Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 14 december 2010

Svenska självmordsbombare!?

Av Daniel - 14 december 2010 13:45

Har funderat några dagar nu sen självmordsbombningen i Stockholm. Taimour Abdulwahab var ju svensk medborgare, alltså svensk. Innebär detta att vi har svenska självmordsbombare?

Min fundering grundar sig i när man som invandrare blir svensk. Borde väl vara när man blivit medborgare? De flesta skulle nog säga att de är så men hur många skulle idag säga att vi har svenska terrorister?

I Aftonbladet står de idag om att Säpo kartlagt närmare 200 islamistiska extremister i Sverige, svenska medborgare!?

Detta står att läsa:

"Mannen som kallar sig Abu Zaid står på en arena i Somalias huvudstad Mogadishu. Han tittar in i kameran och säger på ren svenska:

– Bröder och systrar, jag uppmanar er att komma till Somalia och göra jihad.

I bakgrunden hörs ljudet av skott från skjutvapen. Mannen säger att det är ”en plikt” att delta:

– Att ni tar del av denna kamp mellan gott och ont, mellan mörker och ljus, mellan sanning och lögn.

Det korta filmklippet har spridits på nätet under november och december och är ett exempel på den aggressiva rekryteringen som pågår. Även i Sverige."

De har tidigare pratats i tv om att fritidsledare i bla Malmö och Göteborg försökt rekrytera ungdommar till så kallade träningsläger.

Att de sen smäller i tex Stockholm tycker jag inte är nåt konstigt.

Sverige ska självklart hjälpa utsatta och ta emot invandrare, men är de på bekostnad av sånt här?

Samtidigt som de är hemskt vad som händer så ser ja de ganska intressant i vad vår Svenska befolkning tycker och tänker.

Kommer en "Kalle Andersson" bli en terrorist och självmordsbombare eller är de bara någon med utländskt namn? Båda är ju svenskar, eller?
Vad tycker du?

Kom gärna med en kommentar!


Läs mer om detta i Aftonbladet.

 

Här är några som Aftonbladet idag pekar ut.

"Mirsad Bektasevic, 23 Föddes i Montenegro, familjen flydde till Sverige 1994 och flyttade till Kungälv där Bektasevic gick i skolan. Planerade en självmordsattack i Sarajevo 2005. I terrorcellens lägenhet hittade polisen bland annat sprängämnen och ett speciellt bälte för självmordsbombare. Dömdes till drygt åtta års fängelse för terroristbrott. Han avtjänar numera straffet i Sverige."

 

"Mohamed Moumou, 43 Flyttade till Sverige i mitten av 80-talet. Blev svensk medborgare tio år senare när han gifte sig med en svenska som konverterade till islam. Tillsammans fick de fyra barn. Antog täcknamnet Abu Qaswarah. En av ledargestalterna i al-Qaida i Irak. Arbetade under flera år som assistent åt en handikappad man i Stockholm. Har bevakats av Säpo och klassats som terrorist av EU och FN sedan 2006. Nämns i de Wikileaks-dokument från amerikanska ambassaden i Stockholm. Mohammed Moumour dödades i en eldstrid med amerikanska trupper i Mosel, Irak, i oktober 2008."


"Oussama Kassir, 44 Kom till Sverige från Libanon vid 18 års ålder. Han arbetade som svetsare och rörde sig mycket i Stockholms krogliv. Han misstänktes ett tag för stämpling till terrorbrott i Sverige. Pekades ut som en av dem som försökte bygga upp ett träningsläger för al-Qaida-krigare i delstaten Oregon. n?Han greps i Prag 2005 och utlämnades till USA. Dömdes förra året till livstids fängelse för bland annat sammansvärjning i syfte att döda amerikaner."


"Mohamed Abo Talb, 56 Född och uppvuxen i Egypten. Kom till Sverige 1983. Bodde i Uppsala med fru och fyra barn. Placerade ut två bomber som detonerade utanför flygbolaget North West Orients kontor och den judiska synagogan i Köpenhamn sommaren 1985. Bomberna dödade en person och skadade 26. Placerade även en bomb utanför flygbolagets El Als kontor i Amsterdam. Attentaten utfördes på uppdrag av den palestinska kampgruppen PPSF, där Abo Talb varit medlem. Dömdes 1989 till livstids fängelse och utvisning för mord, mordförsök, allmänfarlig ödeläggelse med mera. 2007 fick han sitt straff tidsbestämt till 30 år."

 

"Makram Mejri, 36 ?Svensk medborgare sedan år 2000, med rötter i Tunisien. Drev under många år en städfirma i Stockholmsområdet. Har fru och två söner i Sverige. Åkte till Syrien 2007 för att ta värvning med terrorgruppen ”Islamiska staten Irak”. Gruppen gjorde sig känd för att kräva Lars Vilks huvud på ett fat. Dödades i en självmordsaktion i Irak 7 augusti 2010."

 

 
 
sus

sus

14 december 2010 14:36

Jag har min åsikt ganska klar...Tyvärr blev jag INTE de minsta förvånad att detta hände....Det här är bra början,. JAg anser de är daxs för Svergie att VAKNA nu innnan de är försent. Om jag är rasist ??? Nej, men jag är REALIST, och svenska invandrings politiken behöver ses över.

http://dusisus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jessica

14 december 2010 20:16

Ja, dem är absolut Svenskar precis som du och jag.
Sverige borde inte döma ut alla invandrare, och muslimer till något dåligt.
Alla är inte så.
Alla mina invandrar/ mislim vänner är helt emot självmordsbombning, våld, mm,
Så kom inte o tänk att " INVANDRARE " , o " MUSLIMER" är så!
Alla är olika, och dem flesta är bra människor.
Vi svenskar är minst lika dåliga.
Har du läst om allt våld, mord, och våldtäkter av svenskar? och då menar jag svenskar som " KALLE ANDERSSON" , och sådana namn.
Bye...

Daniel

14 december 2010 20:20

Självklart gör svenskar som "Kalle Andersson" också brott. Ja har inte dömt någon utan bara ställt en fråga.
Sen kan man ju undra om Kalle Andersson skulle bli en självmordbombare. Och vad ja förstår på dig så tror du de lika väl som dom andra... där vet ja inte om ja håller med.

 
Captain Awesome

Captain Awesome

14 december 2010 21:23

I min åsikt: Religion gör mer skada än nytta.

http://captainawesome.bloggagratis.se

 
IL

IL

14 december 2010 22:36

Nej, jag tycker inte man är svensk bara för att man är medborgare :-/

http://il.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna

15 december 2010 08:27

Jag tänker att det handlar om flera olika saker i ditt resonemang, när blir någon svensk? Juridisk har du inte samma rättigheter om du har permanent uppehållstillstånd som om du är svensk medborgare. Så visst: du är svensk då du har svenskt medborgarskap. Men vad betyder det? Vad innebär det att vara svensk? Finns det någon värdering i att vara svensk? Är jag bättre än någon annan för att jag är svensk? Besitter jag vissa moraliska eller etiska egenskaper för att jag är svensk? Tål jag kyla bättre för att jag är svensk? Står jag bättre ut med mörkret för att jag är svensk? Är jag blond för att jag är svensk?

Då det kommer till brott och de grupper i samhället som begår brott finns det statistiskt två grupper som är överrepresenterade i brottsstatistiken, det är 1. Män och 2. Människor som lever under knappa ekonomiska förhållanden. Det går naturligtvis att fundera över varför just dessa två kategorier människor begår mest brott. Jag kan tänka i alla fall två anledningar; 1. Att de på grund av sin biologi är mer våldsbenägna 2. Att det på grund av det samhälle vi lever i socialiseras in i en roll där våld är mer accepterat.

Jag tänker att detta fakta kan resultera i resonemang i from av att alla män är våldsamma, eller att alla fattiga är tjuvar. Dock tänker jag att min erfarenhet av män ej ser ut så, jag känner många män som ej är våldsamma och många fattiga som inte på några premisser begår brott. Jag känner även det omvända: kvinnor som är våldsamma och rika som fifflar och skattefuskar. Jag tänker också att det är läskigt men en värld där vi bedömer människor så svartvitt och inte kan se bortom vår förförståelse och våra fördomar. Jag tänker också att om jag i mitt liv bemöter alla män med stor försiktighet, tårgas och skyddsväst kommer förmodligen deras våldsbenägenhet att öka, oavsett vad den beror på. Därför blir jag lite obehaglig till mods då jag läser dina tankar om invandrare är svenskar och om svenskar begår självmordsattentat. Jag tänker att vi i Sverige och vi människor i världen har ett stort problem med terrorism och om vi vill komma tillrätta med detta tror jag vi måste sluta tänka vi och dom, vi goda och dom onda.

Min utgångspunkt är att vi människor alltid är mer lika än olika. Människor och grisar är identiska till 99%, alltså bör jag och självmordsbombsmannen på drottninggatan vara mer än 99% lika. Bara en tanke.

 
Andrea

Andrea

15 december 2010 19:32

Du undrar när en invandrare blir en svensk? mitt svar är att så länge man inte har svenska föräldrar så kan man aldrig bli SVENSK. Det är ganska logiskt faktiskt. Ne precis det är dethär som är tacken för att vi öppnar upp vårat land å trycker ner pengar i deras halsar, de tackar alltså med att börja bomba mitt på öppen gata.

http://snowwhite.bloggplatsen.se

 
kottenz

kottenz

17 december 2010 12:45

haha nice blggg

http://www.Nattstad.se/kottenz

Daniel

17 december 2010 12:58

Tack!

 
Ingen bild

anonym

11 april 2012 22:10

asså vadå, som om vi trycker ner pengar i derass halsar hur dum kan man va jag e halv svensk och hal tunisisk och 12 år och föresten det var bara en person som bombade sig själv i sverige jag jag vet att vissa folk bombar sig själva som är svenska medborgare men de har ett skäl?

Daniel

12 april 2012 14:22

Nu förstår ja inte riktigt va du vill säga, men tack ändå för din kommentar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards