Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under december 2010

Av Daniel - 19 december 2010 12:15

Fjärde advent. Inte många dagar kvar till jul nu, och ja tror de börjar kännas lite jul nu även i mig. Brukar ha svårt att få den rätta julstämningen annars.



Staffan Stålledräng är våran adventsljusstake. Knas på första ljuset...?


Snön har vräkt ner ett par dagar (inget ja hurrar över) och graderna har gått från +1C till -22C från dag till dag. Inne har de de också varierat, från 18 till 25. Var nästan lite sommarkänsla härom kvällen då de var 25 och man satt i bara fillingarna, haha. Svårt att styra värmen när kylan ute varierar så mycket, men huvudsaken är att man inte fryser.


I fredags var ja till Falun och spelade lite uppvisning. Efter år vi mat med laget som lite julavslutning. IBF Falun torskade tyvärr sin match men annars var allt bra.

Erika har jobbar massor sista tiden och så även hela helgen. Jag har fixat med lite julklappar och slappat här hemma med hundarna och tv-spelet. I går kväll började vi slå in lite paket. Julmusik, tänta ljus och en irriterad Daniel som aldrig verkar lära sig hur man enklast fixar med julpappret, haha. (samma visa varje år) De slutade med att ja lämnade över de hela till Erika så julfriden skulle bevaras. Men bra blev de i alla fall till slut.



Fina paket blev de till slut, när ja lämnat över inslagningen


Idag händer nog inte heller så mycket. Var uppe med tuppen som vanligt och sitter nu och gäspar. Hundarna har fått mat och varit ute i snön. Även räven leker utanför i snön så alla verkar nöjda och glada. Tror de får bli lite mat och tv-spel för min del innan man kanske kollar på damernas handbollsfinal i eftermiddag.

Kanske dags att köpa gran snart också...?



Några "fina" granar som säljs utanför affären i Vikmanshyttan, 180kr.


Har försökt jula upp bloggen lite men tycker inte att headern gjorde hela jobbet, så nu har ja även lagt in lite julmusik med MixPod. En riktig blandning med Ramones, U2, Carola, Celine Dion, Busungarna, Mariah Carey och Andrea Bocelli.

(tryck på play i spelaren till höger för att lyssna)

Ber om ursäkt om volymen är lite hög men inställningarna vill inte funka som jag och i värsta fall går den ju att stänga av.

Kan även rekomendera Adam Alsings Spotifylista med julmusik för den som inte har gjort en egen samling.

Önskar alla läsare en trevlig advent!

  

Av Daniel - 18 december 2010 11:00

Har aldrig varit speciellt intresserad av fotboll, speciellt inte svensk tråkfotboll. Men de här med pokalen var faktiskt lite kul.

Alltså. Under hösten började ett rykte spridas om att de skulle vara inristat "Bajen forever" på insidan av den stora vandringspokal (Lennart Johanssons pokal) laget som vinner Allsvenskan får.

Alla Hammarbyare har så klart varit lite stolta över detta och klubben tryckte även upp tröjor med texten "Bajen forever! Det är insidan som räknas".



Tröjan Hammarby tryckt upp


Under torsdagen gjordes så ett titthålskirurgi (med samma teknink som när man tex undersöker ett knä) på Sophiahemmets artroklinik.

I direksänning kunde man följa de hela medans kameran sakta försökte zooma in den text som man svagt kunde se.

Till den stora förvåningen hittade man inte den text som alla trott skulle vara där utan en text från Stockholmsrivalen.

"Djurgården är bäst!" löd texten.

Hahaha. Detta måste kännas riktigt snopet för alla Hammarbyare.



Lennart Johanssons pokal


I Aftonbladet kan man idag läsa om sanningen bakom de hela, hur en silverhandlare fick chansen att då rista in något när pokalen gjordes. Och enligt honom ska de även finnas mer text.

Vad som kommer göras med pokalen nu är fortfarande oklart men de troliga är att texten kommer att tas bort.

En inte allt för kvalificerad gissning från mig är att de snart även dyker upp tröjor från Djurgården.

Tilläggas bör kanske att de i nuläget är Malmö FF som innehar själva pokalen, för den som nu bryr sig om svensk fotboll...


        

Av Daniel - 16 december 2010 17:58

Seg dag idag.

Vaknade av Erikas mobil tidigt i morse, någon gång när de fortfarande var mörkt. SOS Åhlens ringde. Jobb igen. Har blivit ganska mycket jobbande senaste veckorna, och de är ju bra.

Jag har inte gjort så mycket idag. Mailat ett surt mail till en tant på kommunen bara och sen surfat större delen av dagen.
Har börjat fundera på julklappar, och de kanske är dags. Brukar vara ute typ sista kvällen och kolla annars men tror ja ska börja kolla lite tidigare i år i alla fall. Får se vad man kan hitta på. Till mamma är de ganska klart redan (Erika har fixat de tidigt) men till pappa är de svårare. Hundarna blir nåt från Granngården och de brukar gå hem. Sen kanske de blir till någon mer, om hon är snäll vill säga, hehe.

Har varit snökaos idag. Redan i morse blåste de och snöade de massor. Senare när ja skulle ut med hundarna höll man på att drunkna i all snö. Ingen höjdare. De enda possitiva är att de blir lite varmare (varmare är kanske att ta i, men mindre kallt i alla fall).

Hoppar över träningen ikväll också. Ingen höjdare att köra till Falun i de här vädret. Höll på gå illa förra året vid liknande väder. Men i morgon blir de Falun i alla fall. Vi ska spela lite uppvisning till A-lagsmatchen. Sen blir de mat med laget efteråt. Blir nog trevligt. Lite tråkigt att Erika inte kan följa med bara, och sen får hon nog vänta på Donken i Borlänge till ja slutar så ja kan hämta henne. Tåg och bussar går inte efter 20 här uppe... (psst. Tomten, vi skulle behöva ett körkortstillstånd här!)

Tur att de finns snälla arbetskamrater som ställer upp då och då i alla fall...

Nehe. Tror ja ska steka mig ett par burgare och sen se vad tv har att erbjuda innan skottning står på schemat.
Go kväll!

     

Av Daniel - 14 december 2010 13:45

Har funderat några dagar nu sen självmordsbombningen i Stockholm. Taimour Abdulwahab var ju svensk medborgare, alltså svensk. Innebär detta att vi har svenska självmordsbombare?

Min fundering grundar sig i när man som invandrare blir svensk. Borde väl vara när man blivit medborgare? De flesta skulle nog säga att de är så men hur många skulle idag säga att vi har svenska terrorister?

I Aftonbladet står de idag om att Säpo kartlagt närmare 200 islamistiska extremister i Sverige, svenska medborgare!?

Detta står att läsa:

"Mannen som kallar sig Abu Zaid står på en arena i Somalias huvudstad Mogadishu. Han tittar in i kameran och säger på ren svenska:

– Bröder och systrar, jag uppmanar er att komma till Somalia och göra jihad.

I bakgrunden hörs ljudet av skott från skjutvapen. Mannen säger att det är ”en plikt” att delta:

– Att ni tar del av denna kamp mellan gott och ont, mellan mörker och ljus, mellan sanning och lögn.

Det korta filmklippet har spridits på nätet under november och december och är ett exempel på den aggressiva rekryteringen som pågår. Även i Sverige."

De har tidigare pratats i tv om att fritidsledare i bla Malmö och Göteborg försökt rekrytera ungdommar till så kallade träningsläger.

Att de sen smäller i tex Stockholm tycker jag inte är nåt konstigt.

Sverige ska självklart hjälpa utsatta och ta emot invandrare, men är de på bekostnad av sånt här?

Samtidigt som de är hemskt vad som händer så ser ja de ganska intressant i vad vår Svenska befolkning tycker och tänker.

Kommer en "Kalle Andersson" bli en terrorist och självmordsbombare eller är de bara någon med utländskt namn? Båda är ju svenskar, eller?
Vad tycker du?

Kom gärna med en kommentar!


Läs mer om detta i Aftonbladet.

 

Här är några som Aftonbladet idag pekar ut.

"Mirsad Bektasevic, 23 Föddes i Montenegro, familjen flydde till Sverige 1994 och flyttade till Kungälv där Bektasevic gick i skolan. Planerade en självmordsattack i Sarajevo 2005. I terrorcellens lägenhet hittade polisen bland annat sprängämnen och ett speciellt bälte för självmordsbombare. Dömdes till drygt åtta års fängelse för terroristbrott. Han avtjänar numera straffet i Sverige."

 

"Mohamed Moumou, 43 Flyttade till Sverige i mitten av 80-talet. Blev svensk medborgare tio år senare när han gifte sig med en svenska som konverterade till islam. Tillsammans fick de fyra barn. Antog täcknamnet Abu Qaswarah. En av ledargestalterna i al-Qaida i Irak. Arbetade under flera år som assistent åt en handikappad man i Stockholm. Har bevakats av Säpo och klassats som terrorist av EU och FN sedan 2006. Nämns i de Wikileaks-dokument från amerikanska ambassaden i Stockholm. Mohammed Moumour dödades i en eldstrid med amerikanska trupper i Mosel, Irak, i oktober 2008."


"Oussama Kassir, 44 Kom till Sverige från Libanon vid 18 års ålder. Han arbetade som svetsare och rörde sig mycket i Stockholms krogliv. Han misstänktes ett tag för stämpling till terrorbrott i Sverige. Pekades ut som en av dem som försökte bygga upp ett träningsläger för al-Qaida-krigare i delstaten Oregon. n?Han greps i Prag 2005 och utlämnades till USA. Dömdes förra året till livstids fängelse för bland annat sammansvärjning i syfte att döda amerikaner."


"Mohamed Abo Talb, 56 Född och uppvuxen i Egypten. Kom till Sverige 1983. Bodde i Uppsala med fru och fyra barn. Placerade ut två bomber som detonerade utanför flygbolaget North West Orients kontor och den judiska synagogan i Köpenhamn sommaren 1985. Bomberna dödade en person och skadade 26. Placerade även en bomb utanför flygbolagets El Als kontor i Amsterdam. Attentaten utfördes på uppdrag av den palestinska kampgruppen PPSF, där Abo Talb varit medlem. Dömdes 1989 till livstids fängelse och utvisning för mord, mordförsök, allmänfarlig ödeläggelse med mera. 2007 fick han sitt straff tidsbestämt till 30 år."

 

"Makram Mejri, 36 ?Svensk medborgare sedan år 2000, med rötter i Tunisien. Drev under många år en städfirma i Stockholmsområdet. Har fru och två söner i Sverige. Åkte till Syrien 2007 för att ta värvning med terrorgruppen ”Islamiska staten Irak”. Gruppen gjorde sig känd för att kräva Lars Vilks huvud på ett fat. Dödades i en självmordsaktion i Irak 7 augusti 2010."

 

Av Daniel - 14 december 2010 11:30

Fick många kloka kommentaret till mitt tidigare inlägg om vilka som bör har rätt att skaffa barn.

Lämnade min egen åsikt tom just för att få höra vad andra tycker och igentligen tycker ja nog inte så mycket anorlunda.


Att säga vem eller vilka som inte bör bli föräldrar är svårt men alla bör inte ha rätt att skaffa barn.

En person med gravt psykisk ohälsa, narkomaner, alkolister osv är grupper som inte ska bli föräldrar.

Ett barn kan säkert få en bra uppväxt med mycket kärlek osv av dessa, men ja tror att risken för problem på många sätt är stor.

Tyvärr är de allt för många som blir föräldrar efter kanske en kväll på krogen eller liknande och de är ju väldigt oansvarigt.

Alla bör tänka igenom och kanske mer eller mindre planera för sitt framtida föräldraskap.

De som behöver hjälp för att bli föräldrar får nog ofta gå en ganska jobbig väg innan dom kanske lyckas och många tankar hinner nog väckas på vägen. Planeringen att bli föräldrar tror ja är väldigt viktig, oavsätt om man "tillverkar" barn hemma eller med hjälp.

Sen tror ja man ofta är mer förberedd på vad man verkligen vill och om man är mogen och ansvarsfull nog när man kliver in i en behandling eller adoption. Om inte annat så är de en del regler som ska följas.

Vilka som kan bli bra föräldrar är svårt att säga. Ämnet är väldigt stort. Men att kunna ta ansvar, ge kärlek och sätta barnet före sig själv bör vara saker som ska vara självklara tycker jag.

De optimala är väl om man är en mamma och en pappa, men sjävklart handlar de om att ge kärlek till barnet om man så är två mammor eller kanske blir ensamstående. Viktigt tror ja dock är att barnet får en manlig förebild även om de inte finns en självklar pappa i hemmet, eller omvänt.

Vad gäller handikapp och barn så tycker inte jag att de ska vara några hinder. Är man klar i skallen så spelar de ingen roll om kroppen inte funkar fullt ut. Barnet vet inget annat när de föds och kommer känna av den kärlek de får oavsätt. Psykiska hinder är en helt annan sak och bör värderas, om de går från fall till fall.

Barn som föder barn, alltså om man är under 18år tycker jag automatiskt ska få kontakt med någon form av "stödjare" som kan hålla lite koll och ge stöd. Tex en 16åring kan säkert bli en jättebra förälder men ja tror att stöd utifrån är väldigt mycket viktigare när man själv kanske inte är helt vuxen.

Nu har ja gett lite av hur jag ser på ämnet. De går att sätta upp en massa grupper på lämpliga eller ej och diskutionerna skulle kunna bli långa. Fortsätt gärna att kommentera. Det är ett väldigt intressant ämne och de är roligt att höra hur folk tycker och tänker.


Avslutar med att lägga in ett filmklipp som upprör enormt!

Här är någon som helt missat hur man är en bra förälder och vilka idioter de finns!
Kommentera gärna även detta!



Vill man spinna vidare i ämnet IVF och rätten att skaffa barn kan ja rekommendera Dokument utifrån på SVT som jag såg för några dagar sen.

Det handlade om olika typer av graviditetsbehandlignar där man inte bara fick hjälp att få barn utan även på olika ställen fick välja allt ifrån kön och genetisk utformning.

Hoppar över att gå in på vad ja tycker om de för den här gången då ämnet är enormt stort, men klart intressant och sevärt!

http://svtplay.se/t/103472/dokument_utifran

Designade barn

Vilket barn vill du ha? Modern teknik gör det möjligt att bestämma såväl kön som arvsanlag - redan i provröret. Sedan årets Nobelpristagare i medicin Robert Edwards genomförde den första provrörsbefruktningen 1978 har tekniken utvecklats snabbt. Snart kan vi designa våra barn. Men är det en dröm - eller mardröm? Fransk dokumentär från 2010.



Av Daniel - 12 december 2010 16:00

Läkare Claes Hultling var först i världen med att bli pappa trots ryggmärgsskada med hjälp av IVF-teknik . De här var för 18 år sedan.

I Aftonbladet skriver han en intressant dabattartikel om vem som ska få hjälp att skaffa barn.

Läs och fundera!

Har alla rätt till IVF-behandling som inte kan bli föräldrar på naturlig väg?

Vad tycker du?



Vem har rätt att få bli förälder? Är hjälpt till föräldaskap en självklarhet?
(Bilden är lånad från Google)

Av Daniel - 12 december 2010 11:45

Så har den första terroristattaken smällt i Skandinavien.
Attentatet i Stockholm igår är fortfarande förvirrat, men de som hänt är alltså att en bil exploderat och en man sprängt sig själv några hundra meter längre bort.

5 av 6 bomber som hittats vid mannen hade inte detonerat. Han hade även en väska full med spikar och något annat sprängämne med sig.

Man kan ju fundera på vad som hänt om alla exploderat som tanken troligtvis var.

Många är så klart i chock men att folk blir förvånade att de händer tycker ja är konstigt.

De har bara varit en tidsfråga innan nåt sånt här händer i Sverige, och de här tror jag tyvärr bara är början.

Ska inte gå in på detaljer om vad ja tror och tycker men ca 20 min innan de small kom mail till TT, polisen mfl som säger en hel del om vad de handlar om och vilka som ligger bakom.

De är ingen ensam galning som gjort detta utan ett större "grupp" som ligger bakom. De betyder också med stor sanolikhet att fler saker planeras, runt om i hela världen och så även i fredliga lilla Sverige där "vi gillar olika".

För inte alls länge sen höjdes beredskapen efter hot om terrorism i Göteborg. Flera personer plockades in av polisen men släptes senare. Media drev hårdare på polisens roll i gripandet än vad som igentligen låg bakom hela händelsen. I de som hänt nu tror ja vi har en del av svaret.

Frågan är nu när de kommer att smälla igen, och var!?



Texten är en rekonstruktion av vad som ska ha kommit i

mail till TT och är hämtad ifrån Aftonbladet.

 

Något som också kanske förvånar många svenskar är de som Wolfgang Hansson skriver i Aftonbladet.

"Faran för ett nytt dåd är inte över".

"Den 28-årige misstänkte självmordsbombaren verkar passa bra in i bilden av terrorister som slår till i Europa i islams namn." (här är terroristen)

"De är andra generationens invandrare, antingen födda eller uppvuxna i Europa. De lever till synes hyfsat välanpassade i storstädernas förorter."

"Hittills har vi varit märkligt förskonade. Kanske för att olika organisationer använt Sverige som bas snarare än som mål."


Enligt Aftonbladets källor har Säpo kartlagt cirka 200 potentiella terrorister i Sverige. 80 procent av dem uppges ha kopplingar till varandra och enligt terroristexperten Magnus Ranstorp agerade inte självmordbombaren på egen hand.

"Eftersom 28-åringen har postat extremreligiösa kommentarer och filmklipp på sin Facebooksida, bör Säpo ha haft koll på honom. Men det här kan också vara en person som slunkit igenom systemet."

Skrämmande!

Av Daniel - 12 december 2010 09:30

3e advent idag och ja är redan väldigt trött på vintern.

Visst ska de bli trevligt med jul osv men kylan blir man ju knäpp på.

Ena stunden är de -15 och ett par timmar senare -3 för att ytterligare några timmar dra iväg till -22.

Hade gärna firat jul tillsammans med tomten till 25 grader varmt och sol i stället...


Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards