Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 15 september 2014

Grattis Sverige, till osäkerhet

Av Daniel - 15 september 2014 00:11

Då var valet avgjort och blev precis så som jag trodde innan, och också de jag var orolig för. Regeringen byts ut och Reinfeldt avgår.
Vad det byts ut mot blir väldigt spännande att se och jag hoppas för allas bästa att S sträcker sig långt över gränserna.
En rejäl röra sa jag innan att de skulle bli och ja tror också att poletten nu även trillat ner hos många där hemma framför tvn, tyvärr lite för sent.
Osäkerheten basuneras ut redan innan alla valkontor räknat klart sina röster.
Känns trist att säga det, men vad var det jag sa...!?
SD klättrar stort vilket inte heller är någon skräll. Grattis till dom!
Kanske är dags att dom andra partierna, media och övriga Sverige börjar lyssa på vad alla deras väljare säger istället för att tro att en oro över ett problem inte finns om man inte pratar om det eller kallar det rasism.

Övriga världen står häpna över Sveriges valresultat och det faktum att man tackar nej till att ha en av Europas storsta ledare som statsminister.
Men varför ska Reinfeldt vara kvar när man inte ser hans arbete och han istället får ett toppjobb i EU...

Hur allt nu kommer att bli återstår att se.
Regering långt över gränserna eller omval till våren, tex när Alliansens budget röstas igenom med stöd av SD...

Så här står det i Aftonbladet ikväll, och redan innan valet skrev bla brittiska tidningar liknande.
#val2014 #omval #avgång #osäkerhet #röra #framgång #sd #motgång #eu #reinfeldt #rödgrön #sörja #galenskap

 
 
Ingen bild

Agneta

15 september 2014 10:21

Svenskarna är ett skrämmande bortskämt folk! Eller ett slappt folk, som inte orkar ta till sig information - att läsa Aftonbladet eller Expressen främjar inte folkbildningen direkt!
HUR kan alla missat den värsta finanskrisen på nästan hundra år?! Sverige har klarat sig förvånansvärt bra! Herregud.

Daniel

15 september 2014 10:40

Ja det är ju väldigt underligt att man inte tänker längre än att man vill ha förändring just bara för förändringens skull.
För mig var den här utgången trorvklar, och har försökt få vänner och bekanta att förstå och idag är dom ändå förvånade hur utgången blev. Man vill ju inte säga det men folk är bra dumma ibland.
Alliansen förlorar inte på grund av sin politik utan för att dom suttit vid makten länge och för att folk enbart ser vad man inte har istället för vad dom faktiskt fått. Förändring till varje pris men utan tanke på vad det egentligen skulle innebära.
Skrämmande även hur media påverkar folk. Genom att välja vad som publiceras styr man folks bild efter som det egna tänkandet kopplas bort och man blint tar in dom stora rubrikerna.
Några vinnare finns det inte i det här, förutom SD då såklart.
Vid ett omval skulle det bli helt annorlunda och regeringen skulle få sitta kvar. Trist att så många ska ha så svårt att tänka före istället för efter...

 
Ingen bild

Kransen

16 september 2014 00:42

Vi kan väll alla fall vara överens om att SD är ett rasistiskt och homofobiskt parti ??? Det kan enligt mig ingen förneka 2014...

Daniel

16 september 2014 01:44

Jag förstår att många tror det, speciellt om man går på medias syn. Tittar man dock på hur partiet själva säger vilja vara och är så är det något annat.
Det går inte att förneka att det varit många stolpskott som varit med i partiet, och säkert finns det fortfarande någon kvar.
Men SD har satt en nolltolerans mot rasism och främlingsfientlighet och det är många som avsatts, tvingats avgå och uteslutits på grund av att dom inte passat in i vad SD faktiskt vill vara.
Partiet är relativt nytt och fick i början på 90-talet in folk som hade/har rasistiska åsikter, vissa har varit kvar och ploppat upp då och då men dom har man velat rensa bort.
Media försöker para ihop SD med andra partier (tex Svenskarnas parti, som det var starka demonstrationer emot bla i Malmö i augusti) som verkligen har extrema åsikter men det är inga SD vill förknippas med, enligt dom själva.
Ute i Europa växer högerextrema partier. Vissa mindre extrema andra mer.
Där vill man också gärna placera SD, just för att man för en invandringspolitik och inte passar in i någon annan grupp.
Lyssnar man bara på media, och andra partier så är SD självklart ett rasistiskt parti. Läser man istället själv på deras hemsida och lyssnar till deras politik och vad dom själva säger är det något annat.
Men som sagt, alla i partiet har inte varit rumsrena och det erkänner dom, men det betyder ju inte att partiet är rasistiskt och främlingsfientligt.
Det är inte många av våra andra partier som varit fria från skandaler och uttalanden heller.
Det paratas om att SD har fullt av fd brottslingar som ska regera i riksdagen (senast i Aftonbladet idag) men det talas inte om andra partier. Listan kan göras väldigt lång även bland andra partier (kan försöka få fram den långa lista jag sett om du vill. säg till i så fall.)
Sen kan man tala om Vänsterpartiet (och det gör jag ju väldigt gärna :) ). Vad dom står för, vilka som sitter i partiet och dess styre och vilka medlemmar dom har och dess åsikter och verkan talas det väldigt tyst om.
Vänsterextremismen växer galet mycket i hela Europa och så även i Sverige. Det är dom som kastar sten och bråkar vid demonstrationer med civila och polis, ofta maskerade av en anledning. Vänsterpartiet säger inget om dom. Vart är eras nolltolerans där!?
Jag säger inget om högerextremismen i Europa, den kan säkert vara illa, men i Sverige är det Svenskarnas parti och några till av mindre mått och dom växer inte anmärkningsvärt vad jag vet. SD är inte ett av som partierna.

Det här är vad jag personligen tycker och upplever. Jag accepterar att andra kan tycka annorlunda och diskuterar gärna olika syn på det hela.
Jag röstade inte på SD men tycker dom har en bra politik som är rak och ärlig, till skillnad mot dom flesta andra partier i riksdagen, och jag tror att det är just därför nästan 13% också lagt sin röst på dom i det här valet, inte för att man är eller tror att partiet är rasistiskt. Man ser politiken mer som realistisk och ärlig, speciellt i invandringspolitiken som andra partier vägrar att ens prata om. Den som inte inser att det faktiskt finns problem och bara stoppar huvudet i sanden är bara dum och obildad, eller starkt påverkad av media tycker jag. Men alla har rätt till sin åsikt :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se