Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 13 september 2014

Sista tankar inför valet

Av Daniel - 13 september 2014 20:39

I morgon är det så dags för val, och inte vilket val som hellst utan ett av det viktigaste valen i modärn tid i Sverige. Det här valet kan verkligen avgöra hur vårt Sverige kommer att se ut i framtiden.

Det är därför väldigt viktigt att ta sig en rejäl funderare innan du lägger din röst.
Hur trött och uttråkad du är på att höra all politik just nu så ska du veta att DIN röst kan göra skillnad och är väldigt viktig.

Det är inte alla förunnat att ens få rösta i världen idag så ta det på största allvar och ta någon minut extra innan du använder din röst.


Frågan är nu vad man ska rösta på?

Ja Alliansen har suttit vid makten ganska länge nu och bara det gör ju att dom har uppförsbacke just nu.
Folk ser enklare vad man inte har än vad man egentligen faktiskt har.

Självklart ska man sträva efter att få det så bra som möjligt, men faktum är att vi i Sverige har det väldigt mycket bättre än många europeiska länder idag, även om vi i media mest får höra om arbetslöshet, kriser och nedskärningar.


Tror man då på en ny politik av andra partier eller ska man lita på de som redan nu har makten?

Här kan man lyssna på tjafs och gnäll mellan partierna tills det blöder ur öronen, eller så tar man till fakta.

Jag kommer inte att skriva så mycket om varje parti här. Dels för att jag tror att ni är less på att höra allt om alla redan, och sen för att jag tycker att fakta talar sitt tydliga språk.

Till fakta kan man också ställa sig mot vad man kan få istället mot de man faktiskt har idag och där är det också väldigt viktigt att tänka till eftersom alla partier kommer att sammarbeta med andra partier.


Alliansen har arbetar tillsammas länge och har inte alltid tyckt exakt lika i alla frågor men lyckats bra att hitta lösningar och kompromissa, och så kommer dom även göra framöver om dom får fortsätta regera.

Socialdemokraterna står egentligen ganska nära Alliansen i många frågor (speciellt Moderaterna) tex så har man godtagit i stort sätt alla räntesänkningar Alliansen gjort, även om man utåt säger att Alliansen gått fel väg. Socialdemokraterna talar så klart inte så högt om att dom ligger längre åt höger än dom tidigare gjort efter som deras sammarbete kommer att ske med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, och deras politik skiljer sig rejält och ligger istället långt åt vänster.

Det skiljer sig alltså inte bara från Alliansen utan också från Socialdemokraternas politik och kompromisser som kommer att behöva göras där är i väldigt svåra ämnen där man ofta är långt ifrån varandra, tex vad gäller kärnkraften.

Hur sammarbetet bland dom rödgröna kommer att se ut vill man inte säga nu innan valet, vilket gör DITT val väldigt osäkert. Du röstar alltså på ett "block" med väldigt olika politik och på ett block som inte innan valet ger dig möjlighet att få veta hur upplägget kommer att bli. Inte speciellt tryggt!

Partierna i Alliansen är tex helt överens i 98% av sina frågor medans dom rödgröna inte kommit överrens om knappt någonting så här långt (hela 90% osams!!!). Skrämmande tycker jag!

Hur som helst, här kommer lite fakta svart på vitt. Såga den om DU vill, eller ta den till dig. 


Och en sak till som är väldigt viktig att fundera på!
Röstar DU på Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet i morgon så säger du också JA till kommunism och NEJ till framtida demokrati!!!
Ex på länder med kommunism är Kina, Kuba, Vietnam, Ryssland, Laos och hur det ser ut i dessa länder är ju ganska känt.
OM du lägger din röst där, står DU då verkligen bakom det!?
Är du verkligen kommunist så är ju valet enkel. Annars bör du fundera lite till innan du gör ditt val.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern kommer att regera tillsammans så då säger du samtidigt att Vänsterns politik är ok.Sverigedemokraterna då.

Ja dom har ju fått utstå en extrem hets, inte minst ifrån media. Rätt eller fel?

Dom har en invandringpolitik som rör om minst sagt men som ändå är väldigt viktig att ta på allvar.

Nej, man är inte rasist eller främlingsfientlig bara för att man vill se kostnader och risker med den extrema invandringen. Är tex Finland eller Norge rasistisk för att man under 2014 tagit emot 2000 respektive 3000 flyktingar och inte 80-90000 som Sverige?

Faktum är att SD växer så det knakar, och de vore respektlöst att inte ta folkets röster och oro på allvar.

Man vill inte stoppa invandringen, men begränsa den. Stor skillnad!

I andra frågor så vill dom ge våra gamla bättre ekonomi och mer trygghet, och där satsar dom väldigt stort (deras största satsning). SD vill även skärpa straffen för grova brott. Kanske en bra jämnförelse just mellan brottslingar och gamla då de straffade i fängelse idag har bättre möjligheter, bättre mat osv än vad dom gamla har på sina äldreboenden. Känns kanske lite sådär.

Sverigedemokraterna arbetar ständigt i motvind, inte minst då de är ett relativt nytt parti och fel folk inom partiet fortfarande uttrycker extrema åsikter om framför allt invandrare osv, vilket partiet starkt tar avstånd till.

Skillnaden här kan man dock göra med Vänsterpartiet. SD har infört nolltollerans mot rasism och liknande och ger konsekvenser direkt när något sådant kommer fram. Allt våld, rasism och främlingsfientlighet får konsekvenser och väldigt många har bla tvingats avgå på grund av uttalden mm.

Vänsterpartiet däremot som är kommunistiskt och har många vänsterextremistern i och runt sitt parti säger ingenting när dessa drar fram i demonstrationer och kastar sten, bråkar med poliser osv vilket bara kan tydas på ett sett... värt att fundera över.

Sverigedemokraterna ser också möjligheter att satsa stort på vård, omsorg, skola osv just med pengar som man sparar genom minskad invandring medans andra partier antingen erkänner att satsningar inte går att genomföra i lika stor grad med invandringen (M) eller genom att säga att man har pengar till allt oavsätt invandring mm (S). Realistiskt eller inte? Avgör själv.


Feministiskt initiativ (Fi) lägger jag inte så mycket kraft på efter som varken dom eller tex Piratpartiet är i riksdagen, men kort kan man säga att Fi vill straffa männen för att få kvinnorna framåt.

Det talas om femenism men faktim är att det är femenistiskt extremism.

Man värderar tex könet före kompenens med kvotering, vilket inte ens behövs efter som klyftorna redan minskar.

Samtliga partier för en jämnställdshetspolitik, lika självklar som miljöpolitik som vissa tror att enbart Miljöpartidet står för. Lika väl där handrlar miljöpolitiken om något extremt där man ska rädda världen och inte ser realistisitk på hur det ser ut i Sverige, det land som redan idag är en av de länder i världen med bäst miljöpolitik!

Fi har även stora likheter i sin politik med Vänstern. Partiledare Gudrun kommer ju även ifrån Vänstern och är uttalad kommunist så det är ju inte så konstigt då.


Sist men inte minst

Rösta inte efter dom stora rubrikerna i media eller på ord som finns på valaffischerna! Alla partier får till fina ord i sin reklam. Ta reda på fakta och gör ditt eget val istället för att lyssna på alla välformulerade ord!

DIN röst är viktig, och DU gör skillnad för vår gemensamma framtid!


Det var allt för mig inför det här valet.

Fundera nu på hur DU ska lägga din röst.

Trevlig kväll och lycka till med ditt val i morgon!#val2014 #socialdemokraterna #moderaterna #vänsterpariet #folkpartiet #miljöpartiet #feministisktinitiativ

#kristdemokraterna#centerpartiet #kommunism #alliansen #sverige #framtid #skrämmande #framtid

 
ANNONS
 
Ingen bild

ppft

13 september 2014 22:02

Socialdemokraterna är demokratiska socialister, inte kommunister. Ta reda på fakta innan du skriver nåt sånt.

Daniel

13 september 2014 22:14

Ingenstans har jag påstått att Socialdemokraterna är kommunister!
Det jag säger är att om du röstar på S eller MP så säger du också ja till Vänsterns kommunism efter som dom ska sammarbeta.
Jag vet vad Socialdemokraterna är, och skulle väl aldrig säga att S och Alliansen står varandra nära OM S vore kommunistiskt!
Läs igen!

 
Stamp-E

Stamp-E

13 september 2014 23:32

tack så mycket för ditt inlägg. Har aldrig varit så här förvirrad/kluven inför ett val någonsin.... har fortfarande inte bestämt mig... känns lite synd att ett parti som folk fördömer så mycket tar upp så många frågor som är så varma för mig... man skulle få lov att välja ut alla de frågor som ligger en varmast om hjärtat och sätta ihop ett eget parti hehe....

http://stamp-e.bloggplatsen.se

Daniel

13 september 2014 23:57

Ja ett eget parti vore bra :)
Väljer du parti för ett nytt styre är ju risken att du kommer att förbli förvirrad även efter valet efter som även dom är det :)
Väljer du att gå på fakta så är ju mycket redan på väg att förändras med den politik som redan drivs idag.
Tror du nåt helt annat behövs röstar du på SD. Vill du bli förtryck som man röstar du på Fi :)
Lycka till!

 
Björn söderberg

Björn söderberg

14 september 2014 08:56

mycket bra skrivet fler som borde tänka som du
Trevlig valvaka

http://barrkis

Daniel

14 september 2014 09:39

Tack!
Det kommer att bli en spännande kväll.

 
Ingen bild

Kransen

16 september 2014 01:33

Ditt dravel om SD uppfattar jag som rätt obehagligt. Kan nämna att SD i din tidigare hemkommun har en högt uppsatt medlem i partiet som har uttalat sig positiv till att införa anti-gaylagar i Sverige likt dem som finns i Ryssland....
Ditt sätt att formulera svensk flykting politik som problematisk utifrån en ekonomisk synvinkel är också typisk SD retorik som inte heller håller i längden. På relativt kort sikt så kostar Sveriges flyktingmottagandet ofantligt mycket svar ja. (Kan för övrigt tillägga att jag har svårt att prata kostnader när det är liv vi pratar om) men glöm inte att flyktingarna tids nog också får ett arbete och betalar skatt precis som en vanlig svennebannan. Dem tenderar också att i allt större grad starta egna företag vilket i sin tur tenderar att leda till ökad sysselsättning. Forskning visar också att det finns ett samband mellan ökad export och invandring. Egentligen tror jag att lösningen för svenskt flykting mottagande inte ligger i att den ska minska. Lösningen är att alla kommuner i Sverige enligt lag ska tvingas att ta imot flyktingar, så trycket på enskilda kommuner likt den du själv kommer ifrån ska minska. Vi har i Sveriges riksdag en stor majoritet för ett humant flyktingmottagande, men tyvärr så är det många kommuner i Sverige idag som inte tar det gemensamma ansvaret. Kommuner som oftast styrs Av allianspartierna eller där SD har ett stort inflytande.
Tack för ordet hoppas du orkar läsa :)

Daniel

16 september 2014 02:16

Jag orkar läsa så skriv på bara :)

Jag har inget emot invandring, och inte heller SD. Men, en bättre reglering behövs.
Det går inte att kalla någon rasist bara för att oron finns över att invandringen är för stor. SD anser det och talar om konsekvenser, och 13% av landets väljare håller med.
Jag tror inte det är många av dom som är kallhjärtade och önskar att människor ska plågas eller dö men är rädda för att man inte kan hjälpa någon, ens sig själv den dagen landet rasar samman på grund av att man inte hängde mig då det blev för mycket i för snabb takt.
Norge och Finland tänker annorlunda, är dom rasistiska för det? Dom vill nog också hjälpa behövande, men ser förmodligen också att behovet finns att ta hand om de problem man också redan har. Det borde Sverige också göra.
Ingen pratar om att stänga dörren för alla flyktingar, men man måste vara realist och se att resurser som ekonomi, boende, arbete osv inte finns för att hjälpa alla. Det finns ju inte ens till alla människor i vårt land som redan bor här.
Visst skulle det vara skillnad om fler kommuner tog mer ansvar än vad de gjort tidigare, det är ett måste om det inte ska braka helt (hur man sen ska få folk att inte bosätta sig var dom vill är ju också en fråga, speciellt med anhörighetsinvandringen. där är tex Södertälje ett exempel). Men i det stora hela så påverkar ju inte det Sveriges ekonomi, bostadsbrist, arbetsmarknad osv.
Sverige behöver återhämta sig innan man kan ge mer.
Att prata pengar när det kommer till människor är så klart känsligt, men man kommer inte undan att allt kostar pengar, även att rädda människor.
Det går inte att satsa på skola, vård, arbete, bostäder, invandring osv med samma plånbok samtidigt. För att satsa på en sak måste man dra ner på en annan. Att öka skatterna som Sossarna nu vill är inte lösningen. Det är enorma summor och allt kan inte lösas på det sättet.
Sverige växer så det knakar vad gäller invånare. På sikt är det kanske ingen fara men för dom närmaste åren kommer det inte att fungera att få ordning på allt på samma gång.
Moderaterna är det enda parti som faktiskt sagt att man inte kan räkna med allt för stora satsningar så länge invandringen är så stor som den är nu. Även KDUs ordförande började prata om det här för några veckor sedan men blev snabbt tystad. Vänstern och Socialdemokraterna vill ge allt till alla (så har det alltid varit), men har heller inte en ekonomi som håller.
Sist. Vad gäller gaylagar så är det faktiskt nåt jag har dålig koll på, oavsett parti.
Personligen tycker jag att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett kön och läggning. Jag tycker att man ska sträva efter acceptans av alla för alla. Man ska se människan och inte kön eller läggning. Dock kan jag inte se några fördelar av kvotering, Pridefestivaler osv då jag tror att sånt bara motarbetar och skapar en bild som gör mer skada än nytta.
Och kvotering till tex arbete anser jag vara riktig galenskap då den som är mest lämpad för ett arbete bör vara den som får det, oavsett kön eller läggning.
Jag tillhör själv en "minoritet" i samhället (något ja inte nämnt så mycket om här på bloggen) men väljer att se det stora hela före mig själv vad gäller allt, och framför allt i politik.

Ojoj. Mycket text blev det. Hoppas det inte blev rörigt då ja inte orkar läsa igenom allt jag skrivit :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Följ bloggen

Följ Fuck the past - Kiss the future med Blogkeen
Följ Fuck the past - Kiss the future med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se