Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 29 januari 2015

Hundtankar

Av Daniel - 29 januari 2015 12:02

Här rullar dagarna på.

Känns riktigt bra att långa januari snart är slut för sen är de bara korta februari kvar innan man kan börja längta till våren.

Det är ganska mycket snö här hos oss som kommit bara på dom senaste 2 veckorna. Blir ju ljust vilket är bra men trots den (hittils) milda vintern så är ja less på snö och kyla.

Tror ja sagt de tidigare någon gång (nehe) att ja längtar efter sommar :)


Det är mycket hundtankar här just nu.

Saknade efter Nattis är enorm men lite lättare börjar de ändå att bli. Ljuset brinner i fönstret varje kväll vid hennes foto.

Hon hade älskat all snö som är nu.

Det började snöa dagen efter att hon somnade in.

Känns konstigt att de inte finns tassavtryck i snön i trädgården.


Men medans vi sörjer har vi börjat titta efter en ny hund också. Ja bara måste ha hund!

Första tanken var en till Rottweiler, men så trillade vi över rasen Cane Corso som känns väldigt intressant.

Har ringt på annonser för både Rottweiler och Cane Corso, valpar och omplaceringar men inget har klickat rätt ännu.

När man kollar Rottweiler blir ja lite mörkrädd då många parat lite vad som helst och säljer lite hur som helst. De saknas stamtavlor hit och dit, importer från lite överallt och korsningarna verkar ibland riktigt spök. Ett par uppfödare har även haft riktigt konstiga krav för att sälja och/eller extrema priser på sina hundar och annonser på flera omplaceringshundar som går runt runt utan att få nya hem.
Cane Corso däremot verkar mer stabil i uppfödningen. Dock har rasen lite problem med leder så nu letar vi hund där båda föräldrarna är helt problemfria, vilket är svårare att hitta än man kan tro tyvärr.
Rasen verkar jättetrevlig. Inte lika mycket bruks som Rottweiler men i liknande storlek och med mycket vakt och familjekärlek, och sånt gillar vi.

Jag har bestämt att inte åka och titta på någon valt förens allt känns helt hundra. Är så lätt att fastna för en valp när man väl ser den, men allt måste stämma för att de ska bli bra på sikt.
Vi får se hur det blir. Har inte riktigt ekonomin att få ihop till en hund just nu, men hittar vi den perfekta hunden så får de lösa sig på nåt sätt.

Det gick mycket pengar på Nattis operation osv trots försäkring, men en del har vi fått tillbaka från försäkringsbolaget också, kanske lite mer än jag hade hoppats så de känns bra. Allt har gått väldigt smidigt med Agria. Är första gången jag behövt använda min hundförsäkring så visste inte riktigt vad man hade att vänta men allt gick ju bra.

#nattis #rottweiler #hund #saknad #canecorso #corso #rottis #valp #agria #snö #vinter #vår #längtan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards