Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2014

Skogsbranden

Av Daniel - 6 augusti 2014 12:15

Idag är luften ute bättre här hos oss, mindre rök och det går att vädra i huset utan att man får ont i huvudet och mår illa av lukten.

I natt hade vi 29 grader inne och 18 grader ute, men det gick inte att ha något fönster öppet då det var för rökigt. Det gjorde att natten blev väldigt svettig, och för vår hund var det extra varmt.


Sent i går kväll kom regn och åska. Det dundrade på ganska bra och det har regnat till och från hela natten och morgonen. Tror det är många som hoppat av glädje över regnet.

Enligt media har man fått lite bättre koll av branden, även om den inte ännu är under kontroll. Regnet gör att orken att arbeta blir lite lättare, men ännu så länge har det kommit för lite regn för att det ska påverka själva branden. Samtidigt sägs det att regnet kommer att avta och att vädret ska klarna upp under dagen. Regnet ska återkomma först till helgen igen.


Lite parodi är det med dom brandflygplan som kommit från Frankrike och Italien. Tanken var att dom skulle börjat släckt igår men av olika anledningar blev dom kraftigt försenade. Och idag när dom väl är på plats så kan dom inte lyfta på grund av för dålig sikt, dels på grund av röken.

Brinner det blir det ju liksom rök, så hur är det tänkt att dom ska användas till släckning då!?

Hoppas dom kommer upp snart i alla fall.

Enligt uppgifter ska man märka av röken ända upp i lappland vilket är helt sjukt!


På Facebook finns flera grupper för att organisera hjälp till platsen och de drabbade. Viljan att hjälpa har varit enom och mängder har körts till platserna.

Lite galet är dock när folk blir arga nu när Länstyrelsen och räddningstjänsten gått ut och tackat för allt men också bestämt nu säger nej till mer hjälp.

Det har kommit så mycket grejer till platserna att det blir svårt att organisera allt. Man har alltså det man behöver just nu.
Det är ju bra att man vill hjälpa till på olika sätt, men man måste ju lyssna på de ansvariga när dom säger att dom fått så det räcker.


Något som också är helt galet och störde mig enormt igår var när Miljöpartiets Åsa Romson intervjuades om branden på nyheterna (vilket i sig kändes konstigt då hon inte har något med branden att göra).

Det blev en intervjuv där Romson står och försöker göra politik av branden. Så sjukt osmakligt att försöka göra branden till ett valfiskeri.

Men så är det ju just Miljöpartiet också... Idiot!


Bliderna är lånade från SVT, Sverigesradio och Aftonbladet (genom Google).#skogsbrand #brand #regn #åska #västmanland #eld #sala #fagersta #dalarna #rök #sot #aska #barr #hektar #aftonbladet #evakuering #brandkår #räddningstjänst #polis #flygplan #bandflyg #italien #frankrike #miljöpartiet #idiot #hjälp #facebook #svt #sverigesradio #aftonbladet

 
 
natalia

natalia

6 augusti 2014 13:22

Det är så bra att människorna får hjälp!! Hoppas det regnar på där!

http://nattis98.bloggplatsen.se

Daniel

6 augusti 2014 13:27

Ja visst är det så. Tyvärr har det nog slutat att regna nu.

 
Sofia

Sofia

6 augusti 2014 15:50

Man hoppas ju på störtregn i 1 dygn eller nåt så skiten slocknar snart!! Men det går bra för er annars? Stackars Nattis :(

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

6 augusti 2014 16:15

De verkar som det går åt rätt håll med branden nu i alla fall. Regnet försvann mitt på dagen men de är inte lika varmt nu.
För oss är de ingen fara. Röken är jobbig men just nu luktar de inte så mycket, var värre igår.
Nattis är trött idag men mår annars bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se