Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under oktober 2010

Av Daniel - 12 oktober 2010 13:15

Så har man sett den första Twilight-filmen.

Har ju varit en enorm hysteri ett par år runt dessa filmer, speciellt bland tjejer och unga.

Filmen som handlar om mötet mellan Bella (Kristen Stewart) och en familj vampyrer i en amerikansk småstad är början på historien som växer till kärlek trotts att Bella skulle kunna vara vampyrernas föda.

Filmen är runt 2 timmar och personlingen tycker ja den var ganska seg.
Större delen av filmen dras tittaren långsamt framåt för att mot slutet komma igång något.

Visst. Filmen är inte dålig, men hur den kunnat bli en sån succe har ja svårt att förstå. Kanske är de för att böckerna filmen bygger på varit stora redan innan filmen gjots eller så så är de bara genom alla tjejers konstiga smak och hyster av vampyren Edward (Robert Pattinson), som ja tycker mest ser konstig ut, en kille med udda utseende och stora ögonbryn. Kristen Stewart däremot gillar nog de flesta killar, även om de kanske inte finns så många tittare som är de.

Ett par filmer återstår och jag återkommer efter att ha sett dom också.
Läste någonstans att dom skulle ha mer handling och de kan ju inte skada...


Betyg: 3 av 5.



17-åriga Bella Swan är helt säker på tre saker: Edward Cullen är vampyr. Det är en del av honom som törstar efter hennes blod. Och hon är fullständigt och hopplöst förälskad i honom! "Twilight" har fått epitetet "filmens största love story sedan Titanic". Den skildrar ett actionfyllt möte mellan två väsensskilda världar: en vanlig, amerikansk high school-tjej och en klan av sofistikerade vampyrer som har levt fredligt bland människorna - fram tills nu. Filmen är baserad på den internationella boksuccén av Stephenie Meyer som har sålt i mer än 17 miljoner exemplar världen över!

Av Daniel - 12 oktober 2010 06:45

Uppe före tuppen.

Inte varje dag väckningen ringer kl.5 och de känns som ja inte har somnat ännu   

Erika har fått rycka in på Åhléns för inventering så de var bara att dra på sig fillingarna och köra henne till bussen.

Är verkligen helt svart ute. Vad hände med gryning vid 2 och soluppgång vid 4? Tur att man inte behöver gå upp den här tiden varje dag.

Hundarna brukar vara väldigt trötta på morgonen, speciellt Nattis. Blev lite förvånad när Gizmo plöttsligt står bredvid och äter mat halv 6. Han kanske inte heller hade somnat riktigt ännu.

Idag vet ja inte vad som händer. Tröttheten kommer nog att slå till snart och de finns risk att dagen kommer gå med en lång gäspning. Funderar på att sova en liten stund nu så ja orkar spela lite tv-spel senare. De gäller att passa på när man är ensam.

Mer har ja nog inte att säga just nu, men god morgon i alla fall... och god natt.

  

Av Daniel - 10 oktober 2010 15:00

Är 101010 idag. Alltså 10e oktober 2010. En bra dag att göra nåt man vill komma ihåg.

I Finland är de tydligen bröllopshysteri, sa dom på radio. Själv händer nog inget som behöver gå till historien tror ja.

Hade lite sovmorgon till runt 11. Erika gick iväg för att rida ett par timmar och ja spelade nya NHL en stund.

Har sen setat och filosoferat på toa en lång stund. Ganska skönt att sitta där och lyssna lite på radio och bara ta de lugnt ibland. Borde skaffa lite bra tidningar dit in tror ja som förr. Kalaspuffar var en höjdare också.

Den nya toan borde monteras men vet inte om ja vill ge mig på de själv. Tror de är lite olika kopplingar mot tidigare och man vill ju inte bli helt utan toastol. Får se om ja kanske ger mig på de imorgon ändå. Ska kolla lite på den nya först och planera lite.

Idag händer nog inte så mycket. Solen skiner och man vill ut i skogen. Fyrhjuligstankar kommer mer och mer. Ut i solen och fota lite vore nice. Men de blir nog att kolla igenom frysen istället och börja laga mat tror ja. Lite pommes vore gott. Har inte ätit de på flera dagar utan de har blivit potatisklyftor istället. Stor skillnad   Tror ja inte ätit pommes sen i torsdags. De är länge sen.

Nåt på tv ikväll?

Man kanske skulle se någon film. Var ett tag sen de också.

Nu ska ja i alla fall ta in hundarna som legat ute och solat ett par timmar.

Ha en bra dag alla!



Gott! Gärna med lite beasås och nåt kött till

Av Daniel - 8 oktober 2010 13:16

Är riktigt trött idag. Blev en lång dag igår men roligt att vara till Södertälje.

I morse gick ja upp vid 11 för att elda. 16 grader inne så man ville igentligen inte lämna täcket.

Tänkte testa NHL11 men efter bara 10min tog batteriet slut i kontrollen så ja får väl spela mer när den laddats.

Idag händer nog inte mycket alls. Slappande i soffan känns som en bra grej.

Ska laga mat strax och sen kolla på gårdagens Robinson.

Erika är ute och leker med hundarna. Helt galna hur de springer och jagar varandra, men dom verkar ha roligt och de är ju bra   


Här på Bloggplatsen har fom gjort om lite (inget den vanliga läsaren märker antar ja). Bytt färg och lagt till en massa reklam. Jobbigt att behöva scrolla åt sidorna för att kunna göra allt man ska göra. Men de vore ju lite för bra om de bara kom uppdateringar som var till de bättre...

Av Daniel - 8 oktober 2010 02:40

Idag (igår) var vi till Södertälje. Tomas hade varit snäll och varit på Bauhous för att köpa toastol åt oss. Han var också till Elgiganten och köpte NHL11. Efter att vi var och såg SSK spöa Djurgåren hämtade vi upp allt. Köpte sen kebab på Dalparken. Åkte sen runt lite i mörkret och visade upp Södertälje för Erika. Avslutade med att träffa kusin Micke vid en mack och stod och pratade ett tag. Trevligt.

2 timmars bilresa hem och nu sitter man här med lite trötta ögon och funderar på att sova.

Nu håller vi tummarna att toastolen blev ett lyckat köp och att de kommer att funka utan problem. Vilken dag den ska kopplas in blir nästa fråga, och vem som har lust att hjälpa till och få de fixar...


Bjuder på ett lite galet klipp ja såg på Facebook.

Go natt.

Av Daniel - 6 oktober 2010 12:31

Händer inte så mycket just nu. Dagarna rullar på som vanligt.

Hadde svulldag igår. Köpte grillad kyckling, revbenspjäl, potatissallad, glass, chips, godis och cola. Kommer bli fet. Men gått var de.

Idag händer nog inte så mycket alls. Blir nog mest att slappa och sen kolla tv ikväll. Vädret är tråkigt och kallt.

Någon sa att de skulle bli fint och varmt väder i morgon, "Brittsommar". Man kan ju alltid hoppas.

Åker nog ner till Södertälje imorgon.

Ska köpa en toastol från Bauhaus och kolla NHL11 på Elgiganten, och så blir de hockey.

SSK möter Djurgården. Kan bli kul.

Känns som man växer fast här hemma ibland så de är kul att komma iväg och göra nåt ibland. Tråkig bara att de blir så dyrt så fort man ska iväg någonstans, men de får man ta ibland.


WC från Bauhaus

Av Daniel - 3 oktober 2010 18:45

Det här är berättelsen om hur Robin Hood blev den han var. Hur han av en tillfällighet kom att bli den frihetskämpe han blev.

Som Robin Hood ser vi Russel Crowe och han gör de hela ganska bra.

Andra stora namn i filmen är Max von Sydow och Cate Blanchett, även dom är bra. Filmen har regi av Ridley Scott, mannen bakom Gladiator. De här är dock ingen film som kommer upp i samma klass som Gadiator. Actionscenerna är ganska snälla (åldersgränsen är 11år) och vissa stunder i filmen är de mer drama än äventyr och att filmen är 2,5 timmar känns lite långt. Men de är ändå en klart sevärd film.

Handligen på omslaget säger inte så mycket om själva filmen (ungefär som jag) men dom flesta kan nog historien ändå.

Betyg: 3,5 av 5


I 1200-talets England konfronterar Robin Hood och hans gäng korruption i en lokal by och leder ett uppror mot Kronan som för alltid förändrar maktbalansen i världen. Vare sig han är tjuv eller hjälte kommer en man från med enkel bakgrund att för evigt bli en symbol för frihet hos hans folk.


Fakta:
Robin Hood legendarisk engelsk folkhjälte som ska ha levat under Rikard Lejonhjärtas regering. Han var en ädel rövare som stal från de rika för att ge åt de fattiga. Tidigast omnämns han i balladen Piers Plowman från slutet av 1300-talet och hör också ideologiskt hemma i senmedeltidens demokratiskt och revolutionärt färgade kritik av kungar, stormän och fogdar. Han är skildrad av bl a Walter Scott i romanen Ivanhoe.

Av Daniel - 2 oktober 2010 19:15

SSK vann idag igen (nåt man gärna vill vänja sig med att få säga).

Inledningen på säsongen har sett ganska bra ut spelmessigt men resultaten har inte blivit rätt.

Målskyttet har uteblivit samtidigt som försvaret har slarvat, ändå har man ofta vunnit skotten och skapat många bra lägen.
Match för match har de sett bättre ut och idag vinner men i sudden borta mot Frölunda.

Man är klart bäst 45-50 min av matchen och redan efter ca 40 sek av matchen har man skott i ribban. Hela 1a perioden är man de starkare och bättre laget, men Frölunda får ledningen i slutet av perioden.

2a perioden fortsätter man bra men lyckas inte få in pucken. Vissa avslut känns lite klena men man har ändå många puckar på mål och de visas stor vilja i laget och de känns som man bara ska ha med sig poäng ifrån den här matchen.

I 3 perioden kommer så målet välförtjänt. Patrik Carlsson får ett bra läge i slottet efter passat av Ryan Lasch och skjuter snyggt 1-1.

Strax efter målet börjar Frölunda öka skridskoåkningen och SSK börjar se lite trötta ut. Frölunda skapar ett par lägen men Sjögren är bra i SSKs mål.

I Sudden hinner de inte gå lång tid innan Robban Karlsson får friläge, men lyckas inte hänga dit pucken. Lite senare får man istället ett 2 mot 1 läge där Timo Seppänen lägger över pucken till Linus Videll som snyggt avgör med ett snyggt "flipp-mål".

Nästa match är hemma på torsdag mot Djurgården.

HEJA HEJA SSK!

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards