Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2014

Segt

Av Daniel - 23 augusti 2014 12:41

Det har varit lite dåligt med bloggande dom senaste dagarna. Jag har helt enkelt inte haft så mycket att berätta. Har varit väldigt trött och seg i flera dagar och har därför inte heller gjort så mycket.

Idag skulle vi ner till Södertälje på kräftskiva men vi kommer inte att åka ner. Egentligen har jag väl förstått de i flera dagar men ändå hållt någon dörr öppen efter som jag velat träffa mina gamla vänner, men jag känner mig inte pigg och mår konstigt. Får hoppas att vi kan ses snart ändå.


Igår gjorde vi knapp någonting. Jag var och pratade med en sponsor till innebandyn, sen åt vi glass på Lappens. Träffade brorsan lite snabbt också. Ska försöka hjälpa honom att sälja hans motorcykel.

På kvällen såg vi dokumentären om Oscar Pistorius. Senare blev det även en film, We're the Millers (Familjetrippen) med bla Jennifer Aniston. Filmen var helt ok, lite smårolig här och var men jag gillar som bekant inte filmer med förutsägbara slut så det sänker mitt betyg även den här gången.

3 av 5 blir betyget.


Har velat fota en del mat jag lagar, tex köttgrytan senast. Men jag kan verkligen inte fota mat så det ser aptitligt ut. Allt ser verkligen äckligt ut på mina bilder. Är de någon som vet varför just man är så svårt att fota och kanske har nåt tips på hur jag får det bättre?

#köttgryta #foto #tips #jennifer #aniston #miller #familjetrippen #netflix #sponsor #innebandy #glass #lappens #kräftskiva #hängig #trött #seg

 
ANNONS
 
ZombieUnicorn

ZombieUnicorn

23 augusti 2014 13:49

Det allra viktigaste när man ska fota är att ha bra ljus och en bra kamera. Systemkameror har olika funktioner beroende för vad man ska fota. Använd inte lampor för att få ljus i dina bilder. Dagsljus är bäst, så fota nära ett fönster eller utomhus. Du kan lägga upp maten snyggt på en talrik och ta med den ut för att fota. Jag är säker på att du har en balkon eller veranda där du kan ta dina kort. Ett annat tips är att leka med olika vinklar och perspektiv.

http://zombieunicorn.bloggplatsen.se

Daniel

23 augusti 2014 14:52

Vi har några problem vad gäller dina tips. Dom är säkert helt rätt och bra men, ja har mobilkamera, lagar ofta mat på kvällen när det är mörkare och att gå ut i trädgården hjälper nog inte då :)
Men tack för dina tips, ja uppskattar dom!

 
Sofia

Sofia

23 augusti 2014 14:24

Fota i ett bra ljus, och lägg upp på tallrik då brukar det bli bättre. Ställ typ tallriken i ett fönster eller så där ljuset kommer in :)

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

23 augusti 2014 14:54

Och när det är mörkt ute? :)
Ja får börja laga mat dagtid tydligen.

 
Ania

Ania

23 augusti 2014 15:56

food looks so tasty :)

http://anna-and-klaudia.blogspot.com

Daniel

23 augusti 2014 16:09

Thanks! :)

 
Ingen bild

Linda

23 augusti 2014 16:14

Din gryta ser god ut i grytan!
Den hade jag gärna velat smaka på! Synd att jag inte kan komma och hälsa på ;)
Är ingen expert på foto. Har sett bilder på maträtter som fotats inne även när det är mörkt ute. Ser bra ut, beror på vad man vill ha för resultat med det man fotar.
Har man bara en mobil kamera att tillgå , kanske det är ännu viktigare med vinklar etc..
Har inte börjat fota med min nya mobil ännu.
Kollar på andras bilder istället. Blev lite peppad nu. Först laga mat, sen ska jag testa att fota, med min nya mobil:)
Ska börja laga grytor igen. Tack för din bild!

Daniel

23 augusti 2014 17:23

Den här bilden blev ok ändå men på tallrik känns de svårare. Kanske ja som är petig, är ju ingen fotograf :)
Saknad av bra ljus är nog den största boven när ja fotat.

 
ZombieUnicorn

ZombieUnicorn

23 augusti 2014 17:00

Om du tar fotona med mobilkameran så kan du ladda upp de på datorn och redigera in bättre ljus, skärpa och andra effekter.
Hemsidorna jag använder är www.Ribbet.com och www.iPiccy.com

http://zombieunicorn.bloggplatsen.se

Daniel

23 augusti 2014 17:23

Jo de e sant. Använder Photoshops en del.
Tack för dina tips!

 
batmanbebis

batmanbebis

23 augusti 2014 20:25

börjar du photoshoppa MAT så blir jag fan rädd

låt iallafall maten ha lite fel o brister:p

http://batmanbebis.bloggplatsen.se

Daniel

23 augusti 2014 20:28

Hahaha den kanske blir godare med Photoshop :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Följ bloggen

Följ Fuck the past - Kiss the future med Blogkeen
Följ Fuck the past - Kiss the future med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se