Fuck the past - Kiss the future

Senaste inläggen

Av Daniel - 29 augusti 2014 22:12

Jag tog min paus till slut. Var ut med hunden, men bara lite snabbt då det kändes som man skulle blåsa bort.

Lagade sen mat. Blev köttkryta i dag igen, liknande den jag gjorde förra veckan. Bra mat som man kan värma och äta flera gånger av. Bra även som matlåda till Erika.

Åt mat och tittade på ett avsnitt av Hjem på svt-play.

Någon som ser den serien? En norsk serie om människor i en liten stad och deras koppling till varandra, väldigt kort sagt. Inte jätte bra serie men jag såg första säsongen i våras och då måste jag ju även se fortsättningen. Bra grej att titta på när man inte orkar tänka utan bara vill titta på något.


Kvällen spenderades vid datorn igen, och ännu mer företagande. Skallen går på högvarv. Är trött men ändå ganska nöjd över hur mycket jag lär mig. Får se om jag får använding något av allt framöver.

Ögonen är tröttast och det känns som dom håller på att gå i kors eller ploppa ut, men snart är Erika hemma och då blir det fredagsmys (typ se på tv i 30 min medans hon äter innan det är dags att gå och sova haha).

Saknar redan semestertider då vi inte bara bor på samma adress utan även träffas. Ok, lite överdrivet (men bara lite), men dom flesta dagar ses vi typ 2 timmar på kvällen, lagar man och äter tillsammans framför tvn innan det är dags att sova. Övrig tid är Erika på jobber, eller väntandes på någon buss på väg till eller ifrån jobbet.

Men men. En dag får vi väl pension och då kommer vi att ses hela tiden... eller. Hmm. Jag är ju 9 år äldre än Erika vilket betyder att jag förmodligen blir senil och hamnar på hemmet innan hon får pension hahaha :) Jaja, får hoppas hon har tid att hälsa på mig där då...Känner ni igen den här killen? Lite så jag ser ut just nu, eller i alla fall känner mig i ögonen :)

Men det är inte jag på bilden utan Marty Feldman. En härlig gammal skådespelare, bla känd från filmer av Mel Brooks tex Det våras för Frankenstein. Han var en kul kille.#företagande #läsning #köttgryta #hjem #svtplay # norsk #erika #marty #feldman #mel #brooks #frankenstein #ögon

Av Daniel - 29 augusti 2014 13:57

Sitter och läser om företagande på nätet. Kollar allt (kanske lite för blandat stundtals då man lätt klickar sig iväg) ifrån grunder i startande, bolagsformer, moms, skatter, betallösningar... allt. Skriver även på forum och få svar av folk med bra koll och det är också väldigt intressand och bra.

Började med att bara kolla det vanliga vardagsgrejerna på nätet, Facebook, läsa tidningen osv men halkar nu som oftast in på det här. När jag väl sitter och kollar något så rinner verkligen timmarna iväg också men så blir det ju ofta när man kollar något man är intresserad av.

Saknar någon att prata och bolla idéer och funderingar med. Har försökt prata med mina föräldrar (till och från i många år) om sånt här men jag blir oftast besviken när jag försökt då dom ofta inte tar sig tid att vilja förstå, se möjligheter och hjälpa till med lite driv. Dom har själva haft företag tidigare så lite kunskap finns ju helt klart, men tråkigt nog får man oftast bara höra att men ska tänka mindre (så litet så det aldrig ens blir lönsamt) eller att man ska vänta på nåt, bättre läge, mer pengar, större kunskap bla bla bla som om allt bara kom av sig självt en vacker dag :( Men men, nätet är ju bra, och i stort sett det enda jag har till det här.


Böckerna ja köpte om företagande går det tyvärr sämre med. Har så svårt att läsa på det sättet. Trist då det förmodligen är väldigt bra också. Men någon dag ska jag tvinga mig att bara läsa, så får vi se hur det går. Antingen somnar jag, blir hysterisk i frustration eller så kanske jag lyckas.


Har setat och kollat det här i nästan 5 timmar nu, sen jag klev upp och synen börjar bli lite suddig. Tror det kan vara dags att fixa lite mat och göra något annat en stund. Lite frisk luft kanske kan vara bra också.


Om du fick starta och driva ett företag, arbeta med precis vad du vill (vad som helst) utan tanke på om det ens skulle vara lönsamt eller fungera) vad skulle det då vara?


Här är en av böckerna jag köpt som jag ska tvinga mig att läsa någon dag, ska tydligen vara väldigt bra. Beställde den Redaktionen.se. Verkar ja mycket intressant och bra.
#företag #läsa #nätet #böcker #affärsideer #intressant #feedback #frustration #företagande #rivstart #redaktionen #lässvårigheter

Av Daniel - 28 augusti 2014 20:21

Sitter och ser Böda campin på tv. Lite småkul. Är ju inte riktigt samma camping som när jag var liten och var där i stort sätt varje sommar. Men det är säkert ett bra ställe för den som vill campa lite lyxigare :)

Tycker att det är nåt som luktar konstigt. Blir lite fundersam på var den konstiga lukten kommer ifrån. Nåt som är bränt i köket, fluga i lampan...?
Efter lite luktande konstaterades det att lukten kom från Erika som sitter bredvid. Konstig parfym... Nåt Taylor Swift tydligen. Inget för mig :)

Är seg idag (inget ovanligt).
När ja satt på sängkanten i natt och skulle sova kom jag på att jag bara skulle räkna lite på en affärside ja har i huvudet. Hade ju bara mobilen i mörkret så de blev lite jobbigt och tog en stund, men det blev ganska bra. Gjorde om allt på datorn när ja vaknade men de är ju en helt annan sak :)

Nu är reklamen på tv slut. Mer Böda.
Go kväll!

Av Daniel - 27 augusti 2014 21:17

Har varit dålig på att blogga nu på några dagar och då tyckte Erika att ja skulle skriva om min dag.

Och då tänkte jag skriva hur hon beskrev min dag :)


Idag har jag kört Erika till läkaren för att ta blodprov i Avesta. Körde sen henne till Borlänge för att jobba.

Hemma pratade jag med morsan i telefonen och sen åkte ja till Borlänge igen för att hämta hem Erika.

Det blev mycket åkande idag.

Over and out!


HAHAHA ja så var hennes version av min dag, och de stämde ju ganska bra även om det var lite förenklat :)Edit: Nu kom det ett tillägg som jag också var tvungen att skriva :)

Nu ska jag äta pommes och fläskkottlet... med rödvinsås.......gjort av pulver... och broccoli.

Av Daniel - 27 augusti 2014 16:07

Igår var det internationella hunddagen. Någon som firade den? :)

Nattis blev firad med kloklippning (som hon hatar) och en långpromenad i Falun.

Man kan dock tro att hon var på riktigt partaj efter som hon är galet trött idag.
#international #dogday #internationella #hunddagen

Av Daniel - 26 augusti 2014 11:15

Inte bara Dalatrafik fick några rader här igår utan även Miljöpartiet, och nu kan man redan ta del av nästa flopp.

Nu har dom kommit med ett förslag på att sätta upp en vägtull mellan Borlänge och Falun.

Jo men visst ska vi betala ännu mer skatt, på skatt, på moms, på skatt. Speciellt när man använder bil, och gärna där som det inte finns några bra alternativ heller. Suck!

Tyvärr är sista idioten är inte född än så det kommer väl mer framöver...


DT: Miljöpartiet vill ha vägtull mellan Falun och Borlänge
Nu behöver jag kanske inte skriva nåt mer om Miljömupparna inför valet utan kan lägga all krut på kommunisterna istället... (pulsen går upp bara jag tänker på dom och får lust att skriva direkt)
#vägtull #borlänge #falun #dalarnastidningar #skatt #meraskatt #massoravskatt #tunnelbanatilldalarnatack

 #miljöpartiet #dalarna #idioter #ylletomtar #dödabilismen #dödalandsbygden #dt

Av Daniel - 26 augusti 2014 01:03

Nehe, dags att gå och sova.

Och det är ju tur att man inte behöver bädda innan :)


https://www.youtube.com/watch?v=-y8mwJzgh7g#godnatt #sovgott #bädda #frustrerande #youtube

Av Daniel - 26 augusti 2014 00:15

Efter bara några timmar efter mitt missnöje mot Dalatrafik så läser ja att det bli debatt om "Bussrevolutionen".

Dalatrafiks Bussomläggning har upprört enormt många och nu ska dom ansvariga svara på allmänhetens frågor. Tack för det! Ska bli intressant.
Onsdag den 27 augusti kl.18.00, på andra plan i Kupolen i Borlänge.


DT: Bussrevolutionen som blev kaos.


Jag skulle vilja fråga varför man tar bort hållplatser som ändå ligger ut med vägen där bussen passerar.

Och så undrar jag varför man inte kan ha en buss som alla anställda från totalt ca 100 butiker kan åka hem med när dom stänger, skulle inte alla tjäna på det?
#dalatrafik #fiasko #buss #dalarna #borlänge #kupolen #dt #dalarnastidningar #bussrevolutionen #debatt #ansvariga #bussomläggning

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se