Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 14 december 2010

Rätt till barn

Av Daniel - 14 december 2010 11:30

Fick många kloka kommentaret till mitt tidigare inlägg om vilka som bör har rätt att skaffa barn.

Lämnade min egen åsikt tom just för att få höra vad andra tycker och igentligen tycker ja nog inte så mycket anorlunda.


Att säga vem eller vilka som inte bör bli föräldrar är svårt men alla bör inte ha rätt att skaffa barn.

En person med gravt psykisk ohälsa, narkomaner, alkolister osv är grupper som inte ska bli föräldrar.

Ett barn kan säkert få en bra uppväxt med mycket kärlek osv av dessa, men ja tror att risken för problem på många sätt är stor.

Tyvärr är de allt för många som blir föräldrar efter kanske en kväll på krogen eller liknande och de är ju väldigt oansvarigt.

Alla bör tänka igenom och kanske mer eller mindre planera för sitt framtida föräldraskap.

De som behöver hjälp för att bli föräldrar får nog ofta gå en ganska jobbig väg innan dom kanske lyckas och många tankar hinner nog väckas på vägen. Planeringen att bli föräldrar tror ja är väldigt viktig, oavsätt om man "tillverkar" barn hemma eller med hjälp.

Sen tror ja man ofta är mer förberedd på vad man verkligen vill och om man är mogen och ansvarsfull nog när man kliver in i en behandling eller adoption. Om inte annat så är de en del regler som ska följas.

Vilka som kan bli bra föräldrar är svårt att säga. Ämnet är väldigt stort. Men att kunna ta ansvar, ge kärlek och sätta barnet före sig själv bör vara saker som ska vara självklara tycker jag.

De optimala är väl om man är en mamma och en pappa, men sjävklart handlar de om att ge kärlek till barnet om man så är två mammor eller kanske blir ensamstående. Viktigt tror ja dock är att barnet får en manlig förebild även om de inte finns en självklar pappa i hemmet, eller omvänt.

Vad gäller handikapp och barn så tycker inte jag att de ska vara några hinder. Är man klar i skallen så spelar de ingen roll om kroppen inte funkar fullt ut. Barnet vet inget annat när de föds och kommer känna av den kärlek de får oavsätt. Psykiska hinder är en helt annan sak och bör värderas, om de går från fall till fall.

Barn som föder barn, alltså om man är under 18år tycker jag automatiskt ska få kontakt med någon form av "stödjare" som kan hålla lite koll och ge stöd. Tex en 16åring kan säkert bli en jättebra förälder men ja tror att stöd utifrån är väldigt mycket viktigare när man själv kanske inte är helt vuxen.

Nu har ja gett lite av hur jag ser på ämnet. De går att sätta upp en massa grupper på lämpliga eller ej och diskutionerna skulle kunna bli långa. Fortsätt gärna att kommentera. Det är ett väldigt intressant ämne och de är roligt att höra hur folk tycker och tänker.


Avslutar med att lägga in ett filmklipp som upprör enormt!

Här är någon som helt missat hur man är en bra förälder och vilka idioter de finns!
Kommentera gärna även detta!



Vill man spinna vidare i ämnet IVF och rätten att skaffa barn kan ja rekommendera Dokument utifrån på SVT som jag såg för några dagar sen.

Det handlade om olika typer av graviditetsbehandlignar där man inte bara fick hjälp att få barn utan även på olika ställen fick välja allt ifrån kön och genetisk utformning.

Hoppar över att gå in på vad ja tycker om de för den här gången då ämnet är enormt stort, men klart intressant och sevärt!

http://svtplay.se/t/103472/dokument_utifran

Designade barn

Vilket barn vill du ha? Modern teknik gör det möjligt att bestämma såväl kön som arvsanlag - redan i provröret. Sedan årets Nobelpristagare i medicin Robert Edwards genomförde den första provrörsbefruktningen 1978 har tekniken utvecklats snabbt. Snart kan vi designa våra barn. Men är det en dröm - eller mardröm? Fransk dokumentär från 2010.



 
 
Dina

Dina

14 december 2010 18:53

Usch, det var det värsta jag sett på länge...
Stackars barn! :-(

http://www.dinasblogg.bloggplatsen.se

 
Faktamannen

Faktamannen

14 december 2010 19:20

Det var bra att du utelämnade din egen åsikt när du ställde frågan då detta ofta formar många kommentarer. Men jag förstår inte riktigt varför den allmänna uppfattningen verkar vara att narkomaner och alkoholister automatiskt är dåliga föräldrar? Självklart far ett barn illa om någon vårdnadshavare aktivt missbrukar droger (inkl. alkohol) på ett sätt att vårdnadshavaren inte ens kan ta hand om sig själv. Barn mår antagligen inte heller så bra av att en förälder i hemmet missbrukar öppet och uppträder påverkad inför sitt barn. Men narkomani och alkoholism är så mkt bredare än så. Det finns t ex många med dessa problem som inte är aktiva, men de kommer alltid vara narkomaner eller alkoholister ändå, då det är något ingen blir "frisk" från.

Det finns också människor som inte fungerar utan sin substans, men är uteslutna att få hjälp med t ex underhållsbehandling av olika anledningar. Dessa straffas ofta med att inte ges fler chanser trots att de har bättrat sig, pg a sina gamla synder. Hur ska de göra? De sköter sin underhållsbehandling själva och enda skillnaden från de som får sin hjälp genom sjukvården är att de är tvungna att införskaffa sig sin "medicin" på olaglig väg. Trots detta kan de vara väldigt bra föräldrar och ge sina barn en trygg uppväxt.

http://faktamannen.bloggplatsen.se

Daniel

14 december 2010 20:14

Var just av den anledningen ja inte ville komma med någon egen uppfattning själv till en början. Blir lätt att de mest blir "ja håller med" eller liknande kommentarer. Blir bättre när folk får tänka själva :)

Vad ja menade med narkomaner osv var så klart de som ännu inte blivit nyktra. Att man som drogberoende skaffar barn anser ja vara väldigt oansvarigt då ens vardag allt som ofta inte ser olika ut och snabbt kan förändras just på grund av drogerna.
Sen är man aldrig sin riktiga person så länge du har någon form av drog i dig. Ett barn bör väl få växa upp med rätt person och inte någon som ständigt förändras.
Den som är nykter och kommit ifrån de gamla har så klart samma rätt som vem annan som helst tycker ja.

Skulle de vara så att man lever på något som sjävmedisinering tycker ja man ska lösa de problemet först innan man skaffar barn, av samma orsak som ja nämnde övan.
Tråkigt om de inte kan få den hjälp de behöver, men de ska inte ett barn behöva lida för.

Om någon hamnar "på fel bana" när barnet redan finns kan de kanske vara bra att försöka lösa situationen från fall till fall. De är inte säkert att barnet far illa och bör då så klart få vara kvar med sina föräldrar. Men föräldrarna måste ha så stort hjärta och ansvar att dom inte vill utsätta sina barn för den miljö allt detta kan innebära, om de så gäller sprutnarkomanen på Plattan eller den fina rikemanssnortaren.

 
Tomas

Tomas

14 december 2010 22:28

Klippet var hemskt att se. Men ett perfekt exempel på en icke lämplig förälder. Hon måste varit psykiskt störd. Eller så var hon ett fall av "jagvillintehabarnmenfickdetändå". Stackars barn säger jag som far illa på detta sätt.

http://tomasbloggar.blogg.se

Daniel

15 december 2010 00:09

Ja hon var ett riktigt svin. Förstår inte hur man kan göra så mot ett barn. Sjukt att använda sin aktoritet som vuxen för att trycka ner ett barn på de sättet.
Hade varit intressant att se hela programmet hon var med i.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards