Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 30 januari 2011

Kört av vägen

Av Daniel - 30 januari 2011 13:30

Lördagskvällen blev inte riktigt som man hade tänkt.

Åkte in till Hedemora för att hämta Erika från tåget 18.30 och tanken var att åka direkt hem igen för att se hockey på tv.

De blåste rejält sen kanske en timme tillbaka, nästan stormvindar.

Hämtade Erika men när vi just kört ut från stan och åker på 80-vägen är de plöttsligt en stor "snöhög" på vägen.

De hade blåst upp snö från diket. En ca 10 meter lång sträcka med över 1 dm tjock blötsnö.

De var plusgrader och i övrigt var de ren asfalt på vägen. När jag kört in till stan ca 30 min innan fanns det ingen snö där.

Känner direkt att hjulen tappar fästet.

Tänker att ja inte får svänga för mycket så att bilen snurrar. Bromsar inte heller fullt just för att bilen inte ska få kast. Men i ca 80kmh åker vi ner i diket. Vi glider fram genom diket ca 40m innan bilen stannar.

De lät som när man kör genom en massa slask och kändes som att glida fram i en stor pulka.


Där satt man rejält nere i de breda diket

 

I diket var de en halvmeter, kanske en meter djup snö och vägbanan bredvid var ungefär i höjd med biltaket.

Vi hade en väldig tur. Hade vi åkt av några meter längre fram hade vi hamnat i ett korsande dike, och där hade de tagit tvärstopp. Hade vi åkt av ännu lite längre fram hade vi förmodligen flygit eftersom de är en "kulle" där. Vi åkte mellan vägen och en massa nyplanterade träd.

Vi klarade vi oss helt. Bilen verkar också ha klarat sig utan en enda repa. Inga plastkåpor under har heller gått sönder. Ganska otroligt.

En glödlampa var trasig innan men nu fungerar den. Galet.

Var orolig när vi satt där i diket att någon annan skulle köra av på samma ställe. Var flera som vinglade till i snön men dom hade nog lägre fart just för att dom såg att vi kört av. Kanske räddade vi någon annan med att vara först ner i diket...Lite längre fram hade de kunnat gå illa


Blev sjukt imponerad av alla som stannade.

Vi satt i diket i 1,5 timme innan vi kom upp med bilen och över 15 personer stannade för att fråga om allt var okay. Några rusade ut och de lät som de förväntade sig att man satt skadad i bilen.

Några tog mitt mobilnummer för att kunna ringa om dom fick tag på hjälp och en kille som kom nästan direkt efter avåkningen ville hjälpa oss upp. Han var snäll, men trodde kanske lite väl mycket på sig själv och hans bil. (dessutom lät han som Björne i Björnesmagasin haha)
Han åkte hem för att hämta en fyrhjulsdriven bil som han skulle dra upp oss med. När han kom tillbaka visade de sig att han var elektriker eller nåt och hade en liten skåpbil. Han försökte dra uppe ifrån vägbanan men som ja innan påpekat så gled han bara sidledes. Han envisades ett tag och drog även av sin lina. Sen skulle han köra ner i våra spår för att dra, men ja sa åt honom att han faktiskt hade lägre bil än vi och att han skulle fastna direkt, även om han hade fyrhjulsdrift så han gav sig.

Medans han drog körde han ner två hjul lite bredvid vägen och fastnade bara där så en förbipasserande hjälpte till för att dra loss honom.

Ja försökte ringa alla man känner i hopp om att få tag på en traktor, men lördagskväll som de var så svarade ingen i telefonen.

Till slut blev de att ringa bärgare och då var de inga problem att komma upp. Trevlig kille som hjälpte oss och de blev även ett "specialpris" på de hela så ja slapp ta de på försäkringen.Bärgningsbilen drog upp oss samma väg vi åkt ner


Läskigt hur mycket man hinner tänka den sekund de kanske tar innan man åker av vägen. Men skön känsla efteråt när man insett att man gjort allt rätt och inte agerat i panik. Kunde gått så mycket värre om ja bara svängt eller bromat för hårt och bilen börjat snurra.

Va fort allt kan förändras.

I somras tog dom bort gamla stor träd just där för att lite längre in plantera nya. Vad hade hänt om dom stått kvar liksom... eller om vi åkt av några meter senare...

Ja man får sig en tankeställare helt klart.

Men just när de hände kändes allt väldigt lugnt. Vet att ja bara sa "oj oj" medans vi gled och att ja snabbt tittade på Erika så allt skulle vara okay medans ja höll i ratten.

Skönt att allt gick bra, både med oss och med bilen.

Kvällen avslutades sen i soffan med kebab och Sveriges värsta bilförare på tv... och i hockeyn hade SSK vunnit över Luleå med 3-1.

 
 
Game Girl

Game Girl

1 februari 2011 20:30

Ja man riktigt ser hur moddigt det är... Tur att ni klarade er bra, men himla jobbigt ändå...

http://thegamegirl.blogg.se/2011/february/lasarber

Daniel

2 februari 2011 07:48

Ja vi hade lite tur att de gick bra...

 
Jennifer

Jennifer

2 februari 2011 14:30

Vilken tur att dä gick bra! :)

http://wermlandsflickan.blogg.se

Daniel

2 februari 2011 15:04

Ja verkligen :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido