Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 9 februari 2011

Den hemlige miljonären

Av Daniel - 9 februari 2011 10:45

Tv-kanal: Kanal 5

Sändning: Tisdagar kl.21.00
Avsnitt: 7
Länk till programmet: Programsajten


Några av Sveriges mest välbärgade personer lämnar lyxlivet för ett liv på samhällets skuggsida, där de skall leva och umgås med fattiga och utslagna.

Vad händer när en framgångsrik, välbärgad person lämnar sitt bekväma liv för att under en vecka leva anonymt bland landets mest fattiga och utslagna? Och vad förmår en person att skänka hundratusentals kronor till någon de bara känt i några dagar och kanske aldrig kommer att träffa igen?

I varje program lämnar "en hemlig" miljonär sitt trygga, priviligerade liv bakom sig för att med en begränsad budget leva och bo i Sveriges mest utsatta och fattiga områden. Här kommer han eller hon arbeta för olika frivilligorganisationer under täckmantel som volontär. För vissa blir det en ögonöppnare till en verklighet som kan ligga långt ifrån deras egen - trots att den kanske utspelar sig bara några hundra meter från deras egen bostad. För andra blir det en påminnelse om hur deras liv kunde ha sett ut om inte ambition, hårt arbete och lite tur tagit dem dit de är idag.

På den sista dagen avslöjar miljonären sin verkliga identitet. Då kan de ge bort en valfri summa pengar från sin privata förmögenhet för att hjälpa de personer och eldsjälar de mött så att de ska kunna fortsätta sin verksamhet eller förbättra sina liv.



Avsnitt 4. Tisdagen den 15 februari kl.21.00 på kanal 5


Kanal 5 har alltså ett program där en rik person ska få möta hemlösa och utsatta i samhället under en vecka för att sen fundera ut hur han/hon kan hjälpa till med ekonomiskt bidrag.

Programmet går en gång i veckan och har i dagslägen visats tre gånger.

Har länge tänkt tanken att ja skulle vilja se ett program där man skildrar de utslagna och hemlösa i Sverige. För mig kommer de inte som en chock att se hur folk lever och hur många hemlösa de igentligen finns. Min bror har under många år jobbar på härbärgen i Stockholm och min familj har under hela min uppväxt hjälpt utslagna och utsatta på olika sätt.

Jag tror att vår svenska befolkning behöver se hur de igentligen står till runt hörnet av sitt eget hus.

De går mängder med galor på tv för insamlingar till de ena och de andra, och de är ju inget fel att hjälpa fattiga i Afrika eller katastrofdrabbade i något annat land, men när ska vi börja se om våra egna som faktiskt inte har tak över huvudet eller mat för dagen.
De är Sverige 2011 och de finns ändå enormt många människor som lever på gatan. I kanske -20 grader har de inte någon annanstans att ta vägen än att kanske sova i ett soprum eller på en offentlig toalett.



Panos Papadopoulos - En av miljonärerna i Den hemlige miljonären


Den hemlige miljonären skulle kunna vara ett bra program där någon som har enorma möjligheter att kunna hjälpa kan göra de, och visst är deras bidrag bra. Men när tex badklädskungen Panos går runt i Göteborg i en vecka och knappt kan hitta personer och organisationer att hjälpa känns de hela väldigt långt. Visst att en person som knappt varit utanför de fina kvarteren på 30-40 år inte vet hur han ska göra, men tv-produktionen måste ju kunna hjälpa till.

Sen kan ja tycka att personerna i programmet skulle få testa på att verkligen vara hemlös på riktigt, åtminstånde ett helt dygn under deras veckan.

De ska leva utan kontanter och mobiltelefon. De har en "vanlig" (i deras ögon sett sunkig) lägenhet att sova i. Men är de att vara hemlös och att vara på samhällets botten?

Tanken med programmet är bra, men ja hoppas de återstående fyra programmen blir bättre.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards