Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 29 januari 2011

I rymden finns inga känslor

Av Daniel - 29 januari 2011 16:30

I rymden finns inga känslor är en rolig och lite speciellt svensk dramakomedi.

Man får följa Simon, en kille som har Asperger syndrom. Han bor till en början med sin bor och hans brors flickvänn. Men när flickvännen gör slut måste han skaffa fram en ny flickvänn till sin brorsa, en uppgift som inte blir speciellt enkel.

Filmen har många roliga situationer men ja tror tittaren kan se filmen på två olika sätt.

Den ena tittaren, kanske speciellt de yngre ser den nog som en film om en knäpp kille som man skrattar åt. En galen komedi. Eller så kan man se filmen och förstå vad de kan innebära att leva med Asperger, och skratta åt händelserna.

Karraktären Simon har nog alla symtomer man kan ha vilket blir överdrivet, men för den som träffat på människor med Aspberger känner ändå igen en hel del.

Filmen har många bra karratärer och många gör sina roller mycket bra.

Kända ansikten i filmen är bla Martin Wallström, (bla Arn, Johan Falk och ett par Wallanderfilmer), Cicilia Forss (kanske mest känd från ICA-reklamen) och Bill Skarsgård (Arn, Livet i Fagerviken mfl. Hur många skådespelare har familjen Skarsgård?).

En klart sevärd film som varmt rekommenderas!

Extrameterialet på dvdn är också bra där man bla får ta del av intervjuer av personer ur verkliga livet som har Asperger syndrom.

Betyg: 4 av 5.'Jag är Simon. Jag har Asperger syndrom. Jag gillar rymden, cirklar och min bror Sam. Jag ogillar känslor, förändringar och romantiska komedier med Hugh Grant.' "I rymden finns inga känslor" är en komedi om 18-årige Simon som delar lägenhet med sin storebror Sam. Simon som har Asperger syndrom kräver ett fast schema där allt måsta vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar kan han bara hantera i mindre doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tunna och flyr ut i rymden, för i rymden finns inga känslor. När Sam blir dumpad av sin flickvän och deppar ihop förändras allt och Simons värld blir till kaos. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam så att allt ska bli som förut igen. Det är bara ett problem, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek...

 

 
 
elinos

elinos

2 februari 2011 19:37

Jag tycker att simons karaktär var fruktansvärt irriterande. Visst personer med den sjukdomen är så, men filmen var inte rolig på något sätt.
Själv ger jag den 2/5

http://elinos.bloggplatsen.se/

Daniel

2 februari 2011 23:51

Ja de vore ju enkelt om alla tyckte lika :)
Nåt annat filmtips?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido