Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 17 november 2014

Livet just nu

Av Daniel - 17 november 2014 11:56

Så var det måndag, och här sitter ja och funderar på vad ja ska göra... lite som vanligt.

Helgen har gått fort och det har varit lite upp och lite ned.

I lördags var det trevligt med besök osv men i går var ja på pisshumör.

Eller egentligen var ja inte på dåligt humör utan mer bara... less, uttråkad och deppig.

Just nu är det lite trögt, dom flesta dagarna. Känns som ja inte kommer någonstans med livet och dagarna rullar på i samma spår varje dag.

Vill vara glad, framåt och positiv, så som jag brukade vara, men de är svårt att vara nåt man inte är eller känner sig.

Sen det här med min nacke gör mig ju knappast på bättre humör.

Känner mig stel osv fortfarande på den sida som varit jobbig i 3-4 veckor nu, och så i lördags fick ja ont på andra sidan också. Fattar inte... Efter att ja setat och tittat på film så kändes det som en sträckning och nu är jag som en fijolsträng utmed hela sidan. Gör ont bara ja andas. Blir så less. Förstår inte vad det är som händer. Om ja ändå ansträngt nacken eller nåt men att få ont av att sitta still... som sagt så är det svårt att se nåt glatt i det. Men det ljusnar väl säkert framöver... Livet har ju alltid varit en kamp och inget verkar vara enkelt. Men dom glada dagarna ska nog inte vara helt slut ändå, även om dom känns är längre bort just nu.


Finns ju positiva saker också just nu.
SSK spöade Rögle i lördags.

Själv missade ja matchen efter som vi hade besök men det verkar som det fanns en hel del positivt att ta med från den matchen. Man är bara 7 poäng ifrån 2a platsen, vilket känns konstigt då man spelat som skit och inte tagit så många poäng som man borde så här långt. Men förhoppningsvis är man på rätt spår nu (vågar knappt vara optemistisk när det gäller SSK). Ny match ikväll hemma mot Västerås, ännu ett lag som många trodde skulle vara i toppen men som floppat så här långt. Hoppas på 3 poäng. Matchen går på viaplay så ja lär sitta klistrad.


Sen så är det premiär för GTA 5 på Playstation 4 i morgon! Tjooohoooooo!

Vet inte som det är något att tjoa över egentligen men det kommer ge mig mycket tidsfördriv.

Hade ju spelet till PS3 och tyckte det var riktigt bra. Spelade hela storyn osv och var online ganska mycket. Blir nog inte så mycket förändringar till spelet nu, mer än grafik osv men tycker ändå att det är ett spel ja måste ha igen.


Sen så går ju boräntorna fortsttt nedåt och de är ju positivt för oss med bolån.

SBAB sänkte tex sin 5-årsränta rejält idag (till 2,1%). Får hoppas att dom handra bankerna hänger med.

Känns skönt att ha rörliga lån när det går nedåt. Lite trist bara att man inte får tag på sin banktant så man kan få förhandla, men det kommer framöver.

Har idag en ränta på 2.22% men bör kunna få ner den med nästan 1%.

Sen kan räntan fortfarande gå ner lite till men mest troligt är att man får börja se sig efter en nivå man är nöjd med, och till sommaren är det kanske dags att binda.

Om 2-3 år kan dom komma att ha gått upp till 3-4% så att kunna ha bolån (för vissa) på runt 1% är riktigt bra. Får se vad vi hamnar på som bäst. Rörligt brukar ju alltid löna sig i längden men det vore ju ganska ok att till nästa höst binda sina lån på 5 år till en ränta under 2%, men hur det blir återstår att se.

(gissar att all räntesnack är totalt ointressant för den utan hus/bostadsrätt och lån, men fler borde fundera över eget ägande av boende istället för att hyra och betala till någon annan, bara som ett tips)


Nu ska ja ta och gå ut med hunden och sen fixa lite mat.

Ute är det grått och trist som vanligt (överdrivet grått och lite sol den här månaden va!?) men det kan ju kanske va bra med lite luft ändå..
#depp #moln #mulet #höst #ledsen #less #uttråkad #deppig #ont #nacke #stel #smärta #ssk #positiv

#hockey #ps3 #ps4 #gta #tvspel #gta5  #bolån #ränta #bank #lån #swedbank #hund #mat #luft

 
 
Ingen bild

Erika

17 november 2014 18:39

Tur att I love you ändå. :)

Daniel

18 november 2014 00:50

Ja de är ju tur :)

 
Ingen bild

Kransen

17 november 2014 23:18

En undran angående din nacke, har du prövat att gå till en kiropraktor? Jag har själv haft problem med rygg och nacke nästan hela mitt liv på grund av ett funktionshinder. Åkte på en riktig smäll med ryggen i och med en flytt och kunde under 6 månader inte gå utan stöd av en barnvagn. Efter typ 5-6 behandlingar så va smärtan borta. Kostade ju skjortan eftersom jag gick privata, men med tanke på smärtan så var det fan värt den. Hoppas du snart får vara någorlunda smärtfri vet hur jävligt det kan va..

Daniel

18 november 2014 01:01

Har träffat 2 läkare som båda var värdelösa. Förstod inte ens svenska.
Sen var ja till en massör för 2 veckor sen.
Pajade nacken för 2 år sen vid träning. Min första gissning (som ger mer än läkarns som ja va till) är att jag drog sönder en muskel som sen läkt av sig själv och nu är lite för kort. De har känts ungefär på samma ställe till och från sen skadan men blir ändå lite bättre hela tiden (kortare tids smärta när de kommer).
De konstig nu är att ja fick ont på andra sidan i lördags, bara av att ja satt och såg på film. Den sidan har aldrig varit nåt problem tidigre... så nu fattar ja ingenting.
Det knastrar och låter i nacken mest hela tiden men de som gör att ja har ont bör vara muskler.
Det tar liksom stopp när de gör ont men ger med sig efter en stund. Hade det varit i skelettet hade de det varit tvärstopp.
Men vem vet.
Har också en "speciell" rygg också (funktionshinder) men de är längre ner.

 
Ingen bild

Karnsen

18 november 2014 02:10

Innebandy skada eller ??? Kan du fortfarande spela eller hindrar din nacke dig från att spela.

Daniel

18 november 2014 11:48

Skadan kom vid en styrkeövning med innebandyn. Tränade inte alls första året efter skadan. Sen har de blivit lite då och då. Tränade ca 1,5 månader i höst innan ja fick ont igen. Det börjar kännas som att de blir att lägga klubban på hyllan nu tyvärr.

 
Ingen bild

Kransen

18 november 2014 13:10

Tråkigt att sluta på grund av skada. Va fan du får ta på dig tränar rollen i stället, ledaregenskaper saknar du ju inte. Starta upp ett lag för kidsen där uppe och kör. Du har ju gjort det förr så det är ju bara att du ger dig på det igen :)

Daniel

18 november 2014 17:33

Har ju spelat i väldigt många år och någon gång ska de väl ta slut, men ja tycker fortfarande de är roligt och hänger med helt ok trots att man börjar bli lite äldre så de är trist att sluta på grund av de här. Men de är en del strul i laget också så de kanske är dags i alla fall.
Tränarbiten saknar ja lite så helt omöjligt är de kanske inte att man tar upp de igen i framtiden. Ett damlag har ja inte tränat tidigare så de kanske man skulle testa.

 
Ingen bild

Kransen

18 november 2014 20:35

Kan ju passa på och fråga finns TelgeVikings kvar än ?

Daniel

19 november 2014 01:31

Nej de laget finns tyvärr inte kvar. Tror laget lades ner 2006. Ja spelade i en annan klubb då, tror de var samma år ja flyttade från Södertälje.
Å nu måste ja även fråga dig, känner ja dig? :)

 
Ingen bild

Kransen

19 november 2014 17:45

Kan ju passa på och outa mig själv nu. Känns ju som det är läge nu när jag har följt dig i x antal månader :)
Jag spelade i samma lag som dig back in the days :) på den tiden vi tränade i fornbacken och så hade vi under en period fys på Södertälje sjukhus.... Ett minne jag har är när du utmanade mig att klara ett antal rep på armcyckeln på sjukan....Ung och dum som jag va då så antog jag utmaningen och klarade den... Men armarna va som spagetti i ett par dagar efteråt:) tro jag började spela med er när ni började, kan nog inte ha varit mer än 9 år när jag började va. Väl ca 14 är när jag slutade.....förnamnet är är Thomas efternamnet kan du kanske räkna ut om du kollar på mitt nick :) om du inte minns mig så kan de ju bero på att de säkert va 16 år sedan vi sågs.....snubblade in på din blogg för ett tag sedan då jag kollade på bloggar som min fru läst :)

Daniel

19 november 2014 19:54

Ja där ser man.
Nu känner ja mig lite dum men ja har inget minne av de du berättar. Trodde ja fortfarande hade koll på de mesta från förr men ja börjar väl bli gammal :)
Har nåt svagt minne av något liknande namn som dig nu när du nämner att du varit med. Men om du var med i 4-5 år bör ja ju ha bättre koll på vem du är. Hmm. Måste fundera mer :)
Kul att du läser min blogg i alla fall, trots att ja inte har så mycket vettigt att skriva längre.

 
SofiA

SofiA

19 november 2014 20:30

Ja väldigt skönt med rörliga, det har ja med :) Mitt hus kostar skrämmande lite just nu :D

Haha ja, mitt badrum var ju egentligen nytt men nu blir det nyare... kÄnns som det går i snigelfart men såklart bra att dom gör noga :)

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

19 november 2014 20:38

Har man bara koll så lönar de sig att ha rörligt men om ett par år kan de va annat.
Glöm inte bort att förhandla trots redan låg och rörlig ränta. 0,6-0,8 under deras "lista" bör man kunna få.

Hantverkare är sällan snabba. Men blir det bra ska man vara nöjd.
Hos oss gick de varken fort eller blev bra tyvärr.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se