Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under augusti 2014

Av Daniel - 19 augusti 2014 14:28

Regn, rusk och tråkiga temperaturer. Känner mig frusen och trött.

Var bara 7 grader ute i natt och nu är det runt 15. Saknar när det var 25-30 redan.
Långt kvar till sommar nu :(


Igår hade vi trädgårdsdag här hemma.

Vi tömde komposten och körde den till tippen. Började även flytta på en sandhög som legat på fel plats allt för länge, men högen var större än vi planerat så halva blev kvar till senare ändå.

Ja bytte även lås till garaget. Det förra hade ingen nyckel så det gick inte att komma in på baksidan. Nu känns det lite säkrare när inga nycklar är på vift med förra husägaren.

Blev även en sväng till mamma och pappa för mat innan kvällen avslutades med tv.



Sov dåligt i natt igen. Förstår inte riktig varför. Sjukt irriterande.
Idag är jag jättetrött och sitter nästan och nickar framför datorn, speciellt just nu då jag är i telefonkö till Telia (bloggar undertiden). Alltid lika roligt, not. Är nog bara Försäkringskassan som kan vara värre att ringa till.

Började på plats 69 i kön men är nu nere på 14 så snart kanske man äntligen får prata med någon, om man inte blir bortkopplad, vilket har hänt ett par gånger.

Ska höra hur en långtidsmätning av vårt bredbang gått. Känns som vi tappar uppkopplingen ibland vilket är väldigt störande. Har haft samma problem tidigare och då fick vi pengar tillbaka efter som dom inte kunnat leverera det vi betalat för.

AAAA!!! Kom ner till plats 12 nu och så bröts samtaler. Åh jag kände de på mig. Blir så trött...bara ringa upp igen och sitta 30 minuter till i kö.


Idag har jag varit till Falun en sväng också.

Var in till Arken Zoo för att köpa ännu en tandskrapa. Nu har hunden och jag en varsin :)

Perfekt för att ta bort sin egen tandsten med :)

Jag frågade tandhygienisten sist om man kunde ta bort tandsten på sig själv och då sa hon att det bara var att skrapa med en kniv. Efter en stund förtydligade hon sig med att det var ett skämt.

Ska säga till henne nästa vecka när jag ska dit att jag följde hennes råd och tog bort det med min morakniv :)


Var till Mercedes också. Kollade vad det kan kosta att byta ett led-dimljus som det gått hål på av ett stenskott. 2145kr går kalaset på :(

Frågade även om nästa service som ska göras snart. Den var billigare än jag trott men ändå dyrt, 5000kr. Men sen trodde dom även att bromsarna fram behövdes bytas också och då var de ytterligare 5000kr. Dyrt! :(

Men dom har prisgaranti så jag lär ju ringa runt till halva Sveriges verkstäder och fråga priser innan jag lämnar in den till dom i Falun :)

Gillar personalen där annars, dom är riktigt bra, bara priserna som inte är lika kul.

Får se om jag kanske kan göra en del av grejerna själv så blir det billigare. Dimljuset och bromsarna går nog att byta själv, om man bara får tag på grejer till bra pris någonstans.

Det är dyrt med bil.



Så sitter jag nu i telefonkö igen. Har plats 75.

Skriver här under tiden och plockar fram lite bilder. Ja då blir det strömavbrott. De går bra nu.

(fick spara texten i Word för att slippa skriva om allt)


Samtalet med Telia var ju en höjdare.

Förra gången la dom in om en långtidsmätning som jag sen skulle återkomma för så dom kunde berätta resultatet. Nu säger hon att det bara är en tekninker som kan läsa av resultatet, och hon vet inte hur man får kontakt med dom om man inte gör en felanmälan så dom åker ut och letar fel. Däremot kunde hon kolla 24 timmar tillbaka om vi tappat uppkopplingen, vilket jag bad om förra gången men som han då sa inte var möjlig. Bra, då kan ja få veta hur det ändå ser ut 24 timmar bakot, synd bara att jag har strömavbrott just nu för då får hon inte fram något alls. Så det blir med andra ord till att ringa i morgon igen.

Å lagom som jag nu lagt på kommer strömmen tillbaka.

Som sagt, det går bra nu...


Dags att laga mat och sen lägga sig på soffan tror jag. Känns som jag gjort mitt för idag.

Erika är på utbildning i Örebro med jobbet och kommer hem först i natt någon gång, då har jag säkert piggnat till :)


Kunde kanske gjort flera inlägg istället för ett långt, men ja orkade inte.

  




#regn #kallt #trädgård #kompost #återvinning ##telia #telefonkö #trött #mercedes #service #bromsar #tandskrapa #arken #zoo #strömavbrott

Av Daniel - 18 augusti 2014 10:54

Skolstart för många idag va?

Hoppas ni gör något bättre av skolan än vad jag gjorde.

Mins inte så många skolstarter mer än ett par.

En är när jag skulle börja 7an, på en ny skola. Satt utanför matsalen och väntade på att släppas in för att höra på tal av rektorn osv. Sitter och pratar med några vänner när en kille hoppar upp på bordet bredvid. Strax efter hoppar ännu en kille upp och knuffar sin kompis, lite på skämt. Han flyger ner och landar på mig, med sitt knä i min panna och med mitt bakhuvud i marken. AJ!

Under hela talet satt jag sen längst bak i matsalen och blev omplåstrad av sjuksyster & co då jag hade fått hål i skallen. Ingen bra start direkt.
De året var det sista som jag försökte engagera i skolan... sen hittade jag en massa annat att göra istället (på gott och ont) som sen har påverkat hela mitt liv.


Hade jag fått en ny chans att vara tonåring, med allt jag vet idag så hade jag lagt all energi jag bara kunnar på dom få åren i skolan för att få en riktig start på livet med jobb osv.

Jag mådde väldigt bra under dom här åren, hade ofta väldigt roligt och gjorde mycket skoj som på sätt och vis också format mig till den jag är idag så klart, men en utbildning är något jag alltid saknat, och förmodligen aldrig kommer att få...


Efterföljaden 10-15 åren från skolan blev sen lite "röriga" och i någon form av dubbelliv. Ofta med kompisar på olika håll, bland annat för olika ändamål. Idrottandet på ena sidan och perioder med spänningen, kriminalitet, affärer, festande osv på den andra.
Jag har fortfarande ett fåtal vänner kvar som hängt med sen skoltiden, men få känner nog till hela min historia. Vissa tror nog sig veta men ingen vet nog allt.

Men det var en lärorik och ofta spännande tid, även om jag idag kanske hade kommit lite längre om jag gjort några andra val då.

Men men, det blev som det blev och det är som det är.

Mer om livet en annan gång :)


Lycka till i skolan alla ungar.

Låt bli bråk, pistolhot, mobbing, skolk, festande och annat skit.

Gör det skolan är till för och skaffa er en bra framtid!




#skolstart #skola #södertälje #90tal #bråk #pistolhot #skolk #festande #skit #utbildning #framtid #livet #kriminalitet #brottslighet #pengar

Av Daniel - 17 augusti 2014 11:37

DÖÖÖ flugjävel!!! Nu är det krig!

Varje morgon (käns det som) när jag behöver sova blir jag väckt av någon äcklig terroristfluga.

Blir tokig! Det är omöjligt att sova när dom sätter igång.

Och varför ska dom alltid hålla på i ansiktet!? Och vart dom varit innan dom beslutat sig för att besöka mitt ansikte? De vill man kanske inte fundera över.

Men vi har i alla fall tur som inte har mygg här och det är man ju väldigt tacksam över.

Mygg som flyger omkring när det är mörkt och flugor som sätter igång när det börjar bli ljust.

Men det kan ju vara ännu värre. Som när jag för några år sen blev väckt av getingstick i armhålan, 2 gånger! Den getingen dog snabbt vill jag lova!

#dö #fluga #ansikte #sova #trött #krig #blod #mygg #geting

Av Daniel - 16 augusti 2014 14:45


KLICKA GÄRNA IN OCH FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM!


   

   

   


Mest kommenterade bilden är mitt selfie-kollage :)



#instagram #follow #följ #danne9king9 #top #10 #selfie #collage

Ica

Av Daniel - 15 augusti 2014 20:49

Live från mataffären. Bara nyttig mat i korgen :)

Mys

Av Daniel - 15 augusti 2014 20:02

Fredagsmys på Lappens :)

Av Daniel - 15 augusti 2014 12:22

Jag har någon typ av "Alfons-gen" vilket ofta gör att jag tänker "ska bara" men resulterar i att jag sen grejar med nåt liiite för länge. (varför erkänner jag det här!?)

Som nu tex. Klev upp i morse tänkte direkt ta en dusch. Tänkte att det kanske är bra att starta datorn innan ja tar en duschen då datorn har någon uppdatering att köra från igår, och att vänta på uppstarten och installationen är ju jobbigt så de kan den ju få göra medans jag duschar så är datorn klar att använda när jag duschat klart.

Jag startar datorn som tänkt men kommer på att jag måste vänta så jag även kan skriva in lösenordet. Sen ska jag bara kolla så allt drar igång... och så ska jag bara kolla om jag fått några mail...

3 timmar senare sitter jag nu fortfarande med datorn i knät, naken framför vardagsrumsfönstret.
Jag har svarat på mail, läst tidningen, kollat bloggar, installerat några fler uppdateringar (som visade sig vara onödiga), kollat kvällens tvprogram, googlat tv-serier mm och nu sitter jag och bloggar.

Nu ska jag bara kolla Facebook också och sen blir det duschen, efter att jag kollat om jag kan hittar nåt gott att stoppa i munnen på vägen till badrummet...


Å så undrar jag ibland vart dagen tog vägen :)




#seg #långsam #trög #naken #fryser #hungrig #ska #bara

Av Daniel - 14 augusti 2014 13:36

Har ju tidigare berättat om att vår städare här hemma, Mr Neato.
Han har ju varit lite sjuk och inte funkat som han ska sen i början av sommaren.

Har mailat fram och tillbaka med supporten för att få hjälp. Först var dom jätte snabba och bra att svara men som sen blev segare och segare och dom lyckades aldrig kunna ta emot mina mail med bifogat inköpskvitto. Hade nästan get upp hoppet om att få en ny dammsugare genom dom och hade planer på att kontakta Tretti.se där vi köpt den under nästa vecka.

Så plötsligt knackar det på dörren!

Ett UPS-bud!

Där står en kille som blir överlycklig när jag öppnar dörren då han får se vår Nattis. Han verkar nästan glömma bort varför han är här och börjar berätta om sina hundar han har hemma. Bla ska han ha Europas största Rottweiler (tror jag att han sa) på 93kg! Vi pratar i 10 min om hundar innan han åker vidare. Kul kille!

När budet väl gått ser jag att vi fått en ny Neato.

Väldigt överraskande!

Har inte öppnat paketet ännu så det ska bli kul och se ifall det är en likadan eller någon annan.

Överraskningar med paket kan gärna få komma varje dag så lär jag sällan ha tråkigt.

Nej nu kan ja inte sitta här. Blir nyfiken på paketet. Good bye! :)




Så här ska det se ut när han arbetar :)



#ups #överraskning #neato #robotdammsugare #tretti #se #rottweiler #nattis

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards