Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

Kattfan!

Av Daniel - 29 juni 2011 11:22


Asså är de någon som kan förklara varför man har katt?
Ja har aldrig fårstått grejen.

En katt för mig är nåt som ser gulligt ut när den är liten. En liten mjuk hårboll som ser mysig ut, men de är väl också där de possitiva tar slut.

Katter är opålitliga och falska. Springer ute och skiter och pissar överallt och är en trafikfara då dom ständigt ska vara vid vägarna och springa.

Vad har man en katt till? Vaktar den huset, hämtar morgontidningen, går med på promenader osv, eller?

Många säger att de är mysigt med katt, att kela med. Ja de måste ju vara väldigt mysigt att gulla med nåt som just käkat råtta, är full med fästingar och som när som hälst sätter ut klorna eller sätter tänderna i ens hand.

Så varför detta med katter nu undrar du kanske.

Jo. Jag har igentligen inget emot någon form av husdjur (reptiler går inte i den kategorin för mig) om dom håller sig hos sin ägare. De är nåt djuret plöttsligt blir allas husdjur då den fritt springer överallt som ja stör mig.

Är de någonstans de skulle kunna vara ok att ha katt så är de väl på landet, typ här där jag bor men även här stör dom mig.

Grannens senapsgula katt ser man sittande varje dag stirrande på mig när ja kommer hem med bilen, som om den väntar på att ja ska komma hem. Så fort ja gått in ska den fram och pissa på min bil. Oftast på någon av däcken eller bara på sidan av en dörr. Inte alls ovanligt är de heller att den ska gå över bilen eller ligga på den. Inte så trevligt.

För ett par dagar sen kom ja hem med fyrhjuliungen och ja hinner bara runt boden för att lägga bort lite saker så har kattfan varit framme och pissat på fyrhjulingen.

De känns inte som man direkt kan klaga hos grannen för vad ska dom göra liksom? Men är de ok om mina hundar pissar och skiter hos dig?

Sen är de en katt som troligtvis har sitt hem en bit bort. En självmordsbenägen katt, typ. Väldigt ofta när man kommer körandes förbi på 70-vägen hoppar katten fram från diket och ska ut på vägen. Väl på vägen går den långsamt precis som om den vill bli överkörd. Ett normalt beteénde borde väl vara att försöka undvika bilar, eller? Vad händer den dan någon kör över katten?

Sen för ett tag sen när ja lånade gammelgrannens oisolerade garage var de fullt med kattskit i gruset på golvet. Inte så mysigt och hade de varit mitt garage kan ja lova att katten bara skitit en gång. Troligtvis är de senapskatten som även varit där.

Så varför ska man ha dessa djur?

Skev om dessa djur för drygt ett år sen också (Avliva katten själv) och då tyckte ja inte att problemet just här hemma var så stort men nu börjar ja röttna ganska rejält.

Hur borde ja tänka och tycka, vad är rätt eller fel både från mig och alla kattägare? Vad säger du som äger katt? Berätta för kan kan inte förstå de här...

 
 
Olgalicious

Olgalicious

29 juni 2011 12:42

Till att börja med så är det knappast katten som valt sin ägare och omgivning..som du skriver om katter så kan jag vända på steken och säga att alla hundar biter barn och är falska individer...rätt korkat vore det ju!!! Sen att katten pissar på bilen har ju att göra med dess instinkter, precis som alla hundar som pissar på soptunnan och brevlådan..lika äckligt det...katter gräver iaf ner sin skit!! Misstänker att du nån gång fått en dålig erfarenhet av nån katt...men ibland är det inte så konstigt att en katt som vart hos tex alkolister blir opålitlig när den fått stryk tex...klart dom försvarar sej när dom känner sej hotade och möjligheten att fly är begränsad!! Djur är djur och människans okunskap är dess största fiende...så ser jag det iaf..

http://olgalicious.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 13:01

Ok ja överdrev kanske lite genom att få de att låta som att alla katter är opålitliga.
Självklart formas katten likväl vilket annat djur som helst av sin omgivning. Men man kommer inte ifrån att katten skiter och pissar också de som alla andra. Men Ja kan styra min hund vart den ska göra sina behov och förstår att mina grannar inte vill ha dess avföring på sin tomt och sina ägodelar. Borde inte en kattägare ha samma empati för sin omgivning tycker du?
De är inte kattens fel att den gör som den gör men kattägare verkar vara ett eget släkte som på nåt sätt tycker de är mer ok efter som dom inte kan hålla koll på sin utekatt. Varför har man då en utekatt och inte en innekatt kan ja då undra. Man har väl ändå ett husdjur just för att ha den hemma, eller?
Ja har både bra och mindre bra möten med katter, och hundar. Men själva ägandet känns lite skevt i mina ögon.
De skulle ju aldrig vara ok att mina hundar gick lösa i byn och gjorde som dom ville, även om dom är snälla. Vad är skillnaden?
Okunskap... ja kanske och just därför ja bett någon förklara för mig.

 
Vivi

Vivi

29 juni 2011 12:53

Jag har haft både inne & ute katter i nästan hela mitt liv och även om jag förstår att du generaliserar (jag tror/hoppas det iaf)så kan jag bara säga att det är en otrolig skillnad på kattägare & katter, de finns otroligt många olika sorter.
Har du dock utekatt (jag har mina inne) så har man ett ansvar, om de förstör & skitar ned anser jag att man får ta ansvar för det. Jag tycker att du som granne har fullständig rätt att ta fram trädgårdsslangen och ge en obehörig katt en dusch, hade jag varit du hade jag lurpassat med slangen i näven och tagit kissmarodören på bar gärning ;)
Mvh
Kattälskaren !

http://www.missvivis.se

Daniel

29 juni 2011 13:05

Jo ja generaliserade lite :)
Självklart finns de skillnader på ägare och ägare och de är ju kanske inte katten som bär ansvaret. Men de flesta kattägare tror ja inte tänker som dig tyvärr.
Skulle ja skrämma grannens katt så skulle ja bli förvisad ut ur byn efter allt snack :)
Tror inte heller att katten skulle sluta kissa på mina grejer heller även om den sprang iväg de gånger ja kom på han.
Skulle ja däremot släppa hunden efter den så finns de nog ingen katt kvar sen, men ja som hundägare har ju ett ansvar att ha hundarna kopplade...

 
Sandra

Sandra

29 juni 2011 13:24

Hej du där. Ja kom in på din blogg eftersom ja såg att du skrev massa fult om mitt favoritdjur - Katt. Många av mina vänners katter är inte såna som du skrev. Alla har både ute&inne katter. Så du har lite fel. Hundar är ett helt annat djur. Du kan inte jämföra ! :( Jag har velat ha en katt sen ja va liten och har ingen för att vi inte hinner ta hand om den. Därfr ska ja köpa katt när ja bor själv PUNKT ( du lär inte stoppa mig )

http://sandaaz.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 15:09

Hej hej! Självklart får du skaffa katt, eller guldfisk och till och med orm om du vill, även om ja inte förstår varför.
Roligt att du skriver att dina vänner katter inte är sånna som ja beskriver. Frågan är ju då hur man lyckats få dom att inte kissa och bajsa... Stomi?
Visst är hund och katt skillda djur, och de tackar vi ju för. Anledningen att ja tog upp en jämnförelse är att den ändå kommer för eller senare.
Enligt tidigare kommentar var de tydligen även bättre med bajs som var nergrevd än bajs som plockats upp så ja vet inte riktigt... va tycker du?

 
Vivi

Vivi

29 juni 2011 13:39

Ha ha nu har jag skrivit ett inlägg där jag förklarat min kärlek till katter :P
Tack för inspirationen ;)
Då är det helt klart människorna det är fel på för har du utekatt så får du räkna med att ersätta människor för de skador den orsakar, dåligt att inte ta ansvar. Dåliga grannar. Även om jag har katt hade jag blivit skitsur om grannens katt förstörde ngt eller repade vår bil.

Jag känner själv att jag valt att ha innekatt just för att fördelarna är lååångt större än nackdelarna.

http://www.missvivis.se

Daniel

29 juni 2011 15:14

Roligt att kunna ge dig inspiration :) Ska läsa de senare.
Igentligen borde ja kanske skrivit mitt inlägg om enbart utekatter efer som de är där problemet ligger. Men igentligen förstår ja fortfarande inte vad man får ut av en katt även om den är inne (mer än de ja skrev i mitt inlägg).
Tummen upp till dig i alla fall som förstår att man bör ha sitt husdjur hemma.
Tror inte någon skulle gå med på att betala omlackering av min bil om ja kom och visade att ja hade repor i lacken från deras katt. Och skulle dom göra de är frågan om dom skulle göra de igen nästa gång katten gjort samma sak igen. Personligen tror ja inte de. Men katten kanske lär sig efter första gången om dom drar av kostnaden på hans godis eller nåt :)

 
Fågelskådaren

Fågelskådaren

29 juni 2011 13:40

Jag har alltid tyckt om katter och har haft vid 2 tillfällen, inte numera. Gillar ju fåglar också så det kan förstås bli en konflikt här.. Har en förkärlek för svarta katter.

http://birds9.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 15:17

Hoppas du inte är skrockfull också då, lär bli mycket spottande då ;)
Fåglar är fina djur och bör ligga ungefär på samma nivå inteligensmessigt som en katt så de lär inte bli så stor skillnad. Bra att ha den i bur också :)
(obs! ironi!)

 
Nina

Nina

29 juni 2011 14:24

Du har ju rätt i det du skriver, att alla kattägare ska ta ansvar för sina djur. Vad det nu är. Jag har en ute/inne katt och vi har henne för att hon är mysig men också för att hålla mössen och råttor borta. Så vi har inte henne "bara för att", hon gör nytta också =) Våran granne skulle mer än gärna få duscha vår katt om hon störde dom, det skulle inte göra mig nå eftersom jag själv skulle göra det mot någon annans katt. Hund har jag också haft (Inte för tillfället) och jag tror inte någon ville ha min stora rottis springandes runt häromkring, och det är väl förstårligt, Men alla ska ju hålla iallafall lite koll på sina katter och ta ansvar för att dom faktiskt kan förstöra en hel del. Alla är vi olika och tur är väl det. Du kanske inte är en kattmänniska helt enkelt. Men alla katter är inte "ohyra" vissa kan faktiskt akta sig från bilar eller vänta på och gå över vägen osv..

http://OooNina.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 15:22

Du har så rätt. Ja är ingen kattmänniska, (om någon nu lyckats tro de ska dom få medalj) :)
Någon som jagar möss och råttor kan säkert vara bra, om man inte har vanliga fällor.
Är väldigt glad att en del katter (troligvis dom flesta) inte springer på vägen för jämnan för då hade man nog redan kört över ett gäng om man ser till antalet som spriger ute överallt.
Ja vill ju så klart inte köra över någon katt (vill inte skada något djur, förutom orm som gärna kan få dö ut) men skulle man råka köra på en katt så kan ja lova att de är jag som får skulden och inte ägaren som borde haft koll på katten.
Bra om du är en av de som tar ansvar. Också en av få som verkar vilja förstå vad ja säger :)

 
sofieofie

sofieofie

29 juni 2011 14:32

haha, d kanske e så att den senapsgula katten hatar dej ;) nä men, jag har själv en katt, men det är en innekatt. jag kunde aldrig kunna tänka mej att ha en katt men en dag bestämde jag mej just för jag hatar att vara ensam och ville ha ett sällskapsdjur. ja, hon är opålitlig, gillar å rivas även bitas men shit vilken personlighet dessa djur har. alla är olika men självklart kan man lära en katt vad som är rätt och fel. min katt kissa i soffan en gång och har sedan dess aldrig gjort det igen, det gäller att säga till en katt på skarpen. vi har även lärt henne att knäpper vi med fingrarna så vet hon att det hon gör är fel och slutar direkt. jag kan även tycka att en katt på landet är givet just pga av alla möss och råtter men dom katterna får gärna förbli utekatter, tex bo i ladan/stallet. sen är det även så att katter dras gärna till människor som inte vill ha med dom att göra. en katt gillar inte att bli påflugen utan vill ta sin egen tid och därför går den till folk som typ hatar katter.
men vi är inte gjorda för att älska alla djur men tänk, hur många fåglar har igentligen skitit på din bil lr fyrhjuling? ;) haha

http://onlysofie.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 15:29

Hur de än ligger till med senapskatten så är de han som börjat :)
Sen har ja faktiskt inte gjort nåt mot den (ännu) utan mest stört mig på den för vad han gör. Vore han inteligent borde han förstå att han håller på att starta krig med fel person :)
Din katt låter som en vanlig katt i mina ögon, sånna som ja träffat. Bra att du kan erkänna att katter faktiskt är som dom är och inte gå till 100% försvar som dom flesta andra gör. Tummen upp även för dig!
Vad gäller alla fåglar som skitat ner så gillar ja dom inte heller, men där är de svårare att skylla på någon ägare. Sen lukar inte deras avföring heller även om deras skit faktiskt kan förstöra billack på sikt om man inte tar bort den. Hehe.

 
Connie

Connie

29 juni 2011 14:42

Klart jag förstör att du generaliserade lite väl mycket när jag ögnar igenom det du har skrivit men vissa saker kan man ju faktiskt ta och fundera över.Katter är ju mer självständiga rovdjur än en hund tex och de går sina egna vägar och gör som de själv behagar mer.
Fast sedan är det väl olika på ägarna med och hur de tar ansvar för det..är själv kattallergiker och bor i bostadsrätt och har en granne med kattrappa upp till sin balkong :P

http://www.mspbubblet.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 15:31

Sen kan man ju fundra över antalet katter i jämnförelse med andra husdjur som finns i vårt land. Bör man ha så många "rovdjur" springandes överallt?
Och folk klagar på vargen :)

 
Ingen bild

Dulcet

29 juni 2011 15:12

För att dom är intelligenta, sällskapliga, snälla, relativt lätta att lära saker. Innekatt måste vara nåt av det lättaste husdjuret som finns. Inget oljud för dom och nån som är glad då man kommer hem. Inte behöver man rasta 12 gånger per dag heller. :) Bara för att nämna några skäl.

Daniel

29 juni 2011 15:33

Låter ju väldigt bra. Frågan är då varför dom flesta inte vill ha sina katter hemma då, hmm.
Förstår fortfarande inte :)

 
Ida & Jenny Hamros

Ida & Jenny Hamros

29 juni 2011 15:28

Men katter är ju söta! PS. Var gärna med på våran "veckans blogg!".

http://idaho-pennan.bloggplatsen.se

http://idaho-pennan.se

Daniel

29 juni 2011 15:34

En igelkott eller grävling kan ju också vara söta. Testa att ta hem en grävling och kela med :)

 
Gubbfan

Gubbfan

29 juni 2011 16:32

Det är ganska enkelt det där med katt.
Vi var utan katt ett år.
Tyckte det var besvärligt och ganska äckligt med katt så vi gjorde oss av med katteländet.
Resultatet blev att vi fick vandringsråttor (storråttor!).
De är ännu äckligare!
Så det fick bli ny katt.
Men nu som förr: Ingen katt inomhus!
De får bo på logen eller över den gamla ladugården.
Dessutom inte heller någon ännu äckligare hund.
Varken hund eller katt är djur som man kan lita på.
Skall man ha sådana, så är det för att man behöver dem på gården, inte för att ersätta ens oförmåga att hantera människor, inte för att man vill ha någon att bestämma över, någon som lyder en.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 16:37

Ja har 2 hundar enbart för att ha nåt att bestämma över haha :)
Att enbart ha katt som "råttgift" låter ju intressant. Anticimex gör ju annars samma arbete har jag hört och dom stör inte grannarna heller vad ja vet :)

 
FiloZophie

FiloZophie

29 juni 2011 16:57

Ja du, kattmänniska, hundmänniska, fördelar, nackdelar att ha eller inte ha det är frågan. Jag har sett en gullig familjehund bita sönder en treårig flicka i ansiktet, pappan till flickan fick tillslut slå sönder käken på hunden för att den skulle släppa så hundar är inte mer pålitliga än katter.
Jag tror personligen att det handlar om kemi och individ. Jag har gärna katt men då krävs ansvar precis som de flesta skrivit här. Hade jag varit du hade jag fyllt en blomspruta med vatten och ättika och sprutat på katten när den tar sig in på ditt revir.
Själv föredrar jag katten då de påminner om min egen personlighet (tolka det som du vill;)) men då blir det en innekatt och inget annat.
Kram och lycka till

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 18:27

Visst finns de monster bland hundar, har själv haft en (hoppas de gick bra för flickan). Är inte rädd för katterna utan bara less på dom. Tror ja överlever om någon skulle vilja bita mig igen. Ett sår på handen från en katt läker men tex repor på en bil är betydligt dyrare.
Har inte överdrivet fin bil idag så igentligen spelar de inte heller så stor roll nu, då är avföringen värre, men de är just ägandet som stör mig, hos alla kattägare som tycker att deras katter har större rätt och frihet än tex mig och mina hundar.

 
Karin

Karin

29 juni 2011 18:43

Det är därför man ska ha hund! ^^ Nämen, förstår precis vad du menar. Det finns inte så många katter där jag just bor. Menja, är själv lite irriterad på katter eftersom dom retar upp min hund. Så fort jag är ute med min hund så kommer till exempel en katt och irriterar henne osv. Kan knappt hålla henne, och det är ju mitt fel om min hund gör någonting! Men om jag ska vara ärlig tror jag inte att min hund skulle få för sig något sådant att döda eller så, men man kan aldrig vara säker! Hon fick aldrig träffa en katt när hon var liten, så hon kanske tänker: Vafan är det där?"
Who knows... ^^

http://karinph.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 18:46

Dom katter som springer runt här är tyvärr vana med hund efter som ägarna även har hundar. När katterna vandrar förbi min tomt blir hundarna helt galna efter som katten allt som oftast bara sätter sig i diket och tittar på dom. Som tur är hundarna kopplade, fast de kanske man skulle testa att ändra på :)

 
Karin

Karin

29 juni 2011 18:57

Måste bara tillägga en sak. "Jag har sett en gullig familjehund bita sönder en treårig flicka i ansiktet, pappan till flickan fick tillslut slå sönder käken på hunden för att den skulle släppa så hundar är inte mer pålitliga än katter."
Man har ju ingen alls aning om flickan kanske irriterade hunden på något sätt? Drog den i svansen eller något liknande. Man kan inte skylla på hunden! Allt hunden gör är som ägaren uppfostrar den till. Visst, rottweiler och dobermann kan vara såna hundar som blir kanske mer irriterade än andra raser.
Men man kan helt enkelt inte skylla på hundens fel! Min åsikt, iaf.

http://karinph.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 19:01

Tar vi bort Pitbull och liknande skithundar så minskar attackerna från hundar enormt. Sen kan säkert vilken hund som helst bita och vara aggresiv. Ägaren bär ansvaret oavsätt hund, och de borde även gälla alla andra djur också.

 
Erika

Erika

29 juni 2011 19:19

Du skriver att du aldrig förstått grejen med att har katt. Jag svarar = det är inte alltid vi förstår det vi inte begriper!

http://mintidmittliv.bloggplatsen.se

Daniel

29 juni 2011 21:07

Kanske är därför ja tänkte att någon annan kunde förklara...

 
Carre

Carre

29 juni 2011 21:01

www.facebook.com/#!/video/video.php?v=197114667006821&comments

Förklarar nog allt ;) <3

http://www.kapucca.bloggplatsen.se

Daniel

30 juni 2011 01:06

Funkade inte

 
elinos

elinos

29 juni 2011 22:02

jag gillar inte heller katter men tycker du överdriver lite. Är man en bra djurägare så kan man avläsa sitt djurs kroppsspråk just för att förhindra att bli riven, biten eller annat. Det finns för och nackedelar med alla djur. Fördelen med katt är att man inte behöver ut o rasta den var 4:e timme som med en hund. Annars kan en katt vara som en hund. Min killes katt kommer fram o hälsar när vi kommer hem, hon äter samtidigt som oss och kommer gärna o gosar när familjen myser framför tv:n, hon leker med min kanin och busar på kvällskvisten som en kattunge trots att hon är gamla damen.Både katter o hundar kissar o bajsar ute, så är det bara. Och det där om att katter äter smådjur, hur många hundar är det inte som käkar upp kattskit? jag har sett så fruktansvärt många hundar som käkar precis allt som de hittar på marken, som avföring och ja döda möss. Hundar är inte så fräcsha själva. Katter är mer självständiga och om föredetta hundägare kan jag ju säga att det är mkt renare hemma utan hund. Hundar är mysiga och trogna men det kan lika gärna en katt eller kanin vara med. Så hundar är inget "wow-det-bästa-husjduret-man-kan-äga".

ps, den hundrasen som biter flest årligen är den omtyckta familjehunden Golden Retriever och inte de så kallade "skithundarna" som du skriver i ett svar på dina kommentarer.

http://elinos.bloggplatsen.se

Daniel

30 juni 2011 00:00

Nu var de ju inte skillnaden mellan hund och katt ja skrev om men förstod att de skulle komma och därför tog ja någon jämnförelse.
Hundar hårar, slemmar och kan likta illa osv de håller jag med om, men de är fortfarande jag som ägare som avgör om min hund ska skita hos grannen eller inte. Jag som ägare bär ansvar vilket många kattägare inte leber upp till.
Har också hört snacket om att Golden skulle vara den ras som beter mest, men så är de säkert räknat på antal hundar också och inte i förhållande till samma antal hundar. De går inte att komma ifrån vad hunden är avlad till. Vilken hund som helst kan bita men frågan är också vad som händer när den biter. Finns en massa aggresiva småhundar.men en tax är knappast en dödlig maskin... men nu var de inte hundar de gällde som sagt utan katter... kanske en framtida bloggdiskution.

 
Karin

Karin

29 juni 2011 22:09

Jag vet inte hur det är med utekatter, men att ha innekatt är i alla fall riktigt mysigt men ja.. Alla katter är ju individer, liksom vi människor och alla tycker ju inte likadant. Själv har jag svårt att förstå att man inte kan tycka om djur överhuvudtaget, men det är ju för att djur är mitt största intresse.. x)

http://advancedridah.bloggagratis.se

Daniel

30 juni 2011 00:11

Ja gillar djur och anser mig vara djurvän. Sen när de förstör blir man så klart less och de skulle ja bli även om de var en människa somgjorde. Ansvaret som djurägare jämtemot sina grannar osv är viktigt och när de kommer till katter tycker jag att de verkar finnas fler katter än vad ägarna tar ansvar förr.
I mitt inlägg för drygt ett år sen påpekade jag att man borde införa någon avgift för att äga katt, typ skatt eller liknande och de tror ja skulle väcka en liten tanke innan man skaffar katt. Och skulle de.inte finnas så enormt mycket katter skulle även värdet på katter öka, vilket även de skulle göra att vem som helst inte köper massa katter för att släppa ut och ansvaret ökar...

 
Ingen bild

Caroline

29 juni 2011 22:41

Jag har haft katt i nästan hela mitt liv, och helt ärligt vet jag inte hur jag skulle klara mig utan en. Hur en katt är och beter sig beror oftast på ägaren och hur den blivit uppfostrad, att en katt kissar på din bil beror antagligen på att den ska märka upp revir, vilket den kan sluta med om man kastrerar katten, så detta kan vara något att prata med grannen om. som kattägare kan man även ha en kattlåda ute, eller någonstans där katten kan göra sina behov och på så vis undvika att den gör det hos grannen.
samma sak gäller det med att rivas och bitas, också något man kan lära katterna att inte göra.
den ända nackdelen med att ha katt enligt mig är de dyra veterinär räkningarna..

http://caroliinea.bloggplatsen.se

Daniel

30 juni 2011 00:15

Låter som du ska få grannarnas telefonnr så kan du få berätta vad dom bör gör :)
Men inte utsätter man sitt husdjur för onödiga risker om man tycker om de så mycket och veterinären även är så dyr? Att ha katten inne måste ju bara ha fördelar...?

 
Majsan

Majsan

29 juni 2011 22:47

Hej svejs!
Jag kan förstå din irritation vad gäller ägares ansvar, eller snarare avsaknad av ansvar. Jag känner likadant. Men det är ju inte bara kattägare som inte bryr sig. En kompis till mig fick armen söndertuggad av en lös hund på sin promenad. Hur tänkte den ägaren?
Opålitliga djur finns det överallt, oavsett ras. Vill bara förklara vad jag ser hos katter som inte du ser. Jag är uppväxt med katter och kan inte tänka mig mitt liv utan katt. Har haft min nuvarande katt sen han var tolv veckor gammal, han är nu tio år. Han är min ögonsten, det bästa jag har. Den dagen han måste lämna jordelivet kommer mitt hjärta att gå sönder. Han har en sån otrolig personlighet. Han är klok så jag blir alldeles stum ibland. Han är tokrolig och ger mig goda stunder av skratt varje dag. Otroligt kelig är han (när han själv vill) och det är det som jag gillar med katter, att dom är så självständiga. Du kan aldrig tvinga dig på en katt. Min kisse har aldrig någonsin bitit eller rivit någon, det är en genomsnäll katt. Vi går på promenader ihop, tycker han är skitkul. Ska tillägga att han är utekatt, vi bor på gård på landet. Får aldrig in möss och råttor kan jag tillägga.
När jag kommer hem från jobbet om dagarna sitter han och väntar på mig och vi blir lika glada båda två av att se varandra. Villkorslös kärlek!
Ps, han kan kommandot ligg, den nu;)

http://hemodlat.bloggplatsen.se

Daniel

30 juni 2011 00:21

Tråkigt med händelsen för din kompis. Tänk om de fanns lika många lösa hundar som de är katter.
kan förstå att du är fäst vid ditt husdjur och de är ju inget konstigt med de. Men tänk om katten en dsg blir överkörd eller svårt ormbiten. Självklart är de sent nu att göra den till innekatt men skulle de inte vara att föredra annars?

 
Lina

Lina

29 juni 2011 23:18

Hej hej! Läst lite i denna diskution, och tänkte vara snäll mot dej och förklara min uppfattning.
Man kan inte dra alla katter över en kam, och inte heller kattägare. Jag bor i utkanten av en liten by typ, och har en katt som får gå ut som hon vill på dagarna, och inne på nätterna. Annledningen till att jag har katt är :
1. Jag älskar katter (och hundar ioförsej)
2. Min katt Elza är min bästa vän
3. Hon har upprepade gånger räddat mitt liv faktiskt.
Att inte dra alla över en kam är viktigt, alla katter är olika uppfostrade, och alla kattägare tar olika stort ansvar. Jag tillexempel, lärt henne som liten vad hon får och inte får göra. Hon är smart, och är väldigt lydig. Hon är underbar. Följer efter mig vart jag går nästan. Hon är livrädd för bilar och vägar, och håller sej alltid därifrån.
Det är så olika från katt till katt, och ägare till ägare som sagt. Det är som att säga att alla rökare tex, fimpar på gatan. Visst är det äckligt, men alla gör inte det... Så. Där var min åsikt! Men du dka få ett bra tips, som fungerar utmärkt för mej. Spraya vatten med pressad citron på stället där Senapskatten gör sina behov, om det är möjligt. Katter vill absolut inte kissa eller skita där det luktar surt, och snart hittar han/hon säkert nåt annat att pissa på. Jag håller med dej om att många kattägare är ansvarslösa, men inte alla. Ha det så bra! :)

http://www.liv-lina.bloggplatsen.se

Daniel

30 juni 2011 00:37

Ja bor också utanför en liten by och här runt är de 6-7 hushåll. Åker man sträckan på kanske 5-600m ut till stora vägen förbi dessa hus är de inte ovanligt att man kan se 3-4 katter, och åker man sen in till stan så ser man dom lite överallt.
Igentligen bryr ja mig inte om alla katter så länge dom inte grisar ner hos mig eller där jag och mina annhöriga är men frågan är vad som händer den dagen ja kör över någons katt. Ja kan lova att de då kommer vara mitt fel, att ja kört för fort eller liknande. Ja förstår ju att dom flesta står sina djur nära men då borde man väl vara mer rädda om dom också, tycker jag.
Bra att du har pli på din katt men vad den gör när den är ute och du inte är med vet du ju inte och de kan säkert finnas någon granne som stör sig på den. Kanske gör den inget, men har den igentligen rätt att springa på andras tomter? Har min hund också de i så fall eller vad skulle vara skillnad?
Du verkar vettig så förklara gärna...

 
Ingen bild

Sanyana83

29 juni 2011 23:39

Jag är kattägare. :) Har alltid haft katt enda sen jag var liten. Katter är trevliga, intelligenta och självständiga. :) Sen finns ju olika raser och korsningar likt andra djur. Själv hajjar jag inte vitsen med att ha småkryp som husdjur. Usch!! :)

Daniel

30 juni 2011 00:41

Ja ser katter som småkryp :) Har även svårt att förstå varför man har småhundar som man kan stoppa i handväskan. Knappast är de för hundens bästa utan mer en egogrej att visa upp lik väl en fin klocka eller ett par dyra skor. Men sånt lämnar ja till Kissie, Missie, Bissie och allt va dom blåsta brudarna heter...

 
Brianna

Brianna

30 juni 2011 00:28

Jag tror det beror mycket på vem ägaren är som person som avgör valet mellan katt eller hund som husdjur. Är personen i fråga intresserad av att vara en flockledare är den ju en hundmänniska eftersom hunden alltid måste lyda. katter däremot är betydligt mer självständiga och är inte lika lätta att tämja som hundar. Så jag tror att du helt enkelt inte är intresserad av något djur du inte kan leda, dvs katter.

http://chilipralin.bloggplatsen.se

Daniel

30 juni 2011 00:46

Förstår din tanke men ja har då aldrig skaffat hund för att ha nåt att styra över, även om ja på skämt påstod de i en tidigare kommentar. Vore de så kan ja lika gärna spela Sims :)
Grannen har både katt och hund och frågan är hur dom tänkte i så fall. Nu är dom i tidig pensionsålder men annars kanske Sims varit bättre :)

 
FiloZophie

FiloZophie

30 juni 2011 08:27

Svar till Karin:
Nej flickan drog inte alls hunden i svansen. Hon satt i sandlådan i en park och lekte och hunden befann sig först på lämpligt avstånd. Hon byggde dock en sandkaka och slog på den upp och nervända hinken med en spade när hunden lämnade sin ägare, och attackerade från ingenstans. Helt oprovocerat, bara som information.
MVH/FiloZophie

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

 
R

R

1 juli 2011 12:23

I understand u! Alla är vi olika, det e väl lika bra! Jag är en hundmänniska, aldrig riktigt vart en kattmänniska.

Men till den dära "Olgalicious" - så tycker jag att hon borde fundera på vad "alla" hundar som pissar på soptunnan och brevlådan betyder och att katter gräver ner sin skit.. Om jag säger så här: jag har haft många hundar i mitt liv, inge av dom pissar på ngt annat än buskar eller i skogen. Dessutom vet jag inte av ngn anna hund som gör det heller OLGA! Dessutom så har jag aldrig vart med om en katt (som inte är inne och går på lådan) som gräver ner sitt skit. Våran grannes katt e här på gräsmattan och skiter, inte fan gräver den ner sitt bajs! Inte heller mammas 4 katter gör så. Dom pissar på allt och låter sitt skit ligga framme.

Nej, jag röstar för hunden! Haleluhuja.

http://ruby.bloggplatsen.se

Daniel

1 juli 2011 12:25

Haha rak och bra kommentar! Härligt med någon som är på mitt spår.

 
R

R

1 juli 2011 16:16

Danne, jag ber om ursäkt för att jag använder det här till att kommentera andra, men jag är bara tvungen till "Karin" som säger att rottisar och dobbermann blir mer irriternade.. Så Karin, har du ngn av dom här raserna själv? Om inte så tycker jag att du ska hålla käften stäng :)

Jag har en rottis och har även växt upp med dobermann hela livet då vi har haft kennel, och till ditt påstånde så e det sådana som du som ger dessa älskade hundar dåligt ryckte. Min och ingen annans brukshund för del delen heller är hundar som blir mer irriterande eller aggressiva än andra. Du har förmodlingen ingen aning om att en golden är den hund som mest går till anfall och har bitit mest personer?

http://ruby.bloggplatsen.se

Daniel

1 juli 2011 16:18

Inga problem, ventilera bara :)
Hoppas du får svar sen också för så här långt är ja helt på din sida!
:)

 
Majsan

Majsan

2 juli 2011 16:35

Hej igen!
Jag tycker personligen inte att man ska stänga in katter. Det är emot deras natur tycker jag. Det finns säkert katter som trivs bra med att vara innekatter men jag skulle aldrig kunna beröva min katt den friheten. Jag ser gärna att han kommer in om natten då vi har mycket vilt härikring som varg och lo. Nu har han en otrolig respekt för bilar och springer undan så fort han hör en men visst finns risken att han blir överkörd. Risk för ormbett finns ju också, tur att det finns veterinärer. Jag skulle inte stå ut med att se honom instängd och olycklig så han får vara utekisse:)
Väldigt fin hund du har:)

http://hemodlat.bloggplatsen.se

Daniel

2 juli 2011 19:30

Men de är kanske då man inte ska ha katt, om man inte tycker att den ska vara inne. Vad har men den till om den aldrig är hemma liksom? Vad tycker du om att den gör sina behov typ var som helst, eller håller han sig tills han kommer hem på kvällen? :)
Vad skulle du säga om en granne kom och sa att din katt repat hans bil eller bajsat i barnens sandlåda?
Tack för komplimangen på hunden :)

 
G

G

22 augusti 2011 13:38

Så tänkte jag också innan jag verkligen lärde känna en katt.

http://gurudas.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se