Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 1 januari 2015

Så minns jag 2014

Av Daniel - 1 januari 2015 15:45

Gott nytt år och god fortsättning på den nya året!

Hoppas ni alla haft ett bra 2014 och att nyårsfirandet mot 2015 blev bra.

Själv ser jag 2014 som ett helt ok år men som hade förutsättningar att bli ännu bättre.

Jag hoppas att 2015 blir det stora år jag väntat på och att året blir lite mer speciellt.

Har försökt tänka tillbaka på året som gått för att sammanfatta det hela men det är väldigt svårt att minnas allt. Nyheter är nästan enklare att minnas än sina egna händelser.

Här är några speciella nyhetshändelser jag mins lite extra.


Året börjar med nyheter ifrån USA där en iskyla slagit till. Man har mätt -50 grader och i Washington är det den värsta kylan på 140 år.

I februari visar Samsung upp Galaxy S5 för första gången och jag bestämmer att det ska bli min nya mobiltelefon (vilket det inte blir då jag nu väntar på Galaxy S6 istället).

Mars månad börjar med att Potin startar "bråk" med Ukraina och bara några dagar syns han vid både Paralympics och OS som utspelas i Sotji. Under månaden släpps även Sture Bergwall (Tomas Quick) från Rättspsykiatriska sjukhuset i Säter där han varit inlåst i 23 år för mord han inte begått.

Oroligheterna i Ukraina trappas upp under april samtidigt som flera skogsbränder förekommer i Västergötland uppkommna av gnistor från tåg.

I april avgörs Eurovision Song Contest i Köpenhamn och vinnaren blir en skäggig "dam".

I maj friges massmördaren Mattias Flink efter 20 år i fängelse. Fotbolls-VM i Brazilien startar och i slutet av månaden uppmärksammas 100års minnet av Skotten i Sarajevo som utlöste 1a världskriget.

Juli blir en varm och skön månad med mycket sol under värmebölja och Tysklad vinner fotbolls-VM samtidigt som Norge förbjuder tiggeri. Den stora skogsbranden startar i Sala som blir den största i Sverige under modern tid.

Under augusti bedrivs mängder med torgmöten inför stundande val och under ett tal av Svenskarnas parti urartar motdemonstrationer ledda av tusentals vänsteranhängare.

Den stora händelse i september blir riksdagsvalet. Det blir en stor rödgrön cirkus som sen pågår fram till december.

I oktober döms norske skidåkaren Petter Northug till 50 dagars fängelse för bla rattfylleri och i Sverige drar ubåtsjakt igång i Stockholms skärgård. Under månaden erkänner Sveriges nya stadsminister Stefan Löfven Palestina som självständig stat, som första land i EU vilket så klart inte är så populärt av alla.

I november kommer utredningen av försvarets ubåtsjakt vilket bekräftar att svenskt vatten verkligen kränkts. Ryssland tros ligga bakom men uttalas inte rakt ut då bevis saknas.

I december fortsätter Stefan Löfven sin politiksa parodi genom att budgeten röstas ner och stadsministern berättar att han kommer att utlysa nyval, som senare inte träder i kraft efter förhandlingar i "Decemberöverenskommelsen" med Alliansen.


Annat som ja kommer att minnas ett tag från året är Ebolalarmet där oron om spridning var stor över hela världen.

Robin Williams dör under året vilket också känns väldigt tråkigt.

Personligen blir den stora skogsbranden något som länge kommer att finnas kvar i minnet, speciellt då det regnade ner brända barr och bark här hemma hos oss i Säter samtidigt som röken låg tät i flera dagar.

Sökandet efter den försvunna pojken, 2 årige Valde i Vikmanshyttan blev också en stark händelse, där vi letade med fyrhjulingen i den kalla skogen hela natten.

Nattis blev också sjuk i slutet av året vilket var väldigt jobbigt. Efter operation mår hon nu bra, även om oron över hennes hälsa fortfarande finns kvar. Detta är också de som så klart varit jobbigast under hela året. Att nästan förlora en familjemedlem är väldigt jobbigt.


Under året gjorde ja också några extra bra köp.

Först ut blev robotdammsugaren Neato. Senare blev det en begagnad gasolgrill som användes flitigt under sommaren. En uppblåsbar pool med en film om hur den skulle blåsas upp blev rolig och Nattis uppskattade badandet lite extra i sommarvärmen.

Till hösten köpte jag ett nytt tv-spel (PS4) vilket var ett riktigt bra köp och något som används nästan dagligen. Och till jul blev det en egen julklapp i form av nya kockknivar från Global, riktigt vassa och fina och förgyller den dagliga matlagningen.


Ja det här var mitt 2014 sammanfattat på nya årets första dag.

Tyvärr blev det en tillbakablick utan bilder då datorns batter nu nästan är slut men det går ju bra att klicka tillbaka i bloggen och läsa och titta på det som varit :)
#2014 #nyheter #eurovision #skäggig #dam #omval #smp #cirkus #alliansen #val2014 #paralympics #os #vm #fotboll #ukraina

#ebola #quick #galaxy #neato #ps4 #global #nattis #demonstrationer #vänster #skogsbrand #ubåtsjakt #tiggeri #nyval #iskyla

#sverigedemokraterna #djursjukhus #operation #pool #värme #sommar #höst #vinter #vår #northug #flink #världskrig #brazilien

 
 
SofiA

SofiA

5 januari 2015 20:05

God fortsättning till er med :D

Hur mår Nattis?

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

5 januari 2015 20:18

Nattis har mått bra sen hon kom hem från operationen. Vi ska på återbesök den 20e igen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards