Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2014

Skolstart

Av Daniel - 18 augusti 2014 10:54

Skolstart för många idag va?

Hoppas ni gör något bättre av skolan än vad jag gjorde.

Mins inte så många skolstarter mer än ett par.

En är när jag skulle börja 7an, på en ny skola. Satt utanför matsalen och väntade på att släppas in för att höra på tal av rektorn osv. Sitter och pratar med några vänner när en kille hoppar upp på bordet bredvid. Strax efter hoppar ännu en kille upp och knuffar sin kompis, lite på skämt. Han flyger ner och landar på mig, med sitt knä i min panna och med mitt bakhuvud i marken. AJ!

Under hela talet satt jag sen längst bak i matsalen och blev omplåstrad av sjuksyster & co då jag hade fått hål i skallen. Ingen bra start direkt.
De året var det sista som jag försökte engagera i skolan... sen hittade jag en massa annat att göra istället (på gott och ont) som sen har påverkat hela mitt liv.


Hade jag fått en ny chans att vara tonåring, med allt jag vet idag så hade jag lagt all energi jag bara kunnar på dom få åren i skolan för att få en riktig start på livet med jobb osv.

Jag mådde väldigt bra under dom här åren, hade ofta väldigt roligt och gjorde mycket skoj som på sätt och vis också format mig till den jag är idag så klart, men en utbildning är något jag alltid saknat, och förmodligen aldrig kommer att få...


Efterföljaden 10-15 åren från skolan blev sen lite "röriga" och i någon form av dubbelliv. Ofta med kompisar på olika håll, bland annat för olika ändamål. Idrottandet på ena sidan och perioder med spänningen, kriminalitet, affärer, festande osv på den andra.
Jag har fortfarande ett fåtal vänner kvar som hängt med sen skoltiden, men få känner nog till hela min historia. Vissa tror nog sig veta men ingen vet nog allt.

Men det var en lärorik och ofta spännande tid, även om jag idag kanske hade kommit lite längre om jag gjort några andra val då.

Men men, det blev som det blev och det är som det är.

Mer om livet en annan gång :)


Lycka till i skolan alla ungar.

Låt bli bråk, pistolhot, mobbing, skolk, festande och annat skit.

Gör det skolan är till för och skaffa er en bra framtid!
#skolstart #skola #södertälje #90tal #bråk #pistolhot #skolk #festande #skit #utbildning #framtid #livet #kriminalitet #brottslighet #pengar

 
 
Sofia

Sofia

18 augusti 2014 12:31

Skönt att slippa skolan är det men jag skulle gärna ta om att ha lov :D

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

18 augusti 2014 12:42

Sommaren kändes liksom längre när man var liten och hade sommarlov :)

 
Annie

Annie

19 augusti 2014 13:18

Ja jag var inte heller så taggad på skolan när jag växte upp.
Men nu är jag desto mer taggad, ofta kan det ju vara så att man växer upp och hittar nåt nytt som intresserar ;-)

Jag börjar studera den 25:e och det ska bli spännande och kul med lite nytt ;-)

Ha en fin dag :-)

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Daniel

19 augusti 2014 14:28

Ja gick ett par månader i gymnasiet men det var inget för mig. Sen har jag hoppat på ett par andra utbildningar men hoppat av.
Nu på senare år har jag läst enskilda ämnen under kort tid bara för att bli lite klokare. Har varit väldigt blandat. Allt mellan psykologi och webbdesign.
Har någon släng av läs och skrivsvårighet (dyslexi av nåt slag säkert) som var en av anledning till att jag tyckte skolar blev jobbig ganska tidigt.
Men man kan ju inte va bra på allt :)

Plugga är bra, för den som gillar de :)

 
Ingen bild

Linda

20 augusti 2014 10:52

Det var inte en rolig start på högstadiet, det måste gjort ont.

Ja, det är säkert många som blir skol trötta i högstadiet, det är så mycket nytt också. Tyckte att många hade förändrats under sommarlovet.
Tjejerna, (jag också) hade börjat sminka sig och nästan alla hade blivit tuffare i sin attityd. Speciellt killarna blev mer stökiga också.

Ju längre högstadiet pågick blev det mer stök. Killarna och en del tjejer skröt om hur mycket vodka de hade druckit under helgen. Killar hade också blivit viktig för tjejerna, vem man strulat med på helgen.
Högstadiet var mest rörigt. Rektorn kom ofta till min klass och skällde på oss. Han sa en gång att vår klass var den värsta på hela skolan.
Efter det blev det roligt att bli ännu värre. Lite sorgligt, när jag tänker tillbaka på skolan.
Samtidigt finns det mycket att skratta åt. Brukar vara så när saker är lite galna, som min skoltid.

Det fanns roliga stunder också, tex när jag bröt arm med killarna. Jag var starkare än flera av dom.
Jag var liten och nätt, till min nackdel här.
Jag var otroligt envis. Ville vinna! Den stökigaste killen i klassen ville också försöka. Han vann över mig, men han fick kämpa ett tag. Han var alltid snäll mot mig.
Vet därför inte om han låtsades kämpa:).

Dina sista ord i inlägget borde finnas på varje anslagstavla i skolorna!

Daniel

20 augusti 2014 11:59

Jo visst gör det ont att slå i skallen. Har fått ett par hjärnskakningar genom åren och de är ju ingen höjdare. Inte konstigt att man känner sig senil ibland kanske :)

Skolan är väldigt olika för dom flesta skulle jag tro.
Skolan jag gick på var nog ok som skola för dom flesta eleverna, men det stök som fanns var rejält och för en del var det mer stök än skola.
Jag var nog ganska snäll och inte en av dom som bråkade, men jag körde mitt race och gjorde lite som jag ville.
Mitt strul började smått under skoltiden men växte mer efteråt.
Men med en utbildning osv hade de nog blivit annorlunda.
De är lätt att vara efterklok :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se