Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2014

Dalatrafik

Av Daniel - 25 augusti 2014 19:00

Börjar bli måttligt trött på Dalatrafik!


Erika skriver att bussen är 40min sen. Seriöst!?

Någon står med matkassar och väntar också, kul för honom.

Trafiken leds om från riktsvägen under augusti efter som man lägger om asfalten vilket alla som bor i Dalarna känner till, men Dalatrafik kan inte planera utan kör som vanligt.

Stackars chaufförer, och alla som måste åka buss!


Dalatrafik har verkligen blivit riktigt skit.

I somras körde bussarna utan AC och i vissa blåste det varmluft som inte gick att stänga av. Säkert över 40 grader på bussen.

Härligt när man gjort sig fräsh för att åka och jobba och man får sitta 40 minuter i en bastu. Kan inte vara kul för chauffören att jobba så heller. (Borde inte facket säga nåt om det!?)

Och alla gamla, dom lär ju kunna dö av värmen. Galet!

Mailade dom och fick till svar att AC skulle komma till hösten. Ja då behövs de säkert. Idioter!


Dom har även gjort om hela resesystemet i Dalarna så att det ska ta mindre tid att resa.

Jättebra.

Grejen är bara att dom tagit bort massor av linjer och hållplatser helt.

Självklart går det fortare att åka då, när man väl kommit på en buss, men det tar ju längre tid att ta sig till en hållplats som är flera kilometer bort så hur tänkte man där!? Och hur blir det i vinter när det inte ens går att cykla till bussen? Idioter!

Bäst är att dom tagit bort vår hållplats som är vid riksvägen, där bussen ändå passerar. Vad spar man på det!?

Dessutom går det inga bussar alls i anslutning till att Dalarnas största köpcentrum stänger. Kupolen med 85 butiker samt område med Ikea och massa andra stora affärer stänger 20 men bussarna går så att dom som jobbar där inte hinner med. Smart lirare som gjort tidtabellen! Fast så illa var det även innan dom gjorde om så det är ju ingen skillnad.

Vore intressant och höra vad cheferna för alla butiker tycker om det?

Dom dagarna som Erika jobbar till 20 får jag åka och hämta henne så hon ska komma hem. En resa på 6 mil.

Dalatrafik påstår att deras nya "reform" ska göra det enklare och bättre för dom resande.

Bullshit säger jag!!! Dom vill bara tjäna mer pengar. Folk måste åka oavsätt hur många avgångar och bussar som går. Mindre antal hållplatser så spar man tid. Spar man tid kan man minska antalet bussar och då spar man så klart pengar. Idioter!


Hur har var det med landsbygden nu igen alla miljöpartister? Nej just det, den har ni glömt bort i er miljöpolitik.

Man ska lämna bilen hemma och åka kollektivt. Ja det kanske funkar om man har en tunnelbana utanför sin ytterför som går var 10e minut, men här går det inte ens bussar längre!

Något annat skäl till att man inte ska åka bil!?

Dessutom är biljettpriserna på både buss och tåg långt dyrare än att åka bil, men det löser man genom att höra bränslepriserna så folk måste åka kommunalt. Och när man köpt nya tåg och byggt ny räls så kommer man inte höja priset ännu mer eller?

"Vi värnar om miljön", och ska ta fram alternativa bränslen. Bra att ni ska få hela världen att sluta köpa bilar som går på bensin och diesel. Övriga världen bryr sig säkert om ifall Sverige höjer priset till 50kr/liter. Idioter!

Och hur ska man ha råd att köra elbil om det blir svindyrt med el? För det lär det ju bli när man lägger ner kärkraften och Sverige får elbrist och måste köpa "miljövänlig" el från Tyskland istället (ja kolkraft är ju miljövänligt!?). IDIOTER!!!


Tack nu har jag fått ur mig lite illska och samtidigt har ni fått veta vilket parti som inte kommer att få min röst i valet.


  



#dalatrafik #miljöpartiet #kolkraft #inställt #skit #idioter #el #bensin #diesel #miljöbil

#ylletomte #antroposof #miljöpartister #ikea #dalarna #kupolen #buss #idiot #val2014

 
 
Sofia

Sofia

25 augusti 2014 19:14

Samma med bussarna här, tycker alltid lika synd om chaufförerna, alltid nån som skäller! Fy för ett sånt jobb, skulle hellre vara arbetslös!

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

25 augusti 2014 19:30

Ja de är ju vissa arbeten man mer än gärna skulle hoppa över. Jobba som tv-pejlare, parkeringsvakt, prostituerad... och busschaufför för Dalatrafik :)
Fast dom andra jobben kanske av en annan anledning :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards