Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2014

Leverans med dålig svenska

Av Daniel - 29 oktober 2014 16:22

Idag fick jag tillbaka min förstärkare ifrån Onkyo, men det var inte helt enkelt att få killen i från UPS att hitta hit.

Telefonen ringer ifrån ett skyddat nummer. När jag svarar är den en kille med dålig svenska som frågar vart jag bor. "På vilket hus du bor?".

Jag tror att de är någon kompis som ringer och skojar men försöker ändå få honom att säga nåt mer så ja kan avslöja vem det är. Jag säger att det är dålig mottagning och att jag hör honom dåligt.

Han fortsätter att säga samma sak om och om igen och sen, "På vilket hus du bor... nummer".

Jag säger mitt husnummer men då säger han att jag har fel.

Jag säger att ja vet vart jag bor men han säger att han då är hemma hos mig, "hemma hos dig nu".

Nej de tror ja inte, säger ja.

"77!? Nej du inte hus på 77".

Jo jag bor på 77, säger ja.

"Du bor på häst?".

Nej jag har ingen häst, säger ja.

Nu har ja börjat förstå att det inte är någon kompis i alla fall så jag frågar varför han vill komma hem till mig men han fortsätter bara att säga att han är hemma hos mig men räknar samtidigt upp andra nummer, "65, 23, 18..."

Ja tänker att de inte kan vara husnummer han ser efter som dom bör vara i följd.

Till slut säger han, "parkerat på brevlåda".

Jag frågar vart och han säger 77, men han kan inte vara på 77 efter som jag inte ser honom.

Ja så här håller det på i 5 min.

Tredje gången jag frågar varför han ska hem till mig säger han "UPS, jag är UPS".

Då förstår ja att han ska lämna paket och att han inte hittar hit.

Jag går ut för att se om han syns men ser inget.

Jag säger åt honom att stå stilla och säga vilket nummer han ser på huset närmast men nu mumlar han mest själv.

Efter 10 minuter utan att jag förstår honom och han inte heller verkar förstå mig säger han, "Nu hemma!" men han syns fortfarande inte till. Men så hör jag en bil som kommer i hög fart och ser i fönstret att han kommer. Säger åt han att stanna vilket han gör.

När ja öppnar dörren och går ut säger han surt från bilfönstret, "Nej du inte på 77 hus".

Jo jag bor på hus 77 säger ja och får mitt paket.

Jag frågar om han inte har GPS (dom andra som varit här har inte haft några problem att hitta).

"Jooo, GPS. Hitta din häst".

Okay säger ja bara och skriver på för att ja fått mitt paket och tackar så mycket innan han snabbt kör iväg igen.

Den killen kan inte ha de enkelt på arbetet. Gissar på att han var sen då han verkade väldigt stressad och utan att varken kunna sköta en gps eller språket lär han få en sen kväll innan alla paket är utkörda.#ups #paket #dålig #svenska #arab #invandrare #häst #nummer #brevlåda #post #fel #språk #problem #gps #stressad

 
 
Ingen bild

Linda

29 oktober 2014 23:33

Hahaha...hjälp vad kul!
Min man gick förbi och frågade:varför skrattar du så mycket. Han kollade på min mobil och jag läste lite om :jojo GPS. Hitta din häst. Haha...så kul.
Mannen skrattar också.:).

Synd om killen bara....

Daniel

30 oktober 2014 00:22

Haha ja de va kul men lite kaotiskt i telefon.
Killen verkade inte alls road :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se