Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under februari 2011

Av Daniel - 14 februari 2011 15:00

Såg den svenska thrillern Ond tro. Visste inget om filmen innan mer än att den var svensk och att Jonas Karlsson var med.

Så här efteråt förstår ja varför man inte hört talas om filmen innan.

Kort sagt handlar filmen om en dansk kvinna som flyttar till sverige för att arbeta. En kväll hittar hon av en slump en mördad man. Hon beslutar att själv börja jaga den seriemördare som sägs gå lös och träffar samtidigt på en man hon inleder en relation med.

Filmen kunde säkert ha varit bra, om den inte varit så extrems seg från början till slutet. Kvinnans konstiga agerande i filmen gör de också bara förvirrat och vem mördaren är blir inte svårt att lista ut.

Den som inte hör vem som ringer de konstiga telefonsamtelen till kvinnan i filmen måste vara döv eller otroligt dum (se trailern), kvinnan är tydligen en av dom...

Förutom Jonas Karlsson är även bla Sonja Richter (från den starka filmen Älskar dig för evigt) och Magnus Krepper (Kommissarie Winter).
Nej de här var verkligen ingen film man ska gråta över om man missat. Tro inte på betygen på omslaget.

Ska du välja en film att se så välj något annat!

Se trailern så behöver du inte se filmen.

Betyg: 1,5 av 5.


  


Mona har just flyttat till stan och nytt jobb. På väg hem från jobbet en dag blir hon vittne till ett bestialiskt mord. Hon blir chockad och skakad men någonting väcks också inom henne. Av en slump möter hon mitt i detta Frank och de inleder ett trevande förhållande. Hennes fascination av mordet och mördaren växer till besatthet och när polisen inte tar Monas misstankar på allvar släpper hon allt för att själv hitta mördaren. Jakten leder till en våldsam uppgörelse, inte bara med mördaren utan också med Monas egen moral.

Av Daniel - 14 februari 2011 11:07

Lite passande på Alla hjärtans dag kommer här en av U2s bästa.

All I Want Is You som är från skivan Rattle And Hum, 1988.

Videon var svår att välja. Finns många väldigt bra liveinspelningar med den här låten men ja valde orginalvideon.


Text:

You say you want diamonds on a ring of gold
You say you want your story to remain untold
All the promises we make
From the cradle to the grave When all I want is you

You say you'll give me a highway with no-one on it
Treasure, just to look upon it
All the riches in the night

You say you'll give me eyes in the moon of blindness
A river in a time of dryness
A harbour in the tempest
All the promises we make, from the cradle to the grave When all I need is you

You say you want your love to work out right
To last with me through the night

You say you want diamonds on a ring of gold
Your story to remain untold
Your love not to grow cold
All the promises we break, from the cradle to the grave
When all I want is you

Tolkning av låten:

Jag tror att den här låten handlar om kärlekens ytlighet. Bono tycks i låten framföra sitt missnöje med alla de villkor som hans älskade sätter upp för deras förhållande. Hon ber om en massa materiella ting och lovar att dessa skall göra deras kärlek rikare, men sakerna betyder ingenting för Bono. I slutändan kommer alla löften att brytas och vara meningslösa, och han känner inte att dessa löften är nödvändiga. Han är inte intresserad av det ytliga som hon vill ha eller erbjuder honom, eftersom allt han egentligen vill ha är henne - inte löftena, inte det materiella - bara henne.


Ted Beak 1998-11-28
U2MoL - The Meaning of U2 Lyrics
i fri översättning.

(från u2.se)

Av Daniel - 14 februari 2011 10:04

14 februari och Alla hjärtans dag idag. Butiksägarnas stora dag. Är ja tråkig om ja tycker att de inte är en dag man måste fira. Bör man inte visa sina nära och kära att man tycker om dom varje dag? Visst kan de vara fint med en extra tanke men att köpa en massa grejer just idag känns ganska onödigt.

Hur ser ni andra på den här dagen?

Här är lite intressant läsning om Alla hjärtans dag och var de kommer ifrån.


Kanske är ja tråkig, men ja tycker man kan visa kärlek hela året...

Hade svårt att sova igår men vet inte riktigt varför. Låt och tänkte på allt möjligt. Tror ja somnade vid 2 tiden och när man sen öppnar ögonen vid halv 9 och ser att de är -23 ute har man ingen större lust att kliva upp.

Bilen ville inte starta så de var bara ta fram startkablarna och batteriet ifrån gräsklipparen. Har verkligen ingen lust att lägga 1000kr på ett nytt bilbatteri, men troligtvis behövs de. Bilen har varit svårstartad ganska länge.
Ikväll är de träning i Falun. Erika jobbar till 18 så hon får snällt följa med till Falun också om hon ska komma hem ikväll. Och snart är de dags för innebandymatcher. Blir nog kul.

Idag händer nog inte så värst mycket annars. Ska fixa ett par inlägg till här på bloggen, lite film och veckans U2...

Hoppas alla får en bra dag och att ni får känna att ni är älskade även idag.


Av Daniel - 12 februari 2011 22:00

Andra deltävlingen i Melodifestivalen är avslutad och kort sagt verkar de bli bara bli sämre, men ikväll fanns de i alla fall en klar vinnare bland låtarna.


Låt 1.

Brolle. Bättre låt än väntat. Brukar ha svårt för den killen. Har aldrig förstått om han försöker vara en Elvis eller inte men när ja ser honom kommer ja att tänka på Eilert Pilarm. Undra hur han skulle lyckas i Melodifestivalen...

Betyg: 3


Låt 2.

Lureen. Tjejen har ganska bra röst men står som om hon är bajsnödig. Låten i sig är ganska tråkig och hela framträdandet påminner om nåt som skulle kunna vara ifrån typ Moldavien, fast med bättre engelska.

Betyg: 2,5


Låt 3.

Babsan. Lite småkul och med en melodi som kan sätta sig i huvudet. Bra med en drag queen som inte ser äcklig ut och anspelar allt på sex. Kul grej men inget seriöst.

Betyg: 2,5


Låt 4.

Elisabeth Andreassen. Låter lite Duvemåla. En ok ballad men utan tryck. Funkar på svensktoppen.

Betyg: 2,5


Låt 5.

Sanna Nielsen. Svängig låt som blir bättre ju längre den går och säkert ännu bättre ju fler gånger man hört den. Hon har gjort bättre låtar och skulle tex vunnit de året hon sjöng Empty room, men de här är kvällen självklara vinnare!

Betyg: 3,5


Låt 6.

The moniker. Låter som en blanding av Beatles, DiLeva och Rongedal och killen ser ut som han tagit ecstasy. Riktig pajas! Tråkigt då ja vill minnas att han var ganska bra i Idol.

Betyg: 1,5


Låt 7.

Anniela. Ser ut som en kopia av Elin Kling. Borde lärt sig sjunga innan hon är med i en musiktävling, har till och med svårt att andas. Riktigt dåligt! Borde skaffa modeblogg istället så är de ingen risk att ja ser mer av henne.

Betyg: 1,5


Låt 8.

Christian Walz. Ännu en tråkig låt och killen kommer inte bli någon Bee Gees hur mycket han än försöker. Har inte den här killen sålt en hel del skivor tidigare..?

Betyg: 2


Som väntat vinner Sanna Nielsen helt rätt och Brolle blir tvåa och går vidare till Globen.

Till andra chansen går Loreen och väldigt förvånade även pajasen i The moniker.
Sist kommer Elisabeth Andreassen, lite överraskande då de fanns flera som var sämre, bla "Elin Kling".


Produktionen flyter på bättre den här gången men de blir väldigt tjatigt att de ska skoja om misstagen som gjordes förra veckan om och om igen.

Olsson är som vanligt väldigt dålig men kan David Hellenius bli årets programledare (2010) så blir säkert Olsson de nästa år.Sanna Nilesen var kvällens självklara vinnare!

(bilden är lånad från google, tack för de)

 


Av Daniel - 12 februari 2011 13:15

Så skiner solen för fullt igen. Var -11 när ja klev upp vid 9 men skönt väder. Blir så sjukt sugen på fyrhjuling. Ligger och tänker innan ja ska sova om ja har råd att köpa en. Vill ut och åka i skogen med Nattis och så skulle de vara så grymt nice att kunna ploga när de kommer flera meter med snö.
Saknar den fyrhjuling ja hade men ja gjorde rätt som sålde den efter som de inte gick att köra på vintern och inte tog sig fram i skogen.

Man kanske skulle åka till någon butik och titta lite någon dag...
Kymco MXU 500. Ja tack!
 Så fort solen kommer fram och man ser asfalt ute på de stora vägarna kommer vårkänslorna krypande. Vårkänslor för mig är att sätta på sommardäck på bilen, höja stereon rejält, känna lukten av varm moter och bränt gummi och kanske åka på nåt race.

Dessvärre måste ja köpa nya däck tills de är dags för byte, och sen har den här bilen orginalstereo men halvtrasiga högtalare, inte så kul... men i race hänger ja nog med helt ok i alla fall.

Man kanske skulle koppla in de gamla slutsteget och basen i bilen. Ligger bara i en låda ute i boden och borde ju användas. Frågan är om alla här hemma håller med...Idag händer inte så mycket. Skottade för fullt igår så de behövs inte idag som tur är. Ska väl ut med hundarna och busa lite i snön och sen blir de väl att värma lite mat. Erika jobbar till 16.
Ikväll blir de väl Melodifestival igen, i brist på annat. Sen är de lite kul att se hur illa de kan bli. Kvällens omgång känns som de kan bli riktigt dåligt. Får såga här på bloggen sen...

Nattis vill busa på baksidan

Av Daniel - 11 februari 2011 08:30

Skottade som en tok igår kväll. Hade snöat ca 25cm.

Förstod att de skulle komma mer snö men var tvungen för att komma fram till bilen. Så vaknar man upp till sjukt mycket mer snö, minst 20cm till. Asså finns de ingen gräns!? Var kommer skiten ifrån?

De enda positiva är väl att man inte befinner sig i 08-områdena just nu. Där nere brukar de inte kunna ploga så ja kan ju tänka mig hur de är nu.
Är imponerande hur snabbt och bra de plogas här uppe faktiskt. Visst var de lite halvkaos i morse men alla vägar var ändå plogade och de som satt fast var dom som skulle ut från parkeringar osv. En bil framför mig höll på att klippa en stolpe och bilen bakom mig var nära att köra in i mig.

Erika skulle börja jobba kl.8 i Borlänge. Strax före 7 skulle tåget gå och de var bara försenat ca 15 min. Men väl vid Borlänge stod de för många tåg vid stationen så dom skulle få vänta till efter 8 innan tåget fick köra in. Är förvånad att tåget gick överhuvudtaget. Men så var de inte SJ heller.

Nej. Idag lär man ju hålla sig inne. Men framåt kvällen måste ja ut och skotta igen för då ska ja hämta hem Erika. Frivillig som har lust att komma och hjälpa till? De är gratis motion, och ja du kan även få en blöt klapp på axeln efteråt :)

Skulle kunna göra väldigt mycket för en fyrhjuling med plog just nu...Så här såg de (nästan) ut när man skulle till bilen i morse.

Lite lätt överdrivet kanske :) Bilden är lånad ifrån Google.


Hade fått en massa blandade kommentarer när ja loggade in för en stund sen (jätteroligt!) och flera vill ha headers. Ja kommer höra av mig till alla så fort som möjligt... Och som ja skrev tidigare så prioriteras dom som kan erbjuda något tillbaka först...

Av Daniel - 10 februari 2011 16:30

Jag har ju tidigare kommit med tips om hur man bla kan öka besöksantalet på era bloggar och efter som ja är väldigt snäll (och har lite för lite att göra på dagarna) erbjuder ja er nu hjälp med att fixa en header.
 

Lämna en kommentar om att du vill ha en så svarar jag i din blogg med hur vi löser de hela med dina önskemål, egna bilder osv.
Om de blir många ja ska göra så prioriteras dom som kan ge något tillbaka, tex länkning mm. Så skriv gärna också vad du kan erbjuda som "tack för hjälpen".


Jag vill inte påstå att jag är nåt proffs på att göra headers (många är säkert bättre) men nåt brukar ja kunna slänga ihop, och ja hoppas att de blir bättre än att inte ha nåt alls.


Av Daniel - 10 februari 2011 12:28

Jaha så var de torsdag. Dagarna rinner iväg väldigt fort men ändå känns de som vintern aldrig vill ta slut.

Igår var de sol och +1, på kvällen blev de sen massa minusgrader för att de idag ska vräka ner snö.
Är så sjut trött på snön!
Idag händer nog inte alls mycket. Har dammsugit och håller på och värmer lite mat.

Lyckades aldrig ta mig igenom Wall street 2 i helgen så kanske skulle se den idag.

Ja mycket mer än så hade ja inte att säga just nu, men vem bryr sig igentligen :)
Ha en bra dag!

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido