Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 23 maj 2016

Spännande med grannar

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)


Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt och när tidigare grannar flyttar och nya ska komma.

Jag har haft både bra och dåliga grannar genom åren där jag bott. Vissa trevliga, andra tråkiga och några helt galna.

Till helgen flyttar ett nytt par in i huset bredvid. Som jag förstått är det par i våran ålder med små barn och liten hund. Har inte träffat dom ännu men det låter på den tidigare grannen som att det kan bli ok.

Dom tidigare var ju ungefär samma fast med någon lite äldre barn och med hästar. Dom hade vi bra kontakt med vilket kändes bra.

Det är svårt med grannar ibland.

Man behöver ju inte vara bästa kompisarna, men att kunna prata med varandra, respektera varandra osv är väldigt viktigt. Att ha god gransemja gör det så mycket trevligare.
Här "byn" där vi bor nu är alla bra och så länge jag bott här i Dalarna har jag faktiskt bara haft bra grannar. Annat var det tidigare...
Mins grannarna jag hade i Södertälje.

Jag bodde i en hyreslägenhet i nåt år på nedre botten och i samma trapp var de ganska rörigt.

I lägenheten mitt emot bodde en syrians kvinna som inte pratade svenska. Hon hade ett barn på ca 4-5. På dagarna brukade hon stänka ut barnet i trappen medans hon själv städade, lagade mat eller hade besök. Barnet stod och skrek och bankade på dörren i timmar. Då och då kom kvinnan ut och slog barnet så hon skulle vara tyst för att sen gå in och låsa dörren igen. Blev det för jobbigt höjde hon bara ljudet av sin arabiska musik så fick barnet stå och skrika bäst den ville.

Helt galet!

En gång när ja städade ställde jag ut dammsugarröret utanför min dörr i någon minut medans jag skulle göra något (mins inte vad eller varför) och när jag sen skulle ta in den igen så var den borta.

Dagen efter såg jag sen att den stod på grannens balkong... va hon nu skulle med den till.

Min mamma var på besök någon dag senare och mötte kvinnan i trappen var på hon nämde det här men fick då bara svar "jag kan ingen svenska" innan hon stängde dörren.

På nätterna hade hon ofta besök och man hörde hennes tv med arabiska program långt in på småtimmarna (som tur var hördes de inte in i mitt sovrum).


Ovanför mig bodde ett par i ca 30-års åldern. Han såg alltid sur ut men hon var trevlig och hejade alltid och småpratade lite ibland om man möttes.

Dom däremot slogs ibland med varandra. Och då menar jag verkligen slogs.

De lät som dom kastade möbler på varandra, skrek och härjade rejält när dom då och då var arga.
Plötsligt mitt i bråken kunde de bli tyst och man visste inte om båda fortfarande levde, men då kunde dom ha börjat ha sex och då fick man lyssna på de ett par timmar lika högljut :)

Dagen efter kunde man se dom gå hand i hand, med blåtiror.

En gång på dagen hade jag balkongen öppen och spelade musik. Dom kom tjejen och ringde på. Hon hade solat på sin balkong ovanför och undrade om jag kunde sätta på bättre musik. När jag öppnade dörren stod hon i bara trosor och öppen morgonrock... lite speciell haha :)


Sen hade vi finnen som bodde längst upp. En trevlig äldre man ca 50. Eller han var trevlig på vardagarna när han var nykter. Pratade ofta med honom utanför när han var på väg hem ifrån jobbet. Han hade nog jobbat på Scania hela livet och hade sin Scaniajacka från 70-talet på sig i alla väder :)

På helgerna var han till den lokala pizzerian och festade och sen på nätterna när han kom hem så var det inte ovanligt att han hade följe av polisen för något han gjort.

En gång vaknade jag vid 2 på natten av att det bankade i trappen. Mannen skrek på finska. Efter ett tag lystes huset upp av polis som omringat huset för att gå in och gripa mannen.

"SLÄPP KNIVEN", skrek dom flera gånger medans han krek tillbaka på finska. Minuten senare hörde man bara en duns och hur han skrej AAAAAJ medans polisen släpade ut honom till polisbussen i snön iklädd enbart karlsonger.

Efteråt fick jag höra att han varit på pizzerian och raggat men senare tappat bort sitt ragg. När han sen kom hem fick han för sig att hon kunde vara inne hos en annan granna som också var finne.

I karlsongerna stod han och bankade för att grannen skulle öppna dörren men när han inte öppnade försökre han slå sönder dörren med en yxa.

Ibland när man kom hem blev man stoppad utanför av polisen och då fick man vänta några minuter med att gå in tills dom lyckats gripa mannen för något...

I de huset var det alltid lite... spännande :)Bodde i lägenheten med blommorna. Den utländska kvinnan bodde där parabolen är.


Flyttade sen till ett litet radhus.

Dom flesta grannar var väldigt bra, även om det fanns personligheter som var lite spök.

En gubbe åkte in och ut på psyket, men han var trevlig. Han var fd hockeytränare. Ibland kunde han supa till och en gång skulle han grilla mitt i natten och höll på att elda ner hela huset. 
Han hade lägt ved i massor på sin lilla engångsgrill. Grannen närmast (en äldre dam) gick försiktigt ut och försökte påtala att det bra lite väl mycket men han ville bara bjuda på öl och korv haha.

Grannen närmast mig var frilandsjournalist. En lite äldre man som var riktigt knas.

Han var borta i flera veckor på jobb för att sen vara hemma några dagar och störa sig på mig.

Han hade skrivit en lång lista på hur jag störde honom som han sen lämnat till hyresvärden.
Jag blev kallad till ett möte för att reda ut det hela. Innan mötet hade jag ingen aning om att jag skulle stört honom.

Han hade dag och klockslag på en massa knäppa grejer.

Jag tittade på tv för högt (hade då en 28" tjocktv och inget bioljud direkt), jag kom hem för sent på nätterna, mina hundar störde honom, och mina föräldrar var för ofta på besök mm.

Bäst var när han sa att då mina föräldrar var på besök så stängde min mamma ytterförren så hårt så att han trodde att hela huset skulle välta hahahaha :)

Det blev inget av med hans anmälningar utan hyresvärden satt bara och skrattade.
Jag bad honom komma och säga till om jag störde istället för att ringa hyresvärden hela tiden.

Där efter blev han övertrevlig. Ringde på dörren kl8 på morgonen och ville bjuda på tårta. Vinkade ifrån bussen om han såg mig och frågade flera gånger om han fick köpa oxfile till mina hundar.

Nåt var nog inte helt hundra i hans skalle... men jag har för mig att han hade flera journalistuppdrag som var ganska stora.

I samma huslänge bodde också en tjej som sen kom att bli min bästa vänn. Vi är fortfarade väldigt nära och hörs ofta. Det var en rolig, och lite speciell tid att bo där :)Jag bodde där det nu står en solstol. Den knepiga grannen bodde längs ut till höger.


Bodde sen i ett annat radhus. Där hade jag en fd mc-biker som granne. Han var bra. Vi pratade ofta. Ibland hade han lite knuttar där som meckade osv och dom var alltid också trevliga.

Han hade skadat ryggen och kunde egentligen inte åka mc längre på grund av smärtor men han körde sin HD ibland ändå, full av mediciner. Sen kunde de gå ett par veckor utan att man såg honom alls, och då hade han legat nerdrogat i sin säng på grund av ryggen.

En nyår hade jag en rejäl fest med ca 30 personer. Vid 12-slaget träffade vi honom utanför och han var lite på lyset. Då bjöd han hem alla till sitt garage för att dricka öl och kolla på hans HD. De slutade med att han stod och börnade inne i garaget, och efteråt övertalade han mig att göra samma sak i mitt garage med min fyrhjuling. Helt galet men ganska kul :)

På andra sidan bodde först en gammal dam. Hon var väldigt skruttig. Man visst inte om hon levde förens det blev söndag och hon tittade på Söndagsöppet på tv. Då hade hon på högsta volymen för att höra något, men bara under de programmet för att sen bli tyst i en vecka igen.

Senare flyttade det in en medelålders kvinna där som hade sina barn på halvtid. Hon trodde hon själv var typ 18 men var kanske mer runt 45. När barnen var där skulle de spelas strandtennis på gatan, grillas osv. Hon spelade Gyllene tider om och om igen. Veckorna barnen inte var där var hon ute och raggade unga killar som hon drog hem och hade sex med.

Hon förfestade med att lyssna på Gyllene tider eller Lotta Engberg, samma låtar om och om igen (höll på att bli galen) och på natten stönade hon (överdrivet) extremt då hon hade sex.

Dagen efter ville hon gärna komma över och prata och kunde säga "ursäkta om jag störde dig i natt" med ett stort leende. Men hon var ganska trevlig i alla fall... andra grannar hade ju varit sämre :)Det ser jäkligt trist ut nu men baksidan var trevligare. Han med HDn bodde till höger.


Ja man vet aldrig vad man får för grannar, men det brukar bli bra till slut i alla fall och så blir det nog även den här gången :)


Hur är era grannar?

Har ni haft några skräckexempel?

Hur är du själv som granne?

 
 
Sofia

Sofia

26 maj 2016 20:32

Varför använder du den inte? :D

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

27 maj 2016 11:54

Menar du min domän? Nja de har väl mest bara inte blivit av :) Tänkte bloggat där men nu när bloggen stått ganska stilla har de inte blivit av. Och sen hittar ju alla hit redan :)

 
Sofia

Sofia

2 juni 2016 10:45

Läst igenom hela inlägget nu, riktgt intressant o läsa!

http://nouw.com/mittlivsomsofia

Daniel

4 juni 2016 10:39

Det blev lite långt men kul att någon orkade läsa :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 20 maj 2016 12:05


Så här känns det verkligen ibland. Vi har så galet svårt att komma på vad vi ska äta VARJE DAG :) När vi väl handlar så är det nästan alltid samma mat. Vi har pratat om att äta mer varierat och bättre i flera år men ändå äter vi samma flera gånge...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards