Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2014

Pride, en freakshow!

Av Daniel - 3 augusti 2014 13:43

Det där med Pridefestivalen.

Jag kan verkligen inte förstå grejen med att ha en freakshow om man vill bli accepterad som vanlig människa i samhället.

Förstå mig rätt. Jag struntar i var ocn i vem folk stoppar sin dong osv, hur, var, när folk har sex och vad dom går igång på är upp till var och en. Men jag förstår folk som har svårt att ta till sig att folk är sexuellt olika när man bilden av det hela målas upp som nåt sjukt och galet istället för att visa att alla är vanliga människor.

Att festa är säkert jätteroligt men det kan man väl göra utan att bygga en hel festival i ett freaktema.

Vet folk med annan sexuell läggning än mig sjäv som tycker likadant. Dom vill bli accepterade som vem som helst men fördommarna växer ännu mer och homofoberna hurrar när något som pridetåget rullar förbi med lack, läder, dildos, penisringar, kedjor mm.

Det är nog bara en väldigt liten klick homo/bi/trans-blabla som lever så som pridetåget visar upp och varför då inte tona ner det hela istället för att få folk att förstå att en annan läggning inte behöver vara så annorlunda mot andra.

Som ja sa så får folk vara och göra vad dom vill, men jag kommer aldrig delta i någon freakshow och tro att acceptansen i samhället kommer att öka, oavsätt om det rör sexuell läggning, religion, funktionshinder eller något annat.

Kalla mig trångsynt, gammalmodig, motsträvare eller dum men jag tror knappast jag är ensam om min åsikt...



Är det här rätt väg att gå om man vill bli sedd som lika och accepteras i samhället?
Är det så här en vanlig gayperson ser ut och är till vardags?

Hur ska man kunna bli accepterad om man målas ut som ett freak!?

(nej alla bilder är inte svenska men från pridefestivaler, men homo är man väl oavsätt land eller)




#pride #festival #freak #bög #flata #transa #homosexuell #transexuell #lesbisk #gay

#freakshow #sverige #stockholm #acceptans #lika #värde #sexuell #läggning #fel #väg

 
ANNONS
 
Ingen bild

Synonymen

3 augusti 2014 15:00

Hittade just din blogg. Men lämnar den fortare än den möjligtvis förtjänar.

Den är mycket svårläst p.g.a att du valt att ha mörkgrå text till en lite mer ljusgrå bakgrund.

Daniel

3 augusti 2014 15:14

Tråkigt att du lämnar den på grund av det. Förklara gärna varför du har svårt att läsa min text, problem med ögonen eller dålig dator?. Texten är svart mot gråaktig bakgrund. Hur skulle den bli mer lättläst?
Tack för feedback. Ska tänka på det om jag ändrar om i bloggen.

 
Ingen bild

Joline

3 augusti 2014 20:00

Jag håller med ovanstående kommentar, den mörka bakgrunden gör det obekvämt att läsa på bloggen, iaf via mobilen.

Daniel

3 augusti 2014 20:09

Det här låter konstigt. Aldrig någon som sagt nåt om det tidigare och jag märker inte av att det skulle vara svårläst varken min dator eller mobil.

Är det någon mina trogna läsare som märker någon skillnad just idag, eller också tycker att det är svårläst som det är nu?

 
Ville Niskanen

Ville Niskanen

3 augusti 2014 21:05

Håller helt med dig. Själv har jag gått på Pride en gång i mitt liv och fick min dos av cirkus flera år framåt.

http://www.instagram.com/villeniskanen

Daniel

3 augusti 2014 21:11

Hahaha ja så lär de ju vara :)

 
Sofia

Sofia

4 augusti 2014 10:08

Stundvis kan ja tycka att det är för mycket men ja orkar inte ens bry mig nu :D Snart är det över ja lugnet återkommer :D

http://bian.bloggplatsen.se

Daniel

4 augusti 2014 10:48

Ja nu är det ju ett år till nästa :)

 
martina

martina

5 augusti 2014 13:08

Så vad du menar är alltså att det är hbtq-personerna som ska kämpa för att accepteras, du tycker inte att det är de heterosexuella som ska backa och ge plats? Att tala om acceptans är också problematiskt. Mänskliga rättigheter utgår från att alla människor har lika värde, du ska alltså inte lägga en massa egna värderingar i vad du tycker är ett bra människoliv eller inte (alltså, hbtq-personer ska inte behöva rätta sig efter vad du tycker är ett värdigt beteende). För övrigt är väldigt många olika människor representerade under pride och det enda som är märkligt är hur människor har svårt att se variationerna. Det är bra att tiderna förändras och att heterosexuella personer kanske äntligen kan förstå att det inte är upp till dem att bestämma vad som får synas och höras.

http://hector.devote.se

Daniel

5 augusti 2014 13:31

Jag har ju rätt att tycka vad jag vill, precis som alla andra även om de så känns rätt eller fel för andra. Du har också rätt att säga och tycka vad du vill. Vi har demokrati i Sverige (även om den tyvärr inte riktigt efterlevs överallt).
Jag har min uppfattning osv. och som jag skriver så har jag personligen inga problem med den här gruppen (hbtq) men förstår att det blir motstånd och att många har svårt att förstå och vilja acceptera när det man ser är en cirkus och freakshow.
Pride har säkert massor av bra grejer men själva paraden där man visar upp allt på ett extremt sätt tror jag är fel väg att gå om man vill visa sig som en vanlig individ och människa, vilket alla är.
Vill man bli accepterad bör man kanske visa att man just är som alla andra, där ens sexualitet inte har betydelse vem man är som människa men det är ju svårt att ta till sig för många när man får se penisringar, kedjor med lack och läder. Är inte det extremt för dig så undrar jag vilken vardag du lever i?
Du kan ju aldrig få rättigheter om du inte accepteras. Motståndare kommer alltid att finnas så länge men inte ser människan det gäller, och de gör man inte genom en freakshow utan då ser man bara en extrem fest där flertalet invånare inte vill delta.
Jag säger inget om att festivalen eller tåget inte skulle få finnas, men jag tror helt klart att arrangörerna går fel väg om man vill öka acceptansen, vilket måste vara en av målen med hela festivalen.

 
martina

martina

5 augusti 2014 20:54

Mänskliga rättigheter är inget en ska behöva "få" eller kämpa sig till. De finns där vid födseln, och det är de personer som bryter mot människors rättigheter som ska anpassa sig.

http://hector.devote.se

Daniel

5 augusti 2014 21:12

De är stor skillnad på hur det borde vara och hur det är. I Sverige har vi det väldigt bra i jämförelse med stora delar av världen. Det kan alltid bli bättre även här men att ta någon för givet är ju bara naivt.

 
batmnbebis

batmnbebis

10 augusti 2014 20:53

Din text har helatiden varit svårläst, speciellt på moblen..just sayin..

angående pride, jag har deltagit i flera år i paraden.det är skoj med en maskerad där alla glor...mindre kul när folk fotade mig och la upp på div sidor o kallade mig freak

http://batmanbebis.blooggplatsen.se

Daniel

10 augusti 2014 21:33

Konstigt att jag ser det lika bra på mobilen och datorn, även på andra mobiler ja tittat med. Skumt.

Ja festa är ju kul, och maskerad också men Pride bör ju ha ett större budskap än så. Men ja kan ju ha fel...

 
Ingen bild

Linda

11 augusti 2014 10:16

Hej.
Jag har nyss hittat din blogg. Läser den via mobilen nu. För mig som ser sämre än många, är din blogg mer svårläst än andra bloggar jag läst i. Tror också det kan bero på den gråa bakgrund.
För mig hade det varit lättare också om det var lite mellanrum mellan meningarna, då så långt jag läst, ser mycket text i bloggen.
Den komprimerade texten i kombination med den mörka bakgrund gör det svårare att läsa. Så uppfattar jag det med min syn.

För övrigt av det lilla jag sett ser du ut att vara en intelligent och reflekterande person med ett sunt sinne och förnuft. Alla har dock rätt att tänka olika. Vill man bli tagen på allvar, är det ändå bra att ligga lite lågt.Det är så nästan med allt, om man själv gör en löjlig grej av nåt viktigt, visar man andra att det är ok att förlöjliga det.
Om man vill visa sin ståndpunkt som viktig och seriös, då måste man själv vara seriös med sitt framförande av detta som är betydelsefullt för en själv. Då ser och förstår andra också vad du vill ha sagt. Med andra ord har Daniel en poäng här.:)

Daniel

11 augusti 2014 12:09

Tack för att du beskriver problemet med bloggen! Har ju själv inte kunnat se vad som kan va fel så din beskrivning betyder mycket.
Ska se om jag kan göra något åt det, om inte annat den dagen det är dags att göra om bloggen. Antar att det här problemet måste vara stort bland bloggar då även jag hittar bloggar nästan dagligen som är röriga och fulla av massor av färger i text mm.

Jag står alltid för vad jag säger, både på bloggen, när jag kommenterar andra bloggar och live, men jag lämnar ofta öppet för att andra också ska få tycka som dom vill. Tycker det är väldigt tråkigt när folk ska ha samma uppfattning om något utan att först tänka själv.
Folk får ta mig och det jag säger och skriver som dom vill. Ibland kan även jag ha fel (även om det inte är ofta haha).
Skrev nog lite mer om mina åsikter om diverse saker tidigare i bloggen medans jag nu bara kastar in något då och då :)
Bloggen är ju lite mer av en vardagsblogg och det mesta är nog egentligen ganska ointressant för allmänheten :)

Tack för din kommentar!
Roligt att du hittat hit och jag hoppas du kommer tillbaka!
Ha det bra.

 
Ingen bild

Linda

11 augusti 2014 10:31

Jo, Daniel du har ju mellanrum mellan meningarna. Det måste jag ta tillbaka. :) Det är dock mycket text i kombination med bakgrunden känns det som ännu mer text. Det blir lite svårt för mig att läsa . Vi har ju ändå olika syn.
Sluta inte meningen med att du kan ha fel. Skriv i stället: "Det är så jag tänker. Andra kanske tänket på annat sätt". Som du själv säger så får vi tack och lov tänka som vi vill här i Sverige.
Du har en trevlig och bra blogg!

 
Ingen bild

Linda

11 augusti 2014 13:06

Tack Daniel! Det har du rätt i om bloggar. Det finns många röriga sådana. Jag brukar vända i dörren då.:). Din blogg är lugn på det sättet.
Med humor och ödmjukhet får man avslappnad attityd med respekt för andra människor. Då har man råd att vara lite stöddig också..Vi gör så gott vi kan fast vi är bäst.:)
Ha det bra du med med din söta flickvän!

Daniel

11 augusti 2014 13:25

Du har förstått det här :)
Välkommen tillbaka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Följ bloggen

Följ Fuck the past - Kiss the future med Blogkeen
Följ Fuck the past - Kiss the future med Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se