Fuck the past - Kiss the future

Direktlänk till inlägg 17 september 2014

Boräntor

Av Daniel - 17 september 2014 13:15

Idag är det den stora räntedagen då jag sitter och räknar på våra bolån och kollar räntor.

Tycker sånt här är ganska intressant. Är roligt att se hur utgifterna ändras efter hur lånen och räntorna blir.

Villkoren för våra bolån går ut i dagarna och då gäller det att fundera ut hur vi ska göra med dom framöver. Ska man binda räntan eller ha rörligt. Hur länge ska man binda den och till vilken ränta i så fall. Och framför allt, hur nöjd är man med sin bank och kan dom ge en så bra ränta så det är värt att vara kvar som kund eller kan någon annan vara bättre.

Mycket att fundera över medans man räknar hit och dit.

Vi har haft hela 4% på ett lån som varit bundet några år och direkt bindningen upphör sjunker det till 2.44% vilket är en stor skillnad direk och månadskonstnaden sjunker med 7-800 kr.

Ner närmare 2% är mittmål på båda lånen. Om det går återstår att se.

Vi är kanske inte bankens bästa kund som har både lån, stort sparande, placeringar osv hos dom men vi är fortfarande en kund och det finns det många banker som vill ha om en annan inte kan leverera så man är nöjd.

Och inte för att prata mer politik. Men redan samma kväll som valet var avgjort svajade den svenska ekonomin till och nu är bankerna osäkra på hur det kommer att se utframöver, vilket påverkar räntorna, förmågan att låna och då så klart alla kunder.

Men det ska bli intressant och se vart vi hamnar till slut.

#bolån #räntor #räkna #planera #binda #rörligt #långsiktigt #kortsiktigt #hus #ekonomi #banker #ränta

#politik #swedbank #handelsbanken #nordea #sparbanken #diagram #uträkningar #framtid #pengar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 15 juni 2016 12:17


Var till Södertälje i helgen på grabbfest. Var mina kompisar Henrik och Klas som bjöd. Blev god middag med grillat, fotboll och en massa trevligt snack med alla som var där. Jag åkte bara fram och tillbaka över dan men det kändes helt ok. Alltid ...

Av Daniel - 4 juni 2016 12:22


SOMMAR!!! Det är så grymt skönt med sommar, sol och värme. Jag verkligen älskar det! Förstår knappt hur jag står ut övriga tiden på året :) Vi pratar lite skämtsamt ibland om till vilket land vi ska flytta till när vi blir gamla, och OM det sku...

Av Daniel - 4 juni 2016 11:30


Redan för flera år sen köpte jag domänen danneking.se för att lägga bloggen där. Tiden gick men jag fick det inte gjort. Men så såg jag att man kunde koppla bloggen till domänen och 1 minut senare har jag nu ny adress hit. Både tidigare adress och ...

Av Daniel - 27 maj 2016 12:03


Regn regn och regn. Det är väldigt blött just nu, och kallt. Väntar på att sommaren ska komma igång men just nu känns det lite segt. Läser på Facebook om folk som har sol här och var i landet men här har de nog regnat i över en vecka nu. Läst...

Av Daniel - 23 maj 2016 14:01

(blev ett väldigt långt inlägg om grannar. hoppas ni orkar läsa om mina olika grannar som varit både bra och helt galna. bilderna är ifrån Google street view)   Det är alltid lite spännande att få nya grannar, både när man själv flyttar till nytt...

Tjeeena och välkommen hit!


Killen på väg mot krokodilen ovan är jag, Daniel.
Det här är min blogg och här skriver jag bla om vardag, funderingar, åsikter mm.
Kolla presentationen nedan eller börja läs bloggen direkt.
Och du. Det är alltid trevligt om du lämnar en kommentar!

Kontakt

Mail: danneking@live.com

Twitter: danne_king

Instagram: danne9king9

Vila i frid

Translate this blog

Omröstning

Du hittade hit från?
 Facebook
 Instagram
 Twitter
 Annan blogg
 Rampljuset
 Blogglovin
 Google
 Annat (berätta!)

RSS

Kategorier

Arkiv

Idag, tidigare år

Fråga mig

25 besvarade frågor

Sök på bloggen

Öka din bloggtrafik


Ovido - Quiz & Flashcards