Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 9 september 2014

Mina grejer är alltid bäst!

Av Daniel - 9 september 2014 17:00

Jag kollar ofta forum, grupper och hemsidor osv på nätet innan jag ska köpa saker jag inte har bra koll på. Dels lär jag mig nya saker i området kring det jag tänkt köpa, och så får jag information och andras tips och erfarenheter. När jag inte hittar det jag söker eller undrar skapar jag själv trådar och frågar.

Men jag förundras ofta över hur inlägg där någon skriver och frågar något ofta övergår till någon form av tävling mellan dom som kommenterar.

Tex i en grupp jag är med i på Facebook är det en person som vill ha tips för köp av ny bil. Han vill veta vad som kan konkurera med en Volvo V70 som han sen tidigare är väldigt nöjd med och som han funderar på att köpa igen.

Dom flesta höjer sin egen bil, utan kritik som det bästa valet. Allas egna bilar är rymligast, smidigast, billigast, med bäst bränsleförbrukning, snyggast och med minst fel osv.

Förstår inte grejer med sånt här. Varför måste just de man själv har vara det bästa? Ska det vara så svårt att vara lite objetiv, och varför kan man inte även nämna sånt som kanske inte är fullt så bra på dina egna grejer man lägger fram?
Killen vill veta konkurenter till Volvo och någon kommer med tips om en skåpbil och en med en småbil som inte är i närheten av vad han är ute efter, men dom är så klart ändå bäst efter som just den skrivande personen har en sån.

Har man inget att tillägga så kan man väl istället låta bli att säga nåt överhuvudtaget, eller!?

Jag nämnde ju självklart att Mercedes är en stor konkurent, men skrev även att Volvo V70 på många sätt är en väldigt bra bil. Jag har ju själv haft V70 och flera andra modeller av Volvo så borde ju veta lite om dom. Beskrev hur jag gjorde mitt val och varför Mercedes var ett bättre val för mig och hur nöjd jag är, men nämner även att servicaena är lite dyrare osv men även hur man kan lösa det problemet.

Så hade även jag velat få svar på det jag skriver och frågar om.

Hade jag haft en bil i en helt annan klass och inte vetat något om det han efterfrågade hade jag bara klickat vidare.

Just det här exemplet med bilen har ännu inte spårat ut helt men jag tycker det ofta blir så. Det blir diskutioner varför de någon berättat om verkligen är bäst medans andra talar om att de är fel efter som deras är bättre.

Ska man tex ha tips på ett kylskåp, tv, barnvagn, skor, hundras, hus, restaurang, dildo (ja vad som helst) så blir svaren ofta de som alla andra har det bästa, men utan jämnförelser.

Internet med Facebook-grupper, forum osv är ofta till stor hjälp när man själv inte är expert på saker, men tråkigt nog gör sig folk sig själva till experter bara av att tala om vad som själva har, och de hjälper ju sällan.

Varför blir det så? Varför måste man dela med sig av vad man själv har, även när det inte hör till det som efterfrågas?

Hur gör ni andra, letar ni också information på nätet, ställer frågor osv och svarar ni när något slängt ut en fråga?

Mina grejer är alltid bäst!#självutnämnd #expert #frågor #frågor #funderingar #tips #tv #dildo #volvo #v70 #bil #mercedes #forum #facebook

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Följ bloggen

Följ Fuck the past - Kiss the future med Blogkeen
Följ Fuck the past - Kiss the future med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se