Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 8 juli 2011

Luftvärmepump

Av Daniel - 8 juli 2011 19:15

Här skiner solen för fullt igen. Regnet har fortfarande inte varit här och de senaste dagarna har de varit väldigt varmt och skönt.

Har haft ett par riktigt bra dagar.
Igår var Erika ledig så vi var till fyrhjulingsbutiken och bytte mätare och sits på fyrhjulingen. Gick på garantin. Bensinmätaren var lite halvpaj och de var hål i sitsen. Bytet gick smidigt och bra förutom att milantalet nollställdes. Men de gör inte så mycket efter som ja inte kört överdrivet mycket ännu. Några mil hit eller dit.

Senare var vi till Lappens och köpte glass som vi tog med ner till de vanliga stället vi brukar sitta och glassa, vid vattner nere vid PRO.

Riktigt skönt att bara sitta i solen och njuta. Lite kul att kolla på alla gapiga snorungar som "badar" längre bort vid hopptornet också (igentligen står dom mest på bryggan och försöker vara tuffa).

Åkte sen till Lidl för att köpa barnpool. Har fått för mig att jag och hundarn ska sola och bada på dagarna. Tyvärr hade dom ingen pool så de blev ett par solglasögon istället.

Väl hemma blev de sen en promenad (för att bränna glassen) och när vi kom hem åt vi jordgubbar och mer glass (äh de e ju sommar!).




Glassplatsen


Vilka brillor passar bäst (eller minst dåligt)?


Idag jobbar Erika igen men jag har flackat runt en del.

Först råkade de bli en luftvärmepump till huset (inte en dag för sent även om den kommer användas som mest när kylan kommer i höst) och lite senare fick vi hem lite ved som pappa sponsrade med.
Pumpen blev en Mitsubishi MSZ FD35 (även kallad Kirigamine) och ska tydligen vara väldigt bra. Fick med den hem direkt och om ett par veckor kommer en installatör och fixar igång allt.

Känns riktigt bra när man får till bra grejer som man verkligen behöver (snart saknas bara en ny tv också, eller hur Erika), speciellt när man inte ens behöver göra mer än handla utan någon även kommer och installerar allt. Stort tack Martin för tipset för pumpen!


Nu sitter ja och väntar på att klockan ska bli lagom mycket för att åka till Borlänge och hämta hem Erika... eh klockan är tydligen väldigt dags just nu så ja för väl säga tack och hej och ge mig iväg.

Blev en liten uppdatering i alla fall och kanske kommer de mera i snar framtid, den som lever får se...
Ha de så bra alla läsare!



Pappa lastar av ved




Bilen full med luftvärmepump


Och så här ser hela paketet ut

 
 
Lisa

Lisa

12 juli 2011 10:54

Hur mycket drar en luftvärmepump? Fundrade lite på om det hade varit en bra grej i stugan för lite underhållsvärme. Förut brukade vi ha elelementen igång på 5 grader på vintern men har inte haft det på flera år nu. Och det tar ju sån tid att få upp värmen när det är 15 minus där när man kommer dit.

http://lisawikstrom.blogg.se

Daniel

12 juli 2011 11:58

Har inte använt element alls här på 4 år så vet inte riktigt vad skillnaden blir i kostnad mer än att de kommer gå åt mindre ved och att värmen kommer att hålla sig.
Men den pump ja köpte ska ge ut 6kw på 1kw den förbrukar så ja antar att man kan säga att den är 6 gånger billigare än ett element (räknar man så?).
Googla lite så finns de nog mycket uppgifter att hitta. De man ska tänka på är att den inte är gratis att köpa och att den konstnaden tar några år att tjäna in.
Men som grej att hålla underhållsvärme funkar de nog bra. Finns ju olika, några för att värma konstant och andra som är mer avsedda för just underhållsvärme i bla stugor.
Sen man köpa ett märke som klarar de nordiska klimatet av ett kändare och och inte nåt kina som är billigt...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards