Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 12 december 2010

Terroristerna nu i Sverige

Av Daniel - 12 december 2010 11:45

Så har den första terroristattaken smällt i Skandinavien.
Attentatet i Stockholm igår är fortfarande förvirrat, men de som hänt är alltså att en bil exploderat och en man sprängt sig själv några hundra meter längre bort.

5 av 6 bomber som hittats vid mannen hade inte detonerat. Han hade även en väska full med spikar och något annat sprängämne med sig.

Man kan ju fundera på vad som hänt om alla exploderat som tanken troligtvis var.

Många är så klart i chock men att folk blir förvånade att de händer tycker ja är konstigt.

De har bara varit en tidsfråga innan nåt sånt här händer i Sverige, och de här tror jag tyvärr bara är början.

Ska inte gå in på detaljer om vad ja tror och tycker men ca 20 min innan de small kom mail till TT, polisen mfl som säger en hel del om vad de handlar om och vilka som ligger bakom.

De är ingen ensam galning som gjort detta utan ett större "grupp" som ligger bakom. De betyder också med stor sanolikhet att fler saker planeras, runt om i hela världen och så även i fredliga lilla Sverige där "vi gillar olika".

För inte alls länge sen höjdes beredskapen efter hot om terrorism i Göteborg. Flera personer plockades in av polisen men släptes senare. Media drev hårdare på polisens roll i gripandet än vad som igentligen låg bakom hela händelsen. I de som hänt nu tror ja vi har en del av svaret.

Frågan är nu när de kommer att smälla igen, och var!?



Texten är en rekonstruktion av vad som ska ha kommit i

mail till TT och är hämtad ifrån Aftonbladet.

 

Något som också kanske förvånar många svenskar är de som Wolfgang Hansson skriver i Aftonbladet.

"Faran för ett nytt dåd är inte över".

"Den 28-årige misstänkte självmordsbombaren verkar passa bra in i bilden av terrorister som slår till i Europa i islams namn." (här är terroristen)

"De är andra generationens invandrare, antingen födda eller uppvuxna i Europa. De lever till synes hyfsat välanpassade i storstädernas förorter."

"Hittills har vi varit märkligt förskonade. Kanske för att olika organisationer använt Sverige som bas snarare än som mål."


Enligt Aftonbladets källor har Säpo kartlagt cirka 200 potentiella terrorister i Sverige. 80 procent av dem uppges ha kopplingar till varandra och enligt terroristexperten Magnus Ranstorp agerade inte självmordbombaren på egen hand.

"Eftersom 28-åringen har postat extremreligiösa kommentarer och filmklipp på sin Facebooksida, bör Säpo ha haft koll på honom. Men det här kan också vara en person som slunkit igenom systemet."

Skrämmande!

 
 
Madde

Madde

12 december 2010 12:18

Ja det är fruktansvärt, innan hoppades man, nu inväntar man mer...Ursh illamående blir man...Får se vad Regeringen säger nu kl 12.30 på deras presskonferans....
Ha en bra dag ut och njut i skogen med vovvarna..Det tänker jag göra...

http://missism.blogg.se

 
IL

IL

12 december 2010 16:30

Det är verkligen skrämmande och tragiskt :(

http://il.bloggplatsen.se

Daniel

12 december 2010 16:33

Ja verkligen!

 
Ingen bild

varyagas

13 december 2010 02:53

Det är tacken våran nation får.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards