Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under maj 2011

Av Daniel - 5 maj 2011 14:24

Klockan är 06.50 och lär så förbli idag. Igentligen är klockan 14.24 men den på nattduksbordet har stannat.

Var lite förvånad över hur pigg ja var när ja vaknade i morse. Somnade ganska sent i natt, säkert närmare halv 3 så när klockan inte ens var 7 kändes de konstigt att kliva upp. Tvingade mig att somna om men vaknade efter någon timme igen av at hundarna gick omkring utanför rummet.

När ja kollade på mobilen var klockan 10.30

Och fler grejer har batteritorsk. Fjärren till tvn vill inte längre. Har laddningsbara batterier till den men hittar inte laddaren... störigt.

Ja dagens I-landsproblem.


Idag händer nog inte så mycket alls (som vanligt). Håller på och fixar lite mat och funderar på att se någon film.

Blev lite nyfiken och kollade in Linas Matkasse. Någon som testat de?

Verkar ju ganska bra. Fast de var lite dyrare än ja trodde. Sen kör dom så klart inte ut maten hit där vi bor men om man bor rätt så kan de ju vara en bra grej.

Vore skönt att få ideer om vad man ska äta om inte annat...

Men nu blir de bacon och ris.

Ha en bra dag!

Av Daniel - 3 maj 2011 13:00

Ännu en verklighetsbaserad film.

En film om den krokiga vägen mot världsmästartiteln i boxning, banden till sin stora white trash-familj och konsekvenserna av en broderns drogberoende.

Mycket bra skådespeleri av Mark Wahlberg och framför allt av Christian Bale.

The Fighter nominerades för 7 Oscars och tog till slut hem 2 st för bästa manliga och kvinnliga biroll (Christian Bale, Melissa Leo).

Filmen är välgjord och klart sevärd, även om jag hade lite större förväntningar innan och därav de lite lägre betyget.

Betyg: 3,5 av 5.


 

The Fighter handlar om boxaren "Irish" Micky Wards osannolika väg fram till världsmästartiteln i lätt weltervikt. Hans Rocky-liknande framgång handleddes av hans halvbror, Dicky. Dicky, som tidigare också var boxare, är Irish tränare efter att han har lyckats vända sitt liv efter att nästan ha knockats av droger och kriminalitet.

 

Av Daniel - 3 maj 2011 11:15

Några nyheter ja reflekterat över senaste dagarna...


Amerikanarna har så till slut fått Usama bin Laden. Med ett skott i skallen sänktes han igår.

De sägs att dom önskat fånga honom levande, vilket ja inte tror en sekund på. Varför ta någon till fånge som kan skapa hämd och krav på utbyte osv. Nej enklast var att ta död på honom direkt vilket man också gjorde.

Frågan är hur han kunnat leva där han gjorde, och svaret är så klart att regeringen haft koll på honom men så klart hållt tyst till USA och omvärlden.

99.9% säkerhet ska de vara att de är just han. Men varför "begravdes" han så snabbt och ute i havet? Enligt muslimsk tro ska man kanske begravas inom ett dygn men skulle USA verkligen bry sig om de?

Borde han inte visas upp? Om de nu finns något att visa upp. Ett par kulor i skallen (ansiktet) kan ju möblera om ganska rejält och då kanske ingen känner igen honom längre.

Teorierna lär bli många...

Men men... en mindre på FBIs terrorlista och bara 9 kvar.

Undra hur många av dom som är eller varit i Sverige? Usama hade ju kopplingar hit och ja skulle inte förvåna mig om någon av de andra 9 just nu går och handlar nötter i någon Svensk förort :)

Men men, FBIs lista är lite som Dr Albans 10 små moppepojkar... bara att de tar lite längre tid.Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin vill ha muslims helgdag.

Ja vad säger man... vilken tomte.

Bor vi i Sverige eller?

Varför ska de vara så fel att vi i Sverige ska hålla på våra egna traditioner!? Ja trodde Sverige räknades som ett kristet land. Nej vi är ett mångkulturelt land och då finns de inget som heter svenskt längre.

Borde vi inte fira andra länders helgdagar också? Vi har ju en massa finnar i Sverige tex, eller Norges 17 maj kanske vi skulle ha som röd dag?

Vart går gränsen?

Försök åk till ett arabland och få till en svensk högtid!

Nej utan att säga för mycket så blir man ju bara mörkrädd över en sån här grej. Och att de kommer från en sosse förvånar ju inte...

Vinka pajas!


Annica Ösberg har släppts fri efter 30år i fängelse. Inte en dag för tidigt tycker jag. Hon har senaste året bott på Basta arbetskooperativ i Nykvarn, strax utanför Södertälje. Här har hon arbetat på en hundpensionat och hon säger till media att hon även i fortsättningen vill bo kvar i området för att fortsätta med samma arbete.

Hennes mål efter frigivningen är att skaffa sig en hundvalp och att ta körkort.
Förstå att sitta 30år i fängelse, var av 28 i USA. De är nog ingen lek. Dessutom för ett brott som kännt ganska tveksamt.

Fyld av droger sköt hennes dåvarande pojkvänn en polis och hon åkte dit för medhjälp... vad hade de blivit för straff i Sverige tro, 2 år kanske om ens de.


Sverige startar hockey-vm med att förlora mot Norge.

Varje svensk blir förvånad och "spottar" på laget.
Jag blev faktiskt inte alls förvånad. Underskattning är inget nytt och när ett helt nytt lag med ett helt nytt spel ska till att prestera är de inget konstigt att de låser sig.

Ena dagen utskällt och nästa hyllat, efter vinst mot Österike.

Man gör vad man ska, och inget mer men plöttsligt är man på gång i VM igen och nu ser allt ljust ut.

Nej. Sverige kommer inte vinna VM! De finns minst 4 lag som är klart bättre än Sverige och skulle man komma bättre än 4 är de en bragd!

Av Daniel - 3 maj 2011 11:00

The rite (Ritualen) handlar om en kille som väljer att plugga till präst, men genom sina tvivel är berädd att hoppa av.

Han hamnar i Rom för att testa en skola för utdrivare, exorcism.

Hans fortsatta tvivel sätts på spel när han utsätts för riktiga prov...

Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue spelar sina roller mycket bra och lite förvånat får man även se Rutger Hauer i en biroll.

Filmen är verklighetsbaserad vilket gör de klart bättre, och för den som kanske har en tro, både på de onda och de goda kan nog se filmen på ett lite speciellt sätt.

Filmen är sevärd, men kanske inte för den som förväntar sig ett drama. Skulle inte kalla filmen en skräckfilm men för den känslige kan den nog vara ganska obehaglig.

Betyg: 3,5 av 5.


 

Den blivande prästen Michael Kovak, i grunden en skeptiker, går motvilligt på en exorcismskola i Vatikanen. I Rom träffar han den oortodoxa prästen Fader Lucas som introducerar honom till den mörka sidan av hans tro. Michael blir snart varse om att djävulens räckvidd även når de heligaste platserna på jorden.

 

Av Daniel - 3 maj 2011 09:11

SNÖ!?

Asså seriöst.

De har varit kallare några dagar nu och i går natt var se -2. Så i morse när ja kliver upp snöar de.

Vart tog värmen vägen som var här i påskas?

De körs för lite bil helt enkelt. Fri bensin till alla så den globala uppvärmningen kan fortsätta...


Tisdag idag...

Erika har varit ledig i 2 dagar och här hemma har vi mest slappat. Tittat på film, svullat ätit chips och godis (dock fortfarande ingen Cola!) och så har de blivit en massa vila. Ganska skönt men samtidigt känns de lite slappt och man blir seg av att göra ingenting. Ifs brukar ja inte göra så mycket annars heller men ändå.

Var och tränade i går i alla fall. Körde ute och de gick ganska ok. Trodde innan att ja skulle dö efter 15min men orkade ganska bra i hela 2 timmar. Kul var de också. Är så stor skillnand att spela ute mot att stå i mål. Har nog saknat de en del...


Valborg gick fort. Vi var till moster Riita och åt mat tillsammans med mamma och pappa. Efteråt åkte vi bara runt lite och kollade brasor. Ganska mysigt att bara bila runt, nåt man borde göra oftare om inte bensinen var så dyr.

Inne i Hedemora var de väldigt lite folk där stans största firande brukar vara varje år. Troligtvis var de lite för kallt och många höll sig nog hemma. Ute i våran by var de som vanligt tända marschaller i massor och flera brasor ut med älven. Mysigt.

Har reagerat på en sak under valborgsfirandet här i Dalarna.
Till skillnad mot i tex Södertälje så ser man här aldrig någon fylla. Folk är med sina familjer och barnen springer och leker fritt för fullt. Tror inte ja sett någon som varit packat vid någon brasa sen ja flyttade hit.

Visst tror ja folk dricker här också, men tydligen på ett annat sätt. Och ungdomsfyllan verkar hålla sig till hemmafester och inte på stan.


Idag lär inte hända så mycket.

Vaknade vid 7 och gick upp för att se nyhetsmorgon 1 timme innan Erika klev upp. Hade velat ut och köra fyrhjuling men vädret lockar inte direkt. Lär bli lite tv-spel och slappande bara. Tror även att Erika slutar tidigt idag.

Nu är de i alla fall dags att släppa ut hundarna och sen ta en titt i kylskåpet.

Ha en bra dag!Upplysta vägar genom bynEn snubbe som tänt sin brasa liiite väl nära skogen, undra vad han tänkte

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skapa flashcards