Skapa quiz och frågekort
Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 28 juli 2011

Djupa funderingar

Av Daniel - 28 juli 2011 18:30

Ibland när ja inte sitter och funderar över världsproblem kan de dyka upp andra stora ämnen i min skalle.

Just nu har ja många tankar på hur folk äter och dricker och jag tänkte ventliera lite olika varianter jag märkt att folk använder sig av.


Vi börjar med hur man äter.

Fler och fler, speciellt yngre har ja märkt äter med öppen mun. De rör ofta hela underkäken likt en ätande ko och smackar medans maten pressas mellan tänderna i den öppna munnen. Ett bra exempel var är Big Brother-Sara som många säkert såg äta under våren på tv.

En annan grej är dom som försöker äta så fint att dom inte kan prata med minsta tugga i munnen. Jag tycker de kan vara mindre trevligt att se in i folks munnar när dom äter, även om ja inte är direkt känslig men ja ser hellre lite mat i någons mun som ja pratar med än att sitta och vänta på att personen ska tugga klart och svälja för att kunna säga nåt överhuvudtaget.
Sen har vi dom som möter maten dom ska stoppa i munnen med tungan. Varför gör man så? Vill man att maten ska komma så fort som möjligt och vill korta vägen till munnen genom att sträcka ut tungan, eller får man en annan smak genom att sträcka ut tungan i luften innan man stoppar maten i munnen? Maten kommer väl att hamna på tungan tids nog ändå när man stoppar in den i munnen eller. Hmm... De ser ganska omysigt ut i alla fall.

Dom som inte förstår storleken på sin mun och pressar in mer än vad som får plats går ju också bort så klart. Äta med ansiktet kan vara okay om du saknar armar men annars verkar de tveksamt...Så till hur man dricker.

Först till de som dricker med fullt öppen mun. När dom dricker ur glas så liksom hälls drycken in med fullt öppen mun. Är glaset av tunnare slag så man ser igenom och bjuder den som råkar titta på en fin titt ner i personens hals. Samma personer glömmer också ofta att stänga munnen när dom för glaset bort från munnen vilket gör att en del av drycken åker tillbaka ner i glaset. Inte direkt trevligt. Hur mysigt kan de sen vara att dricka vidare de man tidigare sköljt munnen med. Samma teknik använder många när dom dricker ut flaska, kanske mer vanligt då till och med.

Läpparna formas runt flasköppningen men sluts inte, varken med tunga eller läppar när dom druckit klart.

Sen finns de dom som suger i sig sin dryck från flaskan. Kan förstå de om man just slutat amma men när en vuxen suger så hårt så att flaskan sjunker ihop och kinderna nästan ser ut som på en fisk är de illa, för att inte tala när trycket och bubblet när personen druckit klart. 

Andra varianter är de (ofta de som sportar) som inte vill sätta läpparna mot flaskan och liksom häller vätskan i munnen. Det är väl helt ok, men häll inte så de rinner över bara. Allt för många häller i sig så mycket så de liksom flyter över när dom ska svälja. Halvtrevligt när de sen rinner ner för halsen.

Nej, med lite luft emellan går de faktiskt att dricka utan att vara äcklig. Tro mig, ja har prövat...


Hur äter och dricker du och de i din omgivning?Personerna på bilderna har igentligen inget med min blogg att göra förutom att dom ser ut att äta och dricka olika bra.

Båda är lånade ifrån Google.

 
Skapa quiz och frågekort
 
Vivi

Vivi

28 juli 2011 19:46

Hej & tack för dina kommentarer, de var nog de matnyttigaste på hela dagen, får bli ett tack i bloggen i morgon ;)
Vi har nog kommit så långt i bestämmelserna att det nu helt plötsligt faktiskt lutar mot volvo, men en nästan ny diesel. Bilhandlare blir det nog faktiskt eftersom vi dessutom tjänar 2% i ränta där.
Innan veckan är slut kan det nog hända att vi äger en ny bil ;)
Tack för hjälpen!!
Ps. Att dricka vatten genom att sticka ut tungan lite och liksom stödja glaset är bäst ;)
Ds

http://www.missvivis.se

Daniel

28 juli 2011 20:35

Roligt om kommentarerna var till någon nytta.
Ska ni köpa nyare skulle ja funderat på hur länge man tänkt ha bilen. Familj i bilen så kanske en V70 kanske är ännu bättre :)

 
Vivi

Vivi

29 juli 2011 08:14

Näääääää.... V70 är alldeles för mycket Svensson *fniss fniss* nej men den känns faktiskt lite FÖR stor. Visst är utrymme alltid bra, men vi är vana vid små oplar innan så en v50 kommer kännas tillräckligt stor för oss och eventuella småttingar ;)

http://www.missvivis.se

Daniel

29 juli 2011 12:56

Okay :) Kör själv en V70 just nu och är väldigt nöjd. Ska byta bil i snar framtid och då blir de ännu en V70 faktiskt :) Tycker inte den känns stor att köra. Hade en V40 tidigare och den växte man ur, utan att ha barn :) Har även haft en S80 och den kändes som en kontainer att köra haha, bara stor och tråkig.
Hoppas ni blir nöjda i alla fall och se till att få en bra deal (kolla så kamrem är bytt osv).
Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor