Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under januari 2011

Av Daniel - 16 januari 2011 15:15

Såg den här filmen för några dagar sen. En film ja aldrig hört talas om innan.

Filmen är ett svensk drama där man får följa olika personers öden över en dag och hur de till slut hamnar på samma plats. Bra handling som hela tiden för en framåt i filmen.

Intressanta karraktärer men med något skiftande skådespelarprestationer.

Tuva Novotny och Ulf Brunnberg är riktigt bra. Sen överraskar filmen med att ha med Danny Glover, och han går ju i en egen liga.

Stefan Sauk har jag aldrig sett någon storhet och han är nog också den sämsta i den här filmen.

Många andra kända svenskar dyker också upp i olika biroller.

Betyget känns svårt att sätta. Filmen är ganska bra men vissa saker som höjer filmen vid nåt tillfälle är också samma saker som sänker mitt helhetsintryck. Bra och mindre bra skådespeleri. Bra effekter men med inslag av några riktigt billiga klipp. Kanske något man vanligtvis inte tänker på, men sån är jag.

Betyg: 3 av 5.

 

 

"För kärleken" är en berättelse som väver samman fyra skilda livsöden - Moses, Karins, Francis och Bosses. Under en helt vanlig dag ställs de inför till synes triviala val utan att inse att beslut som förefaller banala i stunden, helt plötsligt kommer att visa sig vara livsavgörande och våldsamt förödande när deras vägar korsas.

 

Av Daniel - 15 januari 2011 19:30

SSK tog emot Linköping idag. SSK med stort behov av poäng (som vanligt) började riktigt bra. Hela första perioden äger man och vinner den med 1-0 efter mål av Linus Videll i den 14e minuten.

Man har också 2-0 inne men ännu en gång den här säsongen får man målet bortdömt.

Enligt kommentatorn på Canal+ (som allt för oftast inte vet alls vad han snackar om) är de först för offside i målgården men när 2a perioden börjar säger han sig ha fått uppgifter om att målet dömts bort för att videodomaren inte kunnat se om pucken var inne eller inte efter som målvakten höll plocken över.
Frågan är om de var någon annan inne i hallen som missade att pucken var inne!? Inte minst domarn måste ju sett att pucken var i mål och inte ens behövt ta till någon videodomare. Riktigt skitdåligt!!!

SSK har flera bra chanser i perioden och bör minst haft 2 eller 3-0.

I pausen säger Linköpings coach Hans Särkijärvi att dom gjort sin sämsta period den här säsongen (exakt samma sak sas de från Brynäs förra matchen som SSK vann med 3-2).

I 2a perioden kommer så LHC igång något och skapar lite mer spel medans SSK blir lite mer försiktiga.

Och så 10.44 kommer 1-1 genom en tavla av Sjögren i SSKs mål.

Jämtin lägger ner en hög puck i SSKs zon. Sjögren åker ut och ska ta pucken men pucken studsar rakt ut till Erik Andersson som kan lägga in pucken i öppet mål. Ett riktigt skitmål!!!

1-1 inför 3e perioden och nu är SSK tillbaka med mer skridskoåkning och vilja igen. Båda lagen har chanser men SSK är de klart bättre laget.

I sluter får man även spela 5 mot 4 men lyckas inte få in pucken.

Matchen går till sudden och SSK trummar på rejält. Med 3 forwards och en back ska man vinna matchen. Man skapar flera bra chanser men 3.29 tar matchen slut då LHC sätter 1-2.

Riktigt jäkla surt!


SSK är de helt klart bästa laget och sett över hela matchen så ska man vinna. LHC agerar blekt och de är igentligen bara Jämtin som syns då och då. Oftast genom att vara grinig eller när han leker "döende svanen" när han försöker filma fram någon utvisning.

I SSK är Robert Carlsson bra. Han spelar så som man alltid vill se honom. Tacklar mycket och är rak och tuff i sitt spel. Linköpings Victor Ekblom fick känna på en av Robbans rena tacklingar och fick hjälpas av isen lite groggy.
Videll blixtrar till då och då tillsammans med Almtorp och Lehoux. Lehoux väntar dock fortfarande på ska komma igång ordentligt.

På backsidan är Arto Laatikainen riktigt bra och växer mer och mer för varje match.
Sjögren i målet har några bra räddningar men tavlan som orsakar 1-1 får bara inte hända!


Idag kom så också nyheten att SSK värvat JVM-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, senast i Almtuna.

Kontraktet ska vara säsongen ut.

Personligen blir ja lite undrande hur ledningen i SSK tänker.

Man har Helenius och Sjögren men värvar ännu en målvakt.

Okay om de vore på sikt. Pettersson-Wentzel är ju bra, men när de bara är över den här säsongen känns de konstigt.
Helenius som man hela tiden stöttat efter "rattfylleskandalen" har knappt fått stått alls medans Sjögren gjort bort sig gång på gång.
Sjögren var fram till jul riktigt bra i mål men Helenius ska helt klart ha fått några matcher för att få en ärlig chans.
Blir intressant och se hur det blir nu... Känns som ledningen mest lyssnat på ropen från hemsidans forum, om de nu inte finns någon underliggande orsak som man inte gått ut med.
Hur som helst får man önska Fredrik välkommen till SSK!

Av Daniel - 12 januari 2011 13:45

Gjorde en ny header för ett par dagar sen. Eller helt ny är den inte utan ja gjorde bara om julheadern lite. Blev inte riktigt nöjd så de lär inte dröja allt för länge innan ja byter igen, vet bara inte hur ja vill ha de.

  

  


Vilken header har varit snyggast så här långt?

Av Daniel - 12 januari 2011 13:30

Här sitter man och ugglar.

Är lite seg idag (ifs som vanligt).

Somnade vid 2 tiden och gick upp vid 7. Gäsp.

Funderar på när minnet till datorn kommer i brevlådan. Beställde i lördag och hade hoppats på att fått de igår eller idag men lådan var helt tom.

Är lite sugen på ny dator, fast samtidigt känns de fel att lägga pengar på. Men tänk vad skönt de skulle vara att kunna göra de man ska utan en massa problem hela tiden, och dom saker som ska ta 2 min inte behöver ta 1 timme.

Får se om de blir någon skillnad mer minne först.

Skulle vilja få tag på Windows 7 billigt på nåt sätt (gratis hade ju varit bäst).
Är de ingen som pluggar och får bra rabatt någonstans? Hoa till i så fall om ja får köpa genom dig!


Igår var pappa här med Joel. Pappa plockade in lite ved medans Joel såg på Musse-dvd.

Jag satt med Photoshop större delen av dagen.
Satt och testade lite olika grejer som man ev kan komma att använda framöver. Roligt att testa sig fram och lära sig nya grejer.


Har lite torka på vad ja ska blogga om just nu. Händer inget speciellt på nyhetssidan, varken här hemma eller i världen. Lite tråkigt.
Men men. Ibland är de lite trögare...

Av Daniel - 9 januari 2011 18:45

Puh vad jobbigt de är att vara förkyld.

Först nyser ja 2-3 gånger/timme för att nästa dag inte kunna nysa en enda gång. Att nysa är ganska skönt, men lite irriterande när de sker ofta. Men att känna hur en nysning är på väg men inte nå hela vägen är tiktigt irriterande. Sticker i näsan och ögonen rinner. Inte nice.

Tror dock att ja känner mig lite bättre idag. Har fått sova några timmar i natt och de var välbehövligt. Har även sovit lite på soffan framför tvn, vilket ifs brukar hända även när ja är frisk hehe.

Skallen känns fortfarande svullen och orken i kroppen är helt väck.

Var ut några minuter med hundarna och skulle passa på att skotta bort lite snö. Trodde ja skulle avlida!

Nåt väldigt possitivt just nu är att de blivit plussgrader ute. Snön är tung och blöt men de smälter.

Tyvärr är de väl lite för mycket att tro att de kommer bestå. Mer snö och kyla kommer säkert.
Längtar så sjukt mycket efter sommarn!


I morgon börjar träningarna igen, efter ett långt juluppehåll.
Ja kommer nog att åka dit men bara sitta vid sidan. Vill bli frisk innan ja anstränger mig.

Annars i veckan vet ja inte riktigt vad som händer.

Har beställt extra minne till datorn så de ska väl installeras någon dag. Vill också formatera hårddisken men har inget operativsystem att sätta i så de lär väl få vänta. Typ Windows 7 hade ju varit trevligt tror ja...

Återstår att se vad mer veckan kan ha att bjuda på. En ny header hit tror ja också vore på sin plats, men lite tom på ideér just nu.

Nu blir de att sjunka ner i soffan igen. Skulle haft en chipspåse och Cola, hmm...


Av Daniel - 7 januari 2011 12:45

Ni kvinnor snackar om att föda barn...

ÅÅÅÅH ja är så förkyld. Blä.

De tog några dagar innan de bröt ut men nu är de igång på riktigt.

Känns som ja har vattenskalle och sveriges största näsa. Lungorna roslar, kliar i halsen och lederna ömmar.

Någon som har några bra tips på vad man kan göra för att snabbt bli bättre?
Pressade citron och apelsin och drack igår. Skulle haft i massa vitlök i maten men den vart dess värre slut. Nässprayen som ja tidigare tyckt varit mindre bra och inte använt var på nåt konstigt sätt också slut nu när man var berädd att ta vad som helst.

Ipren har vi hemma i alla fall, alltid nåt. 

Usch. Ja mår verkligen skit.


Ute är de nästan vårväder just nu. +1 och sol. Men för bara ett par timmar sen snöade de, och de har de gjort i flera dagar.

Skulle fått våran ved i början av veckan men han som ska köra ut den har plogutrustning på lastbilen så länge de snöar och kan då inte ta kontainern. När veden inte kommer till oss så får vi hämta veden. Så idag ska vi åka och hämta lite i några kartonger så vi klarar oss över helgen i alla fall.
Skönt att de inte är så kallt ute nu i alla fall så behöver man inte heller elda så mycket.


Nu ska ja duscha och hoppas känna mig lite piggare sen.

Ha en bra dag på er alla!

Av Daniel - 4 januari 2011 15:15

Sitter här och håller på att bli galen på datorn som är segast i världen.

Vissa dagar kör den på ganska bra medans andra kan vara hur segt som helst.

Hårddisken är ganska stor men allt annat skulle säkert behövas uppgraderas. Tror de är dags på riktigt att få de gjort nu. Tur att man har så bra koll på datorer då... not.


Har beställt ved idag också. Igen, känns de som.

Känns lite värdelöst. Snacka om att elda upp pengarna liksom. Fast å andra sidan får man ju en mysig brasa när man eldar och de får man ju inte med elvärme så nåt får man se när pengarna eldas upp i alla fall.

Beställde 10 kubik och ska få de i slutet på veckan. Hade hoppats på att få ett lite bättre pris än senast men de blev istället dyrare efter som de är fler som sitter och fryser just nu. Men men, inget att göra.Känns som man gör en Schyman


Såg på hockey hela natten i natt så idag är man lite seg på grund av de.
Sverige torstkade mot Ryssland i JVM och får nu möta USA som åkte på spö av Kanada.

Sverige skulle helt klart vunnit men var sega större delen av matchen. Lite surt att behöva avgöra matchen på straffar. Dom kunde lika gärna singlat slant eller nåt.

Ikväll spelar SSK mot Modo också.
Och igår gjorde man klart med Yanick Lehoux som spelade i klubben redan förra säsongen. En bra spelare men tyvärr kommer han nog lite sent.

SSK borde klara Kvalserien med de lag dom har och borde sparat pengarna istället. För inte lär dom väl gå till slutspel nu bara för att dom plöttsligt fått en målskytt. Nja... Men han är en bra spelare och de ska bli intressant och se om han kan förändra något i laget nu.

Förra säsongen gjorde han 31 poäng för SSK, 12 mål 19 assist.

Possitivt är att kontraktet även gäller över nästa säsong.
Kvällens match är, som vanligt en måste-match.
Man ligger sist på 37 poäng och Modo på placeringen ovan på 42 poäng.Yanick Lehoux beränas spelklar den 8 januari mot Brynäs

Av Daniel - 3 januari 2011 16:00

Dags för lite uppdatering på de nya året.


Varit seg sen ja vaknade upp på nyårsdagen och kände mig bakis. Jobbigt så man bara druckit Pommac.

Har ett tryck över skallen och känner mig lite knas i halsen. Känns som en förkylning som är på gång. Jobbigt att de inte bryter ut om de nu ska komma nåt. Blir grymt seg i hela kroppen. Blää.


Idag har ja i alla fall betalat alla räkningar. Lite sent men de spelar ju ingen roll. Företagen har ju också haft nyårsafton.

Funderar på att värma lite mat strax men ska väl först ut med hundarna en stund tror ja.
Erika är och jobbar. Skulle jobbat till 15 men så blev de 20.
Åkte 8 i morse och kommer väl hem någon gång efter 21. Hon är duktig som jobbar och sliter!


Idag har mina kompisar Henke och Patrik åkt till Vancouver för att hälsa på hockeyspelaren Mikael Samuelsson och kolla på NHL-hockey. Ja man är ju inte alls avis eller. Vore så sjukt grymt att få åka över och se lite RIKTIG hockey live. Inte den skiten som SSK spelar utan nåt som är underhållande. Hoppas dom får en sjyst resa.

Nästa gång, när ja vunnit på Lotto så ska ja också hänga med.Samuelsson gör mål för VancouverIgår var vi till mamma och pappa. Mostrarna Marita och Riita & co var också där. Trevligt. Blev mat och massa fika.

Kom dit vid 14 och vid 16 pratade vi om att röra oss hemåt. Men vi fastnade och kom väl hem efter 21.

Blev en massa pratande, en del långa diskutioner och mamma visade gamla foton för Erika. Ja bläddrade i något album från typ stenåldern med bara svartvita kort och såg inte en enda människa ja kände igen. Men tydligen var farfar med på några då han idrottade som ung. Kul med bildbevis på att de inte bara är jag som hållt på med idrott i våran släkt.


På nyår var de lugnt. Vi fixade god mat och såg på tv. Vid 12-slaget var vi inne till Hedemora och tittade på en massa fulla ungdommar som röjde innan vi åkte hem igen. Var väldigt lite raketer. Men vädret var ju inte heller någon höjdare så de kanske förklarade saken något. Sen är de ju inte direkt Hedemora sveriges livligaste stad kanske.

Skulle köpt oxfile till nyårsmiddagen hade vi tänkt men den var slut. Ja funderade då på Entrecote men så blev de ryggbiff, nåt ja inte testat tidigare. Trodde de skulle vara som vanlig biff men de var som tuggummi. De gick knappt att bita igenom. Ingen höjdare. Men den här gången lyckades ja i alla fall med potatisen (brändes förra nyår) så de var ju alltid nåt. Rödvinsås och bea var också gott.

Hade även skagenmackor med räkor som lite förrätt. Helt ok faktiskt.

(nu blev ja riktigt hungrig när man skriver om mat)

Och nu är de år 2011.

Ska bli intressant och se vad de här året har att bjuda på. Eller vad man själv kanske får bjuda året på...


Har lite ångest över tandläkaren just nu. Har en tid den här veckan. Hade fått för mig att de var den 8e men såg att de var på lördag så de lär inte stämma. Hittar inte lappen med tid och telefonnr.

Lär bli att ställa in tiden, igen.

Inte nog med att ja kallsvettas bara ja skriver om tandläkaren, mår ju inte helt bra annars heller och så vill inte plånboken att ja ska greja tänderna just nu. Är inte direkt mysiga och billiga grejer som ska göras.

Usch.Inte riktigt så här roligt hos tandläkaren även om de var ganska likt


Nä bäst ja går och fixar mat och äter så länge tänderna sitter kvar.

Ha en bra kväll alla!

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Träna glosor med Ovido