Fuck the past - Kiss the future

Alla inlägg under augusti 2011

Av Daniel - 15 augusti 2011 12:56

Vaknade i morse av att solen sken. Somnade om och vaknade senare av att de var mulet. Nu öser regnet ner.

Hade tänkt ut och åka fyrhjuling men ja tror planerna får ändras.

Var ute och åkte hela eftermiddagen igår. 10 mil blev de totalt. Åkte runt i skogarna vid Norn. Det är massor av småvägar och när ja väl skulle åka in till Hedemora för att hämta Erika från bussen hade ja kört vilse. Tog nästan 1 timme innan ja hittade rätt väg igen.

Det finns mycket fina sjöar även där och även en hel del gamla lämningar av olika slag. Är roligt att åka omkring och kolla på de olika platserna. Lite tråkigt att åka själv bara...
Idag hade ja tänkt åka ut i skogarna runt Långshyttan och se vad de har att ge men de kanske får bli en annan dag.
Får se vad ja hittar på idag...



Fin utsikt från ett hygge. Var väldigt fint där (dålig bild tyvärr)


Familjen Knifs bostad. Eller grunden i alla fall. Ifrån 1600-talet (?)


Fyrhjulingen. Ser nästan lite liten ut på bilden

Av Daniel - 13 augusti 2011 10:34

Blev inget slipande av lister igår heller utan ja hamnade på fyrhjulingen istället. Var runt lite i skogarna här omkring och hittade väldigt fina sjöar.

Har varit sugen på att fiska hela sommaren, fast ja är allt annat än en bra fiskare. Vet inte ens om ja har ett spö längre.

Vore roligt att ha lite sällskap så hade de nog blivit av men som de ser ut nu lär de inte bli nåt.

Hittade även ett "berg" som ja vill köra upp på men ska nog vänta tills ja har någon med mig. De var djupa spår från skogsmaskiner som ja kan köra i med dom var extremt djupa så de är ingen höjdare att köra fast när man är själv. Vill upp och se utsikten och ta lite bilder...



En fin sjö i skogen som ja inte mins namnet på
  
Ännu en fin plats


Och ännu en fin plats



Börjar bli lite stressad av listerna. Att de ska vara så svårt att komma igång med sånt som måste göras.

På fredag kommer dom och installerar luftvärmepumpen och till dess har ja sagt att de ska vara klart så vi kan få undan all skit som står ivägen. Får se hur de går...


Vad händer idag då?

Är lite sugen på att ut och åka idag igen. Erika jobbar som vanligt så de lär ju bli att åka själv i så fall, men ja får se. Latmasken i mig känns stark idag så de kan bli så att ja hamnar i soffan också.

Sitter just nu och kollar lite grejer till fyrhjuligen. Skulle vilja ha någon form av packväska så man kan få med sig lite grejer. Svårt att veta vad som är bra till bra pris.

En ny hjälm vore också trevligt. Den ja har nu blåser de storm i så fast ja har visiret nere så får ja sitta och kisa med ögonen. Halvbra.

En GPS vore också nice så man vet var man kör. Just nu får ja stanna och kolla på telefonen och de är ju lite kårongligt och den GPS ja har i bilen skulle ja kunna använda, om den bara gick att uppdatera. Skiten hittar inte ens till platser som funnits sen typ stenåldern och plöttsligt när man kör står de att man är mitt ute i någon sjö eller nåt. Inte så pålitlig med andra ord.



En Airho S4 Stripe skulle ja inte tacka nej till. Någon som har en över?


Nehe om man skulle ta och gå ut kanske, eller lägga sig på soffan...

Lite chips vore ju gott. Hmm, tror de blir soffan faktisk.

Adjö!

Av Daniel - 12 augusti 2011 14:16

Asså på riktigt. Finns de verkligen dom som går på sånna här mail!?

Mailen ska vara ifrån Handelsbanken med texten:


Säkert Message Center

From: Handelsbanken
Date: 08/08/2011

Vi vill informera dig om att ditt konto har använts av någon annan.
Logga in på din internetbank och bekräfta att du är ägare: (länk att klicka på)


För de första. Varför skulle banken maila mig om någon annan använt mitt konto?

För de andra. Varför skulle dom i så fall maila på en hotmailadress?

För de tredje. Varför skulle dom maila till någon som inte ens har deras bank!? HAHAHA


Nä se upp med konstiga mail och tro inte på allt. Tänka till lite extra och dubbelkolla med din bank så slipper du sånna som dom i mailet ville varna dig för.



Så här ser mailet ut.

Av Daniel - 12 augusti 2011 11:42

Så har ja varit in till Volvo. Bokade en tid till onsdag för att byta Spindelled och göra en hjulinställning. 2300kr för ca 1 timmes arbete.
Själva leden kostar 4-500kr (lite beroende var man köper den) och ja är nästan lite sugen att byta den själv (sugen är kanske att överdriva) men samtidigt är de ju väldigt skönt att få de gjort av någon annan. Tråkigt att lägga pengar på sånt här... Bara hoppas att de inte visar sig vara nåt mer fel.
Dragkroken måste också fixas. Tydligen måste man ha en spak på den så de syns att den går att ta bort. Så har du en svets är du väldigt välkommen att höra av dig!



Denna lilla del är de som ska bytas


Blev inget av med att slipa lister igår så ja tror de får bli lite sånt idag. Solen skiner och lite senare blir de nog även en sväng med fyrhjulingen. Tror Erika får äran att bli hämtad med den idag.

Klippa gräs borde också göras och kratta diket som grannen klippt. Halvkul.

Men nu ska ja börja med att sätta mig på toa och lyssna på någon sommarpratare ett tag (andra läser tidningar). Avkopplande när man kan förena nytta med nöje hahaha.

Ha en bra dag alla!

Av Daniel - 11 augusti 2011 14:03

Var till Bilprovningen idag för att besikta bilen.

Hade lite funderingar innan men de gick ändå ganska bra.
Fick 3st anmärkningar. Först en skitgrej som att man inte får ha parkeringsljus i extraljusen. Hade mina aningar innan men chansade, men de blev en anmärkning.

Sen ännu en skitgrej. Har ju löstagbar dragkrok på bilen men dels så har spaken som man låser upp den med gått av och så hade ja även glömt nyckeln hemma så dom fick inte bort dragkroken. Anmärkning.

Sen har ju bilen skakat en del och dragis snett och svaret på de var glapp i spindelleden. Anmärkning.

Har en månad på mig att ombesikta men de ska inte vara några problem.

Glödlamporna skruvar ja ur innan ja åker dit nästa gång och dragkroken har ja redan plockat bort. Bara boka tid på Volvo för spindelleden som behöver fixas. Håll tummarna att de inte är dyrt bara...


Bilprovningen i Hedemora

Solen skiner idag och ja har tänkt att slipa och måla lister.
Hade tänkt vara ute och fixa med de men tyvärr blåser de en del så vi får se hur ja gör.

Ska sätta upp en ny laddning i getingfällan också. Är mytterdörren just nu. Sprayade en del för en stund sen och just nu är de ganska lugnt men de är lika bra att sätta upp fällan också.

Nu blir de lite mat så man orkar ta tag i de andra sen.

Ha en bra dag!

Av Daniel - 10 augusti 2011 11:40

Jaha, vad ska man hitta på idag då?

Regnet hänger i luften och de regnade i stort sätt hela kvällen igår och natten. Lite sugen på att ut och köra fyrhjuling, borde vara lerigt i skogen.

Tror även de blir att åka in till Woody en sväng idag. Ska köpa sandpapper och färg för att fixa lite gamla lister. Tror de får bli lite chips idag också, är sjukt sugen. Frågan är bara vilken sort ja ska välja. Gillar ju Lantchips men tycker dom minskat på saltet så de smakar inte så mycket längre...

Igår var mamma och pappa här på besök. Var ganska länge sen vi träffades så de var trevligt att sitta och prata lite skit och grilla.

Visade lite bilder på datorn för pappa och han blev intresserad av hur man kan redigera bilder i photoshop så ja fick visa. Tog en bild på honom som ja gjorde om. Tog bort lite fläckar i ansiktet osv först och de slutade med att han fick hår och en riktigt fet näsa :)

Att förklara hur saker på datorn funkar är inte de enklaste för honom men tyckte resultatet var roligt och i hans ögon var ja nästan som dom i CSI. För hans del är de nästan Nasavetenskap hur man skickar mail så de är inte så svårt att imponera haha :)


Nej nu är det dags att se om man får liv i Erika som har ledigt idag. Hon ligger fortfarande och snarkar, men de ska de bli ändring på...



Mamma fick sköta grillen den här gången

Av Daniel - 9 augusti 2011 11:26


Vi var till Nyköping på bröllop i helgen.

Min bästa Rebecca gifte sig med Martin.

De var ett väldigt fint bröllop med middag och fest.

Vi åkte vid 10 på lördag och var framme vid hotellet vid 13. Checkade in lite snabbt och bytte om. Både jag och Erika hade lite panik. Blixtlåset på Erikas klänning var extremt trögt och de fanns risk att antingen dra sönder de eller att den inte skulle gå att dra upp alls, men de löste sig efter lite svettande. Sen hade jag köpt nytt skärp som ja inte hunnit klippa till och göra nya hål i men en sax fick fixa allt lite snabbt och 5min innan vi skulle gå fick ja även hjälp med att knyta slipsen av ett par tjejer i receptionen. Tack till dom :)

Vigseln var sen på borggården på Nyköpingsslott (Nyköpingshus där Magnus Ladulås levt på 1200-talet) och middagen nere i någon gammal fängelsehåla (typ), riktigt mysigt.

Till middagen bjöds de på Kräft och räksallad med grönsparris samt tryffelmajonäs- Huvudrätten var Rosmarin och enbärsmarinerad hjortytterfilé med friterade rotfrukter med tryffelsky och västerbottenpotatismuffins. Senare blev de också så klart god tårta osv. Tårtan var tyvärr inte den dom beställt, men den var god ändå.

Festen pågick sen till ca 01.30 och vi var väl på hotellet vid 2. Blev lite "efterfest" i brudparets svit och ja tror ja kom i säng strax efter 4.

Vädret var kanon hela dagen. Regnet öste ner hela vägen ner till Nyköping men väl framme sken solen. Men på söndag när de var hemresa öste det ner så de tog ett tag att köra hem...

Väldigt trevlig helg faktiskt.

Tog 241 bilder med mobilen, men de var tyvärr inte många som blev bra.



Nyvigda Herr och fru Hägg



Brudparet med sina fina tärnor



Min Erika under middagen



Tårtmatning

Av Daniel - 5 augusti 2011 19:00

Vädret har verkligen varit kanon senaste dagarna och igår blev de en riktigt lat dag med att lyssna på sommarpratare och sola. Senare blev de också bad i poolen så klart. Fick upp värmen lite bättre den här gången vilket var lite skönare (typ 18 grader sist) och enligt termometern (som är en sån man annars har ligger i kylskåpet) visade runt 30 grader.

Testade att dyka lite också och de gick väl typ halvbra, men roligt var de i alla fall hahaha.


             

I morgon ska vi till Nyköping på bröllop.

Rebecca och Martin ska gifta sig i Nyköpingsslott och sen blir de partaj.
Har bokat rum på Clarion hotel så vi har fått skaffa hundvakt här hemma.
Ska bli roligt.
Helt galet. Ja har känt Rebecca sen typ 1996 och då var hon bara en liten plutt. Nu har hon två barn och ska gifta sig...

Hoppas vädret blir bra. Vigseln ska vara på borggården (ifs ska de finnas tak) så de är väl inte jätteroligt om de regnar.

För en liten stund sen försvann solen och nu regnar de ganska rejält här. Enligt Aftonbladet skulle de inte bli regn varken idag eller i morgon men de har ju redan spruckit. Men men, de blir nog bra ändå...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards