Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under september 2014

Av Daniel - 12 september 2014 18:45

Helgen rullar på här. Har spelat lite tvspel på morgonen medans Erika tog sig upp i morse och till soffan för att somna om ett par timmar till. Sen var vi iväg in till Hedemora och köpte mat på Lappens. Kokt korv med pommes blev det för mig. Ingen höjdare den här gången faktiskt. Korven var inte som den skulle, men skinn som inte gick att tugga eller ens göra hål på med gaffeln. Trist.

Var sen till Carl Hedin och köpte karmnyckel, en sån som man skruvar dörrkarmar med. Våra dörrar är så snea så det är helt galet. Bakdörren till garaget går inte ens att stänga om man inte lyfter upp hela dörren.

Skruvade en massa när vi kom hem men utan förbättring :( Fick ta till filen istället och "justera" en del så nu är det bättre. Karmnyckel blev ett onödigt köp och får bli en bra-att-ha sak och ligga i någon låda (som så mycket annat).



Det här är karmnyckel, och karmskruv.


Det känns som lördag här efter som Erika är ledig i dag och i morgon men jobbar igen på söndag.

Vi lär inte göra så mycket dom här dagarna. Ja ska försöka hålla mig på lite avstånd från Erika som är lite småförkyld. Hoppas jag klarar mig.


På söndag är det dags för val.

Har medvetet inte skrivit något om politik inför det här valet på min blogg då jag tror att många tycker att allt känns ganska tjatigt när det står och diskuteras överallt just nu. Men jag ska erkänna att det har varit väldigt nära både en och två gånger att jag skrivit en del. I morgon kanske det också kommer några rader.

Att rösta är bland det viktigaste vi kan göra och då anser jag att det också är viktigt att under några dagar sätta sig in i vad man röstar på och inte bra läsa reklamen eller lyssna på valfläsket även om det är lite tjatigt under ett par månader.

Ingen behöver säga vad ni själva röstar på, men var tror ni jag lägger min röst?

Av Daniel - 11 september 2014 21:45

SSK vinner premiärmatchen med 3-2 efter straffar (0-0,1-0,1-2,0-0,0-1).

Det är inte en helt välspelad match men mycket fart och kamp.

Första perioden är ganska jämn, men SSK har något mer puck. Dock får man några onödiga utvisningar och får spela fler boxplay.

I andra perioden är AIK bättre, speciellt då det känns som dom får lite hjälp av domaren som släpper en hel del grejer som kunde varit utvisningar.
I SSK blir det lite rörigt och man straffas även då man spelar med för många spelare på banan, två gånger. Hög nivå i arenan och första matchen kanske är en orsak men det är ändå klantigt.

AIK tar också ledningen med 1-0 i andra perioden och 2-0 kommer även i tredje. 3-0 hänger lite i luften men SSK klarar av ett avgörande boxplay och kämpar sig sen tillbaka i matchen, lite med slarv även ifrån AIK och gör 2-1.

I sista minuten tar man ut målvakten samtidigt som AIK drar på sig en utvisning och med halv minut kvar av matchen gör SSK 2-2. Grymt starkt!

I förlängningen är AIK bättre men SSKs målvakt spelar mycket bra (hela matchen) och matchen går till straffar där SSKs Engström gör ett mycket snyggt mål och gör dom till vinnare.


Skönt att vinna, speciellt en premiärmatch och borta mot AIK. Starkt att vända underläget och kämpa emot uppfärsbacken som smög sig på under matchen.

Säsongen är äntligen igång och det är nu många poäng att spela om, men målet är SHL och inget annat. I vår får vi se om det lyckats...

Ny match om några dagar och på tisdag möter man storfavoriten Malmö och ikväll krossar Björklöven med 6-1. Det kommer att bli en spännande match.



#ssk #aik #malmö #björklöven #allsvenskan #hockeyallsvenskan #södertälje #ishockey #hockey #shl



Av Daniel - 11 september 2014 12:42

Det är en annan stor dag idag som är värd att fira.
Kebabens dag!



När jag bodde i Södertälje åt jag kebab nästan varje dag. Så sjukt gott!

Här i Dalarna har jag inte hittat något ställe som kan leva upp till att göra en riktig god kebab.

Södertälje är ju uttalad till Kebabstaden med Sveriges godaste kebab så med det som referens är det svårt att bli nöjd.



#kebabensdag #kebab #södertälje #kebabstaden #dalarna #sveriges #godaste

Av Daniel - 11 september 2014 11:21

Idag är det torsdag, men inte vilken torsdag som helst.

Ikväll startar nämnligen Hockeyallsvenskan!

Mitt SSK startar borta med derby mot AIK.

Kommer (troligtvis) att bli en väldigt spännande säsong där målet är att gå upp i SHL, och SSK ser ut att ha ett riktigt bra lag för den här säsongen.

Under flera år har det gått väldigt trögt för SSK och från att jag varit på alla matcher tidigare så var jag faktiskt knappt på någon match förra säsongen. Men så bor jag 20 mil ifrån också. Hade jag bott kvar i Södertälje hade jag förmodligen varit på alla hemmamatcher i alla fall.

Nu när man är så förväntansfull inför den här säsongen med stort S så känns det jobbigt att inte kunna se matcherna enklare. Väldigt få går ju på tv/nätet (via viaplay) och det blir både dyrt och jobbigt att åka ner på matcher, men några ska det helt klart bli!


Ikväll 19.00 drar det igång och då är det matchtröja på!

HEJA HEJA SSK!


 


#ssk #hockey #allsvenskan #shl #södertälje #aik #hockeyallsvenskan #ishockey #hockey

Av Daniel - 10 september 2014 14:04

Sitter i Mercedes bilhall och väntar medans bilen är på service. 2 timmar ska de ta. Segt.
Blir spännande vad prislappen blir. Har ju ringt runt och jämnfört priser för deras prisgaranti och dom var väl inte helt nöjda med att ja nästan halverat deras pris :)
"Du har tyvärr för mycket fritid" sa dom när ja berättade att ja ringt runt och jämnfört.

Är mycket fina bilar här och man blir alltid sugen på att upogradera sig när man är här.
Lite gott fika hade dom gärna fått haft medans man väntar, och nåt bättre än kaffe att bjuda på...




#mercedes #service #bil #prisgaranti

Av Daniel - 9 september 2014 17:00

Jag kollar ofta forum, grupper och hemsidor osv på nätet innan jag ska köpa saker jag inte har bra koll på. Dels lär jag mig nya saker i området kring det jag tänkt köpa, och så får jag information och andras tips och erfarenheter. När jag inte hittar det jag söker eller undrar skapar jag själv trådar och frågar.

Men jag förundras ofta över hur inlägg där någon skriver och frågar något ofta övergår till någon form av tävling mellan dom som kommenterar.

Tex i en grupp jag är med i på Facebook är det en person som vill ha tips för köp av ny bil. Han vill veta vad som kan konkurera med en Volvo V70 som han sen tidigare är väldigt nöjd med och som han funderar på att köpa igen.

Dom flesta höjer sin egen bil, utan kritik som det bästa valet. Allas egna bilar är rymligast, smidigast, billigast, med bäst bränsleförbrukning, snyggast och med minst fel osv.

Förstår inte grejer med sånt här. Varför måste just de man själv har vara det bästa? Ska det vara så svårt att vara lite objetiv, och varför kan man inte även nämna sånt som kanske inte är fullt så bra på dina egna grejer man lägger fram?
Killen vill veta konkurenter till Volvo och någon kommer med tips om en skåpbil och en med en småbil som inte är i närheten av vad han är ute efter, men dom är så klart ändå bäst efter som just den skrivande personen har en sån.

Har man inget att tillägga så kan man väl istället låta bli att säga nåt överhuvudtaget, eller!?

Jag nämnde ju självklart att Mercedes är en stor konkurent, men skrev även att Volvo V70 på många sätt är en väldigt bra bil. Jag har ju själv haft V70 och flera andra modeller av Volvo så borde ju veta lite om dom. Beskrev hur jag gjorde mitt val och varför Mercedes var ett bättre val för mig och hur nöjd jag är, men nämner även att servicaena är lite dyrare osv men även hur man kan lösa det problemet.

Så hade även jag velat få svar på det jag skriver och frågar om.

Hade jag haft en bil i en helt annan klass och inte vetat något om det han efterfrågade hade jag bara klickat vidare.

Just det här exemplet med bilen har ännu inte spårat ut helt men jag tycker det ofta blir så. Det blir diskutioner varför de någon berättat om verkligen är bäst medans andra talar om att de är fel efter som deras är bättre.

Ska man tex ha tips på ett kylskåp, tv, barnvagn, skor, hundras, hus, restaurang, dildo (ja vad som helst) så blir svaren ofta de som alla andra har det bästa, men utan jämnförelser.

Internet med Facebook-grupper, forum osv är ofta till stor hjälp när man själv inte är expert på saker, men tråkigt nog gör sig folk sig själva till experter bara av att tala om vad som själva har, och de hjälper ju sällan.

Varför blir det så? Varför måste man dela med sig av vad man själv har, även när det inte hör till det som efterfrågas?

Hur gör ni andra, letar ni också information på nätet, ställer frågor osv och svarar ni när något slängt ut en fråga?

Mina grejer är alltid bäst!



#självutnämnd #expert #frågor #frågor #funderingar #tips #tv #dildo #volvo #v70 #bil #mercedes #forum #facebook

Av Daniel - 9 september 2014 13:04

Är riktigt sliten idag. Känns som jag haft fest hela helgen medans Erika var borta. Hade ju kanske varit kul men jag tog det väldigt lungt och gjorde nästan inget speciellt alls, bara lite extra träning.
Men dess värre blev det sena nätter med tv-spel och film och det är nog svaret på varför jag nu är så trött och sliten. Känns att man inte är 20 längre hahaha :)

Idag blir det inte många knop.

Förutom trötthet så är ryggen jobbig idag. Är även kärv i halsen och nyser en massa.

Vill verkligen inte bli sjuk så ska dricka en mycket pressad citron och bara ligga på soffan hela dagen.

Skönt att man har en hund som också gillar att vila :) Hon ska få sin motion i kväll och får cykla med Erika då hon kommer hem ifrån jobbet men fram till dess blir det slappt.

Dagens lunchmeny :)  


#slappa #trött #förkyld #citron #tvspel #gta5 #chips #choklad

Av Daniel - 6 september 2014 23:51

Lördagslista :)


1. Föredrar du att ringa el skicka sms? 

Ringa om jag verkligen vill ha nåt sagt.

2. Vilken är din favoritdessert? 

Om den äts efter en middag (som man brukar) så gärna nåt lätt, jordgubbar kanske. Annars går tårta bra :)

3. Tycker du om sushi?

Nej usch. Förstår inte grejen att äta rå fisk. Har man inte tid att tillaga fisken så ät en gurka eller nåt istället :) De ska va KÖTT, om jag får välja :)

4. Har du åkt Mc?

Ja. Har för mig att ja åkt med brorsan någon gång. Själv kör ja fyrhjuling.

5. Är du en vanemänniska?

Nja ja vet inte riktigt. Fast andra skulle nog kanske säga att jag är det :)

6. Vilken är din bästa egenskap?
Jag är ärligt och säger vad jag tycker.

7. Vilken är din sämsta egenskap?

Jag är ärlig och säger vad jag tycker (uppskattas inte av alla).

8. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?

Oj, svårt... mitt utseénde är helt ok så är det ansiktet då eller? haha :)

9. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Min rygg. Ett väldigt dålig exemplar helt enkelt.

10. Har du nån piercing?
Nej... eller jo jag har ring i örat sen väldigt länge, typ sen jag var 14 :)

11. Vad är det bästa du gjort?

Väldigt svår fråga men mitt körkort har betytt väldigt mycket i mitt liv. Men det kunde blivit annorlunda, 2 veckor innan uppkörning... men de är preskiberat :)

12. Vad fick dig att skratta sist?

Såg Youtubeklippet som finns i mitt förra inlägg för en stund sen. Skrattar varje gång. Ska ja någon gång få stryk på en väg i Ryssland så hoppas jag att det kommer att se ut så hahaha :)

13. Vilka sidor besöker du dagligen?

Instagram, Bloggplatsen, Facebook... och sen är det lite blandat beroende på dag. SSKs hemsida under vinterhalvåret, Zatzy (street race forum), Flashback mfl.

14. Vad föredrar du utekväll el hemmakväll?
Jag föredrar hemmakvällar. Gärna då man inte behöver hålla koll på klockan och kan göra massa trevliga grejer under en lång kväll.

15. Vad använder du mest för typ av skor?

Gympaskor typ. Har haft samma väldigt länge och dom är de enda jag använder :) Eller jo jag har ett par finskor också men dom kommer bara fram typ var 3e år :)

16. Vad gör dig riktigt lycklig?

När man känner att man har medflyt i livet. Sällan det rullar på av sig självt men det är en skön känsla när det händer.

17. Har du stationär el bärbar dator?

Bärbar som används och någon gammal burk som tar flera timmar att starta som därför bara samlar damm.

18. Vilka språk har du läst?

I skolan? Svenska och engelska försökte man väl sig på lite i unga år men utan större framgång. Men ja pratar ju i alla fall svenska (illa vore de ju annars) och en del engelska om jag måste så det är ju lyckat i alla fall :)

19. Vilka hårfärger har du haft?

Var blond som barn men har varit brunhårig sen dess. Eller jo jag hade slingor i håret någon gång på 90-talet haha, och snart lär man väl bli gråhårig också.

20. Hur länge har du bloggat?

Sen 2010 tror ja (måste kolla). 27 maj 2010 startade jag bloggen.

"Hade inte trott att mitt första riktiga blogginlägg skulle handla om Melodifestivalen". Ja så skrev jag då och det förvånar fortfarande lite :)

21. Har du åkt ambulans?

Nej det har jag faktiskt aldrig gjort och de är ju skönt så länge man slipper antar jag.

22. Vad ska du göra efter att du svarat på dessa frågor?

Spela tv-spel ett par timmar innan det blir dags att sova. Är lite ensamt...




#lista #lånat #snott #lördagslista #dålig #fantasi #vem #jag #nu #då #ointressant #kul

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa flashcards