Skapa quiz och frågekort

Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juli 2011

Av Daniel - 14 juli 2011 12:00

Ibland får ja tankar och funderingar om ganska onödiga grejer men ofta går de liksom inte att sluta fundera på de.

Senaste dagarna har ja tex gått och funderat på flugor.

Vi bor på landet och här finns de mycket av dom. Ofta är de 2-3 stycken som surrar omkring inne och framåt kvällen börjar man jaga dom för att inte bli störd när man ska sova, tyvärr allt för ofta utan full framgång.

Så vaknar man vid 4 tiden eller nåt av att någon fluga ska surra i ansiktet på en. Sjukt störande.

Men frågan är varför dom alltid ska vara i ansiktet, och varför dom är så väldigt envisa. Sen kan man ju fundera över om alla flugor har en släng av damp eller nåt och hur mycket energi dom igentligen har.
En liten insekt bör ju inte förbruka speciellt mycket energi för att röra sig. Dock måste de ju vara ganska jobbigt att flyga kan ja tycka. Undra hur mycket energi en fluga igentligen har för dom kan ju flyga omkring i all evighet. Såg dessutom en fluga i badrummet som låg på rygg och inte kom upp. Den surrade konstant för fullt och dagen efter låg den fortfarande på samma plats och surrade. När blir den utmattad liksom. Hmm. Själv orkar man ju knappt röra sig mer än någon minut innan man blir trött.

Är de inte inom budismen man kan återfödas till fluga. Vore ganska ballt. Tänk att flyga omkring och kolla på alla och då och då bara irritera någon. Kul att sitta på en vägg, kanske i ett omklädningsrum och bara titta ett tag. Undra vart den ultimata platsen skulle vara för att vara fluga... man borde nog kunna trivas ganska bra på typ Playboy mansion (ja även om man inte vore fluga så klart).

Ja flugor kan vara väldigt irriterande men ändå lite fascinerande om man tänker efter. Tyvärr tänker jag lite för mycket, för igentligen är de nog ganska onödiga funderingar ja har ändå...


Skapa quiz och frågekort
Av Daniel - 14 juli 2011 11:10

Satt just och funderade på vad de var för dag idag. Ibland är man ju lite trög mende brukar klarna efter att man tänkt några sekunder. Idag verkar de verkligen stå helt silla i skallen. Blev tvungen att öppna kalendern i datorn för att få veta att de var... (vad var de nu då, glömde de lika fort och får kolla igen) torsdag.

Dagarna går väldigt fort.
Igår var Erika ledig. Sovmorgon och sen ut en sväng med fyrhjulingen. Galet att de nästan tog hela dan innan vi kom iväg och ja har ingen aning om vad vi gjorde innan. Som sagt så går tiden fort.

Åkte några timmar i alla fall och de blev runt 5 mil totalt. Blev både skog, grusvägar och vanlig väg. Hittade något löpspår i skogen som vi följde. Spåret måste varit ca 20 år eller nåt för de var nästan helt igenväxt. De var även rejält med sten överallt så ja fattar inte vem som velat springa där, lär ju inte blivit många steg innan man brytit fötterna.

Hemme blev de sen pepparbiff och pommes. Senaste dagarna har de blivit lite pommes fast ja tänkt vara utan. Ska väga mig någon dag snart igen och då får vi se om de hänt nåt sen sist...


Idag lär inte hända speciellt mycket.

Vaknade ca 1 timme innan klockan i morse och var skittrött men extremt kissnödig. Väldigt störande. Försökte somna om men efter en stund blev ja tvungen att kliva upp i alla fall. Var ingen ide att lägga sig igen sen så ja tog en dusch och hoppades på att vakna till innan ja skulle köra Erika. Nu sitter ja här några timmar senare och gäspar i alla fall.

Har fått i mig lite sockerkaka och en yoghurt men funderar på om ja kanske borde äta nåt mer.

Vad ska ja hitta på idag då?

Solen skiner ute och de verkar bli ännu en fin dag. Fast ja tror ändå att min dag blir inne, här framför datorn... kanske med lite tv-spel också, vi får se.

Nej, nog för nu. Adjö!

Skapa quiz och frågekort
Av Daniel - 9 juli 2011 11:15

Då och då ramlar man över nåt som får en att tänka till lite extra och ibland hamnar de sen här på bloggen i min kategori Tänkvärt.

Hur som helst.

Igår gick en länk runt på Facebook som går till Fredrik Backmans blogg på Café sport. Ja brukar inte klicka på länkar som läggs upp på Facebook då ja tycker att de allt som oftast är en massa skit, men de här var väldigt bra skrivet.

Då ja själv är en som alltid gillat att köra bil (och allt annat som går att köra), speciellt fort och med lite utmaning gav blogginlägget en lite extra tankeställare.

Oftast när ja är ute och åker kör ja mer på känsla än efter trafikskyltarna, speciellt dom med med siffror på (hastighetsbegränsningarna). De kan ibland gå ganska fort men ändå försöker ja alltid att ha en tanke med i min körning, att inte göra idiotgrejer som många andra tyvärr gör allt för ofta. Ja chansar tex inte om ja ska köra om och håller hastigheten vid skolor och dagis osv men på större vägar kan de brumma på ganska rejält ibland.

För några år sen blev ja vittne till en motorcykelolycka som satte sig djupt och gav många tankar. Pappa och ja var fram och försökte hjälpa killen som kört motorcykeln men tyvärr avled han av sina skador, 26 år gammal. Minnena av detta kommer aldrig att försvinna men de gjorde att ja sen dess försöker använda skallen lite mer, även om ja kör fort.
Race och höga farter sitter liksom i mig och går nog aldrig ur.

Men så läste ja blogginlägget igår och plöttslig inser man vad som kan få en att sänka farten och tänka till ännu mer och oavsätt om man brukar vara tung på gasen eller inte så tycker ja alla borde läsa detta. De gav mig ett par skratt och någon tår, och framför allt en tanke att ha i bakhuvudet...

 

Personligt meddelande

Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil.

Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Så jag vill bara i all hast passa på att berätta för dig att för ett drygt år sedan blev jag pappa till en liten pojke. Han heter Nicholas. Han har stora bruna ögon och sin mammas ögonfransar. Han älskar bröd men är inte så förtjust i smultron. Han gömmer fjärrkontroller och tyglejon i facket under sätet på sin leksaksbil, och fnittrar så han kiknar när jag hittar dem. Det låter sådär som man tänker sig att champagnebubblor hade låtit om de fnittrat.

Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Eller garva så högt.

Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. Jag antar att han har fått det förstnämnda från sin mamma, och det sistnämnda från mig. Han har hennes försiktigt mejslade kindben, och mina stora fötter. Han har fyra stora tänder i överkäken, och inte en enda i underkäken. När han blir ledsen trillar det tårar stora som pingisbollar nerför de där små kinderna. När han är sjuk vägrar han sova någon annanstans än i vår säng, med sitt huvud på sin mammas nyckelben och sina fötter i mitt ansikte. Han väcker henne genom att pussa henne på munnen, mig genom att ta mitt armbandsur från sängbordet och slå det i ansiktet på mig.

Och när han och hans mamma dansar. Herregud. De kan lysa upp ett släckt rum när de gör det.

Hans morfar är hans bästa vän. I förra veckan blev han så glad när han kom hem till oss att han kröp rakt in i en vägg. Och han har precis lärt sig gå, han är väldigt stolt över sig själv för det. I augusti börjar han på förskolan. När han ser en hund pekar han överlyckligt och vrålar ”TITTA!!!”.

Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det.

Han satt och sov i sin bilstol på passagerarsidan när du körde om oss idag, med det där tyglejonet i famnen. Om jag inte hade bromsat när du gick över i bussfilen och sedan skar tillbaka in i min fil så är det genom hans dörr fronten på din bil hade kraschat. Jag vet inget om dig. Jag vet inte om du sett de där videoklippen på nätet om vad en bil i 100 kilometer i timmen kan göra med en människokropp av kött och blod. Och jag vet inte om du någonsin haft en ettåring sovandes på din mage, lyssnat på hans andetag, och insett hur ofattbart ömtålig den där lilla kroppen är. Jag vet inte om du älskat någonting så mycket någon gång i ditt liv att det känns som om du ska få en hjärtattack.

Men förlåt, jag kommer ifrån ämnet här.

Så hur som helst: Jag ville bara säga att jag hoppas att det där som du hade så bråttom till var väldigt viktigt.

Och att du hann dit i tid.

 

fredrik.cafe.se/

Av Daniel - 9 juli 2011 10:31

Är seg idag. Har sovit 6 timmar och de brukar räcka. Har setat och surfat i ett par timmar nu och snart börjar man bli människa kanske och kan försöka göra nåt.
Erika jobbar så ja körde henne till bussen vid 8.

Har bytit sida i sängen. Brukar sova ganska bra men efter att ha lagt mig på andra sidan sängen sover ja ännu bättre. Skumt, är ju samma säng :)

Drömde massa konstigt i natt. Alltid lika tråkigt att behöva vakna när man drömmer.

Jag var på semester i Thailand fast de liksom var på en finlandsfärja. Öppnade dörrarna för att gå ut på däck och hamnade på en sandstrand. De satt en massa gamlingar vid ett bord som ja tydligen kände (har ingen aning igentligen vilka dom var) och dom var jättefulla. En av tanterna tryckte i sig massor med mat för att i nästa stund spy upp allt på grund av sin fylla, men sen åt hon bara vidare tills hon spydde igen. Inte trevligt. Mamma var där också och hon tyckte vi skulle gå in igen efter som gamlingarna var så äckliga. Vi gick igenom någon bar där de var någon form av tävling. Ena halvan av baren satt folk i vita kläder och i andra hade alla svarta kläder. Sen sjöng dom Eric Saade och Danny-låtar fram och tillbaka. Dom skulle typ avgöra vem som gjort bäst låtar haha.

Mins inte så mycket mer av drömmen men de var massor av människor med som ja känner. Allt i från idrottsfolk ja träffat till släktingar, ex, kändisar... ja allt och alla verkade känna alla. Rolig men konstig dröm.


Nej nu ska ja ta och gå ut en stund tror ja, kanske sola lite. Gizmo vill säkert ut i solen i alla fall...

Ha en bra lördag!

Av Daniel - 8 juli 2011 19:15

Här skiner solen för fullt igen. Regnet har fortfarande inte varit här och de senaste dagarna har de varit väldigt varmt och skönt.

Har haft ett par riktigt bra dagar.
Igår var Erika ledig så vi var till fyrhjulingsbutiken och bytte mätare och sits på fyrhjulingen. Gick på garantin. Bensinmätaren var lite halvpaj och de var hål i sitsen. Bytet gick smidigt och bra förutom att milantalet nollställdes. Men de gör inte så mycket efter som ja inte kört överdrivet mycket ännu. Några mil hit eller dit.

Senare var vi till Lappens och köpte glass som vi tog med ner till de vanliga stället vi brukar sitta och glassa, vid vattner nere vid PRO.

Riktigt skönt att bara sitta i solen och njuta. Lite kul att kolla på alla gapiga snorungar som "badar" längre bort vid hopptornet också (igentligen står dom mest på bryggan och försöker vara tuffa).

Åkte sen till Lidl för att köpa barnpool. Har fått för mig att jag och hundarn ska sola och bada på dagarna. Tyvärr hade dom ingen pool så de blev ett par solglasögon istället.

Väl hemma blev de sen en promenad (för att bränna glassen) och när vi kom hem åt vi jordgubbar och mer glass (äh de e ju sommar!).
Glassplatsen


Vilka brillor passar bäst (eller minst dåligt)?


Idag jobbar Erika igen men jag har flackat runt en del.

Först råkade de bli en luftvärmepump till huset (inte en dag för sent även om den kommer användas som mest när kylan kommer i höst) och lite senare fick vi hem lite ved som pappa sponsrade med.
Pumpen blev en Mitsubishi MSZ FD35 (även kallad Kirigamine) och ska tydligen vara väldigt bra. Fick med den hem direkt och om ett par veckor kommer en installatör och fixar igång allt.

Känns riktigt bra när man får till bra grejer som man verkligen behöver (snart saknas bara en ny tv också, eller hur Erika), speciellt när man inte ens behöver göra mer än handla utan någon även kommer och installerar allt. Stort tack Martin för tipset för pumpen!


Nu sitter ja och väntar på att klockan ska bli lagom mycket för att åka till Borlänge och hämta hem Erika... eh klockan är tydligen väldigt dags just nu så ja för väl säga tack och hej och ge mig iväg.

Blev en liten uppdatering i alla fall och kanske kommer de mera i snar framtid, den som lever får se...
Ha de så bra alla läsare!Pappa lastar av ved
Bilen full med luftvärmepump


Och så här ser hela paketet ut

Av Daniel - 5 juli 2011 16:15

Puh. Har just klippt gräset.

Tänk att de alltid ska vara så trögt att få de gjort. Efteråt känns de riktigt bra och de blir ju oftast ganska ok också.

Idag har de även varit en del sol så förhoppningsvis fick ja lite extra bränna medans ja klippte också.


Tänkte göra en liten snabb uppdatering. Har inte gjort överdrivet mycket (säger ja de varje gång eller?) men lite i alla fall.

Härom kvällen var vi och badade med Nattis. Eller nja, hon badade och vi andra stod på land och försökte hålla oss ifrån hennes skvättande varje gång hon kom upp.
Verkade skönt i vattnet och kanske kan de bli ett dopp innan sommaren är slut... men ja lovar inget. Var måååånga år sen sist och de ska nästan till 30 grader för att ja ska ner i vattnet.
Nattis tyckte de var väldigt roligt i alla fall. Kastade lite boll och hon hoppade i från bryggan, värsta bomben haha.

Har blivit lite onyttigt ätande senaste dagarna. Först en Black & White på Lagunen och då råkade de bli pommes till, sen blev de pommes hemma häromdagen också senare chokladmousse och chips följt av pizza dagen efter. Inte bra!

Vägde mig förra veckan och hade gått ner 2 kg, fast ja börjar tro att vågen här hemma är lite konstig fast nu vägde ja mig på en riktigt sjukhusväg som man sitter på så den borde stämma.

Har ett sjukt sug efter Cola. Vissa dagar är de väldigt nära att öppna den som står och väntar i kylen men ännu så länge har ja hållt emot.

Fick ett ryck igår vid 22 och gav mig ut och cyklade. Hade glömt hur jobbigt de kunde vara. Blev en runda på ca 10km tror ja. Klockan på cykeln har lagt av men ja uppskattade sträckan efter vägskyltar så de stämmer nog, kanske...

Har varit ute och åkt lite fyrhjuling senaste dagarna också. Roligt. Har blivit både lite skog och väg. När de gäller att köra fyrhjuling så får de gärna komma lite regn (enda bra anledningen med regn). Är väldigt tort i marken just nu och de blir ju lite roligare om de är blött och skitigt, hehe.

Hade tänkt skriva om mer grejer men glömde bort vad ja skulle skriva...


Vädret har varit väldigt konstigt senaste dagarna sen den strålande solen försvann. De sägs dag efter dag att de ska komma regn och åska och när man är ute och åker regnar de här och var ganska rejält, men här hemma har de inte kommit en droppe. De har varit svart på himlen nästan varje dag men inget regn ännu. Skönt.


Nu ska ja ta nåt att dricka och spela lite tv-spel tror ja.

Ha en fortsatt bra dag!


Reklam

Jo en sak till.

De inlägg ja gör då och då om spel, casinon eller annat som kan verka lite konstiga. Ja har ett intresse av spel men dessa inlägg skrivs i reklamsyfte.

Sista månaderna har flera olika företag hört av sig och velat att ja skriver nåt och länkar till dom och självklart gör man de, allt för pengar haha. Ja kan vara intresserad av vad som helst för rätt pengar.

Nu vet ni...Gizmo, eller Moses som han börjat kallas här hemma på senare tiden :)


   Nattis kollar utsikten i trädgården


   

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa egna quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor