sitta ner och ha ett snack med dessa grabbar och en stund senare hjälpa till att ge dom samma lidande som tjejen utsatts för. Hon kommer att ha men för livet medans killarna, om de ens fälls för våldtäkt får ett kort straff på en skyddad avdelning.

Runt 80.000kr kanske tjejen får i skadestånd, nåt som killarna förmodligen inte ens behöver betala få de är utan egen inkomst.
Vart har de gått fel? Hur ser familjerna på sina söner, både nu och innan?

Jag gissar på att familjerna får stöd av "kyrkan", som alltid är de som är med och styr i Södertälje. Killarna får en klapp i ryggen med ett manande finger och tjejen får byta skola då hon kommer att blu utfryst och kallad hora.

Vilket jä-la samhälle!

Ut med namn och bild på killarna!

Så länge straffen är pinsamt låga i de här landet så ska dom skyldiga straffas av samhället. En sån här grej ska man inte kunna glida ifrån.
Nästa gång kompisgänget ska på "date" kanske någon tänker till och säger ifrån, om inte annat för räddslan att åka fast.

Okay. Ingen är fälld och dömd ännu. Men de skiter jag i. De är inte första gången detta händer och slipper dom undan så är de inte för att dom är oskyldiga utan för att lagarna är för slappa.

Åter igen är Södertälje satt på kartan.

Fy f-n!


Läs mer i LT

Av Daniel - 18 oktober 2010 12:00

Så var det måndag och en ny vecka är igång.

Helgen har varit lugn och skön. Mins knappt vad vi gjort. Har väl mest slöat i soffan.

Igår var vi till Lagunen och käkade. Gått och mysigt. Svängde förbi mamma och pappa en snabb sväng och väl hemma igen såg vi film. Senare blev de lite onlinehockey mot Thomas och lite tv.

Helgen gick väldigt fort, men de gör ju även veckorna.
Snart är vi inne i november och vintern är på väg. Usch!

I fredags kom första snön och på nätterna har de varit minusgrader brrr.

Hundarna verkar inte bry sig så mycket i alla fall. Lär vara skönt med päls. Gizmo saknar nog sommaren en del. Han gillar ju att ligga ute och sova och sola när de är fint väder.

Älgjakten är tydligen igång i skogarna. Hästfolket är lite försiktiga med att rida i skogen (lite mer sport nu tycker ja) så Erika har inte heller varit ute så mycket.

Idag ska ja hämta 2 extraljus till bilen. Stort tack till kusin Micke för dom! Blir sen att köpa ett till. Galet hur dyrt de är med extraljus. När man bor på landet med en massa skog känns de som väl investerade pengar ändå. Vill gärna inte ha en älg i bilen. Har tänkt koppla in dom så fort som möjligt men vet inte om ja är så haj på de. Så om någon vet hur man gör så skrik till så kan ni få hjälpa mig!

Ska även sätta i öppet luftfilter i bilen så kanske den går ännu lite bättre.

Missade min tid hos Volvo i torsdags för att kolla ACn igen. Dom har inte hört av sig så ja antar att vi är kvitt nu. Ska ta ett snack med dom i dagarna. Känns inte som man prioriterar AC nu till vintern, om de ska kosta pengar att fixa.

Ska till tandläkaren på torsdag också. Blev ju inte klar tidigare så tanken är väl att köra igång igen. Är en massa som bör göras men ja vet inte om plånboken ser possitivt på de. Börjar redan kännas jobbigt över att gå dit. Sjukt att man ska vara rädd för att gå till tandläkaren...
Ikväll blir de träning i Falun igen. Hoppas på att många kommer och att vi kan få en bra träning. Sista helgen i november drar serien igång och då gäller de att vi är på topp. Serien kommer i år att spelas utan slutspel, en rak serie bara. Varje poäng kommer kunna vara avgörande så de kommer att bli tufft. Vårt lag har fått förfrågan om att arrangera sista omgången i april. Hoppas styrelse osv är med på de.
Nej nu är det dags att se om hon som ligger i sängen tänkt kliva upp. Börjar bli hungrig och de känns som man bör ta tag i den här dagen...Börjar bli kallt, både ute och inne

Av Daniel - 17 oktober 2010 23:30

Så har man även sett den tredje Twilight-filmen.

Hade hoppat på att denna skulle vara den bästa, efter att ha läst lite kritik på nätet. Den skulle kunna varit bättre än dom tidigare men ett par grejer förstör.

I fortsätter berättelsen om Bella, Edward och Jacob, som väntat. Kampen om Bella mellan Edward och Jacob hårdnar men så händer de som man tyvärr förutspådde något (lämnar detaljer för de som ännu inte sett filmen).
Visst att de är en "kärleksfilm" men just i den här blir de ännu mer utdraget och allt blir bara tjatigt. Vem ska hon välja, fram och tillbaka bla bla bla.
Filmen hade lätt kunnat vara 30 min kortare utan allt segt tjat och som i de tidigare filmerna är de som mest händelser i slutet av filmen.

Varulvsvargarna är även nu väldigt dåligt animerade och dessa grejer sänker mitt intryck av filmen. Även den hämndlystne vampyren Victoria har bytts ut till denna film och att ha två olika skådespelare till samma karraktär stör mig.

Förundras även över varför man tagit med Dakota Fanning då hon har en sån liten roll, men de gjorde ju varken hit eller dit.

Känns som filmen inte behöver en massa blod i sina actionscener men samtidigt tycker ja de märks att filmen igentligen är anpassad för en ung publik, men de kanske säljer bättre.

Betyget kunde varit något högre än dom andra filmerna men känns ändå bara som medelbetyg är nog. Den första filmen är den ja tycker var bäst.

(och Kristen Stewart var snyggast i film två, New Moon)

Betyg: 3 av 5.


  


En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad? Tredje delen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

 

Av Daniel - 16 oktober 2010 18:45

Så har SSK spelat nåt som ska kallas hockey igen.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta när man ser matchen.

Man förlorar mot Skellefteå med 2-0 men siffrorna ljuger verkligen. SSK var så sjukt mycket sämmre än så.

Man har 8 spelare borta till matchen och självklart ställer de till problem, men de är inte första matchen man spelar illa.
Kan tex inte förstå hur de är möjligt att misslyckas så enormt med Powerplay (i år igen!). Och hur svårt kan de vara att slå ut pucken ur egen zon? SAIK såg ut att spela PP långa sunder i matchen och då var man ändå 5 mot 5. När man väl fick tag på pucken så gav man åter igen bort den så motståndarna kunde fortsätta pressa. Helenius stod i SSKs mål och åter igen kan man tacka sin målvakt för att siffrorna inte blir större.

SAIK var också lite inneffektiva ibland och spelade lite omständigt när dom hade press, och de ska man som SSKare vara väldigt glad för.
SSK hade några få bra längen (bla en i ribban) och med massor av tur hade man kanske kunna fått med sig poäng i match. Men de är SSK som spelar och då finns de inget som heter tur, vilket man som SSKare lärt sig genom åren.

Är svårt att hitta bra spelare i dagens match. Videll som varit den bästa i stort sätt varje match tidigare var i dag mer mänsklig och hade svårt att producera. Ryan Lasch var nog den som var med framåt och försökte verkligen och bakåt måste ja erkänna att Bemström växer.

Kapten Eriksson går åter igen en usel insats och idag vinner han inte ens tekningar. Måste vara svårt för coacherna att bestämma hur de ska göra med Jocke, för om dom inte snackat om honom och med honom vore de ett grovt känstefel. Killen ska vara den som för laget, den med rutin som ska visa vägen som framspelare och som ska leda som kapten. Så här långt har han tagit dumma utvisningar, strulat i anfall och i egen zon och framåt är han som vem som helst. Frågan är vad som är fel? Ser ut som han är otränad då han inte hänger med i spelet...

Nu väntar litet uppehåll och ny match först på torsdag hemma mot AIK. Då måste SSK visa att man inte är Sveriges sämsta lag!

Som SSKare börjar man minst sagt bli trött på alla dessa skitmatcher, år efter år efter år...Vad är det som är fel med Joakim Eriksson?
Det är dags att börja spela hockey, eller kliva ner i 4e kedjan!

Av Daniel - 15 oktober 2010 11:00

Så har man även sett den andra Twilight filmen, New Moon.

Kan nog inte säga att ja tyckte den var bättre eller sämre än den innan. Ganska lik faktiskt.

Filmen är lite halvseg första 1,5 timmen för att sen komma igång mot slutet.
Bella kommer ifrån sin älskade vampyr men kommer istället närmare sin bästa vänn Jacob, som visar sig bli varulv.
Störde mig på effekterna i filmen. Varulvarna som var vargar såg väldigt dåligt gjorda ut, som en effekt från en barnfilm från 80-talet (lätt överdrivet). Men alla effekter var inte dåliga. På slutet var de en del fightscener som faktiskt var riktigt bra, så filmen håller lite svajig klass på den biten.

Förstår ännu mindre hysterin över dessa filmer. När kommer de som ska vara så extremt bra?

Bäst var att Kristen Stewart blivit lite äldre i filmen och där av även lite snyggare, trots hennes halvflummiga blick.

Betyg: 3 av 5, igen.Efter att ha blivit dödligt förälskad i vampyren Edward Cullen, blir Bella Swan helt förkrossad över hans plötsliga försvinnande. Hon blir vän med den oemotståndlige Jacob Black men dras in i en värld, där hennes lojalitet sätts på prov.

Av Daniel - 14 oktober 2010 23:45

Idag har vi varit i Säter och moster Riitta & co.

Bjöds på ärtsoppa och ungspankaka mm. Trevligt.

Efter de blev de träning i Falun. Erika fick åka med då vi inte hann åka hem med henne.

Träningen gick helt ok, även om man ibland känner lite frustration när vissa saker ska vara så svårt för en del. Borde ha en extra träning där vi bara kör grundgrejer... men ja orkar nog inte åka till Falun fler kvällar i veckan för att nöta grunder just nu.

Första snön kom idag. Inte här som tur var men i Umeå och där runt omkring i norr var de tydligen vitt på marken och trafikkaos. Här har de varit ganska solig men väldigt blåsigt. Är runt nollan på nätterna och de känns som vintern kommer smygande.

Har sagt de förut. Ja vill ha sommar!!!

Har varit trött idag. Igår kväll blev de en hel del tv och sen film efter de. Började se film när andra mer normala redan sov och efter filmtittandet blev de en massa pratande fram till 5-6 i morse. Inte konstigt om man är lite trött idag då.

Borde kanske sova snart så de kan bli ny dag imorgon... fast först ska vi se kvällens Robinson... sen kan de nog bli nåt mer också. Men de ska bli tidigare än igår i alla fall, tror ja   


SSK spelade hemma mot HV71 idag.

Torsk med 2-4. Såg ut ungefär som tidigare. Är väl ungefär 10-15 min man är bra sen sitter man mest bara och väntar på misstag.

Hade de inte varit för bindningstiden på Canal+ hade ja nog skippat att kolla på matcherna kanske, och då har de gått långt kan ja lova. Är så trött på att mitt lag aldrig kan vara bra och ge lite glädje. Samma visa år efter år...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido