Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under november 2010

Av Daniel - 18 november 2010 21:48

De blev vinst med 5-2 i den sjukt viktiga matchen mot Frölunda ikväll.

SSK var de bättre laget större delen av matchen. Frölunda har svårt att hänga med när SSK väljer att åka skridskor och drar på sig onödiga utvisningar. SSK har till en början svårt med powerplay (som vanligt) men lyckas ända bra sett över hela matchen.

Framåt har SSK ganska bra fart och visar vilja ikväll vilket man har saknat de senaste matcherna. I egen zon är de dock ofta nervöst och skakigt fortfarande.

Frölunda ser väldigt tama ut många stunder och kommer igång först i slutet av matchen.

I första perioden är de SSK för hela slanten. Andra perioden något jämnare men i tredje håller SSK ifrån och spelar starkt. Mot slutet försöker Frölunda öka och tar ut målvakten men Månsson som får mycket speltid sliter sig loss och gör hattrick i sin första hemmamatch!

Mycket viktig seger ikväll!

Fortsätter man med samma vilja och kamp så är man klart värda att vara på en helt annan plats i tabellen. 5-2 i kväll ett rättvist resultat.

  

Av Daniel - 18 november 2010 11:15

Erika gick iväg för att rida och kvar här hemma är jag med hundarna.

Känner mig lite trött idag. Blev ganska sent inatt.

Såg Bonde söker fru och sen spelade ja ett par hockeymatcher online mot Tomas (2 vinster hehe).

Sen blev de lite SVT play i sängen innan vi somnade.
Har börjat kolla på serien Våra vänners liv med en massa kända svenska skådespelare. Verkar bra.

Nattis har setat i fönstret i snart 30min och tittat efter matte och Gizmo ligger och sover framför kaminen. Konstigt att han inte tycker de blir för varmt, kan knappt sitta där själv. Gizmo gillar värme. Samma på sommaren när han tycker om att ligga i solen. Lite ovanligt att en hund är så. Dom är mysiga vovvarna.

Idag vet ha inte riktigt vad som händer annars.

har köpt ny lina till baksidan, som hundarna går i och borde sätta upp den. Den gamla gick av för några dagar sen. Är så kallt bara så man vill inte vara ute mer än nödvändigt.

Har träning i kväll också men ja kommer nog inte att åka på den. Har väldigt ont i handen. Leden mellan tummen och handleden är riktigt öm. Inte skönt.

Har inte många träningar kvar tills match nu så igentligen borde ja träna. Men tror ändå de är bra att vila handen några dagar i hopp om att de ska gå över.

Blir nog att kolla på ödesmatchen i kväll istället.

SSK möter Frölunda hemma i Scaniarinken. Båda lagen ligger i botten och ska man inte halka efter allt för mycket så måste man vinna ikväll.

Efter matchen mot AIK så känns de som en självklar förlust även ikväll, men man vet ju aldrig med SSK. Håll tummarna.Gizmo värmer sig framför den varma kaminen

Av Daniel - 17 november 2010 19:30

Halvseg dag idag.

Sov till typ 11 och efter att ha eldat de någon timme framför datorn.

Många tankar på hockeyn. Hur illa de såg ut igår och hur värdelöst de känns att de år efter år ser ut som skit i SSK.

Blir förbannad över hur mycket man ska bry sig igentligen. De är ju bara hockey, skulle nog de flesta säga...

Var iväg och småhandlade lite på ICA och var in på Woody för att titta på ny kamin och snacka luftvärmepump.

Har länge funderat på en luftvärmepump och ev byta ut den gamla kaminen mot en ny så man inte eldar så mycket för kråkorna.

Blir tyvärr inte så mycket klokare för varje gång man är och kollar. Snackade med ett par försäljare idag men dom hade inte så bra koll.

Nu när vi har haft alla gamla element avstängda i ett par år har man ju liksom ingen förbrukning att jämnföra med. Vill kunna ränka ut på ett ungefär vad de kostar att använda en luftvärmepump. De blir ju en utgift vi idag inte har. Vill ju inte frysa längre men samtidigt vill man ju inte leva på barkbröd och vatten.

En av försäljarna sa nåt om att en pump skulle dra ca 3kw/timme om de är noll grader ute och man vill ha 20 inne. De skulle i så fall bli en kostnad på över 2100kr/månad vilket ja tycker låter väldigt mycket.

De gamla elementen kostade mig runt 3000kr/månad första vintern när de var som kallast, långt över nollan.

Blir så tveksam och önskar att man hade någon som visste lite mer att snacka med, någon som inte vill sälja och tjäna pengar på en.

Får se om ja kan bli lite klokare genom hjälp på Zatzy, där brukar man alltid få hjälp av lite kloka människor.

Ikväll blir de häng framför tvn. Bonde söker fru och Berg flyttar in.

Senare kan de nog bli någon hockeymatch online mot Tomas.

I morgon är de träning, men ja känner mig lite tveksam om ja ska vara med. Har grymt ont i höger hand. Vet inte riktigt vad ja gjort men de känns som ja borde vila men får se i morgon hur ja gör.

Nu ska ja värma lite mat och sen sätta mig i soffan.
Ha en bra kväll!Köpa eller inte köpa? Vad är dyrt eller billigt? Frysa eller vara varm? 

Av Daniel - 16 november 2010 21:30

Skrev ett långt inlägg om matchen period för period men skiter i att lägga in de. Sammanfattar matchen istället, och de är ju inte så svårt.

AIK spelar full av energi medans SSK hamnar fel i varje situation, oftast på grund av strul man själva skapat. SSKs spelare rör sig mindre än spelarna på ett bordshockeyspel.
De två första perioderna ser SSK ut som ett lag brukar göra i säsongens första träningsmatch i augusti.

"Bara" 2-0 efter första perioden och de har man Sjögren att tacka för men sen kommer raset. Var man dåliga i första perioden så är de ingenting mot vad man är i andra.

5-1 vid paus och Jocke Eriksson rabblar upp allt man gör dåligt i en kommentar till Canal+. Han säger också:
-Vi är så dåliga idag så de är svårt att spela en hockeymatch.

Ja man kan ju bara hålla med.

I tredje spelar man upp sig något men vad spelar de för roll när matchen är avgjord sen länge.

Tycker synd om Sjögren som åter igen gör sitt arbete bra men som inte bara har motståndarna mot sig utan får noll hjälp av sina egna. Efter 5-1 får han nog och lämnar över till Helenius, som också han spelar bra.

Nye Månsson såg man då och då, mest genom hans blonda hockeyfrilla. Utfyllnadsspelare, precis som man trodde innan. De som SSK har hur många som helst av.

I varje intervju med en SSKs tränare säger man att man nött powerplay och boxplay. När ska man få se resultatet av de, eller är de kanske just de man får se!? Man är sämst i hela Elitserien i dessa former (och kanske i alla andra delar också).

Pinsamt!

AIK var de lag som skulle vara självklara till Kvalserien men de senaste matcherna har dom imponerat. Dom spelar med energi och vilja, i varje situation.

Ikväll äger dom SSK har allt som SSK saknar. AIK tar sin 6e raka vinst och SSK har lika många förluster i rad.

På torsdag möter SSK Frölunda. Vinst då är ett måste, för just nu är SSK nu de lag som spelar Kvalserien i vår, igen...


  

Av Daniel - 16 november 2010 14:00

Vaknade av solen i dag. Riktigt nice.

Inne var de hela 17 grader. Solen värmer bra.

Riktigt fint väder ute. Men igår var de nåt helt annat. Regn som övergick i snö och blåst. Var riktigt läskigt att köra till Falun och träna.

Snöspår på vägen och sniglar som kör i 50 är ingen bra kombination.

Vore vintern som de är idag skulle de vara okay, men tyvärr är de ju inte så.

Idag händer nog inte så mycket. Ska laga chili con carne och ikväll är de hockey. SSK möter AIK. Bara hålla tummarna och hoppas på de bästa.Fint väder utanför fönstret.En trött rottweiler :)

Av Daniel - 15 november 2010 12:45

Så har bloggen nått nya rekord igen!

Första halvan av november har gått och fler och fler besökare hittar hit. Under helgen (fredag-söndag) blev de hela 647 besökare och under fredagen blev de nytt dygnsrekord med 356 besökare! Tidigare dygnsrekordet var från 1 juli på 248 besökare.

Stort tack till alla som besöker bloggen!!!

 

  

 

Till alla er andra som också vill ha fler besökare till eran blogg rekomenderar ja Bloggtrafik.nu. Riktigt enkelt sätt att få fler besökare. Och något som ja inte trodde innan var att folk verkligen läser och kommenterar, men även mina kommentarer har ökat!

Klicka på loggan och registrera dig också så hjälps vi åt att få ännu fler besökare!

Av Daniel - 14 november 2010 22:00

Helgen går mot sitt slut och i morgon börjar ännu en ny höstvecka.
I eftermiddags åkte vi till mamma och pappa där vi bjöds på mat och fika. Även brorsan kom förbi en stund.

Mamma och pappa håller på och målar om inne i huset och de verkar bli riktigt bra. Ljust och fint. Allt mörkt dalafuru blir vitt, precis som vi önskar här hemma också. Mycket jobb bara att först lacka över alla kvisslor överallt innan man kan måla. Så fort de blir lite pengar över här så blir de målande här också.

Pappa fick en blomma och parfym. Blomman blev nog mamma mest glad över men parfym står alltid högt upp på pappas lista.

Tyvärr har han ofta inte koll bara på hur mycket man ska ha på sig. Men han gillar de och gör ju som han vill, men tar ju slut fortare.

Brorsan har fått jobb!

Han är ju utbildat rörmokare men inte jobbat som de på många år. Nu har han fått jobb för en firma i Avesta. Hur bra som helst. Egen firmabil osv. Hur kul som helst. Märker på han redan efter en vecka att de här är nåt bra.

Här hemma har Ensam mamma söker gått på tv. Inget ja hurrar över direkt men Erika tittar på de ibland. Men de spelar inte så stor roll när ja ändå sitter vid datorn.

Ska väl sjunka ner i soffan också om en stund har ja tänkt.

Hundarna har fått kvällsmat och elden knäpper i kaminen. Mysigt.

Tar och säger hej och adjö för den här helgen.

Avslutar med ett gott skratt.
HAHAHA, Mona Sahlin avgår.

Alla som inte är förvånade räcker upp en hand  

Go natt!Vore gott med en Toblerone nu...

Av Daniel - 14 november 2010 21:30

SSK har idag valt att "förlåta" Riku Helenius och hans två partykompisar efter snesteget då Riku åkte fast för rattfylla i torsdags.
Laget har haft ledigt några dagar när man skulle samlas ikväll skulle även Riku vara på plats igen.

Lagkapten Joakim Eriksson kommenterar de hela så här:

 -Vi spelare stödjer Riku helhjärtat. Riku är en mycket bra lagkamrat som vi vill hjälpa och stötta i den tuffa tid som han nu går igenom, det är så en riktig hockeyfamilj ställer upp.

Tycker nog att detta är ett klokt beslut från SSK. För att få bäst arbetsro är de bättre att försöka få de hela utagerat för att kunna gå vidare. Även på sikt är de sjyst att inte straffa Riku och de två andra för hårt. De tre spelarna kommer att stödja klubbens ungdomsverksamhet med en "ekonomiskt gåva".

Nu får man hoppas att grabbarna kan tagga till lite extra och visa att man verkligen vill vara en del av SSK som dom sagt vilket kommer att behövas framöver.


SSK har idag också gjort klart med forwarden Mathias Månsson, senast från finska laget Kalpa.

I SSK har man behövt en klar målskytt men inte hittat rätt.

Månsson har tidigare bla spelat för Skelleftår, Brynäs och Rögle men känns inte som de självklara nyförvärvet men då man har spelare på skadelistan kan han kanske bli en bra pusselbit i laget ändå.

SSK hoppas att Månsson är spelklar redan mot AIK på tisdag. 


På Aftonbladet kan man läsa mer om Helenius och Månsson.

Även också på SSKs hemsida.


Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards