Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2014

Läsa om eget företagande

Av Daniel - 29 augusti 2014 13:57

Sitter och läser om företagande på nätet. Kollar allt (kanske lite för blandat stundtals då man lätt klickar sig iväg) ifrån grunder i startande, bolagsformer, moms, skatter, betallösningar... allt. Skriver även på forum och få svar av folk med bra koll och det är också väldigt intressand och bra.

Började med att bara kolla det vanliga vardagsgrejerna på nätet, Facebook, läsa tidningen osv men halkar nu som oftast in på det här. När jag väl sitter och kollar något så rinner verkligen timmarna iväg också men så blir det ju ofta när man kollar något man är intresserad av.

Saknar någon att prata och bolla idéer och funderingar med. Har försökt prata med mina föräldrar (till och från i många år) om sånt här men jag blir oftast besviken när jag försökt då dom ofta inte tar sig tid att vilja förstå, se möjligheter och hjälpa till med lite driv. Dom har själva haft företag tidigare så lite kunskap finns ju helt klart, men tråkigt nog får man oftast bara höra att men ska tänka mindre (så litet så det aldrig ens blir lönsamt) eller att man ska vänta på nåt, bättre läge, mer pengar, större kunskap bla bla bla som om allt bara kom av sig självt en vacker dag :( Men men, nätet är ju bra, och i stort sett det enda jag har till det här.


Böckerna ja köpte om företagande går det tyvärr sämre med. Har så svårt att läsa på det sättet. Trist då det förmodligen är väldigt bra också. Men någon dag ska jag tvinga mig att bara läsa, så får vi se hur det går. Antingen somnar jag, blir hysterisk i frustration eller så kanske jag lyckas.


Har setat och kollat det här i nästan 5 timmar nu, sen jag klev upp och synen börjar bli lite suddig. Tror det kan vara dags att fixa lite mat och göra något annat en stund. Lite frisk luft kanske kan vara bra också.


Om du fick starta och driva ett företag, arbeta med precis vad du vill (vad som helst) utan tanke på om det ens skulle vara lönsamt eller fungera) vad skulle det då vara?


Här är en av böckerna jag köpt som jag ska tvinga mig att läsa någon dag, ska tydligen vara väldigt bra. Beställde den Redaktionen.se. Verkar ja mycket intressant och bra.
#företag #läsa #nätet #böcker #affärsideer #intressant #feedback #frustration #företagande #rivstart #redaktionen #lässvårigheter

 
ANNONS
 
Sofia

Sofia

29 augusti 2014 15:18

Jag skulle gärna vilja ha nån modebutik på nätet eller med små saker som plånböcker väskor osv.

Vet precis hur du menar med föräldrar, mina är precis likdana! Eller i alla fall mamma, ja har haft massa bra idéer genom åren men hon säger bara, ta ett fastjobb så du vet vad du får in, du kan inte stå utan pengar osv. Det gör en faktiskt ganska ledsen, man vet att hon vill ens bästa men det tär en lite :(

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

29 augusti 2014 18:11

Ja är väl lite dum och feg som egentligen inte bara startar, har velat de i väldigt många år men från att man ena dagen är jättepositiv så kan man känna sig helt lost nästa, ofta på grund av att man inte vet hur man ska gå vidare och inte har någon att prata med om allt.
Föräldrarna vill så klart bara väl, men när dom själva pratar om hur tråkigt det var att deras föräldrar inte lyssnade på saker dom ville satsa på känns det ju ännu tråkigare när dom inte vill lyssna på mina idéer.

 
Ingen bild

Linda

30 augusti 2014 10:25

Det finns väl kurser man kan gå i att starta eget företag. Kanske Abf har det. Har sett reklam om detta också, men det kanske är dyrt. Där kan du få kontakt med andra som du kan prata med om detta.
Det är ju deras intresse också, därför behöver dom som du, att ha någon att bolla sina idéer med. Det finns väl forum för detta på internet också. Kanske du kan få lite råd där.

Det kan ju vara så att dina föräldrar är lite trötta nu. Tanken på företag blir dom också trötta av . Dom vet att det krävs mycket arbete av en för att det en dag ska gå bra.
Många är allt för ivriga med att tänka på att de kommer att mer pengar än de har idag. De glömmer att det tar tid , och kan därför göra val som inte är bra för företaget i framtiden. Många tvingas gå i konkurs. Då kanske dom har familj och barn också.

Det är mycket utgifter med företag också. Det vet dina föräldrar också. Bara det är nog lite tröttande att tänka på om man haft företag och är äldre. Man har lämnat det bakom sig. Det kan vara tufft att vara småföretagare speciellt i början.
Allt detta gör att föräldrar vill att barnen ska välja en enklare och säkrare väg.

Det kommer dock en tid för dom som har tålamod och sunt förnuft.
Dom som kreativa och drivande.
Dom som har viktig kunskap om företagande, och då om sin egen specialitet, på hur den kan slå på marknaden. Att man är ärlig mot sig själv.
Marknadsföring är ju också viktig för att det ska bli det önskade resultatet av sin satsning om ett företag. Finns såna kurser också. Man kan säkert hitta det på internet också.

Det där glömmer föräldrar ibland att deras barn kan ha ett driv som dom inte själva har/hade. Att våga satsa på något. Det gör man om man vill en sak. Då blir det också resultat. Hinder tar man sig förbi med genomtänkta val. Har man en dröm ska man följa den, förutsatt att man räknar ut vad det kostar. Ja, ekonomiskt och vad kostar det mig som person och min familj? Har man ork, driv och engagemang, är det bara att köra på.
Tror den boken kan ge dig mycket av det du behöver för att starta ditt företag. ;)

Sen har du rätt i att alla vill vi att nån lyssnar på oss. Speciellt dom som betyder mycket för oss som föräldrar. Det är oftast vad föräldrarna säger vi lyssnar på när vi inte längre är tonåringar. ;)

Lycka till!

Daniel

30 augusti 2014 14:19

Kurser finns, men inte om man bor på en liten ort. Men nätet är ju stort och bra där allt finns om man kan hitta rätt.

Frustrationen när föräldrarna inte lyssnar är ju egentligen just bara att dom inte lyssnar. Dom behöver inte göra något mer än att komma med synpunkter och ge råd, ens ide bygger man ju själv för att ev bli ett företag med tiden.
Det finns oro osv så klart men dom har gått samma väg och förstår. Dom lyckades bra med sitt företag när dom hade det, med mindre kunskap än vad jag har och jag försöker verkligen att tänka kritiskt och få med allt.
Men men... Forum på nätet är väldigt bra och där hänger jag :)

Tror verkligen inte att företagande är något enkelt varken att starta eller att driva, men det värsta som kan hända (så länge man har koll) är att man får lägga ner igen och då har man i alla fall prövat och är många erfarenheter rikare.
Så varför ska man inte testa? Alla som brinner för något borde skaffa sig kunskap och testa anser jag!

 
Ingen bild

Linda

30 augusti 2014 17:19

Det här förklarar du så bra. Tänk om dina föräldrar läser din blogg så förstår dom hur viktigt det är för dig att dom lyssnar på dig. Det vet dom säkert ändå, ibland säger det mer om man ser det i skrift. Kanske?
Dom är kanske rädda för att du ska ge dig på nåt stort. Och om dom visar att dom inte lyssnar så betyder det att du ska fatta att det inte är bra för dig.
Du vet, du förblir alltid deras lille son som dom måste avleda när du vill göra nåt dom inte tycker är bra för dig.
Föräldrar kan vara lite luriga. Dom tror att man går på deras små tricks som man gjorde när man var liten.

Kanske är detta en avledande manöver från deras sida, för att du ska komma på andra tankar. Dom vill bara att du ska ha det bra. ;)

Hållet med dig att du ska testa. Du har ju massa kunskap och tänker vettigt.
Du har tänkt på detta länge tror jag.
Därför kan det gå riktigt bra när du vågar satsa på din dröm.

Håller på dig och din dröm!

Daniel

30 augusti 2014 18:18

Dom har inte internet. Fel generation :) Men dom vet vad jag tycker.

Ja vi får se vad det blir :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Följ bloggen

Följ Fuck the past - Kiss the future med Blogkeen
Följ Fuck the past - Kiss the future med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se