Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under juli 2014

Av Daniel - 8 juli 2014 12:48

Det är verkligen härliga dagar när värmen är här.

Förstår att alla inte håller med (speciellt dom som är gamla och sjuka) men jag älskar det. Sen är det allt för vanligt bland oss svenskar att gnälla på vädret. De är ofta för kallt, för blött eller för varmt, aldrig är det bra nog för många, men för mig är det perfekt när det är som nu!

Kunde ja så skulle jag flytta någonstans där det alltid var sol och varmt.

Enligt Aftonbladet så ska värmen även hålla i sig länge.


Nu funderar jag på vart man kan köpa en pool. Ungefär som den jag köpte 2011 fast lite större (så här såg det ut då, och här är det "berömda" dyket haha). Den vi hade försvann i flytten.

Någon som har nåt bra tips?

Vore bra om den även var lite hårdare så att även Nattis kan bada i den utan att den går sönder.


Har legat ute och solat ett par timmar och lyssnat på P3. Var något program där rymdgubben Christer Fågelsång (typ) svarade på lyssnarfrågor. Stör mig på musiken i Sveriges Radios program. Dels spelar dom till 75% lite svår och tråkig musik och sen förstår ja inte varför man ska spela en massa musik i program där det går ut på att prata och diskutera osv. Finns ju massor av kanaler med bara musik (ifs även med reklam) för den som vill höra på det. Ännu värre blir det när dom försöker mixa in musik i dokumentarprogramen (tex Verkligheten, P3 dokumetär mfl). För någon kväll sen handlade de om den försvunna DC3an och någon gammal gubba berättade sin historia. I bakrunden kördes någon instrumental techno/pop -låt i flera minuter.

Inser hur gammal ja låter nu igen. Grinig och gammal, som lyssnar på SR. Men jag betalar (mot min vilja!) radio och tv-licens och då har jag lite mer rätt att gnälla :)


Idag händer nog inte så mycket mer än att vara ute och sola. Kanske pausar med lite tv-spel på eftermiddagen för att inte bränna mig.

Är inget fan av kladda in mig med solskyddskrämer men visst kan de vara bra ibland. Men jag vägrar använda den som kommit hem till oss nu. Nåt kladd som luktar kokosnöt. Varför!? Ska de få mig att tro att jag är i karibien eller nåt?

Förstår inte grejen med att parfymera såna grejer över huvudtaget.

Använder handkräm ibland då mina händer kan fungera som sandpapper. Och de som funkar bäst (eller snarare som verkligen funkar överhuvudtaget) är dom som antingen inte luktar alls eller som luktar illa. Men jag antar att kvinnor är dom som använder alla typer av krämer mest och för dom är det kanske viktigt att lukta kokos när man solar... jag biter hellre ihop och bränner mig lite.




#sommar #sol #aftonbladet #jordgubbar #pool #pooltips #dyk #frukost #solskyddskrämer #kokosnöt #p3 #sr #verkligheten #christerfågelsång #dokumentär #sandpapper #kvinnor #grinig #gammal

Av Daniel - 7 juli 2014 17:52

Är det några andra bloggare här på Bloggplatsen som har problem med ändra HTML-koden?

Under en längre tid har jag inte kunnat göra ändringar som jag velat.

Klickar jag på "knappen" HTML så får jag upp rutan som ska komma upp, men den är helt tom. Det finns alltså ingen kod i den.

Har mailat Bloggplatsen flera gånger och frågat (även annat) men får aldrig några svar på mina mail.

Hur funkar det för er andra?


 

Av Daniel - 6 juli 2014 23:45

Ännu en väcka är slut. Dagarna går fort.

Känns som jag räknar ner till nåt men vet inte till vad.

Många räknar kanske ner till sin semester, till någon resa eller vad vet jag men jag har inget speciellt jag räknar ner till just nu men känslan finns ändå där på något sätt. Äh, flum.


Tog lite sovmorgon i morse. Brukar bli så när Erika är ledig (även om hon tycker att jag alltid går upp för tidigt. blir så med åldern. fånga dagen liksom hahaha, nja).

Vaknade av sol och blev direkt sugen på att grilla igen. Sagt och gjort så var det grillat till frukost/lunch :)

Karré och stekt potatis med lök och majs. Det gäller att starta dagen rätt :)

Sen blev det ett par timmar i solstolen (var varmt men moln nästan hela tiden så det blev ingen ny bränna) innan vi åkte och badade Nattis. Hon verkligen älskar att bada, och att hoppa ut från bryggan för att göra bomben.

Vi har ett bra badställe vid psyket i Säter. Brukar nästan aldrig vara någon där men idag kom de dock tre personer som började fiska när vi var där. Troligtvis var dom ifrån sjukhuset. Dom verkade lite spök. Vi önskade dom god fiskelycka och lämnade bryggan till dom. Vi hade ändå badat klart och åkte istället till Hedemora.

Där hamnade vi på en gräsmatta där vi åt lite hämtmat i solen.

Det var ett riktigt bra ställe att "picknicka" på, även om det var lite meckigt att äta i gräset. Planen var att vi skulle sitta på ett annat ställe först men det var upptaget.
Nattis gillade också att vara med och låg och rullade på rygg i gräset, men blev lite sur på några skumma typer som gick förbi ett par gånger. Hon morrade och skällde så dom gick omvägar. Duktig hund. Skummisar gillar vi inte :)

Efter en mjukglass landade vi till sist i soffan och såg sen 3 avsnitt av Breaking Bad och nu är det dags för sängen.







#sol #sommar #grill #hund #bad #rottweiler #bomben #psyk #säter #hedemora #mjukglass #skummisar

Av Daniel - 5 juli 2014 17:14

Gräset är klippt, skallen är rakad och nu så här efter en dusch dundrar hårdrock för fullat i stereon.

Grillen är utrullad.

Sommar!!!

Asså jag kommer tjata här om hur härligt det är med sommar varje dag, eller i alla fall så länge solen skiner :)


Haha dagens bästa var i morse när Martin såg vår grill, pekade på den och sa:

 - Är de du och Fredde i Solsidan eller?


Färskpotatis, grillskiva, majskolv, lite vindruvor vid sidan och kanske lite beasås. De får bli kvällens middag.


Vad föredrar du att grilla och ska det vara el, gasol eller kol?





Kvällens grillmusik, spellistan Minus Celsius.

En 5 timmar lång blandning med nyare och äldre hårdrock.




#sommar #gräs #hårdrock #minuscelsius #spotify #grill #kött #färskpotatis #landman #solsidan

Av Daniel - 5 juli 2014 13:00

Så var det lördag. Solen skiner och det är grymt nice väder ute.

Vaknade tidigt efter som vi hade besök. Blev även sent i går. Vi satt uppe och pratade till 2 men det blev ändå några timmar sömn.

Erika åkte och jobbade vid 9 och vi andra satt i solen och pratade ett par timmar till innan det var dags att säga hej då efter som Rebecca, Martin och Theodor (och alla 5 minihundar) skulle vidare till Härnösand.

Det blev ett kort besök men väldigt trevligt. Är tråkigt att man ses så sällan.


Nu ska jag passa på och få lite sol och samtidigt klippa gräset. Ett bra sätt att kombinera nytta med nöje :) Ikväll blir det nog att grilla. Det gäller att passa på så länge sommaren är här. Kanske ett bad med Nattis också om vi hinner (nåt mer vi borde hinna med?).

Hoppas alla har en solig och bra lördag.

Och kom ihåg. Klaga inte på värmen utan njuuuut! Om 6 månader skottar vi snöblask och förbereder julen :)





#sol #vänner #hejdå #gräs #värme #njut

Av Daniel - 4 juli 2014 18:15


Det är aldrig fel med lite U2 :)



#beautiful #day #u2

Av Daniel - 4 juli 2014 15:46

Idag skiner solen! Har nästan glömt bort hur det är när sommaren visar sig på riktigt.

Men jag har ändå valt att spela lite tv-spel, och dammsugit (igen). Ska väl ut strax och fixa lite tror ja. Måste ju få lite av solen innan den försvinner igen.


Ikväll kommer nästa besök hit och hälsar på.

Den här gången är det min kompis Rebecca och hennes familj som är på Sverigeresa och svänger förbi och säger hej. Det ska bli väldigt roligt. Vet inte när vi sågs senast, typ nåt år sen eller så.

Vi bodde grannar ett par år för nästan 20 år sen (usch vad gammal man känner sig när man tänker på hur fort åren går) och har varit vänner sen dess. En av få riktig nära vänner jag har och som jag haft länge.

Är tråkigt att vi ses så sällan, men vi pratar i telefonen ganska ofta så då känns det ändå inte som det är så länge sen man sågs. Ska bli kul att ses, även om det inte blir under så lång till. Dessa genomresor :)



#SOL #gta5 #ps3 #dammsugare #besök #vänskap

Av Daniel - 3 juli 2014 23:45

Så var ännu en dag över.

Började lite trögt då jag sov väldigt dåligt i natt. Vaknade vid 4 av att solen sken och såg att himlen var blå, trodde de var dags att kliva upp (regnade så klart senare när ja väl klev upp). Sen var det en terroristfluga som höll mig vaken till och från innan jag till slut klev upp vid 8.

Har varit trött och seg i skallen hela dagen så har känt mig lite mer senil än vanligt :)

Efter frukost sa vi hej till Kent som fortsatte sin sverigeresa mot Stockholm, och Erika åkte samtidigt till jobbet.

Jag kollade dagens internet, betade av lite mail och åkte sen och besökte mina föräldrar några timmar.

Blev  bjuden på lunch och fika... lite som vanligt :) Trevligt.

Pappa hade köpt lite nya grejer som han fixat med och som sen ska sälja på loppis (köpa och sälja prylar är mina föräldrars stora intresse).

Hjälpte honom även att få ordning på hans (o)smartphone som han ofta tycker inte funkar som den ska, fast det oftas bara är han själv som inte riktigt hänger med i tekniken. Han är ungefär lika smidig med fingrarna på telefonen som en själv skulle vara med armbågen :)

Kollade upp lite priser på ett par grejer åt han också, bla en gammal leksaksbil. Var kul vädre på den :)


När jag kom hem tvättade jag bilen.

För några dagar sen parkerade jag på en parkering som hade en massa träd. När det regnade kom det ner något sött ifrån träden och gjorde hela bilen kladdig, som om någon hält sirap över lacken.

Men nu är den ren och fin igen.

Garaget fick även en rengöring av golvet med våtdammsugaren vilket verkligen behövdes. Mycket skit sen vintern men nu kan man nästan äta på golvet :)


Under kvällen blev det lite matfix som vanligt och sen har vi sett på Breaking bad på Netflix.

Grymt bra serie! Kan varmt rekommenderas. Läs mer om den HÄR.

Lite trist att vi snart har sett klart hela serien, bara några få avsnitt kvar.

Såg klart Game of thrones förra veckan och nu snart den här.

Förslag på annan bra serie mottages gärna!









#terroristfluga #canam #spyder #leksaksbil #netflix #breakingbad #gameofthrones #biltvätt #mercedes

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards