Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 31 december 2010

Mitt 2010

Av Daniel - 31 december 2010 14:30

Ja då var de snart nytt år och 2010 kan gå till historien.

Är svårt att minnas allt som hänt under året men när man sitter och tittar på gamla bilder vaknar minnet till liv.

Första tanken på året är att de inte hänt speciellt mycket alls, och tiden gått väldigt fort så men en hel del har man ändå varit med om.

Det har varit ett år som på många sätt varit väldigt bra, men också med några motgångar och historiska händelser.


Nyhetsmessigt var ju Riksdagsvalet en stor grej där Sverigedemokraterna blev ett mycket diskuterat ämne. Innan valet försökte Socialdemokraterna göra allt för att vinna röster och drog fram en otrohetsskandalen, som sen plöttsligt dog ut.

Sossarna lyckades inte utan gjorde ännu ett bottenval medans deras vänner Miljöpartiet klev starkt framåt. Alliansen och framför allt Moderaterna blev vinnarna, så också Sverigesemokraterna.

Annat som hände var dödsskjutningarna i Södertälje. Pang pang och så hade man skjutit ihjäl en fotbollsspelare och hans bror. Annat i Södertälje var åter igen gruppvåldtäkter och sexuella ofredanden. Inget ovanligt för de här året men ändå otäcka händelser.

Kronprinsessan Victoria gifte sig med "Boxer-Robert" från Ockelbo och så avslutas året med att Sverige får en helt egen självmordsbombare och svenskarna chockas över att sverige haft flera terrorister redan tidigare.


Sportåret hade sina glimtar och dippar. Vinter-OS var de näst bästa i svensk historia, och då blev Trekronor ändå utslaget.

AIK går upp i Elitserien och huliganismen får en nytändning. SSK tar samma väg efter ännu en sväng i Kvalserien och Leksand får starta ännu ett återtåg.

Själv såg man fram emot ädlaste valör i innebandyn men torskade snopet i slutspelet och slutade fyra. En skandal i finalen med attack och hot mot domarna blev de som fick störst plats bakom Eskilstunas seger.

Under hösten var de så dags att testa något nytt och ja bytte den röda utespelartröjan mot en långärmad målvaktströja och mask.

Serien får för dåligt med lag och floppar sen till premiären med ny start till våren 2011.


Här hemma hände de lite av varje.

Huset skulle äntligen börja renoveras och ja slet mitt hår för att lägga lite nya golv. Sen blev de stopp i avloppsbrunnen, vattenpumpen pajade och lagom till vintern kaminbyte.

Gizmo blev över en natt plöttsligt sjuk och de verkade väldigt illa. Men efter en rejäl medicinkur piggnade han till och har varit nästan haft ovanligt mycket energi resten av året.

Hushållet utökades med två tjejer. Erika veckopendlade mellan Stockholm och Hedemora under hela våren för att på sensommaren flytta in på heltid.

Nattis flyttade hit när de fortfarande var sjukt kallt och massor med snö.

Två mysiga tillskott i vårt hus!


Andra minnen från året var när Patrik och Ellan vann stort på Triss i tv. Kändes som hela Sverige hurrade och många var vi nog som satt lite trötta framför tvn på morgonen med tårar i ögonen. Grymt roligt!

Vi hade fest med folk från Umeå, Stockholm, Södertälje och Dalarna. Ett trevligt inslag som ska komma att bli en årlig händelse.

Rebecca valde bort festen för att i stället föda barn och brorsan fick senare också sin tredje son.

Bytte Volvo S80 mot V70 och SonyEricson mobil mot Samsung.

Sommaren frossades med jordgubbar och vattenmelon medans solen sken och svetten rann. Myggen älskade värmen och ett par nätter höll vi på att bli tokiga i jakten på mygg.

Under hösten kom så jakten på ved i stället och när kaminbytet gjordes blev de att frysa rejält några dagar då de var runt 7 grader inne och -20 ute.

Under året startade ja också mitt bloggande, vilket ja bara någon månad innan aldrig trodde att ja skulle komma att göra. Men de har varit roligt.


Ja året 2010 väl en del i alla fall.

Har säkert glömt en massa och de spelar nog ingen större roll.

I ens funderingar om vad man varit med om gick tankara även till alla som läser bloggen. Familj, vänner och okända. Vad har varit minnesvärt för er under året?


Vill avsluta 2010 med att säga tack. Tack, till alla som står mig nära, som tänker på en och bryr sig. Tack för alla hjälp, omtanke och kärlek!

Speciellt tack till mamma och pappa för allt ni gör!

Tack Erika för att du finns här hos mig och tillsammans med hundarna fyller mina dagar med värme och kärlek!


Gott Nytt år på er alla!


 

Mitt år samlat i blandade bilder:

                                                                                                                  

 
 
:P

:P

1 januari 2011 12:02

Hur har du fixat rutorna som du har högst upp på din blogg? =)

http://stalltokig.bloggplatsen.se

Daniel

1 januari 2011 18:08

Gjort en luring med Photoshop :)

 
Ingen bild

Lisa

1 januari 2011 12:50

Mest minnesvärda är att jag börjat ta lastbilskort!!! Och blivit sambo!

 
Emelie

Emelie

3 januari 2011 11:57

Vad "gullig" header ;) Jättefin hund, är det en rottweiler? :P

http://fighhhter.blogg.se

Daniel

3 januari 2011 15:29

Tack! Japp, hon är en Rottweiler.

 
Emelie

Emelie

3 januari 2011 15:56

sv: Haha, så kan det vara ;)

http://fighhhter.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards