Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juni 2011

Av Daniel - 15 juni 2011 13:49

Idag regnar de. Eller igentligen är de snarare så att de öser ner. Ingen höjdare.

Erika är ledig idag och har fastnar framför tvn. Antar att de är skönt att göra ingenting ibland när man är ledig. Ja sitter vid datorn och försöker kolla lite grejer som ja ska ha med på innebandymöte ikväll.

Funderar på att ventilera mina tankar om min egen innebandy, om någon nu skulle byr sig... har ett svårt val att göra med landslaget osv och ja känner mig lite splittrad, fast igentligen har ja nog kanske bestämt mig ändå.

Annars händer inte så mycket just nu. Jag har blivit av med min förkylning och mår klart bättre. Är lite retlig i halsen fortfarande bara.

Nu kan sol och värme gärna få komma tillbaka så ja kan sola igen. Var ingen höjdare när skallen var svullen av allt snor.

Har letat lite grejer som vi ska köpa till huset, bla skjutdörrar som vi ska bygga en "garderob" av. Tyvärr visade de sig vara ganska dyrt. Hittade Cheapy.se och där var de väldigt bra priser men tyvärr ganska sjuka avgifter för frakt istället. Ja skulle även vilja köpa golv och sätta igång och fixa men de går lite trögt och idag verkar de inte heller bli nåt...

Nä nu ska ja ta nåt att äta tror ja och se om soffpotatisen går att få liv i.

Ha en bra dag!

Av Daniel - 13 juni 2011 10:00

I Aftonbladet, DN mfl går de idag att läsa att politiker i Stockholm vill ändra lagen för cyklister så att de bla är ok att cykla mot rött och enkelriktat.

Intressant. De kanske gör det smidigare för dom cyklande att ta sig fram och de är ju kanske bra. Men frågan är om dom kommer fram överhuvudtaget istället. Det lär ju bli en klart större risk att bli överkörd.

För några år sen kom också lagen för gångtrafikanterna. De behöver inte vänta eller se sig för innan de går över gatan vid ett övergångsställe. En bilist måste stanna. Den kan ja köpa, men även där finns de idioter som bara går utan att titta bara för att dom har rätt. Lika så finns de ju idioter med bil som bara kör under begreppet att man har rätt av någon lag, även om de kan orsaka olycka.

För de gående och nu cyklister gör dessa lagar de enklare, men för bilisterna blir de bara svårare. Vad blir straffen om man kör över någon med cykel i en korsning? Jag med bil har grönt men cyklisten gjorde ju inte heller något fel som får cykla mot rött...? Hmm.

Eller om man kommer körandes på en enkelriktad väg och plöttsligt möter en cyklist, pang... vem gjorde fel?

Bäst med hela lagförslaget är argumentet.

"Stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) konstaterar att många redan bryter mot reglerna. Han anser att det är bättre att ”under ordnade former se till att det blir lagligt”.

Ja varför inte göra om alla trafikregler som ändå inte följs.

Jag tycker de borde införas fri hastighet, för dom flesta kör ändå för fort...



Detta lär tyvärr bli en vanligare bild med de nya trafikreglerna

Av Daniel - 11 juni 2011 14:43

Så kom både åska och regn till slut. Ja som tänkt sätta mig i solen. Synd att man är så trög, var klarblå himel hela förmiddagen.De smäller ganska bra just nu. Stängde ner datorn och tvn (skriver på mobilen)för säkerhetsskull. Igentligen är de bara tv-spelet ja är rädd om, allt annat går att ersätta med hemförsäkringen.
Är lite jobbigt att blogga med mobilen. Antingen gör man som ja gör nu och surfar som vanligt, men då kan man inte lägga in bilder osv. Bloggplatsen vill att man bloggar genom mms, men de känns onödigt att betala för att blogga.
Jaja, de var allt för nu.
Adjö?!!


Av Daniel - 11 juni 2011 09:15

Klev upp vid 8 ungefär som vanligt. Gick ganska bra idag.

Tänk så mycket enklare de är att kliva upp nu när de är sommar.

Väl hemma igen och sittandes här vid datorn börjar ja dock känna mig lite trött. Borde gå ut.

Förkylningen går åt rätt håll och snart kanske man till och med får känna lukt av sommar.

Är hungrig. Inte vanligt så här tidigt... kanske skulle laga nåt.

Annars idag vet ja inte vad som händer. Har några grejer som ja borde göra men vet inte om ja har någon lust. Skulle även behöva städa men skiten springer ju inte iväg (tyvärr) så de kan få vänta.

Har inte så mycket att berätta just nu men återkommer om ja kommer på något.

Ha en bra dag!

Av Daniel - 10 juni 2011 12:35

Vi har åkt runt en hel del senaste veckorna och kollat på hus. Tror nästan vi sett varje gata i hela kommunen.

När man tittat på trädgårdarna har ja blivit väldigt förvånad över hur många som har trädgårdsfigurer lite här och var.

Asså seriöst!? Tomtar, grodor, katter, rådjur, svanar mm. you name it. Finns de ingen gräns? Ser folk inte hur de ser ut!? Vad är de för människor som sätter ut sånna här grejer i sin trädgård?

Till en början när man såg tex en tomte så tänkte ja inte så mycket på de, men nu ser ja dessa figurer nästan överallt. Fattar inte att de finns en marknad för detta.

Blir väldigt nyfiken på vad de är för typ av människor som sätter ut dessa och man blir nyfikan på hur de ser ut inne. Har dom massa prydnadsfigurer överallt som på en loppis också?

Puh... att ja kan bry om nåt sånt har, men ni skulle bara veta hur mycket grejer ja stör mig på när ja är ute och åker. De är inte bara dessa figurer. Annat som man ser för mycket av är också dvärgpensionärer som kör bil fast dom borde hålla sig hemma, och alla tjockisar i föör små kläder som trycker i sig glass medans dom vaggar fram... ojoj.

Finns de nåt du stör dig på?



Varför inte ställa ut en älg i trädgården...

Av Daniel - 10 juni 2011 10:15

Är de fredag idag? Hmm, dagarna går så sjukt fort.

Jaja dags för lite uppdatering...

Sitter här och harklar mig och försöker att inte hosta, känns som de bara blir värre. Snorandet har blivit bättre men skiten har satt sig i lungorna istället. Fast så jättefarligt är de kanske inte.

Har haft lite feber och de har nog varit värst, speciellt när man haft 30 grader inne när man försöker sova på nätterna.

Känner mig lite frustrerad och stressad över att inte kunna sola. Har ju varit kanon väder hela veckan och när min förkylning försvunnit kommer säkert regnet.

Får hoppas sommaren blir lång och att den globala uppvärmningen håller i sig över vårt hus.


Igår var Erika ledig. Blev lite sovmorgon och slappande större delen av dagen. Ja spelade tv-spel några timmar (man glömmer liksom bort att man är sjuk när man spelar vilket är skönt) och Erika satt ute och läste. Senare åkte vi in till Hedemora och köpte kebab som vi åt nere vid PRO-huset. Väl hemma blev de slappande i soffan innan de var dags att sova igen.

Var lite halvmulet större delen av dagen men de kändes nästan som den varmaste dagen så här långt.

Gizmo har varit väldigt dålig på att äta sista tiden och då också blivit väldigt seg. Köpte knäckebröd som han får som godis och de har dragit igång ätandet en del. Men sista två dagarna har den gamla gubben skuttat runt och busat massor. Han är så mysig att titta på när han ligger och njuter av att sola. Nattis däremot vill mest ligga inne och sova på dagarna då de är som varmast. Får se om man kanske kan ta med henne och bada någon dag...


Idag händer nog inte så mycket (inga ovanliga ord här). Ska försöka sitta ute lite och lyssna på Patrik Sjöberg-boken tror ja.

Köpte jordgubbar i morse (behövde igentligen växla pengar) så dom får man väl klämma i sig som lite frukost/lunch.

Ha en bra dag i solen alla!

(för dom som jobbar så finns nog chans till sol även i kväll)



Gizmo tar en stunds vilopaus från solandet i skuggan

Av Daniel - 8 juni 2011 12:43

Solen fortsätter att skina och värmen håller i sig. Tyvärr lika så min förkylning.

Ovädret som skulle kommit igår hoppade över Hedemora. De var lite mörkt ett tag men ingen åska eller regn. Bara ett par mil här ifrån hade de dock spällt och regnat en del.

Idag försöker ja vara ute och ta vara på solen lite. Är sjukt jobbigt att vara förkyld i värmen men de är varmare inne än ute. 30 grader i vardagsrummet just nu.

Har vattnat lite i trädgården och även tvättat fälgarna på bilen.

Har inte några planer för dagen annars.

Nu ska jag ut igen och kolla läget med hundarna och testa att sitta lite i solen.

Adjö!

Av Daniel - 7 juni 2011 13:35

Usch för att vara sjuk, eller i alla fall känna sig sjuk. Förkylning är ju ingen dödlig sjukdom direkt men när skallen känns svullen, näsan är täppt och kroppen inbillar sig att man har feber så känns de allt annat än bra.

Har 29 grader inne och i vanliga fall gillar ja värmen, men när man inte kan andas ordentligt blir de jobbigt.


Idag händer typ ingenting.

Hade tänkt åka och köpa golv idag men ja väntar nog några dagar tills ja mår bättre.

Sitter och väntar på ovädret som tydligen ska vara på väg.

Det sägs att de ska komma att smälla ganska rejält och SMHI ska ha utfärdat en klass-1 varning för kraftigt regn och åska.

Just nu känns de som de kan komma att bli ganska skönt och de får smälla av sig lite, men värmen får gärna komma tillbaka i morgon igen.



Läs med på Aftonbladet

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards