Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 26 november 2010

Fryser!!!

Av Daniel - 26 november 2010 23:45

Mysfredag... skulle de bli.

Var iväg och köpte en ny kamin idag. En Contura 556.

Fick ett bra pris så då var de bara att så till. Skulle kostat 18500kr men fick den för 16000kr + en "hotellvistelse i herrgårdsmiljö" för två.

Så här långt var allt riktigt bra och humöret på topp.

Väl hemma fick vi ösa ur den varma glöden ur gamla kaminen så den skulle kallna innan vi skulle plocka ner den. Graderna inne sjönk snabbt då de är tokvinter ute.

När kaminen väl var borta visade de sig att skorstenen inte passade på den nya. Skorstenen hade några konstiga mått som man normalt inte har. Typiskt.

Snabbt iväg till stans kaminbutik innan stängning för att hitta nåt att använda som "skarv". Killen hitta nåt gammalt på lagret som kanske skulle funka. Deras installatörer var uppbokade ända fram till jul så någon hjälp hemma gick inte att få.

Väl hemma visar de sig att grejer så klart inte funkar men att de ev går att vända på "tratten" för att få de att funka.

De var mörkt och kallt så vi beslutade att sätta tillbaka den gamla kaminen och göra ett nytt försök i morgon. Men då hade hela skorstenen åkt ner ca 1dm. Måste upp på mellantaket för att se så de inte blivit en glipa. Risk att hela huset brinner ner då. Så de blev inte värme alls ikväll.
Kvällen som skulle bli varm och mysig framför den nya kaminen blev i stället riktigt kall.

Ute är de -10 och här inne är de 11 grader. Vi sitter med massor av tröjor, långkalsonger och jackor på oss och huttrar framför tvn i ljuset av massa värmeljus. Längtar tills i morgon när allt förhoppningsvis är klart, men timmarna innan kommer bli jobbiga. Brrrr.



Contura 556

 
 
Fiji

Fiji

26 november 2010 23:56

Det började ju bra iaf! Men fy fan lider med er hur det slutade! Låter inte skönt! Haft det liknande i sommarstugan när man kommit dit över julen och så har elementen frusit O.o De är fan inte kul!

http://fiji.soclog.se

Daniel

27 november 2010 00:08

Nä vi hurrar inte direkt. Men de är bara att gilla läget och värma sig med varandra :)
Förhoppningsvis blir de bättre i morgon kväll.
Håll tummarna.

 
nicke

nicke

28 november 2010 18:20

hej Igen :)
jag har en frågerstund på bloggen så ställ gärna en frågar på bloggen ;)

http://jagtrorhankallasnicke.blogg.se

Daniel

28 november 2010 20:38

Okay. Du ska få samma fråga som så många andra.
Varför dessa frågestunder? Du kanske blir först att svara på de :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa flashcards