Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under februari 2011

Av Daniel - 9 februari 2011 11:37

Googlade runt lite för att titta på statistik över hemlösa i Sverige och trillade in på ett blogginlägg från Marie Plosjö.

Vet inte speciellt mycket om den här tjejen och säger inget om hennes blogg osv i övrigt, men hennes inlägg som ja kom in på var väldigt bra och i liknande tankar ja själv gått och funderat över.

Så här skrev hon i sitt inlägg från 10/2-2010:

"Det finns numera lika många hemlösa i Sverige som i USA.
Andel: 1/500
Hemlösa: 600 000
Folkmängd: 300 miljoner
USA

Andel: 1/500
Hemlösa: 18 000
Folkmängd: 9 miljoner
Sverige

 

Hela världen öppnar sina plånböcker efter katastrofen i Haiti. Och bland de mest generösa: Sverige.

Sveriges utlovade summa är uppe i 126 miljoner kronor, vilket gör oss till den tredje mest generösa nationen i världen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6444056.ab

 

Förstår ni vart jag vill komma?

Jag tycker det är hedersvärt att Sverige är så frikostiga med att hjälpa drabbade i Haiti. Jag kan dock inte komma ifrån en undran om hur det skulle vara om vi lika snabbt hade kunnat hosta upp 126 miljoner kroner för att hjälpa alla de hemlösa som finns i Sverige? Jag har en känsla av att det skulle hjälpa de hemlösa väldigt mycket."

Av Daniel - 9 februari 2011 10:45

Tv-kanal: Kanal 5

Sändning: Tisdagar kl.21.00
Avsnitt: 7
Länk till programmet: Programsajten


Några av Sveriges mest välbärgade personer lämnar lyxlivet för ett liv på samhällets skuggsida, där de skall leva och umgås med fattiga och utslagna.

Vad händer när en framgångsrik, välbärgad person lämnar sitt bekväma liv för att under en vecka leva anonymt bland landets mest fattiga och utslagna? Och vad förmår en person att skänka hundratusentals kronor till någon de bara känt i några dagar och kanske aldrig kommer att träffa igen?

I varje program lämnar "en hemlig" miljonär sitt trygga, priviligerade liv bakom sig för att med en begränsad budget leva och bo i Sveriges mest utsatta och fattiga områden. Här kommer han eller hon arbeta för olika frivilligorganisationer under täckmantel som volontär. För vissa blir det en ögonöppnare till en verklighet som kan ligga långt ifrån deras egen - trots att den kanske utspelar sig bara några hundra meter från deras egen bostad. För andra blir det en påminnelse om hur deras liv kunde ha sett ut om inte ambition, hårt arbete och lite tur tagit dem dit de är idag.

På den sista dagen avslöjar miljonären sin verkliga identitet. Då kan de ge bort en valfri summa pengar från sin privata förmögenhet för att hjälpa de personer och eldsjälar de mött så att de ska kunna fortsätta sin verksamhet eller förbättra sina liv.Avsnitt 4. Tisdagen den 15 februari kl.21.00 på kanal 5


Kanal 5 har alltså ett program där en rik person ska få möta hemlösa och utsatta i samhället under en vecka för att sen fundera ut hur han/hon kan hjälpa till med ekonomiskt bidrag.

Programmet går en gång i veckan och har i dagslägen visats tre gånger.

Har länge tänkt tanken att ja skulle vilja se ett program där man skildrar de utslagna och hemlösa i Sverige. För mig kommer de inte som en chock att se hur folk lever och hur många hemlösa de igentligen finns. Min bror har under många år jobbar på härbärgen i Stockholm och min familj har under hela min uppväxt hjälpt utslagna och utsatta på olika sätt.

Jag tror att vår svenska befolkning behöver se hur de igentligen står till runt hörnet av sitt eget hus.

De går mängder med galor på tv för insamlingar till de ena och de andra, och de är ju inget fel att hjälpa fattiga i Afrika eller katastrofdrabbade i något annat land, men när ska vi börja se om våra egna som faktiskt inte har tak över huvudet eller mat för dagen.
De är Sverige 2011 och de finns ändå enormt många människor som lever på gatan. I kanske -20 grader har de inte någon annanstans att ta vägen än att kanske sova i ett soprum eller på en offentlig toalett.Panos Papadopoulos - En av miljonärerna i Den hemlige miljonären


Den hemlige miljonären skulle kunna vara ett bra program där någon som har enorma möjligheter att kunna hjälpa kan göra de, och visst är deras bidrag bra. Men när tex badklädskungen Panos går runt i Göteborg i en vecka och knappt kan hitta personer och organisationer att hjälpa känns de hela väldigt långt. Visst att en person som knappt varit utanför de fina kvarteren på 30-40 år inte vet hur han ska göra, men tv-produktionen måste ju kunna hjälpa till.

Sen kan ja tycka att personerna i programmet skulle få testa på att verkligen vara hemlös på riktigt, åtminstånde ett helt dygn under deras veckan.

De ska leva utan kontanter och mobiltelefon. De har en "vanlig" (i deras ögon sett sunkig) lägenhet att sova i. Men är de att vara hemlös och att vara på samhällets botten?

Tanken med programmet är bra, men ja hoppas de återstående fyra programmen blir bättre.Av Daniel - 7 februari 2011 19:30

Så var de dags för ett helt nytt inslag här på bloggen.

Har ju varit lite väl dålig med U2 här så nu inför ja Veckans U2.

Varje vecka kommer ja lägga in nåt som har med U2 att göra. Oftast blir de nog någon video med text och kanske någon intressant tolkning, men ibland kanske något helt annat.

Världens största och bästa artist, Bono har ju faktiskt hjälpt till med titeln på min blogg så de här är ju inte mer än rätt   


Börjar med den sjukt bra låten With or withot you från 1987.

Videon är från Boston under Elevation-turnen 2001.

Enjoy!


 

Text:

See the stone set in your eyes
See the thorn twist in your side.
I wait for you.
Sleight of hand and twist of fate
On a bed of nails she makes me wait
And I wait… without you

With or without you
With or without you.

Through the storm, we reach the shore
You gave it all but I want more
And I'm waiting for you…


With or without you
With or without you.

I can't live with or without you.

And you give yourself away
And you give yourself away
And you give, and you give
And you give yourself away.

My hands are tied, my body bruised
She got me with nothing to win
And nothing else to lose.

And you give yourself away
And you give yourself away
And you give, and you give
And you give yourself away.

With or without you
With or without you
I can't live
With or without you.

With or without you
With or without you
I can't live
With or without you
With or without you.


Tolkning av låten:
Det har sagts förr, men vi som människor kan inte leva utan Gud; det är låtens grundidé. Törnet i första versen är naturligtvis svärdet som stacks in i sidan på Jesus när han korsfästes. Judas svek var ett taskspeleri (sleight of hand) som ledde till en ödets nyck (twist of fate) - Jesus korsfästelse och återuppståndelse. Textraden om att nå stranden efter stormen refererar till gången då en storm drog igång när Jesus och hans lärjungar var på sjön, och Jesus befallde vindarna och vågorna att upphöra. "Du ger allt men jag vill ha mer" (you give it all but I want more) visar en törst efter ökad kunskap om Gud, "jag väntar på dig" (I'm waiting for you), väntan på Kristi återkomst.

 

Andrew Clark 2001-08-13
U2MoL - The Meaning of U2 Lyrics
i fri översättning.

(från U2.se)

Av Daniel - 7 februari 2011 18:44

Så var snart veckans första dag avklarad.

Känns inte som de spelar så stor roll vilken dag de är när man går hemma arbetslös, förutom att de brukar vara sämre program på tv under helgena, haha.

Idag har mamma och pappa varit på besök.

Trevlig trevligt.

Blev en massa prat och diskutioner, lite som vanlig, skratt och lite tårar.

Är så oerhört tacksam för min mamma och pappa. Dom är verkligen bäst!

Mamma fixade tacos med pitabröd och efteråt gjorde hon semlor.

Gott gott.

Känns alltid tomt när dom åker hem efter att ha varit här, även om dom bara varit någon timme.

Gizmo och Nattis tyckte också de var roligt med lite besök. Tror dom är väldigt uttråkade just nu och längtar efter att matte ska komma hem.
I morgon åker ja till Avesta och hämtar Erika på stationen. Skönt att inte behöva vara ensam längre.


Skulle åkt och tränat ikväll men känner mig lite skum så ja stannade hemma istället.

Funderar på om ja ska raka bort håret igen, men de ska tydligen bli mer snö igen och ganska kallt och de är ju ingen höjdare utan hår. Hmm, hur ska jag göra?

Annars ikväll händer nog inte så mycket. Blir nog mest slappande i soffan faktiskt.
Önskar alla en nice kväll så hörs vi mer senare!

Av Daniel - 7 februari 2011 18:23

Så var de avgjort.
Jag vann och blev Månadens blogg hos DixXon. Tack för de!

Tänkte först att de inte spelade så stor roll om ja vann eller inte, men så när de blev jämt så kröp fightern fram. Fanns ju en tid då ja levde efter att Second place is the first loser   

Tack till alla som röstade, och de som fortfarande verkar rösta. Roligt att ni gillar min blogg!

Tack Sofia för länkningen!

Av Daniel - 6 februari 2011 13:00

Hade besöksrekord på bloggen igår.

Brukar ha runt 100-150 besökare per dag men igår sprang de iväg till 262st. Inte illa. Har bara kommit upp i 71 ännu så länge idag men så är de ju segsöndag också.

Roligt med mycket besökare och de var en hel del kommentarer igår också. Kul! Fortsätt så.

Min top 3 av besökare ser ut så här:

262 5 januari 2011

248 1 juli 2010

205 6 januari 2011


 

Vill du också få upp ditt besöksantal på din blogg?

Här har vi en deal.

Tävligen om månadens blogg är tydligen fortfarande igång på DixXons blogg. Det är utslagning mellan mig och en tjej och lite röster vore väldigt tacksamt.
Satt och klickade runt på en massa bloggar igår och de är verkligen inte många killar som bloggar, så hjälp en blogg i minoritet

Lägg en röst på min blogg så ska jag hjälp dig att få upp ditt besöksantal på din blogg rejält!

Skriv här och berätta att du lägt din röst så svarar jag dig sen.

---> Rösta Här! <---

Tack så mycket för alla era röster!
Av Daniel - 6 februari 2011 12:30

Söndagen den 6e februari idag. Solen skiner och de är runt -2 ute. Riktigt nice väder.

De skulle bli storm stod de i Aftonbladet, men ja måste läst helt galet för här stormar de då inte.

Vet inte vad som händer idag. Tror de blir lite städning och diskning. Ingen höjdare direkt men de behövs kan ja lova.

Kanske in till stan och köpa hundmat lite senare och kebab känns lite lockande också. Sen blir de nog film.

Nu blir de lite mat och hundrastning.

Ha en bra dag!

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido