Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 11 februari 2015

Valpar och/eller omplacering

Av Daniel - 11 februari 2015 12:10

Solen skiner och de är vår ute sen flera dagar. Eller vår och vår, de lär ju tyvärr va ett tag kvar till vår men just nu känns de så i alla fall. Det är plusgrader och snön smälter i solen. Riktigt nice.


Håller fortfarande på och försöker hitta ny hund.

Hade en valp på gång i från Skåne, en Cane Corso tjej. Vi stod i kö och skulle åkt ner och hälsat på nu på fredag. Men för ett par dagar sen fick vi meddelade om att de var en massa strul och plötsligt fanns det ingen hund över till oss på grund av olika orsaker. Allt känns lite märkligt men inget vi kan påverka så vi letar vidare.

Har kontakt med en uppfödare i Stockholm och går allt som det ska åker vi dit i helgen istället för att välja mellan två valpar. Efter valet ska hunden besiktas och sen är det bara att hämta hem henne.

Vi har mer eller mindre bestämt oss för vilken av dom två vi vill ha men just nu får vi inte tag i uppfödaren för att berätta de, så allt känns lite osäkert igen. Håll tummarna att allt går som planerat!


Igår träffade vi även en Rottweiler som ska omplaceras.

Hon är 4,5 år så egentligen lite gammal mot vad vi är ute efter, men samtidigt vill vi så gärna hjälpa hunden som farit väldigt illa mellan flera hem.

Just nu var det en tjej som hade henne, sen i december. Hon hade köpt hunden av en kille men inte fått några papper på hunden (inte ens kvitto, hur man nu kan missa de!?) och så har det visat sig att hundens ägare inte ens var den kille som sålde henne utan en annan kille, och innan henne har en tjej i södra Sverige haft henne. Rörigt värre.

Satt och letade uppgifter på nätet i natt och hittade en del. Nu återstår att se om tjejen som har hunden gör de vi bad henne att göra, att kontakta den som står som ägare, kolla med polisen så hunden inte är anmäld stulen och att ta henne till en veterinär för en besiktning.

Hunden hade nämnligen nyligen fått valpar (vilket syntes på henne) men de var innan hon hamnade där hon bor nu.

Hunden är nog den minsta rottweilertik ja sett men fin och snäll. Dock har hon helt klart fått stryck. Hon var väldigt försiktig, och när man höll handen över henne blev hon rädd.

Kollade upp hunden och de visade sig att hon från början köpts av en kennel, som i sin tur har ställt ut henne hela 8 gånger och även gjort mentaltest. Testet såg väldigt fint ut men efter de har någon förstört henne rejält. Så tragiskt!

Just nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra om hunden ska omplaceras. Vi får ta de efter att skrivna ägaren sagt sitt och hon varit hos en veterinär.

Kanske blir det två hundar till slut :)En av dom här kan bli vår nya hund
#rottweiler #canecorso #valp #puppy #corso #rottis #tik #tjej #svart #grå #omplacering #strul

 
 
Ingen bild

Kransen

12 februari 2015 03:13

Oavsett vilken eller vilka hundar ni väljer så råder det ju ingen tvekan att det blir ett bra hundliv med kunniga och kompetenta ägare. Blir ju riktigt sugen på att skaffa en själv, tyvärr har man ju allergi så det lär ju tyvärr inte hända.... Lycka till i hund letandet

Daniel

13 februari 2015 00:28

Tackar!
Ja de är ju inte svårt att gilla hundar, speciellt valpar :)
Måste vara tråkigt med allergi, fast de finns ju raser som brukar funka även för allergiker.
Vi har nu valt den mörka hunden och planen är att vi hämtar henne på lördag :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards