Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 13 juni 2014

I´m back!

Av Daniel - 13 juni 2014 19:30

Fredagen den 13 idag och vad passar bättre då än att dra liv i bloggen igen!

Har funderat lite på vad ett bra inlägg för en nystart skulle kunna vara men jag tror inte jag kommer fram till så mycket så det blir nog bara att köra på med ett vanligt "kort" inlägg (pris till den som orkar läsa allt hahaha).

Jag får se hur ofta jag kommer att skriva, kanske flera gånger per dag som tidigare eller kanske bara någon gång i veckan. Vi får se helt enkelt. Den som följer bloggen lär märka hur det kommer att se ut.


Jag har tänkt att försöka ta igen lite av vad som hänt sen ja skrev aktivt sist. Fylls nog på lite eftersom. Svårt att komma ihåg vad man gjort i ett par år, men en del bör ja väl minnas (helt senil har ja inte blivit ännu).


Tiden som gått i korthet.

Jag har flyttat.

Sensommaren 2011 fick vi nog av huset vi bodde i ute på landet. Det fanns stora renoveringsbehov och huset kändes även för litet. Jag saknade ett garage och bussförbindelserna var nästan obefintlig vilket gjorde att jag fick köra Erika ett par mil varje dag till och från närmsta buss så hon kunde ta sig till jobbet. Jag trivdes bra i det gamla huset, speciellt med platsen ute på landet men en flytt kände helt rätt.

Vi letade runt efter nytt hus ett par månader lite överallt. De var inte helt enkelt att hitta ett 1-planshus som hade allt vi önskade. Det blev några visningar här och där innan vi till slut hittade de hus vi nu bor i.

Huset hade vi åkte förbi flera gånger efter att ha sett de på blocket och egentligen trodde vi inte att det var nåt för oss.

Vi såg en dag av en slump att det skulle vara visning och vi tittade förbi mest lite på kul.

Huset visade sig vara bättre än vi trott och i november blev det flytt.


Så här såg det gamla huset ut.


Och här är huset vi bor i idag (tror bilden är från förra året).

Så har det även blivit bilbyte.

Dom tre senaste bilarna jag ägt har varit Volvo (V40, S80) och nu när V70n började kännas lite sliten var det dags att satsa på något helt nytt.

Under några månader blev det många besök hos diverse bilfirmor. Jag tycker det är roligt med bilar och har inga probem att tillbringa ett par timmar med att titta runt och prata med säljare, men Erika var väl måttligt road. För hennes del blev det ofta en snabbtitt och sen pulverkaffe i någon soffa medans hon fick vänta på mig. Men stora affärer kräver tålamod :)

Vi hade ganska tidigt bestämt oss för en ny Volvo V70 men ja ville ändå titta runt för att utesluta andra märken helt. När man väl gjort ett köp är de ju liksom försent att ångra sig. Vi lånade bla hem en Peugeot 508 som var en trevlig bil till ett bra erbjudande, men med så många andra märken så kändes det inte rätt. Volvo konkurerade ut allt och nu handlade de bara om att välja firma och att få till en så bra deal som möjligt.

Men så en dag, 5min innan stängnig när Erika var trött och hungrig (en lite snällare beskrivning på grinig) blev det en snabbtitt in på Mercedes. Mest bara för att den bilfirman fanns närheten är vi var för tillfället. Mercedes var ett av få märken jag valtbort då jag var rätt säker på att det skulle bli för dyrt. Men det krävdes inte många minuter tills jag hittade en ny favoritbil.

Dagarna som följde blev det sen besök hos olika Mercedesfirmor, och mer ännu mer kaffe till Erika (som ja vill minnas hade de godaste kaffet haha). Efter en massa räknande och jämnförelser hit och dit blev de inte dyrare än vad en ny V70 skulle kosta och då var valet väldigt enkelt. Vi hamnade till slut i Sundsvall (bara den dagen är en berättelse i sig), även då 5min innan stängning. Säljaren fick jobba över några timmar och sen rullade vi hem i vår nya bil.


Gamla bilen, som en granna fick äran att köpa.


Nya bilen. Den klart skönaste bilen jag haft, och jag är grymt nöjd.

Ja vad mer har hänt... En den renovering, utbyggnad, ombyggnad av det nya huset, bråk med hantverkare osv (men mer om allt sånt senare).

Jo. I höstas blev det förlovning. Kändes som det var dags. Vi har varit tillsammans länge, har hus tillsammans osv så då var det självklart att även ta det här steget. Känns bra!

(finns nog någon bild på Instagram på ringarna för den som är intresserad)

Sen nästad de största av allt.

Jag besegrade min tandläkarskräck! Eller överlevde den i alla fall.

Ja trodde till en början att jag skulle få mina tänder fixade på ett par månader, men sjuktandvården har dåligt med tider och tänderna behövde renoveras ganska duktigt.Dessutom kostar de ju en hel del. Så ett par månader blev till slut 6 år. Men nu i våras blev ja äntligen klar. 3 tänder mindre men med ett leende passande en filmstjärna (hmm lite överdriver kanske) och utan problem att tugga.

Allt för många år av en massa CocaCola gjorde sitt. Och appropå det så var det i mars 3 år sen jag drack just Cola. Känns bra, även om jag faktiskt är sugen på det varje dag fortfarande.


Så här ser det ut när man fastnar på bild hos tandläkaren.

Nej nu måste ja sluta skriva. Dags att åka hämta hem Erika ifrån jobbet.

Skriver mer senare...

Spread the news, i´m back!   


-


Hmm. Kunde man tagga sitt inlägg också eller??? Undra hur man gör. Vi testar.

Om någon vet så får ni gärna berätta poängen med det och om jag gjort rätt.

#Hus #Mercedes #Volvo #Förlovning #Tandläkarskräck #Nystart

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa flashcards