Fuck the past - Kiss the future

Senaste inläggen

Av Daniel - 15 september 2014 00:11

Då var valet avgjort och blev precis så som jag trodde innan, och också de jag var orolig för. Regeringen byts ut och Reinfeldt avgår.
Vad det byts ut mot blir väldigt spännande att se och jag hoppas för allas bästa att S sträcker sig långt över gränserna.
En rejäl röra sa jag innan att de skulle bli och ja tror också att poletten nu även trillat ner hos många där hemma framför tvn, tyvärr lite för sent.
Osäkerheten basuneras ut redan innan alla valkontor räknat klart sina röster.
Känns trist att säga det, men vad var det jag sa...!?
SD klättrar stort vilket inte heller är någon skräll. Grattis till dom!
Kanske är dags att dom andra partierna, media och övriga Sverige börjar lyssa på vad alla deras väljare säger istället för att tro att en oro över ett problem inte finns om man inte pratar om det eller kallar det rasism.

Övriga världen står häpna över Sveriges valresultat och det faktum att man tackar nej till att ha en av Europas storsta ledare som statsminister.
Men varför ska Reinfeldt vara kvar när man inte ser hans arbete och han istället får ett toppjobb i EU...

Hur allt nu kommer att bli återstår att se.
Regering långt över gränserna eller omval till våren, tex när Alliansens budget röstas igenom med stöd av SD...

Så här står det i Aftonbladet ikväll, och redan innan valet skrev bla brittiska tidningar liknande.
#val2014 #omval #avgång #osäkerhet #röra #framgång #sd #motgång #eu #reinfeldt #rödgrön #sörja #galenskap

ANNONS
Av Daniel - 14 september 2014 11:23

Nu har jag varit och lagt min röst, för kommun, landsting och riksdag.

Tycker det var ett ganska enkelt men väldigt viktigt val.


Tittade som vanligt bland valsedlarna och såg att SDs saknades. Tror knappast att dom var slut så någon hade väl plockat bort dom och de ansvarita i lokalen "glömt" att fylla på. Pinsamt dåligt och väldigt tråkigt.
Oavsätt vad jag röstar på så har vi en demokrati och då ska ALLA partier finnas representerade och ha samma chans.

Tror det tyvärr är ganska vanligt med den här typen av valfusk. Alla vågar inte säga till utan väljer kanske något annat parti att rösta på i sista sekunden då valsedlar saknas, kanske för att det känns som man avslöjav vad man tänkt rösta på om man nämner att ett visst partis valsedlar saknas. Framför allt valet av SD är ju tabu och där är det nog många som inte vill avslöja sin röst.

Har du inte varit och röstat ännu så ta en titt du också när du kommer dit och se till att alla partier har sina röstsedlar framlagda, säg till annars!


Nu väntar en förhoppningsvis spännande valvaka ikväll.

Man brukar ju ganska snabbt se vart det lutar men det känns som det den här gången kan avgöras på mållinjen.

Förhoppningsvis har vi inte en politisk röra i morgon bitti utan kan fortsätta att se framgång ut ur lågkonjuktur och tuffa tider istället för osäkerhet om hur det kommer att bli framöver.
#val2014 #falfusk #valsedlar #saknas #sd #sverigedemokraterna #säter #demokrati #säter #sverige

ANNONS
Av Daniel - 13 september 2014 20:39

I morgon är det så dags för val, och inte vilket val som hellst utan ett av det viktigaste valen i modärn tid i Sverige. Det här valet kan verkligen avgöra hur vårt Sverige kommer att se ut i framtiden.

Det är därför väldigt viktigt att ta sig en rejäl funderare innan du lägger din röst.
Hur trött och uttråkad du är på att höra all politik just nu så ska du veta att DIN röst kan göra skillnad och är väldigt viktig.

Det är inte alla förunnat att ens få rösta i världen idag så ta det på största allvar och ta någon minut extra innan du använder din röst.


Frågan är nu vad man ska rösta på?

Ja Alliansen har suttit vid makten ganska länge nu och bara det gör ju att dom har uppförsbacke just nu.
Folk ser enklare vad man inte har än vad man egentligen faktiskt har.

Självklart ska man sträva efter att få det så bra som möjligt, men faktum är att vi i Sverige har det väldigt mycket bättre än många europeiska länder idag, även om vi i media mest får höra om arbetslöshet, kriser och nedskärningar.


Tror man då på en ny politik av andra partier eller ska man lita på de som redan nu har makten?

Här kan man lyssna på tjafs och gnäll mellan partierna tills det blöder ur öronen, eller så tar man till fakta.

Jag kommer inte att skriva så mycket om varje parti här. Dels för att jag tror att ni är less på att höra allt om alla redan, och sen för att jag tycker att fakta talar sitt tydliga språk.

Till fakta kan man också ställa sig mot vad man kan få istället mot de man faktiskt har idag och där är det också väldigt viktigt att tänka till eftersom alla partier kommer att sammarbeta med andra partier.


Alliansen har arbetar tillsammas länge och har inte alltid tyckt exakt lika i alla frågor men lyckats bra att hitta lösningar och kompromissa, och så kommer dom även göra framöver om dom får fortsätta regera.

Socialdemokraterna står egentligen ganska nära Alliansen i många frågor (speciellt Moderaterna) tex så har man godtagit i stort sätt alla räntesänkningar Alliansen gjort, även om man utåt säger att Alliansen gått fel väg. Socialdemokraterna talar så klart inte så högt om att dom ligger längre åt höger än dom tidigare gjort efter som deras sammarbete kommer att ske med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, och deras politik skiljer sig rejält och ligger istället långt åt vänster.

Det skiljer sig alltså inte bara från Alliansen utan också från Socialdemokraternas politik och kompromisser som kommer att behöva göras där är i väldigt svåra ämnen där man ofta är långt ifrån varandra, tex vad gäller kärnkraften.

Hur sammarbetet bland dom rödgröna kommer att se ut vill man inte säga nu innan valet, vilket gör DITT val väldigt osäkert. Du röstar alltså på ett "block" med väldigt olika politik och på ett block som inte innan valet ger dig möjlighet att få veta hur upplägget kommer att bli. Inte speciellt tryggt!

Partierna i Alliansen är tex helt överens i 98% av sina frågor medans dom rödgröna inte kommit överrens om knappt någonting så här långt (hela 90% osams!!!). Skrämmande tycker jag!

Hur som helst, här kommer lite fakta svart på vitt. Såga den om DU vill, eller ta den till dig. 


Och en sak till som är väldigt viktig att fundera på!
Röstar DU på Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet i morgon så säger du också JA till kommunism och NEJ till framtida demokrati!!!
Ex på länder med kommunism är Kina, Kuba, Vietnam, Ryssland, Laos och hur det ser ut i dessa länder är ju ganska känt.
OM du lägger din röst där, står DU då verkligen bakom det!?
Är du verkligen kommunist så är ju valet enkel. Annars bör du fundera lite till innan du gör ditt val.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern kommer att regera tillsammans så då säger du samtidigt att Vänsterns politik är ok.Sverigedemokraterna då.

Ja dom har ju fått utstå en extrem hets, inte minst ifrån media. Rätt eller fel?

Dom har en invandringpolitik som rör om minst sagt men som ändå är väldigt viktig att ta på allvar.

Nej, man är inte rasist eller främlingsfientlig bara för att man vill se kostnader och risker med den extrema invandringen. Är tex Finland eller Norge rasistisk för att man under 2014 tagit emot 2000 respektive 3000 flyktingar och inte 80-90000 som Sverige?

Faktum är att SD växer så det knakar, och de vore respektlöst att inte ta folkets röster och oro på allvar.

Man vill inte stoppa invandringen, men begränsa den. Stor skillnad!

I andra frågor så vill dom ge våra gamla bättre ekonomi och mer trygghet, och där satsar dom väldigt stort (deras största satsning). SD vill även skärpa straffen för grova brott. Kanske en bra jämnförelse just mellan brottslingar och gamla då de straffade i fängelse idag har bättre möjligheter, bättre mat osv än vad dom gamla har på sina äldreboenden. Känns kanske lite sådär.

Sverigedemokraterna arbetar ständigt i motvind, inte minst då de är ett relativt nytt parti och fel folk inom partiet fortfarande uttrycker extrema åsikter om framför allt invandrare osv, vilket partiet starkt tar avstånd till.

Skillnaden här kan man dock göra med Vänsterpartiet. SD har infört nolltollerans mot rasism och liknande och ger konsekvenser direkt när något sådant kommer fram. Allt våld, rasism och främlingsfientlighet får konsekvenser och väldigt många har bla tvingats avgå på grund av uttalden mm.

Vänsterpartiet däremot som är kommunistiskt och har många vänsterextremistern i och runt sitt parti säger ingenting när dessa drar fram i demonstrationer och kastar sten, bråkar med poliser osv vilket bara kan tydas på ett sett... värt att fundera över.

Sverigedemokraterna ser också möjligheter att satsa stort på vård, omsorg, skola osv just med pengar som man sparar genom minskad invandring medans andra partier antingen erkänner att satsningar inte går att genomföra i lika stor grad med invandringen (M) eller genom att säga att man har pengar till allt oavsätt invandring mm (S). Realistiskt eller inte? Avgör själv.


Feministiskt initiativ (Fi) lägger jag inte så mycket kraft på efter som varken dom eller tex Piratpartiet är i riksdagen, men kort kan man säga att Fi vill straffa männen för att få kvinnorna framåt.

Det talas om femenism men faktim är att det är femenistiskt extremism.

Man värderar tex könet före kompenens med kvotering, vilket inte ens behövs efter som klyftorna redan minskar.

Samtliga partier för en jämnställdshetspolitik, lika självklar som miljöpolitik som vissa tror att enbart Miljöpartidet står för. Lika väl där handrlar miljöpolitiken om något extremt där man ska rädda världen och inte ser realistisitk på hur det ser ut i Sverige, det land som redan idag är en av de länder i världen med bäst miljöpolitik!

Fi har även stora likheter i sin politik med Vänstern. Partiledare Gudrun kommer ju även ifrån Vänstern och är uttalad kommunist så det är ju inte så konstigt då.


Sist men inte minst

Rösta inte efter dom stora rubrikerna i media eller på ord som finns på valaffischerna! Alla partier får till fina ord i sin reklam. Ta reda på fakta och gör ditt eget val istället för att lyssna på alla välformulerade ord!

DIN röst är viktig, och DU gör skillnad för vår gemensamma framtid!


Det var allt för mig inför det här valet.

Fundera nu på hur DU ska lägga din röst.

Trevlig kväll och lycka till med ditt val i morgon!#val2014 #socialdemokraterna #moderaterna #vänsterpariet #folkpartiet #miljöpartiet #feministisktinitiativ

#kristdemokraterna#centerpartiet #kommunism #alliansen #sverige #framtid #skrämmande #framtid

Av Daniel - 13 september 2014 12:02

Det blev ingen vanlig fredagskväll direkt.

Såg på partiledardebatten och fick höra att en 2-årig pojke försvunnit i närheten av där vi bor (ca 1 mil bort).

Ett stort pådrag hade då letat ca 6 timmar utan resultat.

Det känder som att vi inte bara kunde sitta hemma utan gav oss ut med fyrhjulingen för att delta i letandet.

Det var bara 4-5 grader ute och dimmigt vilket gjorde det blött och kallt men vi körde runt i 5 timmar i den mörka skogen.

Kl.5 valde vi att åka hem för att sova då det kändes som kroppen var en isbit och ögonen gick i kors av trötthet.

När jag vaknade vid 10.30 igen var tanken direkt att åka tillbaka och fortsätta att leta men uppgifter kom vid 11 att pojken hittats vid liv vilket känns som en stor lättnad.

Han sägs ha hittats i just det område där vi letade hela natten.

Skogen var totalt svart under natten så det var väldigt svårt att se något, inte minst var man körde med fyrhjulingen och man blev snabbt trött av att hela tiden försöka se i mörkret.

Det sägs enligt nyheterna att pojken hittats vid ett kalhygge ca 1 km från där han försvann av en frivillig motorcyklist (crossförare) sittandes under en gran på kalhygget, och det bör vara just där vi letat.

Det känns frustrerande att vi inte hittade honom tidigare men ändå en lättnad att han efter omständigheterna verkar må bra.

Under natten gick tankarna hela tiden till pojken och hans anhöriga då det måste varit fruktansvärt att ligga i skogen rädd och iförd enbart byxor och t-shirt, och för de anhöriga att inte veta vad som hänt deras pojke.


Det var imponerande hur mycket folk som var på plats i Vikmanshyttan. Uppskattningsvis 1500 privatpersoner letade samt polis med hundar, helikopter och flera med fyrhjulingar. Till och med en glassbil var på plats för att försöka locka fram pojken med sin signal.

Dock var mitt intryck när vi kom till platsen att det var ganska oorganiserat och polis sa åt oss att vi själva fick ge oss ut och leta förutsättningslöst. Vi (jag och Erika) valde då direkt skogen där han nu också hittades.

Missing People var också på plats strax efter oss med mycket folk.

Kanske var det just bara för oss med fyrhjuling som organistatjonen var lite sådär för vi såg hela tiden nya grupper gående som skickades ut, enda in på morgontimmarna.

Men huvudsajen är att pojken nu är hittad!


Idag är man riktigt trött men lättad.

Nu kan man återgå till det vanliga, med bla valet :)
Med hänsyn till alla inblandade väljer jag att inte lägga upp några bilder, men mer information om hela händelsen finns att läsa här:

Aftonbladet

DT#valde #2år #försvunnen #missing #people #vikmanshyttan #dalarna #funnen #fyrhjuling

#missingpeople #sökande #kyla #natt #mörker #kallt #polis #lättnad #dt #aftonbladet

Av Daniel - 12 september 2014 18:45

Helgen rullar på här. Har spelat lite tvspel på morgonen medans Erika tog sig upp i morse och till soffan för att somna om ett par timmar till. Sen var vi iväg in till Hedemora och köpte mat på Lappens. Kokt korv med pommes blev det för mig. Ingen höjdare den här gången faktiskt. Korven var inte som den skulle, men skinn som inte gick att tugga eller ens göra hål på med gaffeln. Trist.

Var sen till Carl Hedin och köpte karmnyckel, en sån som man skruvar dörrkarmar med. Våra dörrar är så snea så det är helt galet. Bakdörren till garaget går inte ens att stänga om man inte lyfter upp hela dörren.

Skruvade en massa när vi kom hem men utan förbättring :( Fick ta till filen istället och "justera" en del så nu är det bättre. Karmnyckel blev ett onödigt köp och får bli en bra-att-ha sak och ligga i någon låda (som så mycket annat).Det här är karmnyckel, och karmskruv.


Det känns som lördag här efter som Erika är ledig i dag och i morgon men jobbar igen på söndag.

Vi lär inte göra så mycket dom här dagarna. Ja ska försöka hålla mig på lite avstånd från Erika som är lite småförkyld. Hoppas jag klarar mig.


På söndag är det dags för val.

Har medvetet inte skrivit något om politik inför det här valet på min blogg då jag tror att många tycker att allt känns ganska tjatigt när det står och diskuteras överallt just nu. Men jag ska erkänna att det har varit väldigt nära både en och två gånger att jag skrivit en del. I morgon kanske det också kommer några rader.

Att rösta är bland det viktigaste vi kan göra och då anser jag att det också är viktigt att under några dagar sätta sig in i vad man röstar på och inte bra läsa reklamen eller lyssna på valfläsket även om det är lite tjatigt under ett par månader.

Ingen behöver säga vad ni själva röstar på, men var tror ni jag lägger min röst?

Av Daniel - 11 september 2014 21:45

SSK vinner premiärmatchen med 3-2 efter straffar (0-0,1-0,1-2,0-0,0-1).

Det är inte en helt välspelad match men mycket fart och kamp.

Första perioden är ganska jämn, men SSK har något mer puck. Dock får man några onödiga utvisningar och får spela fler boxplay.

I andra perioden är AIK bättre, speciellt då det känns som dom får lite hjälp av domaren som släpper en hel del grejer som kunde varit utvisningar.
I SSK blir det lite rörigt och man straffas även då man spelar med för många spelare på banan, två gånger. Hög nivå i arenan och första matchen kanske är en orsak men det är ändå klantigt.

AIK tar också ledningen med 1-0 i andra perioden och 2-0 kommer även i tredje. 3-0 hänger lite i luften men SSK klarar av ett avgörande boxplay och kämpar sig sen tillbaka i matchen, lite med slarv även ifrån AIK och gör 2-1.

I sista minuten tar man ut målvakten samtidigt som AIK drar på sig en utvisning och med halv minut kvar av matchen gör SSK 2-2. Grymt starkt!

I förlängningen är AIK bättre men SSKs målvakt spelar mycket bra (hela matchen) och matchen går till straffar där SSKs Engström gör ett mycket snyggt mål och gör dom till vinnare.


Skönt att vinna, speciellt en premiärmatch och borta mot AIK. Starkt att vända underläget och kämpa emot uppfärsbacken som smög sig på under matchen.

Säsongen är äntligen igång och det är nu många poäng att spela om, men målet är SHL och inget annat. I vår får vi se om det lyckats...

Ny match om några dagar och på tisdag möter man storfavoriten Malmö och ikväll krossar Björklöven med 6-1. Det kommer att bli en spännande match.#ssk #aik #malmö #björklöven #allsvenskan #hockeyallsvenskan #södertälje #ishockey #hockey #shlAv Daniel - 11 september 2014 12:42

Det är en annan stor dag idag som är värd att fira.
Kebabens dag!När jag bodde i Södertälje åt jag kebab nästan varje dag. Så sjukt gott!

Här i Dalarna har jag inte hittat något ställe som kan leva upp till att göra en riktig god kebab.

Södertälje är ju uttalad till Kebabstaden med Sveriges godaste kebab så med det som referens är det svårt att bli nöjd.#kebabensdag #kebab #södertälje #kebabstaden #dalarna #sveriges #godaste

Av Daniel - 11 september 2014 11:21

Idag är det torsdag, men inte vilken torsdag som helst.

Ikväll startar nämnligen Hockeyallsvenskan!

Mitt SSK startar borta med derby mot AIK.

Kommer (troligtvis) att bli en väldigt spännande säsong där målet är att gå upp i SHL, och SSK ser ut att ha ett riktigt bra lag för den här säsongen.

Under flera år har det gått väldigt trögt för SSK och från att jag varit på alla matcher tidigare så var jag faktiskt knappt på någon match förra säsongen. Men så bor jag 20 mil ifrån också. Hade jag bott kvar i Södertälje hade jag förmodligen varit på alla hemmamatcher i alla fall.

Nu när man är så förväntansfull inför den här säsongen med stort S så känns det jobbigt att inte kunna se matcherna enklare. Väldigt få går ju på tv/nätet (via viaplay) och det blir både dyrt och jobbigt att åka ner på matcher, men några ska det helt klart bli!


Ikväll 19.00 drar det igång och då är det matchtröja på!

HEJA HEJA SSK!


 


#ssk #hockey #allsvenskan #shl #södertälje #aik #hockeyallsvenskan #ishockey #hockey

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Följ bloggen

Följ Fuck the past - Kiss the future med Blogkeen
Följ Fuck the past - Kiss the future med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se